- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Google Pixel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #16725 üzenetére
Feladtam, es felraktam ket VM-et openvswitch-el es csinaltam koztuk vxlan-t.
apt install openvswitch-switch -y
Oldalankent ennyi a konfig es minden mukodik. (miutan beraktam promiscous modeba a vSwitchet esxi-n)
ovs-vsctl add-br br0
ovs-vsctl add-port br0 ens224
ovs-vsctl add-port br0 vxlan0 -- set interface vxlan0 type=vxlan options:remote_ip=10.101.10.69 options:key=100Persze az otv-hez (meg a ciscos vxlan implementaciohoz) kepest ez siman csak egy bridge vxlan enkapszulaciot hasznalva es nincs mac cim tanulas, szoval nagyon nem skalazodik, de a mi use-caseunkhoz ez mindegy is mert nincs sok vm, es csak ideiglenesen kell a megoldas.
Anyway, thanks for coming to my TED talk.
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #16725 üzenetére
ACI-ban par klikk
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #16648 üzenetére
Az olyan, és nem tudom azt mondani, hogy nem tettem még ilyet.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #16647 üzenetére
Nevermind, ha az ember nem lat a szemetol es rossz group-policyra veszi fel, akkor ertelemszeruen nem fog mukodni
-
jerry311
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #16642 üzenetére
Ennek alapján, meg az alján a buglistát megnézve, inkább mennék a "pozitív" irányba.
Csak azt oldja fel split-DNS-sel VPN-en keresztül, amit azon keresztül fog elérni. Amit a split-tunneling nem visz be a tunnelbe, azt szerintem felesleges tunnelen keresztüli DNS szervertől kérdezni. -
kzolee216
senior tag
válasz
Cyber_Bird #16508 üzenetére
Köszi
-
cisco007
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #16471 üzenetére
Aha vágom... Hát jobbat nem tudok. Sajnos muszáj testreszabva deploy-olni, pl az F5 esetén marketplace csak 1 NIC-es verziót telepít, ha kell a 2-3 több NIC, akkor muszáj manuálisan.
-
cisco007
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #16465 üzenetére
ne marketplaceből csináld, és akkor oda megy a deploy meg úgy ahogy akarod.
-
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #16467 üzenetére
Nem ertem ezt a route-based VPN opcio kizarast, ott is ugyanugy tudod firewall policyvel szabalyozni a trafficot, nem?
Csak bonyolitja a setupot, sokat szivok afrikai orszagokkal mikor nem birjak megadni az encryption domaint rendesen, aztan nezhetjuk, miert nem jon fel a VPN tunnel
-
Poultier
tag
válasz
Cyber_Bird #16465 üzenetére
Hasonló problémánk volt nekünk is, megcsináltam a NAT-ot és a policy based VPN-t, de sajnos eléggé megnőtt a válaszidő ahhoz, hogy már teljesüljenek bizonyos KPI-ok. A végleges megoldás egy leased line lett a mi hálózatunk és a partner hálózata között, partner a mi IP rangeünkből kapott pár subnetet
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #16373 üzenetére
Úgy olvastam hogy van már cat9kv is, de sehol nem találom. Az benne van esetleg?
-
Ripper17
tag
válasz
Cyber_Bird #16312 üzenetére
juniperre a hazai disztrinél elég jó a lead time, meg valamennyi készlet is van. Ciscos LANokkal simán gyorsan integrálható.
annyi, hogy azonos müszaki paraméterre és supportra nézve (pl. PSU redundancia vagy PoE budget, esetleg hasonló stack sávszél - ez Junipernél vStack, tkp. 2 sfp meg egy DAC kábel vásárlása, egy 2x40G stackhez 1000 USD elköltése) a Juniper jó 10%al drágább diszkontált áron is, mint a Cisco premier partnerként beszerezve.
Ez föleg a PoE switcheknél van (a Junipernek nincs redukált PoE képességü switche, csak a full-full, míg a cisconak sokféle kombináció, amik reálisabban fedik le a felhasználást - értsd: ritkán kötsz egy 24es switchre 24 PoE eszközt, eléggé single point of failure design) az alsóbb szegmensben.
disztribúciós/L3 switcheknél pedig a redundáns PSUk (és nincs powerstacking!) és a virtual stacking kiépitése 1-2000 USD plusz is lehet a ciscohoz képest ahol valami elenyészö a stack kit ára vagy sokszor adják is a vashoz. (Rég volt már elöttem C9k2, C9k3 ccw..)
ja, meg Junipert üzemeltetni se feltétlen találsz úgy embert, mindig rizikós új vendort behozni...
ha nem ég a ház inkább budgeteljetek be 1.5 év múlvára ciscot és rendeljétek meg, idén már ha jól számolom 3x emeltek árat és nagyon érzik ezt a müfajt, minél elöbb annál jobb
-
Ripper17
tag
válasz
Cyber_Bird #16303 üzenetére
azért pusholja, mert az van nekik raktáron vagy rövid lead timeal. ezt a tényezőt a COVID óta mindig a #1 helyen kell kezelni, bármit is ajánl egy sales
én dolgoztam tűzfalukkal: nem nyúltam magamhoz tőle.
a switcheik ugyanez, egy állami cégben, állami projektbe se tudtuk betolni a Huawei/HPE-Aruba/Ruckus-Brocade/Cisco mellé, pedig a Ruckus-Brocade aztán tényleg a valaha volt legrosszabban integrálható cucc, amit láttam. hazai támogatása elenyésző, az elvileg kiemelt partnerüktől 3 rendszermérnök 1.5 hét alatt nem bírt összerakni egy alap router-on-a-stick LAN + WLAN (egy tunnelezett és egy bridgelt SSIDval) konfigot a fortinet eszközeiből, nem hogy amit kértünk (pl. dot1x támogatás)egy partnerünk most a külföldi hálózatba integrál majd Fortinet SD-WANt, kíváncsi vagyok, az mennyire lesz sikerprojekt...
ha már alternatíva és nem keleti termék, akkor HPE-Aruba (bár én nem szeretem, hogy csak egy RO és egy RW local user lehet benne, de lehet ez azóta már fejlődött), vagy a Juniper, az eléggé jó. ha a keleti is jó, akkor a Huawei, a switching termékeikkel kifejezetten szerettem dolgozni, a szoftver minőségében is messze verte a Ciscot...
-
válasz
Cyber_Bird #16303 üzenetére
A forti azt mondja magáról hogy mindenben jó, de aki ezt mondja magáról az tudjuk, hogy valójában semmiben nem elég jó. Esetleg a tűzfaluk okés de fenntartásokkal kell kezelni minden marketing dumájukat. Ha van lehetőséged teszteld le az eszközöket.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16186 üzenetére
Open floor plant en is gyulolom. Nem tudom, hogy lehet abban barki is produktiv. Egyszeruen szornyu, foleg, hogy en (meg sokan masok sem, gondolom) nem tudok koncentralni mondjuk egy doksira, ha mellettem beszelgtnek, aminek az az eredmenye, hogy mindenki fulesben ul es zenet hallgat. Akkor mar otthon is tehetnem ugyanezt .
detto, rosszul vagyok en is az open office-tol. b@sznek oda szivlapattal annak, amelyik hulye kitalalta. foleg, amikor tele van maszkalo, pofazo kollegakkal, oszt' dolgozzal, ahogy tudsz.
en is már arra megyek, h minimum hybrid work, de inkabb full WfH. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #16186 üzenetére
Köszi! MS Teamsben működik, csak a Webex Teamsben nincs olyan hogy busy (available/call/meeting/away/do not disturb/presenting státuszok vannak). Mi pedig Webex Teams-et használunk.
-
tusi_
addikt
válasz
Cyber_Bird #16154 üzenetére
Ez teljesen normalis. Illetve cisonal normalis. Mi cslu szervert hasznalunk. A CSLU-n teljesen mas erteket latok eszkozok szamat tekintve, mint ami a cisco licenses alatt van. TAC nyitva, meg nem tortent semmi erdemleges
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16110 üzenetére
nem rossz, RDP-ben labozni be lehet kapcsolodni?
-
SnoopDoggOG
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #16110 üzenetére
vIOS image-ket használsz eve-ben? Ha igen, akkor neked is minden interface admin shut-ba kerül miután újraindítod a szerveredet? Mióta ESXI-ben futtatom az eve-t, azóta ilyen nekem.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16090 üzenetére
na, ez mar mindjart konkretabb, koszi h megosztottad
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #16044 üzenetére
biztos lama kerdes, de az min fut? ASA?
mi a gond vele (roviden)? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Ezt kollégáktól is hallottam már párszor.
-
kenwood
veterán
válasz
Surun kell benne matatni ? Nem eleg a GUI ?
-
Methionyl
senior tag
válasz
Ezzel nem vagy egyedül
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15990 üzenetére
Nálam a régi CCNP switch könyv monitor alátámassz, így a másikkal szintben van
Viszont én szeretek abból tanulni, legalább addig se a monitort bámulom
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #15990 üzenetére
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15948 üzenetére
Valasz a kerdesemre:
Mukodik es van par trukkje es meg kell kuzdeni vele
Az autoenroll is jol mukodik, nem volt vele sok gond.-Wildcard cert kell, ha amugyis van, vagy multi domain cert.
-Az eszkozok outside ipjehez(amin az ssl vpn bejon) be kell allitani a reverse dns-t (PTR) ugyanarra mint ami az A record. pl.: vpn1.supercompany.ru 1.1.1.1 A record eseten a PTR is vpn1.supercompany.ru kell hogy legyen. A jo hir, hogy ezt csak az ASAk fogjak feloldani, tehat akar belehackelheto a ceges internal DNS-be is, es nem muszaj atiratni a szolgaltatoval. (azert javasolt)
-A VPN load-balancing setupban ki kell adni a redirect-fqdn enable parancsot
-A management tunnelgroupban engedelyezni kell a load-balancing fqdn-t is, tehat:
ASA1: vpn1.supercompany.ru
ASA2: vpn2.supercompany.ru
VPN-LB: vpn-lb.supercompany.ru
Szoval itt a vpn-lb domaint is hozza kell adni, es a client connection profileban ezt kell megadni mint group url.Kiegeszites, hogy ami az egeszet elinditotta, hogy elertuk az egy eszkozon levo licensz limitet, de van masik eszkoz amin szinten van boven licensz, igy ezert (plusz a redundancia miatt) load-balance lett a megoldas.
-
Gesztiboy
tag
válasz
Cyber_Bird #15913 üzenetére
Bizony ám!
Meg mellé még érdemes lesz elővenni az FTDv-t, FMCv-t, ISE server-t is. Csak legyen elég memória
-
Gesztiboy
tag
válasz
Cyber_Bird #15911 üzenetére
Szia!
Nekem megvan a könyv, nemsoká a végére érek, viszont számomra olyan "mindenből egy kicsit" érzést ad. Való igaz, több témakört foglal magába, viszont mélyebben nem igazán érzem, hogy belemegy. Bár így is tudott számomra újat mutatni (pl. DMVPN, GETVPN, FlexVPN), mégsem érzem úgy, hogy ebből a könyvből fogom ezeket megtanulni. Jó, arról is szó esik a könyvben, hogy az SCOR nem arról fog szólni, hogy bit szinten bemutatja az összes technológiát, konfigolás keményen meg debug. Ez majd a concentration könyvek dolga lesz, ha minden igaz. Viszont a témakörökből azt lehet kivenni, hogy "csak" CLI-n keresztül konfigolni az ASA-t már nem nagyon lesz elég.
Ha több infó kell, pl. PKI, ASA, VPN technológiák terén, akkor szerintem érdemes átnézni a CCNA Security 640-554, CCNP Security VPN 642-648, CCNP Security FIREWALL 642-618 és CCNP Security SIMOS 300-209 könyveket, videókat is.
Nekem február közepén jár le a CCNP-m, én is ezzel tervezem újítani és majd ha kijön az új VPN könyv, akkor mellé egy concentration vizsga, hogy meglegyen a CCNP Security is. -
Gyurike
tag
válasz
Cyber_Bird #15907 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15868 üzenetére
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #15866 üzenetére
Tudtam, csak nem sejtettem. Ez tok hasznos info, en mindig fibernek irom.
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15860 üzenetére
Lehet,hogy rosszul tudom, de az optika fiber. Van viszont olyan, hogy fibre channel.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15863 üzenetére
Nyugtass meg, hogy 1 perc megkezdett órát is egy órának számolsz
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Hah, a mi csapatunkban ez mindennapos. Hiába van 7/24-ben india, ők "no ping" vagy "ping is x ms" ticketekkel szarakodnak, oszt ki viszi el a migrációkat? Jól sejted...szombaton, vagy vasárnap éjjel...kit számít a mit érdekel az?
Oszt ez megy két éve...na engem ilyenekre rá nem vettek szinte sose
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
De megha tudna is: nincs SFP
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15822 üzenetére
Nekem nem a monotonitásokkal van/volt bajom, hanem az agyonsztárolt indusokkal, akik csak vannak... a csapat tagjai, de munkában nem lehet rájuk számítani. CCIE Written egyik indus kollégám és L2 (!!!!), én meg CCNP-vel L3? Wat da fakk?!
Aztán: mindenki wikipediának használ, mert amúgy nem tudja, mit hol keressen, meg egyáltalán mi a dolga, inkább téged kérdez, mert "te biztos tudod, hisz te mindent tudsz". Ha meg azt mondod, hogy kocc, akkor jön a szokásos pszichikai játszma, hogy ennyi-annyi milliárdos szerződés, amire én a who cares-t szoktam reagálni
ITIL? Az meg mi a franc? Van L1-L2-L3, és L2-ig eljut egy olyan ticket, hogy X pingje ennyi ms? Bővebb infó hol van? De van jobb: L3-ig eljut olyan, hogy hirdessél be egy routot a hálózatba? Aztán: amikor beugrok tshootba, mert felhívnak és kérem az outputokat, ami alapján megmondom, hogy kinél kell keresni a hibát, akkor azt mondják, hogy inkább a Cisco-t hívjuk be a callba (aki egyébként ugyanazokat az outputokat kérné, amiket én)? Na akkor miről beszélünk? Amikor meg megkérdezem, hogy indus kollégák ugyan mitől annyira biztosak, hogy őnáluk minden rendben? Arra meg az a válasz egy random industól, hogy "megnéztem, szerintem jó". Náluk az, hogy konkrét outputot adna, az luxus, bemondásra higgyem el, én meg hiába fosom az outputot, hogy gyerekek, ez alapján ne rajtam keressétek a bajt, akkor meg Cisco TAC-et akarnak?Brutális a hozzá nem értés. Amikor meg panaszkodsz a managereidnek, akkor megy a hitegetés, de általában sose lesz semmi, hiszen minek változna bármi, ha eddig évekig jóvótúgy, akkor miért pont most változna? Egyszerűbb mindenkinek, ha elmész, mint minden mást megváltoztassanak az amúgy egymással együtt nem működő backend rendszerekkel.
Ez a BT. Öltönyös meetinghuszárok, let's talk about it-ek, na meg általában van egy Józsi, aki a többi idióta miatt szív, de legalább tudja, mi a dolga. És másoknak ez a Józsi mondja meg, hogy mi lenne a dolga. Zseniális, vagy BT értékeinek egyikével mondva: brilliáns.
Oszt még legyek ingben, öltözzek szépen ehhez a penészes külsejű, belülről rothadó céghez?
A BT egy olyan állami cég, ami globális, kb. így tudnám jellemezni.Szerk: eszembe jutott egy sztori: L2-es CCNP-s indus kolléga épp callban volt, amikor magyar kollégákkal együtt valahogy IP-t kellett számolni. Azt hiszem, hogy /28-as hálózat volt (de amúgy lényegtelen), majd a magyar kolléga fejből mondta (és ez tök alap szerintem) a kövi hálózatot, annak utolsó kiosztható IP-jét, mint next-hop, majd indusunk rácsodálkozik, hogy wow, ezt így fejből meg hogy?
Szóval ilyen alap gondok vannak. És ezeket valaki fölvette. De megválni tőlük? Azt már nem
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #15799 üzenetére
Baromi off topic de milyen kocsid van? Én egy Leaf-fel járok (40 kWh) de ez céges.
-
brrr1
csendes újonc
válasz
Cyber_Bird #15790 üzenetére
És a 3rd lineosoknak is adnak?
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15790 üzenetére
Sejtem, de a BT nem opció
A cég üzletpolitikája katasztrófa.
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15759 üzenetére
Igen, bar ha sokat szeretnel keresni, akkor olyan embernek erdemes lenned, aki mar a masodik honapban teljesen onallo, nem kell neki egy ev betanulas. Persze ehhez skillek,tanulas,es tapasztalat kell. Az elejen kenytelen vagy a letra aljan maradni.
Egyebkent az ilyen 800-1000k -s bruttokkal meg az is problema szokott lenni, hogy sok nagy cegnel ennyit keresnek azok a vezetok, akik kozvetlenul a CEO alatt vannak,es mondjuk 60 ember reportol nekik. Az eleg furan jon ki, ha mondjuk egyszeru beosztottkent annyi a kezdo fizud, mint a 10 eve ott dolgozo HR igazgatonak -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15754 üzenetére
jogos, ugyanakkor en is tartanam ezt a 2-3 evenkenti valtast. nem hiszem, h a cv-dben hu, de profinak nez ki, ha evente ugralsz.
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15754 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogyha a egyik-masik valtas balul sul el,es egy evet se huzol le ott, akkor lesz 4-5 munkahelyed egy 10 eves idoszakra.
Egy rutinosabb HR-es az ilyen CV-ket insant dobja is a lomtarba.
Sok helyen benne is van a recruit policyban, hogy nem lehet olyat felvenni, akinek x-nel tobb munkaltatoja volt y idoszak alatt.Mondjuk olyat is hallottam mar, hogy valakinek a managere mondta, hogy menjen el fel evre,evre mashova, mert nem tud neki akkora emelest kiharcolni,mint amekkora az uj fizuja lesz, ha visszajon
-
Okean
tag
válasz
Cyber_Bird #15690 üzenetére
erdemes legalabb alapszinten megismerkednie egy-ket cloud provider szolgaltatasaival, aki meg most kezdi siman specializalodhat arra
Mit értesz pontosan ez alatt? Jelenleg a CCNA-ra készülök így egyelőre nem egészen világos, hogy hosszú távon milyen irányokban lehet perspektíva.
-
soma314
tag
válasz
Cyber_Bird #15657 üzenetére
nálam ez már agyúval verébre kategória
Egyrészt szerintem a Rpi túl drága erre (sajnos zer-t már nem kapni, kell hozzá táp, SD kártya, doboz, esetleg USB OTG átalakító). Én használtan 3eFt-os D-Link és TP-Link USB porttal rendelkező otthoni "routereket" használok hasonló célra. Fel rá az OpenWRT (ami ugye Linux) arra fel az USB2serial chip drivere meg a minicom. Be SSH-zol, elindítod a minicom-ot pont mint ahogy az Rpi-vel csinálnád. Nem kell hozzá venni külön tápot, SD kártyát, sőt valószínű jobb wifi van benne, mint az Rpi-ben. (Nálam a wifi volt a lényeg, mert leginkább úgy használtam eddig, de akár a LAN WAN portján közvetlenül mehet akár az internetre).De még ez is erős túlzás, ha olyan switch van, amin gyárilag van management port ott sincs másképp megoldva, mint, hogy külön Mgmt VRF-be van rakva a port.
Itt (mivel csal L2-es switch-ekről beszéltünk) még ez sem kell elég, ha egy portot külön dedikált vlan-be tesz és az ábra szerint csillagpontosan beköti egy management swich-be.
Sajnos hajlamosak vagyunk túllihegni a feladatot: arra kell megoldás, hogy laborozni tudjon CCNP szinten l2 protokolok gyakorlására. Mivel hozzáfér jóféle switch-ekhez, akkor miért ne, de minden más esetben azt ajánlanám, hogy használtan venni 3 db L3-as Catalyst switch-et (3550, 3650, 3750) és azzal a routing-ból is lehet gyakorlatilag mindent CCNP szinten gyakorolni. Ha meg megvan a vizsga ha eladja feléért, akkor sem volt nagy luxus. -
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15657 üzenetére
Kreativ.
Gondolom, valami ilyesmi kellene : [link]
Azert is jo, mert a malnara akar egy drotcapat is ra tudsz ereszteni.
Wifis uplink, es akkor az Ethertnet lehet a monitor port, vagy akar a AAA/DHCP server is -
FeRkE
őstag
válasz
Cyber_Bird #15643 üzenetére
Kene vennem nekem is egyet otthon Debrecenben aztan beszerelni a megmaradt eszkozeimet, jobban mutatnanak
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15623 üzenetére
en ugyan meg nem dolgoztam design teren, de en is kb ezt a velemenyt hallottam/olvastam kollegaktol/szakmai(bb) forumokon.
de ahogy irtad, ez persze nem zarja ki, h valakinek forditva ne menne. -
Maco Mamuko
újonc
válasz
Cyber_Bird #15621 üzenetére
Hmm, ezek alapján tényleg jobb volna üzemeltetésben kezdeni. "Neked kell merlegelni, hogy megeri-e?" - hát most más választás nem igen van, az is érdekes, ahogy ezt az állás találtam
Köszönöm a hosszú választ!
-
Ripper17
tag
válasz
Cyber_Bird #15571 üzenetére
Illetve kisebb a konkurencia is, ez megint csak lefele nyomja a munkatársak hosszútávú megtartásának költségét. Budapesten ezek az SSC jellegű helyek magas fluktuációval bírnak, szinte kényszer a "jobhopping". A folyamatosan változó csapat van, akinek kihívás, de sokaknak egy stabil munkahely, összeszokott csapat nagyobb érték, mint hogy Budapesten esetleg többet kereshet.
-
suomalainen
tag
válasz
Viszont kevesebbe is kerül a megélhetés.
-
Yeffy
veterán
válasz
igy mar ertheto...
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15548 üzenetére
A sales sem teljesen ordogtol valo, csak nem mindegy, mit kell arulni. Ugye az egyik veglet amikor kapsz egy listat,amit meg csak nyolcan hivtak vegig elotted. Vagy egy Cisco retail partner, ahol fenyesre nyalja a segged az ugyfel, ha az augusztusi megrendeles december helyett mar oktober vegere megerkezik
Egyebkent szamomra felfoghatatlan, hogy miert nem lehet legalabb az olyan alap cuccokbol, mint a Catalyst 9300, next bussines day megrendeles Magyarorszagon.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15523 üzenetére
A "roptetes" az altalaban azert tortenik, hogy valaki fizuemelest kapjon, mert amugy elegedett a ceggel, csak epp nem kapja meg azt amit mashol megkapna.
Igy elmegy mashova, aztan visszamegy es maris megkapja azt a penzt amit a piacon er.
De addig nem...ez egyebkent otthon, multik kozott mukodik? elmegyek mittomen par honapra, aztan visszajovok, ugyanazon/hasonlo poziba, jobb berert?
azt gondoltam volna, h ebben sem annyira nyugati a multik nezete otthon, mint mondjuk (gondolom) fizetesekben. bar utobbirol egyre emelkedo tendenciakat hallok. -
suomalainen
tag
válasz
Cyber_Bird #15523 üzenetére
"A "roptetes" az altalaban azert tortenik, hogy valaki fizuemelest kapjon, mert amugy elegedett a ceggel, csak epp nem kapja meg azt amit mashol megkapna."
Ezzel teljesen egyet is értek, legtöbbször ezért történik, viszont van olyan eset is, amikor nem az anyagiak motiválják a váltásra, de fél vagy 1 év múlva meggondolja magát az illető.
"Az en szemelyes tapasztalatom egyebkent, hogy a legtobb multi 12 egy tucat."
Ezzel is egyet tudok érteni, a hozzászólásaimmal azt szerettem volna kidomborítani, hogy az IBM koránt sem annyira rossz hely (sőt), mint ahogy az első kommentelők beállították. -
rihovszky
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #15494 üzenetére
Köszi a választ
hát igen, sokkal jobb lenne, ha nekem se kellene majd 40-50 percet vezetnem munkába, ha tényleg így megoldható otthonról
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15479 üzenetére
jo, ha nem is arra halad, de erosen a resze lesz, ahogy en hallom/latom. az nalam mar kb azt jelenti, de amugy egyetertek.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15478 üzenetére
Istenem, de jo lenne, ha tudnek gepelni...
Ez is ergy remek pelda, miert kell automatizalni -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Cyber_Bird #15473 üzenetére
Ansible: +1
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #15473 üzenetére
Akkor azt az undorító, gusztustalan megoldást, hogy Excel + Word körlevél már meg se említem mint "konfig generálás"
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15422 üzenetére
lol, az oszt' igen!
akkor nem is baj, h vegul nem mentem ez iranyba, inkabb a CCNA/P/stb-t valasztottam, meg a hands-on xp szerzeset. -
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15419 üzenetére
Nem ertitek a lenyeget.
Miben rosszabb egy diplomas CCIE egy nem diplomas CCIE-nel?Ez olyan,mint a nok :
Van aki a szepet, masok az okosat szeretik.
En mindkettot szeretnem egyszerre.
Ha nincs ilyen, akkor leadok az egyik igenybol, ha olyan sincs, akkor mindkettobol -
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #15389 üzenetére
Elso dolgom lett volna kulccsal kipattintani,es nyomkodom kupak nelkul
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #15356 üzenetére
Már magára talált, minden rendben!
-
olloczky
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15278 üzenetére
Áh értem köszi.
Akkor lehet előveszem a 8-os kémia könyvet hátha belekérdeznek a kovalens kötésbe. -
soma314
tag
válasz
Cyber_Bird #15258 üzenetére
Igen így van. IOS on Linux eszközökön fut, gyakorlatilag minden router / switch egy-egy linux alkalmazás. Próbálják biztosan a legkevésbé bug-os verziókat használni, de sajnos azok sem olyan stabilak, mint az igazi hardware.
Az INE gyakorló laborjaiban CSR1000v VM-eket használsz és igazi L3-as switch-eket (3560). Sajnos a CSR1000v-knél is sokszor belefut az ember olyanba, hogy valami nem megy. Vgay nem úgy megy, mint az igazi vason. -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15253 üzenetére
Ez a re-read micsoda?
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15245 üzenetére
okes, most mar ertem
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #15243 üzenetére
Koszi a vlaszt!
Igen, atjott, es eppenseggel ertheto is.Egy dolog mindossze - mindenhol toljak a CI-t - ezt hogy erted? Mi az a CI?
-
Ripper17
tag
válasz
Cyber_Bird #15238 üzenetére
Ezzel én is egyre inkább így vagyok, nem is a szakmai feladatok, kihívások a gond, hanem hogy az IT is baromira felhígult, folyamatosan olyan emberekkel kell alkudoznom pl. IT üzemeltetés, PMO, presales, network operations oldalról, akiknek halvány fogalmuk nincs az alapokról sem és visszahúzzák az embert. Illetve ilyen emberek döntenek sokszor az ember feje felett.
-
suomalainen
tag
válasz
Mintha magamat hallanám.
-
Yeffy
veterán
válasz
Pusztan erdeklodeskeppen kerdezem, ha nem akarsz, ne valaszolj:
Hogyhogy kiegtel? Regota csinalod, gondolom? Mit gondolsz, mi ennek az oka?
-
Ripper17
tag
válasz
Cyber_Bird #15184 üzenetére
Ez szinte mindenhol így van, kedvenceim, mikor már A/4 papírt megtöltve reverse engineeringeled magad előtt mi-merre-hogyan alakult "történelmi okok miatt", majd a végén kiderül: a fél országon átkergetsz olyan forgalmat, ami a mai helyzetben 2, egymás mellé rackelt eszköz között megy és kis túlzással egy darab patchkábellel átvihető
Meg persze sokak szakmai igénytelensége is benne van ebben, meg a jó kis "PM gyakorlat", és még sok faktor, ami azt eredményezi, hogy egy feladat előbb van késznek tekintve, mint a tényleges konfig cleanup, doksik frissítése, stb. megtörtént. -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #15131 üzenetére
Rendet kell tenni hogy rendet lehessen tartani ( :
-
soma314
tag
válasz
Cyber_Bird #15126 üzenetére
nyilván két eszköznél működik, de a harmadiknál más lesz a környezet, mert nem pondt úgy volt bekonfigurálva két hónappal korábban.
Nem lehet tesztelni egy-két minta alapján.
Tényleg rendesen át kell gondolni -
Proci85
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15126 üzenetére
-
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #15074 üzenetére
Unortodox felhasznalas, tiltva nincs, mukodik - szeretem az ilyet
-
kavik
csendes tag
válasz
Cyber_Bird #15038 üzenetére
a vizsga után kellett egyeztetnem, ékezetes városnév miatt, de a history szerint 05.08-án módosították. Ha onnantól számolom, akkor pont ma jár le a 8 hónap.
elvileg van, lehet választani hogy e-cert vagy papír, gondoltam az elsőről még legyen papír. -
TommyNagz
senior tag
válasz
Cyber_Bird #14960 üzenetére
En ccnp rs-re keszulve annyira nem vagyok boldog. Mondjuk igy mar vab egy hataridom amihez muszaj tartanom nagak, nem lehet most mar fszlobalni :/
-
zsolti.22
senior tag
válasz
Cyber_Bird #14818 üzenetére
Nincs ára, ha szponzor vagy, kaphatsz meghívót, egyéb esetben nincs ott keresnivalód
De ha tudsz szerezni meghívót egy szponzortól, akkor mehetsz.
link -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14718 üzenetére
Egyet ertek
Viktorius94: az laza, grat
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14632 üzenetére
Ha nem veszik fel az eszkozt a a szerveren akkor lehet kinloadni. Ha van dedikalt management subnet akkor fel lehet az egeszet venni a szerverre de sok helyen egyesevel adogatjak hozza az eszkozoket.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14627 üzenetére
Igaz, jogos!
AAA? Az micsoda?
Nem hiszem, h eddig erintettuk volna a kurzuson. -
BlackJapan
tag
válasz
Cyber_Bird #14543 üzenetére
Ez nagyon jó hír! Köszönöm szépen!
-
_kovi_
aktív tag
válasz
Cyber_Bird #14418 üzenetére
Tavaly novemberben voltam tanfolyamon és eléggé megkopott a tudás.. No meg azért átrohantunk a tananyag 30%-án kb...
Azóta nem volt idő elmenni vizsgázni. Most gondoltam nekifutok.Szóval mindenképpen a könyvet ajánlod? Briefmenow-n végig menni az 1500 kérdésen?
Jelenleg nem kell a munkámhoz, de szerettem volna levizsgázni.
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #14387 üzenetére
Azt mondta,hogy nagyon draga a Cisco ,ezert mar a nagy cegek is olcsobb alternativakat valasztanak,csak a mammutoknal van full cisco.
-
kenwood
veterán
válasz
Cyber_Bird #14383 üzenetére
Nekem is azt mondta a haver,hogy ne erolkodjek a ciscoval,ha erdekel a halozat,mert szinte biztosan mas eszkozokon fogok dolgozni.
En azzal szereltem le, hogy a ccna r&s ocgben rengeteg olyan dolog van (subnetek,vlanok stb ...) ,ami mindenhol jol jon,es a legtobb ciscos protokolnak van ieeee valtozata,vagy olyan alternativaja,amit konnyebben megertesz,ha megvan a ccna. -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14383 üzenetére
Bizony, security-t CheckPoint / Juniper / Fortinet / Palo Alto vonalon vinnék én is.
Vettem most pár régebbi ScreenOS-es Junipert tanulgatni ( : -
crok
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14272 üzenetére
Az es(z)etlen magyarítás ékes példája szerintem [ez].
[Szerk.] Egy kiragadott megjegyzés:
"A Microsoft nem támogat semmilyen útválasztó-redundancia protokollt (például HSRP, VRRP) a magas rendelkezésre állású konfigurációkhoz. A magas rendelkezésre állás érdekében csak a társviszonyonként meglévő BGP-munkamenetek redundáns párjára támaszkodunk."WTH..?!
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14319 üzenetére
Gratulálok!
A SECOPS nekem is jobban feküdt, 31 óra elég volt rá.
Ott az oroszlánrésze a NIST meg VERIS meg ezek. írtam róla anno posztot. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Gratulálok!
-
FeRkE
őstag
válasz
Gratula! En a SECOPS-ra joval kevesebbet tanultam, es meglett elsore. Valahogy eletkozelibb volt, mint az elso.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14314 üzenetére
jaaaa, hogy a cyberops-rol volt szo? oks, mea culpa, akkor nemszootam'!
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14307 üzenetére
sorry, ha ertetlen vagyok, de ezt nem igazan vagom.
a voucher alatt gondolom a 60valahany %-os kedvezmeny kupont erted/ertitek, ugye?
ha igen, az nem csak egyszer jar? ha nem lett meg a vizsga, a rebook mar teljes aron megy, nem? vagy most ez hogy van? -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14306 üzenetére
Reméljük meglesz és nem kell menni még egyszer.
Nekem nagyon nem feküdt, sokszor a kérdést sem értettem, ami nem sűrűn fordul elő velem. -
FecoGee
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird #14303 üzenetére
A szokásos Cisco vizsga policy él erre a vizsgára is.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14288 üzenetére
wow, remek kis osszefoglalo, koszi, hogy osszeszedted ezeket!
arrol erdeklodhetek (ez a tobbieknek is szol), hogy altalanossagban mi penzeket lehet otthon osszeszedni, mint Network Engineer? gondolom elsosorban iebben is Pest a fo merites, ott vannak a multik jelen.
kivancsi vagyok, otthon milyen "erteke" van ennek a munkanak, ha esetleg kesobb ugy alakulna, hogy hazakoltozom.
tudtok megbizhato oldalt, ahol ossze lehet hasonlitani az otthoni IT-s fizukat? -
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14284 üzenetére
ezeket a beszamolokat merre talalom?
a BT-nel? otthon? van az angol BT-nek Pesten kirendeltsege? hogyhogy? mit csinalnak ok ott? vagy otthon fejlesztenek ide? ezt nem ertem
a network designer melodrol tudsz irni egy par szot, mik az atlag feladataid? erdekelne, otthon multinal hogy megy.
nekem abszolute izgalmasnak hangzik, minden, ami halozatos, szeretnek network engineer lenni!
a full olcso TP-linktol a mirkotiken at egy rakas docsis eszkozon es Linuxos szervereken keresztul egeszen az ASR9K-ig.
a kiemelteket sajnos nem ismerem, de elhiszem, hogy sokat fejlodtel ott!
az utolso bekezdesedre meg hatttttalmassss +1! pontosan ezt tapasztalom most en is.
-
Yeffy
veterán
válasz
Cyber_Bird #14277 üzenetére
wow, gondolom eleg regota a szakmaban vagy, ha mar professional szintet ujitasz meg.
miota vagy a szakmaban? helyileg Magyarorszagon dolgozol? ha igen, megkerdezhetem, milyen teruleten?Szerencsere azert a vizsga meg mindig konnyu, es normal logikai kepessegekkel + alap ccnp tudassal az osszes ticket megoldhato.
ez erdekesen hangzik, vagy en vagyok hulye, de egyelore inkabb szenvedek a CCNA-val, mint nem, es meg van egy modul.
mindegy, folytatom a "fejlesztesemet".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest