- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Google Pixel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methionyl
senior tag
válasz
Methionyl #16195 üzenetére
közbe megtaláltam, sorry
How do I recertify my old CCNP?
The Cisco Recertification Policy is clear:
Pass one technology core exam.
Pass any two separate professional concentration exams.
Pass any one expert-level written exam.
Pass any one expert-level Lab/Practical exam.
Earn 80 CE credits. -
Methionyl
senior tag
Ha valaki régi rendszerbe csinálta meg a CCNP, és most frissítene mert lejár, elég csak egy 350-401 ENCOR ? vagy a kell egy spec is..?
-
Methionyl
senior tag
válasz
SnoopDoggOG #16190 üzenetére
Jelen. Én egy éven belül megcsináltam.
Elején még volt sok motiváció -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #16138 üzenetére
Még novemberbe meglett a 300-510 SPRI, szóval cél az SPCORE és az SPVI. Automatizáció egyelőre nem az én világom, cégnél pedig nincs igény.
TAC dologhoz: Utóbbi időben mi is azt tapasztaltuk, hogy eléggé krumplik. 8 hónap után most zártunk végre egy jegyet..
-
Methionyl
senior tag
válasz
olloczky #16050 üzenetére
Jól látod. Sőt, kell is a változatosság. Néha már elegem van a Cisco "nyomorából".
Jupitert szeretem, Huaweit elfogadom. Mindhárommal napi szinten közlekedek de kb az van amit mondasz: full alapok cisco által, többi pedig adja magát.
3 hónapja van bent egy TAC case, hogy a latest greatest ios-xr-on nem képes működni a vxlan ipv6 leaking, pontosabban működik route alapján de traffic nuku, szabadságolások meg ezerrelL3GOLF - IPv6 route leaking broken CSCvz26126 de végre van róla bug follow up.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #16044 üzenetére
Ezzel nem vagy egyedül
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #15990 üzenetére
Nálam a régi CCNP switch könyv monitor alátámassz, így a másikkal szintben van
Viszont én szeretek abból tanulni, legalább addig se a monitort bámulom
-
Methionyl
senior tag
válasz
Methionyl #15673 üzenetére
írtam a supportnak, ezt kaptam vissza:
As per your recent inquiry regarding being unable to access the eBook from your account, please note that there was a minor delay with the availability of the digital version. However, it will be available by the end of this week (October 11). We apologize for the inconvenience. -
Methionyl
senior tag
Hello
Holnaphoz lesz 4 éve, hogy megkérdeztem: "ki milyen blogot/forumot olvasgat networkingel kapcsolatosan"
Nagyon hasznos volt és van ami a mai napig azok, viszont az idő változik, páran inaktívak lettek, nem relevánsak így újra megkérdezném ennyi idő után -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #15222 üzenetére
Pont ezen kattogtam pár napja, hogy ha most nekem van CCNP/CCDP akkor meglesz az ENCORE, ez biztos, de ezzel akkor sem mehek az új labra ha jól vettem ki soraid között.
Kiégésre pedig annyit, hogy valóban kitud rendesen égni az ember, de ha oda teszi magát valaki és kapja hozzá a megfelelő "jutalmat" akkor az azért jól tud esni -
Methionyl
senior tag
Nah, hát a februári változás előtt még sikerült behúznom egy CCDP vizsgát. Ez volt a célom az évre, meg is lett. Teljes az öröm és így kitolva +3 évig az CCNP R&S-t is
-
Methionyl
senior tag
Köszi
Kb amit Cyber_Bird leírt meg is adta a választ.
Associate szint tehát a belépő szint.,Szintén van Professional illetve Expert szintje csak CCDP/CCDE néven fut. Ez az egyetlen azt hiszem ami így van elnevezve. Többi mind CCNA/CCNP/CCIE és az irány neve pl.: Security, Wireless, Data center.(#14709) Cyber_Bird :
Igazából többször is felkértek cégen belül, hogy ne csak WAN szolgáltatás nyújtsunk az ügyfeleknek hanem belső szolgáltatást is, és meg kellet tervezni, dokumentálni, leülni velük beszélgetni, elvárás stb és úgy voltam hogy hell yea érdekel a téma és ha már néha-néha csinálom akkor megpróbálkozok egy ilyennel. Egyedül a Wireless illetve a Collab design (illetve maga a technológia) volt idegen (azokra külön team van) de a többit öröm volt olvasni -
Methionyl
senior tag
CCDA (200-310)
Passing score: 860
Your score: 927
Grade: pass
61 kérdés volt.Kicsit haragszom magamra mert decemberben szerettem volna letudni de túl későn akartam foglalni..legalább jól kezdődik az év
Illetve sikerül kijutni Cisco Live!-ra (Barcelona). Duplán jól indul az év
-
Methionyl
senior tag
válasz
BlackJapan #14621 üzenetére
Valós helyzetben legalábbis nálam csak akkor adom ki ezt a parancsot mikor olyasmit konfigurálok ami a doboz elvesztéssel járna. Alaphelyzetbe sose.
Mindenkinek lesz olyan az életébe szerintem mikor legalább 1x-is de kizárja magát a doboz alól -
Methionyl
senior tag
SziaMinden ACL (illetve prefix-list) végén van egy nem látható explicit deny (mindent tilt).
Tehát most megadtad, hogy tiltasz egy hálózatot egy irányba (+ mindent).Ha kiegészíted azzal, hogy:
access-list 1 permit anyAkkor tiltva lesz a 192.168.4.0/24 forgalma befelé, de minden más átmegy. Gondolom ez volt a célLegközelebb Kv után írkálok, lassú vagyok
-
Methionyl
senior tag
CLI-ról szó, de igen, ezt aláírom..
De szerintem az is benne van, hogy sok emberbe cisco van meg ugye, és így legalább biztosan tudod mi minek a megfelelője.
Mint pl.: az AMD is át vette a i3 i5 i7 számozástcopy-nak copy. De pont azért, hogy belődd hogy a konkurenciánál mi a párja.
Nem védem amúgy a sárgákat, mert a dokumentálás a béke feneke alatt van. A Román supportról meg inkább ne is beszéljünk..
-
Methionyl
senior tag
Ha huawei-ről van szó, akkor maradnék olyan 70% ban. Mármint, persze hogy copy, csak legalább próbálkoztak azzal, hogy ne úgy nézzen ki..
Nekem legalábbis ez jött át, pedig a nagy dög CX600-x3 (VRP v6/v8) keresztül a kis fapados switchtől, L3-mas switchig bezárólag mindegyikkel volt dolgom. 2309, 2350, 5324, 5328, 6320, 5320-36C, 5320-12-TP VRP: V1R3 tól V2R10igSzerintem más
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Készülök CCDA-ra (200-310) OCG-ből + CBT nuggets de érzem, hogy nagyon kevés lesz..
Akinek van tapasztalata, hogy mit érdemes még át nézni, elolvasni, ne tartsa magába
-
Methionyl
senior tag
válasz
soma314 #14516 üzenetére
Köszönjük, hogy megosztottad.
Tapasztalat szerzést sose szabad rossz néven fogadni, legyen akármilyen a körülmény amik között szerezted. Az már a Tied, és senki sem veheti el.
Ezt az írást és álltalában minden itt lévők akik megosztják a sikereit és bukásait motiválónak hat legalábbis nálam.Úgyhogy fel a fejjel és go for it!
(#14512) vadger: Neked pedig grat.
-
Methionyl
senior tag
válasz
BlackJapan #14451 üzenetére
Lehet hogy semmi köze (bár én kinézem) Windows tűzfal ki van kapcsolva teljesen a laptopon?
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egyik kollégámnak decenberbe fog lejárni a CCNA-ja és tulajdonképpen mik a lehetőségek.
Ha lerak egy CCNP ROUTE-ot, azzal ha jól tudom nem frissíti de mi lesz magával a route vizsgával? Mivel a ccnp-hez kell a ccna, így el fog vesződni ha lejár a ccna?
Vagy a legjobb eset amit tehet, hogy lerakja újra az egész CCNA vizsgát?
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok ha már pont stack téma.
Van egy 3850 stack switch és redundancia tesztet kellene csinálni. Sajnos a " húzd ki a táp kábelt" dolog nem opció mert stackpower is van. Így az maradt ahogy olvasom hogy elvileg el lehet bootolni csak az egyik switchet. Több módszert is olvastam de egyelőre a " reload slot " command van, csak kicsit bizonytalan vagyok.Van aki csinált már hasonlót?
-
Methionyl
senior tag
Hali
Ha valaki elkezdte a CCNP-t (CCNA már megvan) és pl.: 2016-ba letette a ROUTE-ot, 2017-ben SWITCH-et, akkor a legutolsó vizsgától számítva van 3 éve (2020-ig), hogy a TSHOOT-ot megcsinálja, ergo befejezze a NP-t
Jól gondolom? Vagy az első vizsgától számítva?
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #14070 üzenetére
De, volt. és direkt 3x is végig néztem, hogy biztosra menjek..
Nyitok majd egy case-t aztán lesz ami lesz. -
Methionyl
senior tag
Hát ez zseniális
diszkvalifikált a cisco cyper ops cohort 6-ból..mert:
"that you are a part of a US public sector federal, military, state, local or education (K-12) related government organization. "
-
Methionyl
senior tag
Hali
Hálózati topológiát (berendezés, port számokkal, ip címekkel mindennel együtt) ki mibe rajzol?
-
Methionyl
senior tag
Köszi Feco a biztatást
Végül nem volt probléma. Simán felismerte mindkettő hotswap-ban (3750-x network modul)
Nagyobb baj volt hogy az egyikhez nem fértem oda..annyi kábel volt hogy majdnem feladtam
De win -
Methionyl
senior tag
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Lehet tök egyértelmű lesz a kérdésem, de hülye biztosra akarok menni
Adott egy 3750-x (igazából 2 és stackben de ez nem lényeg most) és bővíteni kellene network modul-al. Jól sejtem, hogy nem hot-swap-esek és ki kell őket addig kapcsolni?
-
Methionyl
senior tag
válasz
kowika87 #13903 üzenetére
Végre erre is van némi idő..nagyon sok a munka
2017
Számomra rettentően pozitív. Végre meglett egy kisebb cél is mégpedig a CCNP.
Kicsivel több mint 1 éve vagyok a szakmába és nagyon meglepődök, hogy mennyit tanultam/fejlődtem, szívtam magamba a tudást és 1 év alatt már hol vagyok. Elégedett vagyok az évvel.2018
Kb az elmult 1 hónapba saját projecteket kapok, aminek nagyon örülök, végre szabad kéz, tervezés, konfig stb. Ezért úgy döntöttem, hogy ez az év Design éve lesz. Már tavaly megvettem a CCDA könyvet és olvasgattam de most rá is fekszek. Első körben tehát CCDA utána pedig az ARCH. Ennek a kettőnek bele kell férnie az évben (többnek is!)
Még többet szeretnék fejlődni, tanulni mert jó érzés mikor megbecsülnek nem csak azért mert emberként helyt állsz a munkába, hanem a szaktudásodat is becsülikGondolkodom fizu emelés "kérésben" mert úgy érzem hogy kicsit alul vagyok..de inkább még tartom magam, bizonyítok és majd utána. Ha nem..akkor jöhet a nehéz döntés
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #13865 üzenetére
Legalább nem egyedül vagyok
-
Methionyl
senior tag
Hali
A Certification Tracking System-nél, ha a default nálam az, hogy PDF-ben szeretném a Cert-et (nem hard copyba) akkor azt automatikusan ingyen járna, vagy meg kell venni 3$-ért?
Én úgy emlékszem, hogy első (legyen az pdf vagy hard copy) az ingyen jár de már fene se tudja..
-
Methionyl
senior tag
CCNP TSHOOT pass
Jó eredmény lett, de haragszom rájuk. 2 nagyon bugos ticket volt amit hasra ütéssel (jól is döntöttem) kellet kitalálni a hibát. Mármint maga a hiba megvolt. De pont olyan opció nem volt a válaszok között csak megközelítő.
Így megvan a CCNP R&S. Szépen zártam az évet
-
Methionyl
senior tag
Én is benne vagyok a kalapban, bár én a Cohort 6-ra jelentkeztem áprilisi kezdéssel.
Study group majd engem is érdekelne ha lesz -
Methionyl
senior tag
Aki jár/volt CONTROLLTraining-ben, tudok úgy vizsgáni, hogy cég fizeti ? (tudom nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek
biztos ami bztos..)
Elég telefonon egyeztetni velük vagy jobb személyesen?Számalkhoz akartam menni, mert oda megy mindenki tőlünk de nem látok 300-135 TSHOOT vizsga lehetőséget a vizsgáknál (csak Route és Switch)
-
Methionyl
senior tag
-
Methionyl
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek.
Mindenképp foglalkozni fogok a témával csak ugye nyár van, ketten-hárman dolgozunk 8 ember helyett
(mindenki szabin..) na meg a hő hatására valamiért sok az ügyfailok néha falnak tudnék menni
Feco & Crok: Tudom, hogy nagyon-nagyon hosszú út áll előttem, nem is akartam 1 forrásból mindent megtanulni, csak az apró puzzle darabokat lassacskán összerakosgatni. Valahol el kell indulnom
-
Methionyl
senior tag
Sziasztok.
Kicsit szeretnék többet tudni és összeállítani a fejembe a dolgokat olyanokról mint pl.: Magáról az IP packetről,PMTU, MSS, mikor kell mire jó pl.: tcp adjust-mss, gre tunnel/ipsec mennyivel tesz rá többet.
Van valakinek valamilyen jó forrása hozzá? Nem gond ha nagyon deep, pont az lenne a lényeg
Remélem nem voltam nagyon érthetetlen
-
Methionyl
senior tag
CCNP SWITCH pass
Passing score: 790
Your score: 930 -
Methionyl
senior tag
Ha már ilyen csönd van..kérdés:
Szóval global-ba ki van adva: spanning-tree portfast bpdufilter default
tehát minden portfast porton ott van a bpdufilter.Csak 1 porton van portfast (nem global).
Mi történik, ha kap 1 BPDU-t? Maradt FWD vagy át megy a learn, list? Vagy ez attól függ, hogy 802.1d vagy 802.1w?
-
Methionyl
senior tag
Ez így péntek este (futás után) kicsit lezsibbasztott
Kell egy ilyen -
Methionyl
senior tag
válasz
Viktorius94 #12760 üzenetére
Látom a srácok 99%át már megválaszolták
Nem mondanám "nehezebbnek" inkább mélynek. Én úgy éreztem, hogy CCNA-val megtanultam úszni 1m-es vízben. CCNP-nél pedig jöhet a mélyebb. Tehát a legtöbb téma (OSPF, BGP, IP SLA, EIGRP stb) adott, csak mélyebben persze plusz dolgokkal mindig.
Igen szerintem a Route a legnehezebb azért is kezdtem azzal illetve jobban is csípem azt a layert
Switch-re való felkészülésre pedig kb fele annyi anyagból kell készülni illetve tudni mint a Routenál. (könyv is jóval véknyabb)
Igen amúgy 2 vizsgáztam CCNA-ból illetve mivel egyfajta szenvedély is ez az egész haladtam az árral
(#12772) FecoGee Neee, fene a szerencséd
milyen kicsi a világ.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Viktorius94 #12758 üzenetére
Szia.
Nem végeztem egyetemet de CCNA-m megvolt otthon való tanulással illetve 1éves OKJ képzéssel.
0 munkatapasztalattal mindenhova L2-es Network Engineer pozira jelentkeztem ahol 1 ISP nél fel is vettek. Szerintem ha meglesz a CCNA plusz már van munka tapasztalatod simán felvesznek szvsz.
CCNP-t én már munka keresés előtt is olvasgattam, hogy jobban rá lássak a dolgokra.4 hónapnyi munka után a CCNP Route-ot le raktam. Jelenleg is a Switch részére készülök.
Persze mind ez Magyarországon (Budapest)
Szerintem itt a lelkesedés és a motiváció az ami inkább "szab" határt a tovább tanulásban, nem feltétlenül a munkatapasztalat. De nem mondom elhanyagolhatónak
Marha sokat tanultam én is pár hónapi ott léttel.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Cyber_Bird #12229 üzenetére
"hop hop, ez tenisz gyerekek
"
-
Methionyl
senior tag
2k16
- ICND2 vizsga ✓ (CCNA achieved)
- Életem első munkahelye ✓ azóta is itt, és nagyon tetszik
- CCNP Route vizsga ✓2k17
- Bejefezni a CCNP-t
- CCDA
- És még talán ha lesz még időm, energiám HCNA -t letenni.
- Oh and trying to not die -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #12050 üzenetére
Igazából a legnagyobb dolog ami hozzá tett az a "düh" amiért rengeteg olyan kérdés volt ami az OCG-be nem volt. Sőt, kimerem állítani, hogy baromi kevés csak simán az OCG (+ cbt videók). Remek alap, ez tény de ennél több kell. Illetve hozzátett még az is, hogy 10 pont kellet ugye a legutóbbi vizsga sikerhez. Na az pont volt az i-n
.
Amint kijöttem a vizsgáról, inkább jegyzeteltem telefonomba, hogy mely " szivatós " témák, protocollok, stb voltak és otthon szépen sorban végig nézegettem.
Egy itteni forumos kolléga ajánlása is a Foundation Learning Guide, remekül kiegészítette az OCG-t.Tulajdonképpen az olyan kényes témák amik csak "épphogycsak" elvoltak magyarázva (DMVPN, NAT64, NPTv6, IP SLA <->TPC/UDP [starvation, jitter, delay, globalsync stb]) ezeket olvasgattam, cisco forumon keresgéltem. Jah illetve most nem felejtettem el a "copy run start"
Kevés kérdés de, volt lab feladat 35 percig tököltem vele mire rájöttem, hogy hogy is oldjam meg..na akkor gyorsan fel is configoltam next question..még1 lab..a kva..
Illetve volt 1 kis malőr pont nálam..hiába rámentem hogy "end exam" kidobott valami survey-t és ennyi..nem dobta ki a pontjaimat, 10 percig vártam rá mert a központi gép is csak " homokórázott"
Feb-március folyt köv.
Switch
-
Methionyl
senior tag
Nem nem, Ön írta jól. Pontosan erre voltam kíváncsi.
(igen maga " checksum" fogalmával is ködös voltam, de így már megvan, danke
na de..
Anger is an energy.
Köszönöm Feco [link] ezért, sokat segített
Round 2. CCNP Route Pass
Time: 2 h 30 min
Q. number: 49
Pass score: 790
My score: 947 -
Methionyl
senior tag
Hali. Kicsit régen írtam már úgy hogy jöttem zavarni
Kicsit belemélyedtem az NPTv6-ba és picit ködös nekem az a funkciója hogy " Checksum-Neutral ". Ofc google barátom mellettem van/volt de csak rosszabb lett mint vártam
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #11855 üzenetére
Gratula, csak így tovább.
Egy kis kedv csináló
CCIE Wireless Succes Story
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- AMD Radeon RX 6700 XT 12GB
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest