- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12002 üzenetére
A frissítést általában nem igazán javaslom, főleg akkor amikor ráengedik a winup-os drivereket, és jön a csodálkozás hogy lefagy a gép,lassú...isten mentsen meg minket a microfosos driverektől
Nem csak saját tapasztalatra alapozom, 5 ből 2 helyen bajos az ilyen driver frissítés, amit a gép végez el
Én is beszívtam az aasztalin sunyin leszedte a gtx 760 drivert és amikor folyamatos driver fail volt akkor nem értettem miért
egy napig terhelésteszt,.táp átvizsgálása, ramteszt,mindent átnéztem errea fos driver volt a ludasXD
szóval én azt szoktam javasolni ha nem gma vezérlős a noti akkor ne is tegyenek fel semmit..
amúgy köztünk szólva énis 64 bit párti vagyok, de pl:pavilion g6 :amint driver ment rá rögtön kifagyottXD 32 biten meg úgy megy mint az álom
az előbb felhozott gyenge cpu +sok ram egy asus x200 volt
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #12000 üzenetére
Azzal nincs bajom,de a driver szintű rossz szokás talán még rosszabb lett mint volt
4 giga ramhoz cerka cpu de persze hogy 64 bites OS kell alá
32 bitre driver minek??
fő hogy a 4g ram megvan, de hogy a cpu olyan szűk keresztmetszetet jelent hogy egy full hd youtube már meg is akasztja
Annyt kell szórakozni a .sys és .cat fájlokkal mint annó a 95-ös időkbenXD
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11988 üzenetére
Ez a hónap mondata nálam...
"Nem vagy annyira gazdag szerintem, hogy olcso termeket vegyel."
ma kaptam kölcsön egy használt régi ersát hát scak ennyit mondtam "Úristen én mivel szívtam idáig és minek"???XD fura volt hogy "minden része melegszik,még a hegye is ,és igen az olcsó pákáim hegye 2x használat után megfő
-
JSHammer
tag
-
gliga69
tag
válasz
ielektros #11976 üzenetére
Vicc volt egyébként, nem tudom hogy oda mentek-e a panelek, de egyébként ez van ott. Én sem értek hozzá, miután letudtam a fizikát annó igyekeztem elfelejteni. Annyi maradt meg élesen hogy izolációs trafós eszközöket nem lehetett használni, pl lanos mérőberendezéseket, mert telítődtek a leválasztó trafók.
A cernes dolgokról nem tudok semmit, 1-2 emberke disszidált a tanszéktről oda, kapun belül viszont csattogós wellerrel forrasztottak, aztán meg aoyue-val... -
válasz
ielektros #11973 üzenetére
Meg arra is vigyázni kell, hogy qrva forró lesz! Én már jártam úgy, hogy masszív tekergetés után rápróbáltam kézzel, hogy mennyire lazult fel. Kb. két hétig utána méretpontos csavarhelyet tudtam mutatni mindenkinek aki csak megkérdezte, elég volt csak a kezembe égett lenyomatra pillantanom
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11929 üzenetére
Jólvan ha gáznak tartod vagy tartjátok, engem az nem zavar, mert ha profi lennék, nem kérdeznék, illetve azért szerintem mivel kb 15 év lemaradásban vagyok(életkorban is) .. Attól eltekintve hogy szoftv.mérnök vagyok, (nem tévé szerelő, nem gyártástechnológus,nem postás..)annak tanultam, és szeretném ezt megtanulni...más perspektívából néztem a dolgot ok, látván a vidit tényleg marhaság, de sajna ittis full ellentmondásos ez az egész, mert állanóan az van hogy a youtube-ról tanulni és próbálgatni hülyeség, ha magam gondolkodom rajta akkor persze kijöhet jó és rossz dolog is....de értem én sorry...
-
bitfarago
csendes tag
válasz
ielektros #11855 üzenetére
Nem, egyáltalán nem vagy az, nem is mondtam ilyent, csak megjegyeztem hogy típuson belül nem annyira ismerem...
jut eszembe vékony lap. igen azok is elég vékonyak.
Most van nálam egy HP pavilion g7-es. na az is egy nagy ... (mindenki fantáziájára bízom, de hogy nekem nem kellene az tuti). és hogy miért? A gyártó eléggé spórolt pl az ón felhasználáson.
Csak 1 példa: furat, benne a 3,5-es jack aljzat, kicsit megpöttyentve cinnel, de a jack aljzat mozog benne.
Szóval a spórolás nagyon meglátszik itt is. -
toza
senior tag
válasz
ielektros #11847 üzenetére
nem segitseg kell.. penzert megscinaltatnam.. az nem segitseg.. azert koszi..
kicsit jobb kep a ketelkedoknek.. ..szoval tenyleg 4 felvan szakadva.. koszonom..
(kepre kattintva meg nagyobb lesz.. ) koszonom..
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11818 üzenetére
ezt a 70 fokot mx4 pasztával tudta..
Elvileg kellene az alján légrés ahonnan a friss levegőt felszívja és hátul kifújja...
hő és áramlástant nem tanultam, mert a gépészeink tanulták, de valahonnan kellene hűvösebb lvegőt szereznie a gépnek hogy ez ne csak egy venti legyen a semmibe...:S
Bocsi ha rosszul értelmezem a noti hűtések módszerét,de eza venti alatt tömör anyag nekem fura..:S
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11801 üzenetére
a pavilion és társai tényleg rosszak, de az 550 ,530, és a 6735 típusok nekem bejöttek
egyébként inkább dell felé húz ma már a szívem, de az anyaghasználat kezd ott is gyatra lenni
Nem is üzleti szempont hanem ,inkább érzelmi értéke van
szeretem használni, vettem egy újat (asus core i architektúra),de hogy mennyire nem szeretem pedig gyors emg minden ,nemvagyok a megszokás rabja csak tradicionális, szeretem az olyan notikat ahol még nem minden a tervezett elavulásról szólt
Nézem az új gépeket és látom hogy szándékosan főzi magát a motyó, ez egyrészt jó üzletileg
,de másrészt hányingerkeltő hogy egy nagy névből mit csinálnak...
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11799 üzenetére
Néztem kettő darab lapit mindkettő hp ugyanolyan a schematic, a lap is, mindössze a chipset változik 945 re, ezért gondolom hogy változhat emrt a notiba betettem a dual proci és előjön a dualcore menü, de ha bekapcsoljuk a második magot akkor kanyec, nem tölt be csak fekete kép...
, ezért gondolom hogy csak a chipset elég lehet
-
-
bitfarago
csendes tag
válasz
ielektros #11721 üzenetére
köszi az infót. Megnézem és átolvasom.
Haldoklik a jelenlegi szkóp és hát venni kellene egyet, de olyant szeretnék amit pár évig használni is lehet
Mostanság viszont nem nézegettem ezeket, csak láttam egy két olyan műszert ami megtetszett.Ti milyen szkópot tudnátok ajánlani? Vagy milyent vennétek ha jelenleg vásárolnátok?
-
netzoli
tag
válasz
ielektros #11619 üzenetére
Én az asztallap mélységét 100-ra tervezném. A mostani munkaterületem 200 x 80-as és 150 x 70-es és kicsi. Akkor hibáztam, amikor 100-ről visszaléptem 80-ra, mert úgy gondoltam, hogy elég lesz. Nem lett.
Ha kisebb kényelmetlen, mert nem férsz el. Ha mélyebb, azért nem jó, mert ha berakod a tövébe a sört nem éred el és fel kell állnod. A pocakkal rendelkező kollégák további hátrányból indulnak
Még olyanon gondolkoztam mostanában, hogy tervezek a polc alá egy sínen mozgatható 'polc féleséget', amit akár két munkahely között tudok tologatni, ha éppen hely hiány van... Továbbá az alsó polcot magasabbról indítanám, mert a jelenlegi monitor magasság kicsit alacsonynak tűnik.
A polc mélységét aszerint tervezném meg, hogy milyen funkciót szánok neki. Nekem a 40 cm, mélynek tűnik. Nálam egy polc 33 cm mély és kényelmesen elférek rajta.
Az asztal magasság, ha állítható, nem rossz dolog. Utólag nehezebb toldani, esetleg fűrészelni.
Nekem az egyik világításom az alsó polcon van, ami nagyon jó hangulatfényt ad
De ha csinálni akarok valamit, akkor bekapcsolom én is a karos lámpát. Esetleg még fény szempontjából az ablak felől érkező természetes fényt másképp használnám. Én pl. nem szeretem, ha az ablakban van a monitor.
-
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #11360 üzenetére
Na igen,mindent kell javitani.
Aki csak arra utazik hogy megholegfuvozik egy chipet es itt vege a tudasanak akkor enyi.Van itt egy jo kis szerviz jo hire van.
Egy kedves kuncsaft elvitte hozza hogy a gepe ujra indulgat.
A srac nekiugrott egy olyan telefon smd melegitos infralampas fosal.
Nyomatta ezerrel neki majd lenyomta az egyik ramot zarlatra es a gput is.
Aztan volt olyan rendes ( koszonom innend is) hogy azt monta a kuncsaftnak,sajnos ehez mar komolyabb szakember kell mint o es hozza az f27 szervizhez.
Igy is volt!
Megjon a gep szopok 1 orat mire reballozom a gput.
Es a ramot amit lenyomott,majd eljutottam odaig hogy ujra indulgatott a gep.
Szoptam mint atom mi a tokom lehet majd nem szegyen felhivtam killhantes baratomat van e otlete.
Os is elmonta az otleteit,hirtelen meregettunk is telefonba mi lehet a szopas ( neki is koszono)
Majd igaz megszakadt a vonal de vegulis a tap ic volt a fos rajta hiaba latszott mukodonek.Vagyis sok a balf@sz kontar onjelolt szervizes aki alapbol bekapcsolas nelkul hegeszti az RS chipeket stb....
Mindent kell javitani,es egy korrekt szervizes ha valamit nem tud megkozelitoleg sem akkor nebassza mar szet a gepet lehet mas felismeri a hibat.
En is kultem mar mas szervizhez gepet mert megmontam oszinten hogy valami taphiba van de rohadtul nemtalalom.
Es nem qrtam szet a gepet mert envagyok a fasza gyerek -
gliga69
tag
válasz
ielektros #11360 üzenetére
Ezt a verkedés dolgot csak arra akartam kihegyezni hogy több emberke is van akivel beszélgetek erről a fórumról és komolyan veszik amit feri leír a vásárolt több ezer chiptől kezdve statamig, miközben egyre több emberrel találkozom és beszélgetek személyesen a fórumról és eddíg kivétel nélkül mindenki azt mondta hogy ha vett alkatrészt feritől akkor csalódott, és/vagy keserű szájízzel zárult a biznisz.
A többi résszel amit írsz igazad van, kirostálja a szakma magátaki csak bgazásból él és egy láncolt hibát nem tud felgöngyölíteni az ki fog esni.
-
JSHammer
tag
válasz
ielektros #11347 üzenetére
Szia!
Akkor Te normális helyen élsz!
ÉS tudod hogy miért?
Mert itt ha elmondod h ideiglenes megoldás, akkor az arcodba nyomják , hogy ezért mit akarok kérni, hisz úgyis szar lesz:SHa pedig részletesen elmondod mithogyan, akkor az van:"Én ehhez nem értek" ,de azt tudja h így neki nem éri meg
Illetve a másik opció az, ha nagyon édrdeklődik és elmondod hogyan , legközelebb már úgy hozza , hogy szénné van égetve
Szerencsések vagytok!
üdv
-
alienpapa
senior tag
válasz
ielektros #11310 üzenetére
Egyébként elnézve a mostani alaplapokat (nem feltétlenül csak a notebook lapok) én nem igazán tudom kiszúrni, hogy hol van a bios fizikailag. Most ez lehet, hogy full megmosolyogtató, de ez van.
Régen volt egy ic egy foglalatba csúsztatva aszt' jóvan'.
Az is érdekelne, hogy ha megvan, miként teszem bele plebbe.Elég érdekes dolog ez, biztos, hogy meg fogom tanulni ezt a részét is a szakmának. Milyen írót vegyek, ami használható is?
-
Router
őstag
válasz
ielektros #11289 üzenetére
De jó, hogy ezt leírtad, kipróbálom. Dv5-tel jártam úgy, hogy éh+vga csere volt, utána kéthetente jött a panasz, hogy egy filmet nem tudnak rajta megnézni mert túlmelegszik és leáll, hadd ne mondjam, hogy minden volt, cpu csere, hűtő csere, sok paszta, kevés paszta, töltőcsere... Persze nálam nem akart megállni prime alatt sem.
-
Zoli986
tag
válasz
ielektros #11287 üzenetére
Itt más baj lesz szerintem.
Biztos ami biztos felraktam rá a legfrissebb bios-t.
Kiirta,hogy complete majd kikapcsolt.megijdetem,hogy magától kapcsolt ki,de már kapcsolt is vissza magától.
Azóta viszont nincs F12 boot mentü,nem is irja a post screenen mint lehetőség és nem is lehet a biosba lementeni semmilyen beállitást...
K*rva az anyukája. -
toza
senior tag
válasz
ielektros #11211 üzenetére
kirakom teraszra 20 percig az nem jo?! (csak vicceltem) hatde elo tudom melegiteni ezzel is nem?!elfarad a csuklom biztos..de megoldhato.. csak plusz 2-3 honapnyi jatek idot akarnek kihozni belole . ugyse jo?!
youtubun srac southbridget cserel hasonlo cuccal problema mentessen..
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #11087 üzenetére
Szinte alatt azt ertem hogy par csavar es a felso fej kinezetenek megtervezese.
A fo doboz minden vezerlesel megirt programmal ventillatorokkal futesekkel tapal mindennel cakk pakk megvan.
Mint mondtam,fokeppen az osszeallitason van a hangsuly nem a megvoltarol
Nagyon keves dolog hianyzik,es az sem a vezerlesbol hanem a burkolati reszbol/ mechanikabol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Milyen program, ami...?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest