- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11294 üzenetére
Szívesen!
A VPN-t nem ismerem. Annyit tudok róla, hogy átirányítja a forgalmat egy kerülőútra a kezdő- és a végpont között. A vírusoktól nem véd meg, az biztos. És mivel egy-egy ilyen szervergép nagy forgalmat bonyolít le, amiből sok minimum kétes, lehet, hogy annak is nagyobb az esélye, hogy ott szedsz össze valamit. Tényleg nem tudom, hogy van megoldva, hogyan képesek megvédeni az adatfolyamokat attól, hogy valami „kullancs” ráakaszkodjon. Hátha jár erre valaki, aki ért is hozzá, nem csak spekulál, mint én.
Innen tudod letölteni a Sandboxie-t, mióta más fejleszti. Nyílt lett, ezért már nincs fizetős változata, az ingyenes is tud mindent, amit korábban csak a fizetős tudott. Ezt nem árt tudni.
Itt és itt sokat beszéltünk róla, érdemes átolvasni, hogy jobban megértsd a működését és a benne rejlő lehetőségeket.
„Mit jelent a külön homokozó?”
Úgy képzeld el, mintha a Sandboxie egy szekrény volna, a homokozó pedig egy fiók a szekrényben. Ez egy rugalmas szekrény, amiben akárhány fiók lehet. Minden fiók egy különálló virtuális környezet, független az összes többitől. Alapbeállításokkal is jól használható, de ha rászánsz egy kis időt, jobban az ízlésedhez és a szokásaidhoz igazíthatod.
„Futassak mindent sandboxban,nem?”
Az volna a legjobb, és úgy, hogy eleve abba telepíted, nem a „csupasz” gépre és onnan hívod be. Azért értelem szerűen nem mindent érdemes. Pl. a víruskeresőt vagy a rendszermentést végző programot nem, a hardverhez tartozó illesztőprogikat sem, és hasonlók.
A Steam-kliensem abban van, az Origin nem hagyta magát, így az nincs benne. De pl. a Syberia a homokozós Steam-klienssel nem fut, viszont ha simán telepítem a gépre a klienst, akkor rendesen fut (igen, emiatt 2 Steam-kliensem van egy gépen
). Ez a kavarás csak a W10 óta van, amikor még W8.1-et használtam, simábban ment minden.
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11291 üzenetére
Az előbb el lettem ugrasztva a géptől, és összecsaptam a mondandómat, szerkeszteni meg már nem tudom.
Tehát:
A telepítőfájlt tartalmazó homokozóban kell futtatni a WinRart, és jelszóval védve tömöríteni az állományt. Ez a jelszó lehet egyszerű is, a lényeg, hogy meg tudd jegyezni. Ha csak annyi a cél, hogy ne másszon ki belőle semmi, akkor nyugodtan beírhatod a fájl nevébe is, és lehet minden esetben ugyanaz.Az általános böngészéshez inkább másik homokozót használj, mint torrentezéshez, ha már szeretsz „veszélyesen” élni.
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11291 üzenetére
Szívesen!
Amíg a CIS megfogja ezeket a próbálkozásokat, addig nincs baj. Tört szoftvert nem használok, esetleg azzal kerülhetett valami csúfság a gépedre. Javaslom, hogy használd a Sandboxie-t, abban futtasd a klienst és a böngészőt is, ahonnan a kliensbe való dolgokat gyűjtögeted. Legyen erre egy külön homokozód, elszigetelve minden mástól. Ez sem nyújt 100%-os garanciát, de növeli a biztonságot. Ezenkívül minden tört szoftvernek készíts külön homokozót, mert így szükség esetén könnyen eltüntethető a gépről a megunt vagy más okból nem kívánatos játék és egyéb.Amit pedig kihozol a Sandboxie-ból, azt előtte védd jelszóval, mert így nem tud belőle kimászni semmi. (pl. WinRar) Futtasd a fájlkezelőt is az adott homokozóban.
-
C. s.
addikt
válasz
attak79 #11283 üzenetére
Szia!
Nemrég pont ebbe futottam bele én is. Sok torrentkliens képes tiltólistát használni, a Qbit is. Azt hiszem, a listát kézzel kell letölteni és frissíteni mindig. De nem biztos, hátha valaki meg tudja mondani.
PeerBlock - A beállításoknál figyelj oda, mert nekem például sikerült letiltanom valamelyik extra listával az nCore-t, megállt a föltöltés, és az oldalra bejelentkezve is azt mutatta, hogy nem seedelek.
Már nem használom a PeerBlockot, és a Malwarebytes-ot sem engedem a géppel indulni mióta lejárt a próbaidőszak, mert állandóan zaklatott a fals figyelmeztetéseivel, mégsincs semmi kártevő a gépen. Arra gondoltam, hogy az MBAM pszichológiai hedviselésbe kezdett, hogy fizessek a programért.
A CIS is tud tiltólistát kezelni. Leírás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest