- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #12583 üzenetére
Mihez képest drága? A magyar bérekhez/kiadásokhoz képest egész biztos. Van egy-két általános iskolás osztálytársam, akik kint vannak, igaz pincérnek, de valami ideiglenes munka kell, aztán már ha úgy megy, akkor lehet networkösödni, mert ezek tényleg kib*sznak az országból, nem szórakoznak.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #12575 üzenetére
Nagyon macerasnak hangzik, lusta vagyok blogot irni, meg igazabol csak a "haveroknak" nyilok meg. A többség itt, akivel mar vagy 5 eve tartom itt a kapcsolatot, persze mar haver.
Roviden, ha csak a penz miatt akar valaki kijonni, felejtse el. En is be voltam indulva, most mar az akkori alomfizumat kapom, de boldogabb, elegedetteb nem lettem.
Amellett hianyzik az anyanyelvem, a barataim, a csaldom......
Nem jo buli, ezt nem lehet penzzel kompenzalni. -
vadito
csendes tag
válasz
FecoGee #12454 üzenetére
Cisco clock issues caused by faulty Intel Atom C2xxx SoC
AVR54. System May Experience Inability to Boot or May Cease Operation
Problem: The SoC LPC_CLKOUT0 and/or LPC_CLKOUT1 signals (Low Pin Count bus clock outputs) may stop functioning.
Implication: If the LPC clock(s) stop functioning the system will no longer be able to boot. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #12389 üzenetére
En is 11 voltam.
meg PC-m is csak egy commodore plus4 volt, 97ben kaptam meg az elsot, onnan nem volt megallas. Nekem a logas, cigizes, ivas kimaradt, 18 eves koromig nem is ittam alkoholt
A sulibol logast is csak kozepsuliban kezdtem, akkor voltak igazan unalmas oraim
Aztan valahogy csak mernok lettemOh a regi szep idok, mikor egesz ejszaka fent voltam es neteztem, jatszottam, kodoltam, kockultam
-
vzsolti1980
csendes tag
válasz
FecoGee #12374 üzenetére
Az első hazai CCIE akiről én tudok az K. Pisti és 1996-ban csinálta utána jött K.Zoli néhány hónappal. 97-ben Sz. Istvan ő már 2-essel kezdődő számot kapott. Majd A. Andris és kicsit később Szemi. De már 3 sorszámmal indultak.
Anno még két napos volt a vizsga és teljesen másról szólt. Mély tudásra voltak inkább kiváncsiak, nem pedig, hogy 8 órába milyen gyorsan tudod beletolni azt rengeteg mindent. Nem volt Time management és társai. Kézzel javították, show parancsról, show parancsra. Nem volt az időnyomás és társai.
Idehaza főleg a rendszerintgrátoroknak volt fontos akkoriban, hogy legyen papirral bíró emberük, mert jelentős kedvezményeket kaptak a beszerzéseknél a Cisco-tól a partnerségi szinteknél. Az Ősi Matávban (még a Matávnetben is) olyan 98 - 99 körül jelent, meg az első néhány lehetőség vizsgákra. Komoly tanulmányi szerződés mellett lehet elmenni és jellemzően inkább a PKI-tól, üzemeltetésről kevésbé. Nem volt ennyi vizsgaközpont. A Számalknál volt, meg a Synergonál volt egy-egy vizsga PC, ha jól emlékszem.
Nem voltak "dump"-ok és felkészítő könyvek (Illetve az utóbbiból minimális). De CCNP szintig el lehet jutni gyakorlatból is. Nem volt ennyire túl szofisztikált. Főleg az akkoriban dominás Layer2 megoldások domináltak és közel nem volt ennyi L3 features. (pl. én olyan 98 vége felé halottam mondjuk először BGP RR-ről). Viszont a Frame Relay-t imádták kérdezgetni, meg hozzá ISDN backup megoldásokat
Akkoriban nagyon sokan a WAN swicthing nevű területen tették le a CCIE-t. Sokkal egyszerűbb volt mint az R&S. BPX és MGX-ekről szólt, meg a Lightstream ATM/LANE kapcsolóról. (Illetve volt ilyen Catalyst-ba, dugható ATM modul is). Nem azt mondom, hogy nem volt az nehéz a WAN swich terület, de két nap alatt még a legbonyolultabb SVC és XTAG (ez az MPLS elődje) konfigokat is össze lehetett rakni. Főleg a régi L2-es világban ahol a switch-ek nagy része még menüs volt. -
Windex
tag
válasz
FecoGee #12358 üzenetére
A VisiWave Site Survey is kipróbálható, 30 napig működik és elvileg fals adatokat kapsz, amíg nem vásárolod meg.
-
TheProb
veterán
válasz
FecoGee #12357 üzenetére
Routerhez nem nyúltam, jelenleg nem is tudnék, mert nem tudom a login credential-t. Amúgy hagyom a VLAN-os dolgot, a sw összes portját GI-ket is egy VLAN-ra dobtam az egyszerűség miatt.
De ha jól értelmezem akkor ha router oldalon nincs konfigolva 1-2 dolog, akkor nem fog menni az uplink porton adat.
-
TheProb
veterán
válasz
FecoGee #12320 üzenetére
Valamit lehet kihagytam vagy elszartam, de a következő beállításokkal elérhetetlen lesz a switch:
Int g0/1
Des uplink to X ASUS
Sw mode trunk
Sw trunk all vlan all
Sw noneg
Priority-q out
Storm-control broadcast level 80
Storm-control multicast level 80
Spanning-tree uplinkfastha átdugom a gi0/2-be, akkor újra back-online lesz. Mi nem jó?
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12348 üzenetére
hát igen, ahol lehet (irodai környezet, általános szoftverek)
viszont ahol követelmény a layer 2-es kapcsolat és óriás VPLS-ket kell csinálni, amire aztán további switch-ek csatlakoznak...
Data Centernél már inkább a TRILL felé megy a jövő nem?
Keveset hallottam erről, de valami olyasmit, hogy az IS-IS multiprotokoll képességeit használja ki, hogy "routoljon" layer 2-őn -
soma314
tag
válasz
FecoGee #12346 üzenetére
mindezen nehézség ellenére ha multivendor környezetbe kell értelmes layer 2-es topológiát kialakitani, akkor ez marad, mivel ugye csak a Cisco-nak van per vlan STP flavor-je
Legalábbis én más gyártónál még nem láttam. Persze nyilván nem láttam minden más gyártótMST viszont szabvány és elég nagy a támogatottsága.
Nyilván bonyolultabb kb, mint routingnál single area OSPF és a multi area.
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12328 üzenetére
kipróbáltam a hairpin-t egy 3750-esen bekapcsolt STP-vel
nem estek a portjai blocking state-be:konfiguráció
SW_3750_1#sh run int fa 1/0/1
Building configuration...Current configuration : 35 bytes
!
interface FastEthernet1/0/1
endSW_3750_1#sh run int fa 1/0/17
Building configuration...Current configuration : 86 bytes
!
interface FastEthernet1/0/17
switchport access vlan 2
switchport mode access
endSTP output:
SW_3750_1#sh spanning-treeVLAN0001
Spanning tree enabled protocol ieee
Root ID Priority 32769
Address 0023.3426.5780
This bridge is the root
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 secBridge ID Priority 32769 (priority 32768 sys-id-ext 1)
Address 0023.3426.5780
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 sec
Aging Time 300 secInterface Role Sts Cost Prio.Nbr Type
------------------- ---- --- --------- -------- --------------------------------
Fa1/0/1 Desg FWD 19 128.3 P2pVLAN0002
Spanning tree enabled protocol ieee
Root ID Priority 32769
Address 0023.3426.5780
Cost 19
Port 19 (FastEthernet1/0/17)
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 secBridge ID Priority 32770 (priority 32768 sys-id-ext 2)
Address 0023.3426.5780
------------------- ---- --- --------- -------- --------------------------------
Fa1/0/17 Root FWD 19 128.19 P2paz más kérdés, hogy a CDP hisztizik a tag-elés miatt:
*Mar 1 00:11:14.402: %CDP-4-NATIVE_VLAN_MISMATCH: Native VLAN mismatch discovered on FastEthernet1/0/1 (1), with SW_3750_1 FastEthernet1/0/17 (2).
*Mar 1 00:11:14.410: %CDP-4-NATIVE_VLAN_MISMATCH: Native VLAN mismatch discovered on FastEthernet1/0/17 (2), with SW_3750_1 FastEthernet1/0/1 (1).Pont azért nem gond az STP itt a hairpinnél, mert a Cisco-nál per vlan fut. Mivel a Cisco-nál nincs per vlan nélküli hagyományos RSTP vagy STP ezért MST-t állitottam be egyetlen instance-el, ennek hatására szépen BLK-ba is esik a 17-es port:
SW_3750_1(config)#spanning-tree mode mst
SW_3750_1(config)#end
SW_3750_1#
*Mar 1 00:14:38.010: %SYS-5-CONFIG_I: Configured from console by console
SW_3750_1#sh spa
SW_3750_1#sh spanning-treeMST0
Spanning tree enabled protocol mstp
Root ID Priority 32768
Address 0023.3426.5780
This bridge is the root
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 secBridge ID Priority 32768 (priority 32768 sys-id-ext 0)
Address 0023.3426.5780
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 secInterface Role Sts Cost Prio.Nbr Type
Fa1/0/1 Desg FWD 200000 128.3 P2p
Fa1/0/17 Back BLK 200000 128.19 P2pHa a portokat trunk-ra hardkódolom, akkor persze logikus módon defaultban ugyanúgy a 17-es port lesz BLK mindkét vlan-re:
SW_3750_1#sh spanning-treeVLAN0001
Spanning tree enabled protocol rstp
Root ID Priority 32769
Address 0023.3426.5780
This bridge is the root
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 secBridge ID Priority 32769 (priority 32768 sys-id-ext 1)
Address 0023.3426.5780
Fa1/0/1 Desg FWD 19 128.3 P2p
Fa1/0/17 Back BLK 19 128.19 P2pVLAN0002
Spanning tree enabled protocol rstp
Root ID Priority 32770
Address 0023.3426.5780
This bridge is the root
Hello Time 2 sec Max Age 20 sec Forward Delay 15 secBridge ID Priority 32770 (priority 32768 sys-id-ext 2)
Address 0023.3426.5780
Fa1/0/1 Desg FWD 19 128.3 P2p
Fa1/0/17 Back BLK 19 128.19 P2pDehát ugye nem arról volt szó, hogy trunk port-ot csinálnánk "önmagába" hanem, hogy egy hairpin biztosit átjárást a két vlan között.
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12335 üzenetére
egyébként ha a per vlan rapid spt-t futtató port a másik oldalon legacy stp-re talál, akkor pvstp+-ban üzemel tovább ha jól emlékszem (már rég próbáltam) ?
tehát, ha van egy switch csere, és betolnak egy default konfigurációjó switch-et egy meghibásodott helyére, mert sürget az idő, akkor a kapcsolodó switch a linken nem rapid-ban fog menni, hanem legacy-ban, amig az új switchen nem aktiválják a rapid-ot
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12334 üzenetére
abban az esetben nem csak azért mert a Cisco sajátja a perVlan technológia
egyébként az MST óta nem látom a perVlan létjogosultságát, úgyis bármilyan topológiád van max 3 instance-el tudod az ideális rendelkezésre állást biztositani
akárhány switch-et kötsz össze akárhánnyal max 3-as szegmensekből áll, ezért nincs értelme 3 külön stp-nél többel terhelni a switch-eket
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12335 üzenetére
elég életszerű példa: Hirschmann RS20 ipari switch, elején két dip kapcsoló, ha ezeket átkapcsolod üzem közben lekapcsol a switchen futó spanning tree flavor (akár RSTP, akár MST futott). Persze ez nem ugyanaz, mint PVRSTP+-ról PVSTP+-ra átváltani és persze ez nem Cisco és nem is irodai környezet, de a dolog lényege valódi kritikus rendelkezésre állású rendszereknél, hogy "mindenre számits" ezért is kell szerintem a best practice-hez ragaszkodni a konfigurációnál
ahogy az uplink fast-nek nincs jelentősége rapid vagy multiple spanning-tree-nél, de ennek bekapcsolása semmi hátránnyal nem jár
egyébként az már inkább elgondolkodtató, hogy mivel az RSTP kompatibilis az STP-vel, miért nem az a eleve a default egy 2950-esnél , meg sok másik switch-nél
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12264 üzenetére
Kipróbáltam IOS 15-el és a gyakorlat igazolta amit irtál:
amíg sima default-ban vannak összekötve, akkor az eredmény:
SW_3560_4#show interfaces fa 0/12 switchport
Name: Fa0/12
Switchport: Enabled
Administrative Mode: dynamic auto
Operational Mode: static access
Administrative Trunking Encapsulation: negotiate
Operational Trunking Encapsulation: native
Negotiation of Trunking: OnHa az egyik oldalon átállitom dynamic desirable-re, akkor meglesz a trunk ISL-el:
SW_3560_3(config-if)#do sh int fa 0/12 swi
Administrative Mode: dynamic desirable
Operational Mode: trunk
Operational Trunking Encapsulation: isl
Negotiation of Trunking: On
Access Mode VLAN: 1 (default)a platform és IOS:
Cisco IOS Software, C3560 Software (C3560-IPBASEK9-M), Version 15.0(1)SE3, -
TheProb
veterán
válasz
FecoGee #12306 üzenetére
Nagyszerű. Igen, azt már én is tapasztaltam, hogy oktatási célra nincs, de, hogy még úgy se, hogy itt van mellett a fizikai eszköz az már kicsit kemény...
Most hiába lenne egy selejtezett switch, hogy legózzak rajta és szakdogához használjam, nem tudok vele kezdeni semmit...
Ha contract nincs, de hozzáadom advisor-hoz, az se elég?
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12294 üzenetére
Egy időben úgy tudom, hogy hozzáférhető volt a csr1000v image tanulásra. Aktíválás nélkül a troughput-ja nem teszi alkalmassá produktív használatra.
Ehhez kell még építeni egy baremetal hyperviser-t, amihez oprendszernek szintén tanulásra ingyenesen hozzáférhető a vmware ESX 32 Gygabyte-ig, ami kell is.
Szóval kell egy servert építeni 4 magos intel procival (nem feltétlenül kell nagy teljesítmény, tehát nem csak cor i5 vagy i 7 lehet hanem régebbi xeon-ok is) 32 Giga rammal és ez elvileg alkalmas vagy 10 cloud service router futtatására minden feature-el.
Az INE laborja is ilyenekből áll.
Ezzel ugye nincs megoldva a switch kérdés. Ma már azonban emberi áron hozzá lehet jutni egy Catalyst 3560-hoz 12-es IOS-el.
15-ös IOS-t azért a legtöbbre csak azért nem lehet feltölteni, mert nincs hozzá 32 mega flash.
Hát eddigi tapasztalataim alapján a CCIE 5.1-nél (erre készülök) tul sog dolog nincs, amit 12-es IOS-el ne lehetne switch oldalon kipróbálni.Ahhoz a kevéshez, ami kell van egy lehetőség: 15-ös IOS-t fel lehet rájuk tölteni xmodel-el.
Először érdemes a konzol sebességét a maxra állítani rommod módból (115200-as boud-ra) és utána próbálkozni. Így is egy jó 15 perc mire felmegy. Ez macerás, pláne 4 switchre feltölteni, de azon feauter-ök gyakorlására meg lehet tenni egyszer és bekapcsolva hagyni egy hátvégére a switch-eket. (Szünetmentes táp nem baj ha van.)Én egyébként pont Feco honlapjáról értesültem a Cisco dcloud-ról, ami ugye full free és remek.
Nincs sajnos legális módja az IOL-nek, de állítólag az meg világbajnok, de a fent leírtakat nézzük akkor munka oldalról kell bele időt fektetni, de anyagilag mondjuk 2-300 eFt-ből össze éehet rakni egy CCIE R&S-re alkalmas labort.
Ez a CCIE vizsgadíjakhoz + utazási költség képest semmi.Lehet online laborokat bérelni szép számmal (pl. INE), sőt érdemes hybrid megoldásokban is gondolkodni:
- valós hardver + GNS3 + bérelt laborSzóval szerintem még Cisco esetén a legjobb a helyzet, ha a többi gyártót nézzük.
Pl. Alcatel-Lucent vagy Juniper -rt szintén lehet virtuális gépként futtatni, akár GNS3-ba ágyazva is, de nem mindegy, hogy a dynamips a hypervisor vagy a virtualbox. Ez utóbbiakhoz lényegesen több erőforrás kell, ha sok eszközt futtatunk.Ez az (egyik) bajom a VIRL-el is, mármint hogy bár nem ingyenes megoldás, mégis erőgép kell hozzá.
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #12260 üzenetére
valóban nem kérte. a végeredmény egy switchport mode dynamic desireable - switchport mode dynamic auto-n ISL lett IOS 12.2-vel
SW_3560_4(config-if)#switchport mode dynamic desirable
SW_3560_4#show int switchport | b 0/12
Administrative Mode: dynamic desirable
Operational Mode: trunk
Operational Trunking Encapsulation: isl
Negotiation of Trunking: On
...Ami még mindig nem nyugtatott meg abban, hogy IOS 15-nél nem lesz-e a végeredmény dot1q?
Lehet felküzdöm az IOS 15-öt az egyik nap. Mivel nincs 32 Megás flash-em, ezért xmodem-el két switchre elég küzdelmes, de lehet rászánom magam.
Én mindig úgy vagyok vele, hogy a hardver úgyis jobban tudja nálamAmit lehet kipróbálom, ami kicsit lassú tanulási módszernek tűnik, de általában nagyobb eséllyel jegyzem meg azt amit kilaborozok, mint azt amit olvasok.
-
goodboy007
senior tag
válasz
FecoGee #12242 üzenetére
Köszönöm, így már remélem meg fogom érteni és remélhetőleg egyszerűbb lesz, ha mindenhol VSS-t kell csak konfigurálnom
.
A három-szintű felosztást most azért nem erőltettem, mert gyakorlatilag az alsó két rétegbe ha jól gondolom 4 switch kellene 2 helyett és ennyi lenne a különbség.
Az én esetemben A és B eszközökre tenném a klienseket (néhány gép, IP-telefonok, IP-kamerák), C és D switch-ekre pedig ugyanígy tenném a szerverfarmot. VSS nélkül meg ugye hiába drótozom a klienseket két switch-re, routerből csak egy lesz és már nincs meg a redundancia."Ragaszkodsz ehhez a topologiahoz? En atalakitanam."
Nem ragaszkodom semmihez, csak mivel a CCNA-s tanfolyamon tanultakon kívül nem igazán van hálózati tapasztalatom és bár tökre szeretem a témát, az utóbbi három évben rengeteget felejtettem már ebből is, mióta dolgozom.Egyébként már ennyi utánaolvasás után is annyi pozitív hozadéka van, hogy nagyon elkezdett érdekelni a téma, úgyhogy amint lesz rá időm, ezeket részletesebben is meg szeretném érteni, mert iszonyú érdekes -és persze hasznos-, még akkor is, ha közvetlenül maradok a szerverüzemeltetésnél a hálózatépítés helyett.
De jelenleg annyi a fontos, hogy valamilyen formában egy az elképzelésemhez hasonló redundáns konfigot megcsináljak hétfőig.
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #12203 üzenetére
Abszolut nem erre gondoltam, tudom hogy te nem dump profi vagy. Egyszeruen csak arra, hogy itt nem erdekli oket a papir, csak hogy tudd csinalni a dolgod.
En leszek a felelos az osszes -450- Media Saturn halozatert a jovoben. Fejlesztesek javitasok.... az en feladatom lesz. -
jerry311
nagyúr
válasz
FecoGee #12226 üzenetére
ASA legyen oszt jóvan, egyelőre ennyi a követelmény.
Hol találom meg a szükséges fájlokat?=====================================================
1242 AP-hez
Az utolsó WLC ami támogatja: 8.0.140.0. (vagy ha úgy jobban tetszik 8.0.x.0)
8.0 felett nem lesz WLC amivel működik. Alap laborra jó lesz, de pl. a 8.2 új funkcióit már nem azon fogod megismerni.
Kérdés még, hogy mikor jár le a telepített certificate, mert azzal is lehet szívni rendesen. -
vadger
tag
válasz
FecoGee #12191 üzenetére
Ja igen. Oktató szerintem eléggé felkészült, sokmindent felvázoltunk neki a jelenlegi hálózatunkról (amit ugye kiváltunk majd az ACI-val), és sokmindenben tudott tanácsot adni, hogy mit hogy kellene csinálni szerinte.
Igen, GUI, bár be lehet lépni a switchekbe is, sok értelme nincs. Lab az olyan, hogy távoli asztallal elérjük, és ott van minden, szerverek, a nexusok, vcenter, stb. Bár elég kicsi a lab, 1 spine 2 leaf, de nem is ez a lényeg, hanem maga a controller, az amit nehéz megérteni (legalábbis nekem). -
vadger
tag
válasz
FecoGee #12177 üzenetére
Persze, itthon középtávon sem nagyon hiszem, hogy mindenki átállna.
Pont azt beszéltük itt a kollégákkal, hogy milyen durva, egy 10 év múlva ha valaki elkezd beletanulni a networkingbe, lehet már nem is fogja tudni mi az a spanning tree, mi az a cli... Lehet jobb is nulláról beletanulni ebbe, mert ez az ACI annyira más gondolkodásmódot követel, hogy nekem most eléggé kihívás megérteni az egészet. -
kowika87
tag
válasz
FecoGee #12177 üzenetére
Persze, megszuntetni nem fogjak, de bele fogjak rakni a lab-ba is ahogy a written-be mar benne van. Ez nem is gond fejlodik a szakma. Nekem ezzel szemelyes problemam van. Anno amiert megszerettem a networkot az a szoges ellentete annak ami fele most megyunk es kesobb nem biztos hogy annyira szeretnem csinalni mint most. A dinoszauruszok is elvoltak sokezer evig szerintem mi is elleszunk
-
Zola007
veterán
válasz
FecoGee #12151 üzenetére
Ugyanílyen helyzetben van szerintem most a programozóképzés.
TV-ből, rádióból, internetről, prohardverről (csak itt jelent meg vagy 5 bújtatott reklám cikk formájában), de még a csapból is az folyt hónapokig, hogy 20.000 informatikus hiányzik. 300-500-at lehet keresni és "csak programozni kell"A sok magánintézmény (meg nevezném őket, de mindenki tudja melyik budapesti és miskolci cégekről van szó) elhintette ezt a gyorstalpaló módszert, aztán most jó páran vakarják a fejüket, hogy talán még sem olyan egyszerű az, hogy 1 év alatt átképzem magam vízvezeték szerelőből Java/C++/Python-szakértőnek.....
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #12149 üzenetére
Az ilyenekről mindig az jut az eszembe, mikor a Jay and Silent Bob strikes back-ben Jay megkérdi hogy what the fuck is Internet =D
-
vzsolti1980
csendes tag
válasz
FecoGee #12138 üzenetére
Sziasztok!
Más platformon is volt ám félelem főleg, hogy PTP-t is használunk és van saját Grandmaster-ünk.
Ezért nekem is 1-sec-es referesh-ben volt az terminalDe túl élte NTP kikonfig nélkül mindenhol.
---(refreshed at 2016-12-31 23:59:59 CET)---
status=0a14 leap_add_sec, sync_ntp, 15 events, event_peer/strat_chg,
version="ntpd 4.2.0-a Wed Nov 25 00:54:13 UTC 2015 (1)",
processor="amd64", system="JUNOSxxxxx", leap=01, stratum=1,
precision=-21, rootdelay=1.993, rootdispersion=37.223, peer=14652,
refid=x.x.x.x,
reftime=dc12b544.7ca82de0 Sat, Dec 31 2016 23:52:52.486, poll=10,
clock=dc12b6ef.d9983e13 Sat, Dec 31 2016 23:59:60.849, state=3,
offset=0.265, frequency=26.279, jitter=0.350, stability=0.006
---(*more 100%)------(refreshed at 2017-01-01 00:00:00 CET)---
status=06f4 leap_none, sync_ntp, 15 events, event_peer/strat_chg,
version="ntpd 4.2.0-a Wed Nov 25 00:54:13 UTC 2015 (1)",
processor="amd64", system="JUNOSxxxxx", leap=00, stratum=1,
precision=-21, rootdelay=1.993, rootdispersion=37.238, peer=14652,
refid=x.x.x.x,
reftime=dc12b544.7ca82de0 Sat, Dec 31 2016 23:52:52.486, poll=10,
clock=dc12b6f0.dc35a5a0 Sun, Jan 1 2017 0:00:00.860, state=3,
offset=0.265, frequency=26.279, jitter=0.350, stability=0.006
---(*more 100%)---Egyébként a Huawei is kiadta mint figyelmeztetés, ott is ki kellett szedni az NTP konfigot.
-
crok
Topikgazda
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #12121 üzenetére
Igen. azt mindig durvan lecserelik firssiteskor
CCDA-val is ez volt, tok mas mint amit en csinaltam anno, ezert iden vegigolvastam a ccda konyvet is a ccdp-re valo felkeszuleskent.En azt az elvet kovetem, hogy parhuzamosan keszulok a writtenre es a Labra. Illetve a writtenre keszulok, de laborozok minden temat, es a labot szem elott tartva tanulok. Nekem az a megoldas jobban bejon, aztan majd meglatjuk, hogy hogy sikerul. Ami jo ebben a felallasban, hogy mindkettore keszulok, es ha kb 3 honappal a tervezett Lab datum elott megyek Writtenre, akkor ha a written nem sikerul, legalabb tudom, hogy minimum fel evvel csuszik minden. Ha sikerul, akkor meg kapok egy visszajelzest, hogy mik weak area-k. Igazabol az egyetlen negativum ezzel a megkozelitessel, hogy nincs ido kozben egy olyan pozitiv visszajelzes (sikeres written) ami erot adna a tobb mint 1 ev alatt, es jobban kell keresni magamban a motivaciot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BMW topik
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honda topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hálózati / IP kamera
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest