- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz
goodboy007 #12246 üzenetére
A VSS és a vPC a CCIE R&S v5 vol1 könyvben van benne. Ma délután lapozgattam és igazából annyira nem tűnik nehéznek, csak jól meg kell jegyezni minden headert, bájtot, kutyafülét
Lehet inkább CCIE-vel frissítem a P-met
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
goodboy007 #12246 üzenetére
En nem biztos hogy VSS/VPC vonalon vinnem ezt a temat, nagyon pici a topologia. Ekkora meretben inkabb stackelnek. A ket access switchet igy egy stackbe fognad, es 1-1 kabel tud menni a routerek fele. A kettobol ha barmelyik megall a masikat az nem erinti. Igazabol ekkora meretben meg a Spanning Tree is megoldja neked a redundancia kerdest ket switch-csel nagyon gyors konvergenciaval, de en osszeraknam egy stackbe a switcheket. A routereken meg mondjuk OSPF jol beallitott timerekkel es nagyon gyors konvergenciat tudsz adni. Vagy mint irtad EIGRP. Ezeket tudod tuningolni ha a Bidirectional Forwarding Detection-t (BFD) is beallitod (PT-ben tuti nem fog menni).
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
goodboy007 #12241 üzenetére
Alapveto kulonbsegek VSS es VPC kozott:
- A VSS Catalyst, a VPC Nexus eszkozokon hasznalt
- VSS-ben a ket fizikai eszkoz teljesen egynek latszik, egyben managelheto, ezert nem is kell HSRP/VRRP/GLBP. VPC-ben a ket switchet kulon manageled, kell HSRP/VRRP/GLBP.
- Routing ugyanez. VSS-ben egy eszkozon konfiguralod mivel nem is lehet a ket chassis-t kulon konfiguralni, VPC-nel mindketto Nexushoz hozza kell nyulnod.Az altalad felvazolt abra nem koveti a Cisco ajanlast. Ezeket a technologiakat leginkabb core es distribution retegekben talalod meg. Es ez a hierarchikus felepites igy nez ki:
Ragaszkodsz ehhez a topologiahoz? En atalakitanam.
VSS-rol egy jo abra ebbol meg fogod erteni a lenyeget:
Ugyanez VPC-hez:
-
goodboy007
senior tag
válasz
goodboy007 #12101 üzenetére
Na először ki akartam hagyni a képből, mert végülis nagyon nem értettem kis utánajárás után, de most, hogy jó pár órát rászántam, lehet kezdem érteni, legalábbis remélem
.
Azt még nem értem, hogy VSS és VCP közt mi a különbség, mert mindegyiket úgy értelmezem, hogy virtuális switch-et csinál két külön switch-ből.Szóval ahogy van az alábbi ábra, az A-B és C-D switch-ekből tudok VSS/VCP-vel egy-egy virtuális switch-et csinálni, ahonnan a GLBP-vel összekötött routerek-hez menne a forgalom?
Ha igen, akkor ezek után a routerek-en a routingolást (EIGRP-t szeretnék) ugyanúgy egyesével be kell állítani mindenhol? Tehát úgymond minden egyéb beállítás, ami már nem az alhálót érinti, azt ugyanúgy kell kivitelezni, mintha külön eszközök lennének, nem kell foglalkozni azzal, hogy onnan nézve egy eszköznek tekintik egymást?Nagyon köszi előre is!
Azt hiszem elég nagy fába vágtam a fejszém ezzel a szakdogatémával, de ha ezt kivitelezem, tuti király leszek.
-
FecoGee
Topikgazda
válasz
Leginkabb VSS vagy VPC technologiakat mondanam erre.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
A vPC pont erre való. A Nexusok támogatják LACP-vel. Fizikailag két különböző switchbe fog menni a szervered 1-1 LAN-ja, a többit a nexusok leboxolják egymás között.
Vagy MEC (multichassis EtherChannel), vagy VSS, ez utóbbiak asszem Cat6500-ason dívikek vagy dívnak (hogy van ennek a többesszáma?
).
-
FeRkE
őstag
válasz
goodboy007 #9232 üzenetére
Alumniként be kell regisztrálni, legalábbis régebben így volt.
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
goodboy007 #9232 üzenetére
Ebben szerintem az oktatod tud segiteni neked. lehet letiltjak a regebbieket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged