- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #13172 üzenetére
CCIE labor szinte minden nap van. CCDE van csak ritkan. En azt gondolom hogy ha meg ismeri is valaki a kerdeseket, akkor sem biztos, hogy az eleg lehet. Most mar azert hatalmas tshoot es konfig topologia van. Regen meg tshoot sem volt, csak 6 router 4 switch. Masreszrol igazad van, jobban kellene szurni. Regen erre voltak a vizsga elotti beugro kerdesek - amiket szintem kihoztak
.
A CCIE Written eleg nehez lett. V4-nel nem emlekszem hogy ilyen orult kerdesek lettek volns. Meg peticio is indult hogy a v5.0 egy szar. Allitolag az 5.1 jobb, arrol meg nincs tapasztalatom. Az is a halalom, mikor typo van a vizsgan a kerdesben. Es szinte mindig elofordul.
Jovore ugyis recert megint, akkor meglatjuk milyen az 5.1. Hacsak nem huzok egy mereszet es nyomok egy Wireless Writtent. De szerintem marad az R&S, ugyis felejtek sajnos azokbol a technologiakbol amit nem hasznalok.
-
soma314
tag
válasz
Zola007 #13131 üzenetére
"Ha mindig ARP kéréssel kell lekérni a default gateway MAC címét, akkor miért az IP címét adjuk meg TCP/IP beállításoknál, miért nem alapból a MAC-et?"
Egyrészt megadhatod statikus MAC értéként és akkor nem lesz ARP request. (Ha a számítógép oprációs rendszere támogatja.)
Másrészt ezt egyszer kérdezi meg jó esetben, ezért forgalmi szempontból nincs túl nagy jelentősége (annál nagyobb biztonsági rés lehet).
Harmadrészt nem biztos, hogy ARP-al kezded, mert nem biztos, hogy ethernet a kapcsolatod. Lehet például frame relay, de lehet DMVPN is.
A lényeg, hogy a layer 3-as címhez kell megtalálni a hozzá tartozó layer 2-es címet. Ez ethernet esetén MAC cím. Ez a cím hozzárendelés a resolution és azért Address Resolution Protocol az ARP.
Frame relay-nél inverse arp van, DMVPN-nél layer 3-as címet rendelnek másik layer 3-as címhez.Mindez IPv4-nél
IPv6-nál nincs ARP helyette van Neighbor Discovery (ez az ARP reply-nak felel kb meg) illetve Neighbor Solititation (ez az ARP requestnek). Mivel ugye IPv6-nál nincs broadcast, ezért itt másképpen működnek a dolgok.
Egyébként az IPv4 legnagyobb Achilles sarka az ethernet ARP, mert ehhez kell igazából broadcast, aminek megfelelő kordában tartásáról szól a R&S jelentős hányada.
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #13131 üzenetére
10.10.10.2 pingeti 10.10.10.3-at & Miért megy ki az ICMP csomag a router felé is?
Nem-e el van írva 10.10.10.2-n a subnet mask 255.255.255.252-re, a 10.10.10.3 meg mittomén' 255.255.255.0? Akkor azt hiszi laptop, hogy a 10.10.10.3-ra küldött pinged az neki a L3 broadcast cím, a pinged L2 destination-je az L2 broadcast lesz és így megkapja a router is.Ha mindig ARP kéréssel kell lekérni a default gateway MAC címét, akkor miért az IP címét adjuk meg TCP/IP beállításoknál, miért nem alapból a MAC-et?
Azért, mert egyrészt a "TCP/IP beállítások" eleve L3/L4 beállításokat kérnek be (nem L2-t), valamint mert így hagysz a rendszerben lehetőséget egy esetleges L2 szintű átállásra/hibatűrésre, egy failover-re úgy, hogy az a L3 beállítást kvázi nem érinti (HSRP/GLBP/VRRP.. tehát valamilyen FHRP megoldás), majd leboxolja a lentebbi réteg.Header checksum: 0xWXYZ [validation disabled]
Wireshark -> Edit -> Preferences -> Protocols -> IPv4 -> jelöld be hogy "Validate the IPv4 checksum if possible" (nem tudom a magyar verzióban hogy van..) -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #13131 üzenetére
Az ARP-nek van egy cache. Altalaban 4 ora, addig nem kell ujbol lekerni. Azert IP-t adunk meg mert Layer3 szint a csomagtovabbitas.
Azert lathatsz validation disabled erteket mert a Wireshark az oprendszertol nem fuggetlen.
Show arp es show ip arp kozott manapsag mar szerintem nincs kulonbseg. Regen pl. AppleTalk eseteben listazta a show arp azokat is. ARP-t nem csak az Ethernet hasznal. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #12194 üzenetére
Application Centric Infrastructure. A Cisco SDN (software defined network) megoldasa. A lenyeg diohejban, hogy nem a CLI-n pufolod a sok eszkozt, hanem van egy grafikus felulet, amin osszekattogatod hogy mit akarsz, es letolja a vasakra. A routerek pl. csak adatot tovabbitanak, a control plane (ami vezerli hogy miert is csinalja amit csinal, pl. routing dontesek) ezen a kozponti vason futnak, es csak ott kell managelni. Nem eszkozokben, hanem topologiaban gondolkodik.
Azt hiszem ICND2-be mar betettek az SDN-t, szoval fogsz mar ott is talalkozni az elmetevel.
-
kowika87
tag
válasz
Zola007 #12162 üzenetére
Szerintem lenyegi kulonbseg nincs a ketto kozott. Olyan technologiara mondjak pl. RIP version 1, amire mar tovabbi fejleszteseket nem fognak kiadni, illetve nem javasoljak a hasznalatat = elavult.
Ket lehetoseg van:
- az adott feature elerheto de hasznalata nem javasolt
vagy
- az adott featuret kivettek a szoftverbol.
Az osszes elavult techologianak elobb utobb az lesz a sorsa hogy kiveszik a softwarebol, bar lehet nem maradna eleg feature a datasheetreMa fejeztem be az uj Jeff Doyle Routing TCP/IP Vol II-t. Kivalo munka, nagyon reszletes BGP es Multicast anyagokkal 2016-ra updatelve. Egyetlen hatranya hogy 1100 oldal es tobb mint 2 kilo. Feler egy sulyzos edzessel..
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #12156 üzenetére
Igen, ebben lehet, hogy igazad van. Felkapott lett nagyon a kettlebell, trx, crossfit. Kettlebellre en is jartam par honapig, szerettem is.
Jerome Henry CUWSS Quick Reference-szel hangolodom a WIDESIGN-re. Tudom, hogy ez a regi vizsgahoz valo, de van boven atfedes. At is lapoztam gyorsan (120 oldal), szerintem tok jo lett. 20 USD nem penz erte.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #12014 üzenetére
Nem jelenti ugyanazt. A 172.x.x.255 az adott subnet broadcastja, minden kliensnek szol abban az alhalozatban. A 255.255.255.255 meg minden subnetre ervenyes broadcast. Nem szoktak engedelyezni.
Azert lehet IPv6 forras cim mert mondjuk mikor meg nincs IPv6 cimed es nyomsz egy DHCPDISCOVERT (oke, IPv6-nal sok mas megoldas van pl. SLAAC) akkor valaminek lenni kell a csomagban. IPv4-nel is hasonlo, ott 0.0.0.0. Itt ::/128.
Link local: minden linknek van egy sajat cime. Unique local meg olyan mint IPv4-nel a provat cimek. Azert jo a link local mert pl. routing protocol eseteben az adott link local cimmel kuldi a hellokat. Es ez a cim csak az adott linken egyedi. Az unique local pedig a corporate-n belul egyedi. De nem a neten.
Ertem hogy NetAcademia, de ezt a magyar nyelvu anyagot elengedhetnek az oktatok. Vizsga is angolul van. Vicc ez a magyaritott szakmai nyelv. Iranyitott szoras, feszitofa protokoll, utvalaszto, kapcsolo, stb.
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11995 üzenetére
Akkor neked marad a megjegyzés.. esetleg a password card?
Ha ennyire paranoiás vagy akkor azon nem segítenek ezek.
Mivel több tízezres munkavállalót számláló óriáscégek is
ezt javasolják én megbízom benne - az adatbázis többszörö-
sen be van forgatva (és ezt te is megadhatod hogy hányszo-
rosan legyen) valamint open-source, tehát ha valami lenne
a source-ban ami adatszivárogtatásra adna lehetőséget azt
egészen gyorsan kiszúrná a közösség.Innentől rajtad áll hogy merre ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11992 üzenetére
Nem kell fejben tartani, használj Keepass2-t, akár telefonon is, nagy cégek alkalmazottjait is erre utasítják. Jó megoldás lehet még a jelszókártya, amin megjegyzed hogy honnan indultál (mondjuk négyzet 4) és hogy hogyan mennyit haladsz (mondjuk csiga alak jobbra indulva) és csak azt jegyzed meg (mint egy "feloldókód" telefonon). Ki is nyomtathatod, laminálhatod, a pénztárcádban is tarthatod, ha a sorszámát megjegyzed (nyilván mentsd el..) akkor bárhonnan előveheted..
Egyébként karaktereknek ezt szokásom használni amit majd'minden sz.r megeszik:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789!"#+-/=?@_
a-Z meg 1-9 meg !"#+-/=?@_..ezek ugyanis általánosan printable ASCII karakterek, kb bármilyen platform bármilyen billentyűzetén elérhetőek.
Jó jelszó.. hosszú.. a bruteforce-nak mindegy milyen furmányosan firmányos a jelszó ha rövid. Szerintem az egyik legkönnyebb és legbiztosabb az a következő: számodra könnyen megjegyezhető összetett mondat szavainak első betűit egybeírni + spec char.. és a dátum hogy mikor jár le/mikor csináltad ( : Multinál rájössz majd miért : D
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11986 üzenetére
Hehhe, semmi köze hozzá.
Nézd meg a kiadás dátumának sorrendjében a jelöléseket.
Eljutottak '99-ben a z-ig, utána kezdték az ABC-t elölről,
aa nincs a felsorolásban mert az a 802.3-1998, majd ab,
ac, ad.. aztán 2010-ben megint végigmentek (az) és jött
a ba, bb (802.3-2008/Cor 1), bc.. et cetera ( : -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Zola007 #11984 üzenetére
Csak ne FF: FF: FF: FF: FF-re, 01:00:5E-vel kezdődőre, 33:33:-mal kezdődőre, 00:00:00:00:00:00-ra
Sorban:
L2 broadcast, ipv4 Multicast,ipv6 multicast, empty address.Ha ilyen source cimmel jon be keret, azt az esetek tobbsegeben eldobja a switch, szoval ebben az esetben nem igazan mukodhet
De ha talalsz egy ilyen kartyat, siman atirod driverbol a mac cimet, altalaban supportalt dolog. -
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11976 üzenetére
Gyakorlatilag nincs rá esély. Arra se hogy ha mégis van akkor gondot okozzon. A LAN-ban van a MAC címnek így jelentőssége (vagy metroethernet, de az teljesen más káposzta). Ha valaki újra is használja a MAC-eket új eszközökben majdnem teljesen nulla az esély, hogy egy LAN-on belül 2 eszköznek a MAC-je azonos legyen. A kis kínaiaknak is ügyelniük kell alapvető dolgokra, mert a biznisznek nem tesz jót ha elterjed hogy baj van az eszközeikkel. Ha még van is olyan MAC ami két eszközön is rajta van de ha már más alhálóban, más VLAN-ban vannak akkor olyan nagy gond nem lehet (ha még egy switchen is vannak de más VLAN-ban akkor a switch megtanulja a MAC-et simán 2x, különböző VLAN-ban.. ha meg ugye nem egy alhálóban vannak de nem ugyan az az eszköz a def.gw vagy a L3 next-hop akkor az ARP táblát se bolondítja meg szóval abból se lehet gond (most képzeld el hogy ugyanazon vállalat két gépe ugyanazzal a MAC-el fut de egy LA-ben meg egy másik Milánóban és van köztük még vagy 5 router.. tökmindegy lesz mert az IP-jük nem azonos, tudnak kommunikálni.. majd az utolsó L3 eszközben lesz annyi hogy az ARP táblában a MAC-ek azonosak lesznek.. de kit zavarna?) ( :
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11972 üzenetére
Szerintem egyebkent regisztralnak maguknak. Ha elfogyna, akkor kernek masikat.
Legtobb esetben eleg, ha egy adott VLAN-ban nem ugyanaz a MAC. Pl. HSRP-nek is legtobb esetben ugyanaz a virtualis cime (ha ua. a group) megse okoz ez gondot.A Cisconak sem csak egy OUI-ja van, sot...
00:00:0C Cisco
00:01:42 Cisco Systems, Inc
00:01:64 Cisco Systems, Inc
00:01:96 Cisco Systems, Inc
00:01:97 Cisco Systems, Inc
00:01:C7 Cisco Systems, Inc
00:01:C9 Cisco Systems, Inc
00:02:17 Cisco Systems, Inc
00:02:3D Cisco Systems, Inc
00:02:4A Cisco Systems, Inc
00:02:4B Cisco Systems, Inc
00:02:7D Cisco Systems, Inc
00:02:7E Cisco Systems, Inc
00:02:B9 Cisco Systems, Inc
00:02:BA Cisco Systems, Inc
00:02:FC Cisco Systems, Inc
00:02:FD Cisco Systems, Inc
00:03:31 Cisco Systems, Inc
00:03:32 Cisco Systems, Inc
00:03:6B Cisco Systems, Inc
00:03:6C Cisco Systems, Inc
00:03:9F Cisco Systems, Inc
00:03:A0 Cisco Systems, Inc
00:03:E3 Cisco Systems, Inc
00:03:E4 Cisco Systems, Inc
00:03:FD Cisco Systems, Inc
00:03:FE Cisco Systems, Inc
00:04:27 Cisco Systems, Inc
00:04:28 Cisco Systems, Inc
00:04:4D Cisco Systems, Inc
00:04:4E Cisco Systems, Inc
00:04:6D Cisco Systems, Inc
00:04:6E Cisco Systems, Inc
00:04:9A Cisco Systems, Inc
00:04:9B Cisco Systems, Inc
00:04:C0 Cisco Systems, Inc
00:04:C1 Cisco Systems, Inc
00:04:DD Cisco Systems, Inc
00:04:DE Cisco Systems, Inc
00:05:00 Cisco Systems, Inc
00:05:01 Cisco Systems, Inc
00:05:31 Cisco Systems, Inc
00:05:32 Cisco Systems, Inc
00:05:5E Cisco Systems, Inc
00:05:5F Cisco Systems, Inc
00:05:73 Cisco Systems, Inc
00:05:74 Cisco Systems, Inc
00:05:9B Cisco Systems, Inc
00:05:DC Cisco Systems, Inc
00:05:DD Cisco Systems, Inc
00:06:28 Cisco Systems, Inc
00:06:2A Cisco Systems, Inc
00:06:52 Cisco Systems, Inc
00:06:53 Cisco Systems, Inc
00:06:7C Cisco
00:06:C1 Cisco
00:06:D6 Cisco Systems, Inc
00:06:D7 Cisco Systems, Inc
00:06:F6 Cisco Systems, Inc
00:07:0D Cisco 2511 Token Ring
00:07:0E Cisco Systems, Inc
00:07:4F Cisco Systems, Inc
00:07:50 Cisco Systems, Inc
00:07:7D Cisco Systems, Inc
00:07:84 Cisco Systems, Inc
00:07:85 Cisco Systems, Inc
00:07:B3 Cisco Systems, Inc
00:07:B4 Cisco Systems, Inc
00:07:EB Cisco Systems, Inc
00:07:EC Cisco Systems, Inc
00:08:20 Cisco Systems, Inc
00:08:21 Cisco Systems, Inc
00:08:2F Cisco Systems, Inc
00:08:30 Cisco Systems, Inc
00:08:31 Cisco Systems, Inc
00:08:32 Cisco Systems, Inc
00:08:7C Cisco Systems, Inc
00:08:7D Cisco Systems, Inc
00:08:A3 Cisco Systems, Inc
00:08:A4 Cisco Systems, Inc
00:08:C2 Cisco Systems, Inc
00:08:E2 Cisco Systems, Inc
00:08:E3 Cisco Systems, Inc
00:09:11 Cisco Systems, Inc
00:09:12 Cisco Systems, Inc
00:09:43 Cisco Systems, Inc
00:09:44 Cisco Systems, Inc
00:09:7B Cisco Systems, Inc
00:09:7C Cisco Systems, Inc
00:09:B6 Cisco Systems, Inc
00:09:B7 Cisco Systems, Inc
00:09:E8 Cisco Systems, Inc
00:09:E9 Cisco Systems, Inc
00:0A:41 Cisco Systems, Inc
00:0A:42 Cisco Systems, Inc
00:0A:8A Cisco Systems, Inc
00:0A:8B Cisco Systems, Inc
00:0A:B7 Cisco Systems, Inc
00:0A:B8 Cisco Systems, Inc
00:0A:F3 Cisco Systems, Inc -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11959 üzenetére
Ethernet headerben a destination van elöl, IP-ben meg a source.
Van switcheknél ez a cut through forwarding, amikor nem várja meg a teljes keretet, hanem már a destination MAC után elkezdi továbbítani a frame-t. Itt pl. jól jön, hogy nem kell megvárnia még azt a 6 byte-t (source)
-
-
Gyurike
tag
válasz
Zola007 #11872 üzenetére
Régebben olyan sztorit hallottam, hogy az UTP korszak hajnalán még nem volt olcsó mulatság a kábel, ezért a telefóniát is benne vezették, ez volt a 4-5-ös szál. A 7-8 tartaléknak van nevezve, jelentsen bármit is.
De a tévedés jogát fenntartom.Juniper láz nincs, szerintem inkább ahogy ismerkedsz a Networking világgal, úgy hallod egyre többet a nevüket.
Ahogy FeRkE is mondta, inkább szolgáltatói oldalon használatosak. Ügyféloldalon ritkán fordul elő. Ennek lehet köze az árához is, mert pont, hogy inkább drágább eszköznek mondanám egy hasonló tudású Ciscohoz képest. Konfigolni se egyszerű...
Az "Olcsó húsnak híg a leve" egyáltalán nem igaz rá, igen komoly termékeik vannak, a belépő szintű eszközeik is profik. A JunOS rendszere mondjuk megszokást igényel, főleg Cisco után.Kérdeznék viszont én is:
Valaki szokott 15-ös (15x.x) IOS-t emulálni? A GNS3 tudtommal csak a 12x-et tudja.
Vagy valami olyan környezet kellene, amivel tudnék gyakorolni az újabb IOS-ekkel. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11875 üzenetére
Wiki ezt irja, valoszinuleg a kompatibilitas miatt van igy.
TIA/EIA-568 recommends the T568A pinout for horizontal cables. This pinout's advantage is that it is compatible with the 1-pair and 2-pair Universal Service Order Codes (USOC) pinouts. The U.S. Government requires it in federal contracts.
The standard also allows the T568B pinout, as an alternative "if necessary to accommodate certain 8-pin cabling systems". This pinout matches the older AT&T 258A (Systimax) pinout. In the 1990s, when TIA/EIA-568 was published, 258A had the most widely installed UTP cabling infrastructure. Many organizations still use T568B out of inertia.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11872 üzenetére
A telefonosok szoktak igy kotni. Crok biztos jobban tudja nalam mert o jartas a Voice-ban, ha olvassa biztos megirja.
Egyebkent azert van ugy kotve mert az a cross kabel. Ezzel ossze tudsz kotni ket azonos eszkozt, pl. ket PC-t. 100mbps eseten 1,2 szal Tx 3,6 RX. es hogy a masik oldal ertse is a dolgot ott meg kell cserelni.
-
FecoGee
Topikgazda
-
quby
őstag
válasz
Zola007 #11802 üzenetére
Ez régi PT-s probléma. Már 4-es verzióban is volt. De mostanában igencsak fejlesztik, hogy miért nem tudják javitani? Igaza van az elöttem szólónak. Ez már az a komplexitásu topologia amit GNS-be kell...egy csomo parancs nem is működik itt...
A PT-ben azt szerettem hogy fájl letölt-megynyit-dolgozik....GNS-ben azért össze kell huzgálni kötögetni konfigurálni....mire ezt a topologiát megkapom minimum fél órát pötyögtem..... -
józsi9995
tag
válasz
Zola007 #11790 üzenetére
"De még szabványügyi szervezet nem hitelesítette, ezért egyelőre Cisco gyártói "belsős" protokoll."
Cisco proprietary volt de már nem az.
Fecónak igaza van, ez a "elég az, ha csak a következő hop-ig látok el" igen érdekessé teszi, személy szerint én nagyobb élvezettel tanulom mint az OSPF-et.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11790 üzenetére
Az EIGRP az IGRP protokoll tovabbfejlesztese (szinten Cisco). Azert fejlesztettek ki hogy gyorsan reagaljon igen. Ezt igy azert nehez leirni par mondatban, nem hiaba foglalkozik vele a konyv is hosszan. DMVPN-nel hasznaljak sok helyen, de leginkabb az OSPF-fel fogsz talalkozni az Enterprise kornyezetben, az a leggyakoribb. Persze azert az EIGRP-t is tudni kell. Raadasul az egyetlen olyan IGP amely nem azonos koltsegu utak kozott is tud load balance-t, a sajatos metric szamolasa miatt nem lesz loop. Majd tanulni fogod hogy Feasible Condition stb. Izgi lesz
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11788 üzenetére
Par mondatban nehez. Eloszor tanulj a RIPv2-rol, az jo allatorvosi lo a routing protollok alapjainak megertesehez. Utana mar konnyebb lesz. Roviden talan annyi hogy Cisco szabadalom volt (mar van draft RFC rola), "hybrid" protokollnak tanitjak a Cisco marketingesei (azaz link-state es distance vektor egyben). Gyors konvergencia, figyelembe tudja venni a bandwidth, delay, load es reliability ertekeket interface-nkent a route meghatarozasahoz (de csak adott update pillanataban olvassa ki), jol skalazhato. Ha melyen erdekel a dolog (tenyleg nagyon melyen) akkor Routing TCP/IP Volume I. konyvben leirjak. Amit tudni kell CCNA szinten azt meg ugyis tanulod majd.
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11781 üzenetére
63 mert az RFC azt mondja:
"The labels must follow the rules for ARPANET host names. They must
start with a letter, end with a letter or digit, and have as interior
characters only letters, digits, and hyphen. There are also some
restrictions on the length. Labels must be 63 characters or less." -
TommyNagz
senior tag
válasz
Zola007 #11755 üzenetére
@Cyber_Bird:
Az a gond, hogy otthon már tényleg nincs rá kapacitás, van emellett egy vállalkozásom is, plusz én hülye barom még egyetemre is járok (bölcsészkar hehe), és akkor még ott van a háztartás is, meg az, hogy néha aludni sem árt.@Zola007
Lassan két éve itt vagyok, csak nem raknak ki. Maximum ha megbukok, akkor saját zsebből kell állnom a következő próbálkozást. Elég nagy nyomást érzek magamon, pont emiatt, mert nagyon korrektek a feltételek, meg minden elhetőség adott, sőt ki is van fizetve még a CBT Nuggets is, nagyon ronda lenne ezek mellett megbukni... :/Hozzánk egyébként nyelvvel lehet bekerülni, semmilyen képzettséget nem igényelnek a belépő pozik (service desk). Alig dolgozik olyan a desk-en, akinek bármi köze lenen az IT-hoz. Aztán ha van benned potenciál, meg elszántság, és látják benned a fantáziát, akkor lehet menni feljebb. Én level1-en alig több mint fél évet dolgoztam, és dobbantottam level2-re. Ott pedig egy évet se töltöttem el, és átkerültem ide (hálózat, szerver monitorozás és adminisztráció.) A fizetés se rossz, level1-ként kerestem kétszer annyit, mint mentőápolóként...
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Zola007 #11612 üzenetére
Volt, akinek komolyabb motivációt adott ez a téma
. [link]
"I began studying because of all the paper CCNPs out there, especially my work. Now I have nothing against CCNPs or any paper certs if you did it the right way, but what pissed me off is that our employer thought this other guy was as qualified as me because he got his CCNP and this guy announced himself as a Senior Engineer. Well this schmuck took two days to get an SVI on a Cat 3750 up and just started networking about a year ago. While I worked hard for mine and have recertified it twice over the past 7 years now, he got his in weeks with you know what…… Pretty blatant about it as well as they passed them around work talking about how they can get CCNP in just a few weeks. These guys blow and I wish Cisco would do something about their testing system."
-
crok
Topikgazda
válasz
Zola007 #11567 üzenetére
Ha nem tudsz szerezni jó rack-et olcsón (végül nekem "lett" (: akkor a legjobb megoldás erre szerintem valami ilyesmi:
https://www.amazon.co.uk/19in-Desktop-Open-Frame-Post/dp/B001U14MO8
http://www.ebay.com/itm/Desktop-Rack-Mount-12U-Network-Audio-Components-Stand-Lab-Studio-Equipment-Frame-/252335639878?hash=item3ac0604d46:gN0AAOSwLpdW-UVr
http://www.ebay.com/itm/Startech-com-Open-Frame-Rack-12u-19in-2-Post-Rack-Desktop-Open-Rack-/391598577429?hash=item5b2d181715:g:GiUAAOSwSzdXBFwH
http://www.ebay.com/itm/12U-19-Inch-Desktop-Open-Frame-2-Post-Server-Desk-Rack-Free-Standing-W-Hardware-/252446323956?hash=item3ac6f934f4:g:vGAAAOSwbYZXduiK
http://www.ebay.com/itm/TRIPP-LITE-SR2POST12-12U-Open-Frame-Rack-/252417801353?hash=item3ac545fc89:g:desAAOSwx-9Wz7vq
http://www.ebay.com/itm/StarTech-com-RK12OD-12U-19IN-DESKTOP-OPEN-FRAME-2-POST-RACK-/351675671856?hash=item51e180e530:gzAAAOSw37tWApgN
Láttam élőben is és ha nem került volna a kezembe egy zárt kicsi rack akkor ezt választottam volna. Szerintem otthonra, labnak überkirály, könnyen hozzáférsz minden részéhez és masszív amennyire kell.
[Szerk.] De van ez itthon is:
http://elimex.hu/tipuskategoriak/255/rack_allvany__-keret -
quby
őstag
válasz
Zola007 #11565 üzenetére
Az IKEA-s polc elméletben jó. Gyakorlatban sz@...t sem ér. A korábbi kérdés a lényeg...mely szerint a z eszköz hátulja is van e rögzitve? aminek nincs az szép lassan le fog kókadni....mert a rack mount fül valóban elbirja, de az a préselt papir nem....Én 12U-s szekreényre szereltem kerekeket. Csak egy 220 ment bele meg egy lan kábel.
-
olloczky
senior tag
válasz
Zola007 #11550 üzenetére
itt van egy kis cikk róla ha tudsz angolul olvasd el mindenképp. bár ha proxy mögül is próbáltad akkor nem tudom.. esetleg még vpn-nel lehet kipróbálni de ennyire én sem ástam bele magam
Faternál volt ilyen hogy amikor repülőjegyet nézegetett egy adott járatra, akkor változtak nála állandóan az árak..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Autós topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- sziku69: Szólánc.
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest