- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
olloczky
senior tag
válasz
Ripper17 #16530 üzenetére
Szerintem is az interjún derül ki, hogy ki tekinthető tapasztalt hálózatosnak vagy ebben az esetben seniornak. A kérdező kommentjében, annyi mindent elvárnak tőle, hogy ha ezekben tényleg helytáll valaki, az már seniornak tekinthető szerintem. Ha ehhez 5 év tapasztalat elég volt neki, akkor annyi.
Interjúztattam én is olyan 3-4 év tapasztalttal rendelkező jelentkezőket, hogy alap subnetting meg TCP kérdéseknél csak hebegett-habogott. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy hogy tudja ellátni a napi feladatait. (Mindig úgy interjúztatok, hogy nagyon alapoktól indulok, és így 2 kérdés után kiderül, hogy mennyire érdemes bonyolódni tovább.)
-
olloczky
senior tag
**Mire a végére értem a kérdésemnek rájöttem, hogy valószínűleg a korona miatt lett fél évvel kitolva az érvényesség?**
Nekem is cert-tel kapcsolatos kérdésem van. Ma voltam az azure az-104es vizsgán (pass
) és ezt a munkáltatom felé a credly oldalról kell bizonyítani. Belépve azt láttam, hogy a CCNA-m 2023 júniusáig érvényes. Ez azért érdekes, mert az utolsó sikeres vizsgám 2019 decemberben volt egy régi CCNP switch vizsga. Ennek értelmében 2022 decemberig kellene jónak lenni bármilyen certemnek. Hogyhogy a CCNA-m 2023 januárban jár le?
-
olloczky
senior tag
Nekem most a melóm kicsit mást is kiván így egy azure AZ-104es vizsgával kezdek, aztán meglátjuk mennyire haladok tovább a cloud vonalon, de annyira nem tetszik amúgy. Aztán ez év decemberében nekem is lejár a CCNA-m (ccnp nem jött össze múltkor) de bennem is felvetődött, hogy van-e értelme újra vizsgázni. Egyelőre úgy vagyok vele, hogy megcsinálom.
Én sem tudnék / tudok 100%-ban itthonról dolgozni. Ezért én heti 2x járok be, akkor meló után megyek edzeni így ez keretet ad a hetemnek.
-
olloczky
senior tag
válasz
SnoopDoggOG #16106 üzenetére
Google cloudra +1. Még ha ki is futsz a 90 napból utana sem veszesen drága, ha csak akkor futtatod amikor hasznalod
-
olloczky
senior tag
Ti mennyire foglalkoztok napi szinten cisco eszközökkel? Aki nagyon rég óta benne van, mennyire változott a gyártók aránya az elmúlt 5-10 évben? Nekem olyan érzésem van, hogy most már rengeteg jó alternatíva van, és a cisco inkább már mint megbízható régi motoros a piacon de jönnek az újak, a frissek
rosszul látom?
Illetve a cisco certek még mindig nagyon jó belépők a networking világába, de szerintem ez csak egy gyors iránymutatás, ami alapján meg lehet tanulni a sztenderdeket, protokollokat és aztán foglalkozik mindenki azzal amibe éppen belecsöppen
-
olloczky
senior tag
Nyugodtan irjad segitunk :)
-
olloczky
senior tag
válasz
zsolti.22 #15848 üzenetére
Szerintem kicsit félreérthetően írtad. Debrecenről nem tudok nyiltakozni csak sejtem, hogy valóban ott nettó 400 körül megáll a dolog.
BP-n azért sokkal többet kap egy senior engineer. 2nd és 3rd line között legaláb 30-40% fizu különbség van.Amiről szintén nem tudok nyilatkozni az az expert meg architect pozik (CCIE-k, vagy 8-10+ év tapasztalat). De szerintem ott már nincs ekkora százalékos különbség senior meg architect között. De ne legyen igazam
-
olloczky
senior tag
válasz
GasparGyozi #15813 üzenetére
Nocsak! Oda akartam jelentkezni, de mire rávettem magam levették a pozit. Ezek szerint felvettek vkit és nem jött be?
-
olloczky
senior tag
válasz
SnoopDoggOG #15742 üzenetére
Inkább a 800hoz közelebb de igen, teljesen reális.
-
olloczky
senior tag
válasz
Ripper17 #15687 üzenetére
Jo kis beszélgetés folyik itt.
Pont a napokban hagyta el a szamat nekem is ez a felvetes, hogy kb 90-95% meg mindig legacy networking. En igy hivom a nem cloud dolgokat.
Szoval en most fogok valtani sdwanrol vissza az emterprise, legacy, rs (hivjuk barminek) networkingre es orulok, hogy ugy latjatok, hogy menni fog meg ez egy darabig, akkor talan nem dontottem rosszul. Meg ha megis sdwanra akarnak menni, akkor van tapasztalat :)
-
olloczky
senior tag
-
olloczky
senior tag
Szerintem ez általános dolog. Nem lehet valaki tervező, alkotó ha előtte nem foglalkozott vele a használói oldalon. Ha mégis akkor az sokszor rosszul sül el. Ismétlem: szerintem, általában :)
-
olloczky
senior tag
válasz
soma314 #15449 üzenetére
Annyit tennék hozzá az itt folyó eszmecseréhez, hogy ehhez mind-mind hosszú évek tapasztalata kell. Soma tőled látszik (meg a fentebb leírtakból tudjuk is), hogy azért nem pár éve vagy a szakmában, és ezért tudsz ennyi mindent. Az a jó egy pályakezdőben (mint én, aki tényleg 2 éve van networkingben), ha tudja, hogy mennyi mindent nem tud még, és ezeket szépen lassan összeszedi, ahogy szembe találkozik vele és nem riad meg tőle, hanem valóban utána jár a miértjének.
Én például már az SDWAN-ba csöppentem bele, de így jobban külön tudom választani, hogy a különböző hálózati rétegek meg plane-ek hogyan is működnek. Az áramfelvételes példádhoz hasonló dolgot is láttam már rendszergazdaként, amikor a terem összes PC-je egyszerre jött vissza áramszünet után és tényleg levert mindent. De ehhez is rendszergazdának kellett lennem, hogy lássam élőben.
Szóval ja.. gyűjteni kell az xp-t
-
olloczky
senior tag
CCNP switch pass. Rohadt nehéznek találtam..
de még így is pár ponttal a passing score fölé kerültem. Következő terv: Route-ot letenni ebben a rendszerben, beváltani Core-ra, majd SDWAN tracket megcsinálni -->CCNP. Ámen.
-
olloczky
senior tag
válasz
B-Eazy #15302 üzenetére
Ilyen szempontból a 2 év pont jó, hogy minimális erőbefektetéssel megcsináld és levizsgázz és legalább annyival többet tudsz. (A vizsga nagyon nehéz ha átmész az általában bizonyít valamit). Ha meg közben megszereted, akkor be sem kell fejezned az egyetemet, mert levizsgázol és mehetsz is melózni.
-
olloczky
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15278 üzenetére
Áh értem köszi.
Akkor lehet előveszem a 8-os kémia könyvet hátha belekérdeznek a kovalens kötésbe. -
olloczky
senior tag
Hali!
Mennyire követi a vizsga a blueprintet? Olyan értelemben, ha egy topic nincs benne a blueprintben, de az OCG említi, akkor azt a témát elvileg nem is fogja érinteni a vizsga? Vagy nem véletlenül van benne a könyvben a téma? Konkrét példa: CCNP switch. A könyvben van SNMP, meg logging témakör, a blueprintben nincs. -
olloczky
senior tag
Hali
Olyan infot hallottam, hogy jövő februártól a CCNA-k automatikusan megújulnak újabb 3 évre. Igaz ez? Tehát nekem konkrétan januárban lesz 2 éves, akkor februártól megint 3 évre megkapom? Kicsit furának hangzik.. ha nem akkor meg addig letolok egy CCNP switchet
-
olloczky
senior tag
(#14915) szallasi007
Igen az OCG sem elég önmagában. Több forrásból kell táplálkozni. Erre egynek jó a Jeremy féle nuggets, de CCNA-vel tele van a youtube is, meg Udemyn 10-20 dolcsikért komplett videokurzusokat lehet venni. (Udemyről tudom ajánlani Neil Anderson kurzusát, azt nagyon hasznosnak találtam)
És LABOZNI KELL! Hogy a parancsok készség szinten menjenek, ne azon tökölj a vizsgán, hogy hú most ez melyik show parancs lesz. (Igen a vizsga itt is szívatós..nem tudom MS-nél mi a passing score, itt 81-82%)
Yeffy:
csak pár videot láttam a CCNP Route-ból, nem tapsztaltam, hogy erősebben oktatna, de ezt tényleg csak pár video alapján mondom. A többiek hátha tudnak részletesebbet mondani
-
olloczky
senior tag
válasz
ruby88 #14909 üzenetére
Jeremyvel az a baj, hogy elég felületesen érinti a dolgokat. Az alapokat jól elmagyarázza, de részletekbe ritkán megy, és a vizsgán nagyon is belemennek a részletekbe...
Olvasd el az OCG-ket a ciscopress-től. Ha elolvastad és videokat is néztél mellé, és laboztál is, akkor nem feltétlenül szükséges a papír. Mehetsz interjúkra ott majd eldöntik, illesz-e a csapatba
A mi csapatunkban is 2 olyan kolléga volt, akiknek még nem volt CCNA papírjuk mégis felvettük, és beváltak. Úgyhogy hajrá hajrá
A fenti összefoglalót is olvasd el, sok info van benne.
-
olloczky
senior tag
Hali
Én ICND1 kapcsán nem találkoztam ilyenekkel. (Bár én még az előzőt csináltam.) De itt van egy magyar leírás innen a logoutról. Kezdésnek jó. Még kb fél órát-órát szánj rá és ezek az alap dolgok meglesznek és akkor nem ér meglepetés vizsgán, de szerintem nem igen vannak ilyen kérdések.
üdv
-
olloczky
senior tag
válasz
Jofi81 #14647 üzenetére
5 euroert barmi ilyet erdemes megvenni
Szerk.: most meg is neztem a linkeket
az elso Lazaro Diaz, youtubeon van par videoja elerheto, nekem tetszett, ahogy magyaraz. Masodik Neil Anderson (CCIE), neki az udemyn vettem meg a kurzusat (ott akkor 10 eur volt) es nagyon hasznosnak talaltam a felkeszulesem soran!
-
olloczky
senior tag
Persze, mindenkeppen jelentkezz! Ha a tudasod megvan, interjun ugyis kiderul, es mint irjak is, nem szukseges a papir. De az oneletrajzodba valahogy ird bele, hogy vizsga kozeleben jarsz, vagy tanulmanyokat folytatsz ezzel kapcsolatban.
Ez gondolom valami kisebb technikusi pozicio lehet, tehat igen majd kell hasznalni az alap halozatos dolgokat, de ospf vagy ilyesmi konfiguralasara nem lesz szukseg. De ez csak feltetelezes, kellene a pozicio leirasa is.
-
olloczky
senior tag
válasz
FecoGee #14184 üzenetére
Nézőpont kérdése. Nekem a hálózat sokkal jobban fekszik. Pedig azt csak "egyszer próbáltam". Programozni többször is neki futottam és mégsem kötött le, egyszerűen nem vagyok olyan fajta ergo nekem az nehezebb. És mióta dolgozok, látom, hogy a fent említett fizuk nagyjából az igazságot mutatják.
-
olloczky
senior tag
Crok: na te is? Melyik varosban?
Yeffy: nem uk, bp. Az sdnrol van egy jo osszefoglalo a jelenlegi icnd2ben. Annal tobbet egyelor en sem tudok. Ha gondolod at tudom kuldeni.
Feco: ha jol értettem akkor igen. De majd ha tobbet tudok -es amit szabad- akkor irok
-
olloczky
senior tag
Felvettek BT-hez, 2nd linera, főként SDN lesz a téma.
-
olloczky
senior tag
válasz
BlackJapan #13993 üzenetére
PÜ ment. Köszi mindenkinek
-
olloczky
senior tag
válasz
olloczky #13701 üzenetére
Sziasztok
Ma megint voltam ICND2-n.
Pass!Nem is kicsit. De!! Ez is rohadt nehéz volt, több kérdés is olyan részletesen érdeklődött egy-egy témában (pl. GRE, HSRP), hogy csak lestem. Megint volt szerintem 1-2 kérdés ami nem volt a könyvben, illetve amitől végképp eldobom a láncot, azok a nem egyértelmű kérdések. Nem elég, hogy a válaszon törjem a fejem, még azt is bogozzam ki, hogy igazából mit kérdez.. na panaszkodás off
A simletek jól sikerültek nem éreztem, hogy megoldhatatlan feladat elé állítottak volna és végre CCNA vagyok.Továbbiakban szerintem haladok a CCNP felé de a részleteken jövő héttől gondolkodom most pihizek egy kicsit.
Üdv
U.i.: "csak" 120 percem volt a vizsgára nem 140, de kb 80 perc alatt végeztem.
-
olloczky
senior tag
válasz
BlackJapan #13984 üzenetére
Hali
A magyar billentyűzet lehetőségről nem tudtam. Igen, kapsz 30 perc kiegészítést, így összesen 140 perced van a vizsgára.
üdv
-
olloczky
senior tag
Feco mi újság a Cisco champion programmal? Fut még? Benne vagy? Még mindig jónak találod?
-
olloczky
senior tag
válasz
Beniii06 #13838 üzenetére
Vizsgazni, kijelolt vizsgakozpontokban lehet. Ez van Pesten, Debrecenben vagy esetleg Kassán. Idopontok heti gyakorisaggal vannak, es maga a vizsga egy szamitogepes teszt 45-55 kerdessel. Ccna-ra felkeszulni fél év - egy év alatt lehetseges. A tananyag le van irva, ocg-t keress
-
olloczky
senior tag
Network security e-könyvek humble bundle-n. Kezdő cucc, meg sok microsoftos könyv (van cisco is), de gondolom berakom ide
-
olloczky
senior tag
Hali
Nem is tudom, hogy kezdjem… Ma voltam ICND 2-n, megint bukó volt.. tavaly is én voltam, aki megbukott, akkor azért mentem, mert frissült a vizsga és még a régire „muszájból” elmentem (írtam is ide fórumra).. Nagyon jól tudom, hogy egy év bőven több, mint elég, hogy egy ICDN2-re fel lehessen készülni, ezt nagyon elhúztam, nyílván nem is volt folyamatos a tanulás. Viszont amikor lefoglaltam a vizsgaidőpontot (3 hete), akkor már kiolvastam az OCG-t, néztem videókat és csak ismételtem gőzerővel. Toltam mellé a practice exameket is. Féltem is a vizsgától, kételkedtem is picit, de összességében felkészültnek éreztem magam.A 3 vizsgám közül (ICND 1 pass már volt ugye), ez volt a legnehezebb. Baromi nehéznek találtam. 51 kérdés volt. Ugye a vizsgaprogram kijelenti, hogy lehet a kérdések között olyan, amit nem számítanak bele az én vizsgámba, szimplán csak kísérleti jelleggel szerepelnek, hogy később esetleg felhasználják élesben is, és hogy ezeket nem jelölik külön, hogy mely kérdés az (már ha van).
A lényeg, hogy legalább(!) 2 kérdésbe is belefutottam, amit sem az ocg, sem pl a cbt nuggets nem taglal egyáltalán. (Itt megjegyzem, hogy nem csak ezekre támaszkodtam, sokszor olvasgatok learningnetwork-öt, vagy például feco blogján is szétnéztem már) A kérdésre konkrétan nem emlékszem, de proxy ARP-hez kapcsolódó kérdés volt – megvan a könyv pdf változata, beírtam keresőbe, nem adott találatot. Másik ilyen kérdés az EtherChannel-hez tartozott, hogy a show etherchannel 2 port-channel kimenetében, a Load oszlop mit jelöl. Erről a parancsról, egy példa van a könyvben, és ezt a részt egy szóval sem említi. [kép]
Nem vagyok az a fajta ember, aki hőbörög az ilyen teszteken, hogy mert biztos az volt a sz@r. De itt eléggé unfair helyzettel találtam szemben magam. Csak, hogy perspektívába helyezzem (és ezt muszáj leírnom) 811 passing score-nál 790-et értem el (és az előző vizsgán is hasonló eredményem volt :/ ). Ha a fent említett két kérdés közül, valami normálisabb lett volna, átmegyek.. Mindegy, nem adom fel. Jövő hónapban megint megyek (ez már inkább pénz kérdés), addig meg próbálok 110%ra készülni.. de így nem tudom, hogy az elég lesz-e..
üdv
-
olloczky
senior tag
Értem, köszönöm mindkettőtöknek!
-
olloczky
senior tag
Hali
SDN-t tanulmányozom az ICND 2 végén, és nem igazán tiszta, hogy most a controller a data plane-t vagy a control plane-t befolyásolja? Így kezdi a magyarázatot:
"New approaches to networking have emerged in the 2010s, approaches that change where
some of the control plane functions occur. Many of those approaches move parts of the
control plane work into software that runs as a centralized application called a controller."Aztán van egy ilyen kép is, amiből én azt szűrtem le, hogy a control plane ki van iktatva, mert az a controlleren fut.
Csak pár mondattal később bedob egy ilyet is"..the term SBI: It is an interface between a program (the controller) and a program
(on the networking device) that lets the two programs communicate, with one goal being to
allow the controller to program the data plane forwarding tables of the networking device."Most akkor what? Vagy összekeverek valamit? Előre is köszi
üdv
-
olloczky
senior tag
válasz
szunyog199 #13522 üzenetére
Az OCG-hez járt CD azon vannak ilyenek azt hiszem.
(#13527) kowika87
Min voltál? Valami CCIE vizsga?
-
olloczky
senior tag
Gratula
-
olloczky
senior tag
válasz
FecoGee #13156 üzenetére
Azért ez durva. Ahogy a cikk is írja többen már a repjegyet és hotelt is lefoglalták.. Amúgy nem hiszem, hogy a szövegben említett 200 vizsgázójelölt közül sokan nyúltak volna eme segítség után. Aki idáig eljut és expert vizsgát akar tenni abban szerintem van annyi, hogy saját erejéből akar ezen átlépni (Feco meg is tudsz erősíteni szerintem
). Jó nyílván 1-2 mindig van aki kiskapuzik.. bár lehet túl naiv vagyok
-
olloczky
senior tag
Orulok ha segitettem
mar latom is mi maradt ki. Peldaul a vue.com ahol vizsgaidopontot lehet foglalni
-
olloczky
senior tag
válasz
kowika87 #12986 üzenetére
"There are other CCIE tracks -collaboration, data center, security, service provider and wireless- and all command a similarly high salary, but none of the others met our list's requirement to have at least 100 survey responses."
100 survey kitöltése kell certenként, hogy bekerüljön valami a listába, abból gondolom nem tudtak annyit összeszedni. De ez tényleg durva, hogy egy CCNA DC ennyit keres
-
olloczky
senior tag
válasz
Viktorius94 #12894 üzenetére
Gratula csak így tovább!
-
olloczky
senior tag
-
-
olloczky
senior tag
válasz
Viktorius94 #12760 üzenetére
Had válaszoljak 1-2 kérdésedre: legtöbbünk a két vizsgás felállást választja, mert mégiscsak kisebb a bukási esély, jobban fel tudsz készülni egy-egy vizsgára. (A CCNP szintet nem tudom mennyivel nehezebb még ott nem járok
)
Illetve ha lejár a CCNA-d nem csinálhatsz CCNP-t mert annak előfeltétele a CCNA. De ha esetleg arra gondoltál hogy a CCNP megújítja-e a még érvényes NA-t akkor a válasz igen. Akkor az is további 3 évvel megújul. -
olloczky
senior tag
Hozzájárultam az ICND2 erratájához
Nektek volt már ilyen?
-
olloczky
senior tag
Szerintem amúgy tényleg át lehetne/kellene nevezni a topicot (pl. Nagy Cisco topic vagy ilyesmi), már nem egy helyen láttam, hogy másik topicban kérnek segítséget ciscoval kapcsolatban.
-
olloczky
senior tag
Szerintem nettó 200-220 körül van a reális. Plusz egyéb dolgok ami cég függő. De megkérdezhetitek ebben a topicban is
-
olloczky
senior tag
válasz
Cyber_Bird #12229 üzenetére
Plusz pontért jelentkezzen mester
-
olloczky
senior tag
Úú most jut eszembe mégis van. A szakközépben, ahova szakmára jártam, volt egy tanárunk, akit csak Mesternek hívott mindenki és neki voltak ilyen általa összeállított silabuszai. Ezen az oldalon a Szakmai tananyagok --> Informatika fül alatt találhatsz pár leírást.
De nagyon furcsa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest