- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamás9x
őstag
válasz
kikihun #14507 üzenetére
Ide várlak szeretettel
Este visszakapom az arduinom, és nekiesek összepakolom egy kijelzővel. Minden fontosabb mozzanatot posztolok, hátha lát még benne valaki fantáziát. Jöhetnek a hőprofilok is
-
JSHammer
tag
válasz
kikihun #11932 üzenetére
Én mindenkitől távol vagyok,mennék szívesen..
kapásból pár száz km
a youtube vidikkel voltak fenntartásaim, (jobban bízom az itteni tapasztalt emberek forrásaiban,mert az realizált kézzelfogható tapasztalatokon alapszik,nem tartom kizártnak a netes anyagokat sem,főleg az utóbbi smd-s videókat) az xboxot a grillezőbe elven alapuló videók miatt tettem re róla , de mostmár tudom hol keresgessek
-
ielektros
senior tag
válasz
kikihun #9460 üzenetére
Igazabol en azon agyaltam, hogy a Feri epithetne hozza egy vedogazas forrasztasi megoldast is. Mondjuk nitrogennel lehetne dolgozni ami amugy is bevett szokas PB-Free kornyezetben ott ahol jobb minosegu forrasztasra van szukseg. Kell egy cryo tank a muhely oldalaba aztan kesz
Es akkor ezt meg lehetne fejelni azzal, hogy pormentes kornyezetbe telepiti a gepet (Aban a gyarban biztos van ilyen) amit vizfuggonnyel korbevesz es akkor mar az ESD vedelemre is rasegitett valemelyest mert eleg magas lesz a paratartalom. Viszont akkor a forrasztot temperalt szekrenybe kell helyezni ahol a paratartalom szabalyozott 40-50% a megmunkalas ideje alatt.
Csak ezt ezzel nehez lesz vezerelni
-
f27
senior tag
válasz
kikihun #9452 üzenetére
Teljesen igazad van,de attol meg en mindig egy rezben kezelhetetlen vacaknak tartom azokat a keramia teglakat amiket az olcso forrasztogepekretesznek.
Ha megnezuk a komolyabb gepeket szinte seholsem lehet latni mar abbol a fajtabol.
Mindenhol gyorsabb futest hasznalnak elomelegitonek is,hogy azt is profil alapjan lehesen szabajozni.
Most mivel az en gepemen nem lesz alul levegos forraszto fej,igy az elomelegitonek olyan szinten gyorsnak es pontosnak kell lennie,amennyire csak megtudom oldani.
Nyilvan a nagy teljesitmeny is kell hozza,hiszen ha en 2s alatt akarok 20fokot emelni akkor azt kovesse mar nekem.
De az a tegla nemfogja max kerek tole 150fokot elvsuszik 300ig majd hagya leesni aztan mikor rafut leesik 100ig es utanna kezd maszni 200ra stb...
sSSzZz@@@@@@RRr -
-
f27
senior tag
válasz
kikihun #7949 üzenetére
Nemvagyok okos ,sot ezekhez full hulye vagyok,de minek a konyvelo raadasul fokonyvelo ha nemtudja mitkell hasznalnom?!
De biztos ami biztos rakerdeztem most ujra es a navnal.
Kovetkezot montak telefonba .Amenyiben nincs nyitvatartasi engedelyhez kotott uzletem,abban az esetben a nyukta adasi kotelezetsegem egyenerteku a penztargepevel,amenyiben a nyugtatomb konyvelo altal levan vezetve.
Amenyiben nyitvatartasi engedelyhez kotott viszont elado vagyok,abban az esetben a penztargep minden esetben kotelezo,es nem hanyagolhato.Rakerdeztem konkretabban is az en esetemmel,adhatok e nyugtat ha javitok valami,es az ugyfel nemker szamlat?
Valasz igen mivel a nyugta is levan vezetve es datum szerint vissza vezetheto abban az esetben ha az ugyfelnek reklamaciolja akadna.Van kerdes?
En nemontam hogy nemhiszek,hiszen orankent uj torveny van.
Amit most leirtam 5 perce beszeltem le. Remelhetoleg igy mar hihetek a konyvelonek is
Raadasul a konyvelom mindenap a navnal van csak kepbe van mikel oda. -
f27
senior tag
válasz
kikihun #7940 üzenetére
Nos en ezt az utat vegig jartam.
Nyugtat adhatok mindenkor .
A nyugta tomb azonos erteku a szamlatombel.
Mindegyik sorozatszam alapjan levan konyvelve.
Abban az esetben ha nincs bolti tevekenyseg vagyis bolt ahol nyitvatartasi engedely szukseges nem kell penztargep illetve nyugta is hasznalhato.( lasd piacteren is nyugta vagy szamla van)
Hasznalt termekeknel ugyszinten megfelel a nyugta.
Ha ez nem lenne jo akkor a nav mikor jart nalam ellenorzesen,es ugye ok erolkodnek a nemkerek szamlat...
Adtam a nyugtat nekik es ennyi utolag tudtam meg illetve volt aki megmonta hogy ellenorzes volt.Ha a konyvelonek ill a nav ellenorzeseknek nemlehet hinni,illetve mindenki tudja hogy sok helyen nyak nyugtat adnak ha nemkersz szamlat akkor ennyi.
Meg egyszer hangsujozom,a nyugtatomb is regisztralt mint a szamlatomb max 2 tombje lehet egy kisvallalkozonak.
Szoval ha felre vagyok informalva akkor a konyvelo es a nav egyarant felre informalt.
Nomeg ugye zartam mar jopar evet ahogy a nyugtak bevoltak adva es ellenorzesen is volt.
Akkor miert nem szoltak eddig sehol? -
Benji77
aktív tag
-
Kocska89
tag
válasz
kikihun #7871 üzenetére
Ó hát én legszívesebben ideraknám az asztalra a hőléggel mikroszkóppal együtt. Csak hát műhely híján nem lehet minden kéznél sajnos.
Rosszan vettem anno eléggé odavolt. Már csak annyi hibája, bekapcsoláskor maxra kell tekerni a fókuszt. Ahogy bemelegszik vissza lehet venni. Ez mitől lehet? Ha valakinek van ötlete ne tartsa magába
-
ielektros
senior tag
válasz
kikihun #7074 üzenetére
Bakker.
Hallod en meg 3-kor skype-on visitottam Bp.-i haverral karoltve. A vodka majdnem ures, a rekesz ures. Megettem az osszes olivat a hutobol, megzabaltam a maradek kecskesajtot paradicsommal
Ezt csak a nyomokbol latom amit elkellett takaritanom a muhelybol ma "reggel"
Azt meg nem vagom, hogy a mustarral mit csinaltam, de valamit tuti mert a deszkan is volt belole, a kes is mustaros volt. Lehet ez mar talany marad
-
válasz
kikihun #6967 üzenetére
disztroj!
Reggel 6.30 óta Cadance póni-hercegnő már háromszor hozzáment Shining Armor-hoz és már levezettem vagy 5 póni szülést is...
Tegnap miután leraktuk a gyereket begurítottam egy kupica Baileys-t (mert addig nem ihattam lévén, hogy furikáztam a nagyikat) és mivel baromira nem bírom a piát, most úgy hasogat a fejem mindennek a tetejében, hogy minden nyerítés a kisagyamig hasít...
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
kikihun #6941 üzenetére
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Roxy & Tommy xD
Ha ünnepek után felbukkan valakinél egy ACER 5536 aminek (rózsszín)ESD védett fóliában van az igp-je,az én voltam meggondolták magukat és nem kérték a javítást de már rajta volt az új bios ic meg az új igp..
(gép megy kép nincs de igp csere nem oldotta meg feltehető,hogy gpu-s rajz alapján az vezérel mindent.) -
ielektros
senior tag
válasz
kikihun #6784 üzenetére
Az mar tobbet er csak az meg kicsit vaskos. Az a pakahegy rogzitesi rendszer viszont tajparaszt rajta szereintem.
De a kerdes itt is az, hogy mennyit adsz erte. Uj araban soha nem vennem meg. Bar ez relativ. Az iCon vagy egy Metcal allomas mar mar uj aron is egesz elerheto. Par hete Weidinger.eu akciozott olyan 500 euro brutto alatt volt naluk Metcal MX5210/5220. Az meg mar rohadj jo ar. Csak hat sajnos keson tudtam meg. Most meg megint 580€ korul vannak nettoban.
-
-
ielektros
senior tag
válasz
kikihun #6749 üzenetére
Nekem van egy XBOX 360 tap kibelezve. Bedobtam azt es egy 24voltos tapot egy dobozkaba. Igy van 5V 1A, 12V 14A, 24V 2A mindig fix-en. Nem kell a labortapokat a fix feszultsegu cuccokhoz kinozni. A labortap a kisebb labortapom csak 90W-os a nagyobb is csak 120W-ot tud. Es mindegyik 30V-os.
[link] -
f27
senior tag
válasz
kikihun #6602 üzenetére
Ma hoztak nekem egy ilyen szep gaterway notit.
Egy olyan szervizbe volt akirol nem is gondolnam hogy ilyen munkat vegez,plane hogy nempucolja le a fekete fluxot.
Rovid tortenet a srac bevitte a gepet mertha rivert akart ratenni a gepre nem ment fel,ezen kivul tokeletes kep volt.
A szervizben sekerult ugy megcsinalni hogy utanna kepet sem adott.
Az 559 flux mitol lesz ilyen barnaKapott a gep egy uj magot de sajna igy sem elett fel mar,annyira megvolt porkolve.
Uj maggal picit megtakaritva.
-
ielektros
senior tag
válasz
kikihun #6581 üzenetére
Nezd, ha kifizetik miert ne? Lenyegtelen mennyi az annyi, de hidd el felszamolok minden percet. Kiajanlom az arat, es ha kell akkor uzsgyi. Nem GPU csere arban javitok ilyet es tobbynire szervizek hozzak hozzam egy egy elsikerult felemeles utan. Ha a szerviz bevallalt egy javitast es kiajanlotta majd az ugyfel elfogadta akkor (az en elmeletem szerint es szabalyozas szerint) mar nincs viszakozas plane ugy, hogy bocs elk*rtuk az alaplapod. Na ilyenkor kerul hozzam neha egy egy zsirosabb PAD javitas majd eldontom, hogy lehetseges e vagy nem a javitasa altalam.
-
ielektros
senior tag
válasz
kikihun #6577 üzenetére
Mostmar en is feltekerem mert szebb. De amikor olyan lap kerul hozzam, hogy 9-10 pad felszakadt akkor meg csak odalogatom
En ugyan nem pocsolok vele ennyit. Az mar nagyon sokba kerulne. De az biztos, hogy szebb.
En ragasztom azzal a ketkomponensuvel amim volt eddig is. A hirek ellenere zsenialisan birja a meleget. Majd a kovetkezo munkat lefotozom.
-
válasz
kikihun #6241 üzenetére
Talán az EPH-ról beszél.... Az nála sohasem tudni
Én akkor tettem le a vizsgát belőle, mikor kijelentette az ELMŰ, hogy a cirkó EPG-jét 45 ezerért csinálja meg. 9 ezer volt az EPH/EPG vizsga = kb 10 perces online kérdőív. Után megcsináltam, majd kiállítottam egy szép szakvéleményt is mellé.Jöttek is egy hét múlva átvenni a házat az ELMŰ-sök, nem akarta a szaki elfogadni a szakvéleményt persze, mert mondta, hogy csak szakember állíthatja ki. Aztán volt csodálkozás, mikor megemlítettem neki a lehúzós anyukájának az ülőrészét...
-
Router
őstag
válasz
kikihun #5332 üzenetére
Most nincsen előttem a lap de ha jól emlékszem akkor 0.8V kellene neki. A lényeg, hogy az ati chip nem kap tápot mert az ő tápvezérlő ic-jét tiltja a védelem az 5-ös EN lábon keresztül, a VGA_ON vonalon jelen van az 5 volt ami a gpu tápkört indítaná, de közvetlen az EN láb előtt földre húzza egy feten keresztül a VGA_ON# titójel. Végig néztem, zárlatot nem találtam, 19v-ot megapja a tápkör, egyszerűen letitja a gép az ic-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest