- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
janakbacsi
őstag
válasz janakbacsi #21499 üzenetére
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
janakbacsi
őstag
barátommal egyidőben rendeltünk okos wc ülőkét, ő már több mint 2 hete megkapta (pilisvörösvár), az enyém pedig még sehol sincs (pécel). lehet, hogy elveszett a cucc? ki szállítja ki? magyar posta? mit lehet tenni ez esetben?
"You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig."
-
Topikgazda
válasz Geller72 #21497 üzenetére
Egy kicsit félreértelmezed a dolgokat. A Banggood viszonylatában nincs semmi változás tavaly július 1-től. Csak annyi hogy kiírták hogy az ár tartalmazza az áfát. Ha letöltöd számlát akkor ott szépen tételesen szerepel is.
Ha a Banggood vásárlásodat véletlenül a Magyar Posta kézbesítené akkor mivel EU-n belüli feladással kapják meg nincs semmiféle vámolás és magyarázkodás a Posta felé.
De az hogy az áfa ki van fizetve azzal még a küldeményhez előírt vámolás megmaradt, mert két dolog történik amikor importálsz, vámolás és áfa fizetés, még ha egy néven fut a munkafolyamat, ehhez a vámolási munkához kér pénzt a Magyar Posta. Az egyik megtörténik "külföldön" (áfa fizetés) a másik meg az országba érkezéskor.
De a BG-n ez egy kicsit speciális.
Abban az extrém esetben ha valamiért a Magyar Posta kérné az áfát -de nem lehet ilyen- akkor sem kell magyarázkodnod a Posta felé, kifizeted de kérsz mindenről számlát, nyugtát ami kifizettél, azt elküldöd a Banggood-nak és ők kifizetik neked az az összeget amit a Posta beszedett áfaként.A szállítási problémádhoz, ott sincs változás mert a Sprinteres csomagpontos szállítás évek óta van és így működik. Pontosan 3 éve.
A 200 km-es esetén a logisztika rosszul azonosította be a lakcímedet, főleg úgy hogy ők nem magyarok, nem itt vannak, ha figyeled a nyomkövetést és a nem a közeledbe van az átvételi hely jelezni kell nekik és a hozzád közelebbi pontra átszállítják, többünknek volt már így. -
Geller72
veterán
Üdv.
Khm. Nem is tudom, hogy kezdjem. . Amióta van ez a mindentmegvámolunkamikínábóljön - dolog, kisé fura lett a csomagküldés kínából.
Egyrészt:
-A lici kínai odaírja, hogy inclusíve VAT, azaz az ár tartalmazza a vámolási és egyéb költségeket. Ezt hogyan magyarázzam meg a postának, ami mondjuk el akarja így is vámolni a cuccot?
Másrészt:
Ahogy észrevettem, a trükk most az, hogy nem házhoz kézbesíti a kici kínai, hanem egy csomagküldő cégnél "letétbe helyezi" a csomagot, amit a csomagponton, kóddal ávehetek.
Utóbbi történt most velem. A poén, hogy én házhoz kértem - mint eddig - a csomagom, és mindhárom csomagom csomagpontos volt, ráadásul egy budapesti átvételi címmel, ami azért elég durva, mert kb 200 km-t kellene megtennem, hogy átvegyem. A BG-től évek óta (5+) címre rendelek és eddig mindig házhoz szállítással jöttek a cuccok, most mind a három csomag a fent említett módon érkezett. Nagy mák a dologban, hogy van magyar ügyfélszolgálata a szállítócégnek, akikkel telefonon tudtam beszélni és egy hozzám közelebb eső átvételi pontra átszállították két napon belül a csomagokat, így megkaptam végül is.A kérdésem az, hogy mi ez az újabb "mizéria"? Vagy csak egy újabb okos trükk a kínaiak részéről, hogy a 3 betűs dolgokat megússzuk?
. -
Marcsello31
őstag
válasz Marcsello31 #21495 üzenetére
Megrendeltem. Majd meglátjuk hogy mi lesz. megírom mindenképp. Köszi a segítséget srácok.
-
Marcsello31
őstag
Hali! Nincs Paypal számlám csak otpés számlám van, netes fizetési lehetőséggel. köszönöm a válaszokat, akkor megjön a csomag és nem lesz meglepetés helyette később..
Igazából erre voltam kíváncsi, nagy dolgot amúgy sem merek rendelni "érthető okokból ami sokba kerül". Köszi mindenkinktől! Akkor leadom a rendelést, és megírom majd hogy megjött e vagy sem. -
Topikgazda
válasz Marcsello31 #21492 üzenetére
Attól is függ hogy mivel akarsz fizetni, mert ha PayPal fiókodon keresztül akkor a BG-n a szállítási címnek meg kell egyezni a PayPal szállítási címmel.
-
Marcsello31
őstag
válasz sambenez #21489 üzenetére
Rendben, én is ebbe zavarodtam bele, egyrészt,
nem volt teljesen érthető, ne haragudjatok ha zavarlak ezzel titeket, még sohasem rendeltem innen. ÉS bennem van egy nagy félsz, hogy gáz lehet belőle,A pósta csomagkezelési díja mennyi lehet? gondolom kb ugyan ennyi. Lényeg hogy akkor ezt nem fogják meg, Akkor meg veszem. Köszönöm a segítséget!
Üdv Neked is V! köszönöm a válaszod. Am akkor megrendelem Ez nem egy nagy összegű valami. Gondolom ugyan úgy megy mint az itthoni rendelés meg kell adni a címet stb....
mindent köszönök, megértettem. Ment a pacsi.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Marcsello31 #21488 üzenetére
A Banggood az áfás árat írja és kéri, 150 €-ig nincs vám, mivel a szállítás az esetek többségében nem érinti a Magyar Posta vámolásos szállítását ezért nincs semmi plusz díjad, de ha lenne azt a Banggood utólag kifizeti neked. Én mindig kifizetem a szállítási biztosítást.
-
sambenez
addikt
válasz Marcsello31 #21488 üzenetére
Nincs rá semmi csak a posta csomagkezelési díja.
Könyörgöm ne használjátok már magyarul az oldalt. Olyan hülyeségek vannak fordítva a falnak lehet tőle menni.
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Mielőtt bele esnék én is egy csapdába amit nem szeretnék, végre megtaláltam erre a mefelelő Topicot. Van egy termék, ilyet én itthon nem találtam még:
[link] Ebből szeretnék 2 darabot rendelni, a következő komoly kérdésem lenne felétek:
Erre is van e már vám áfa vagy valami amit külön kell fizetni valaki felé? HA nem akkor meg rendelem, nekem nem baj ha későn ér ide, Ez egy érdekes erősítő.Kellene egy Projecthez amit elkezdtem összerakni elméletben.De mivel az kevés felszültséget ad le erősíteni kell rajt. Ezzel meg lehetne. A válaszokat előre is köszönöm! -
Topikgazda
válasz piocasember #21486 üzenetére
Hát ez elég necces volt időnek megadni. Csúszások vannak már vagy 2 hónapja.
-
Topikgazda
válasz piocasember #21484 üzenetére
Január 27-én lett Magyarországra küldve és van amikor a Magyar Postánál késlekedik, szóval itt lehet már csak épp a megérkezést nem írták be. Lehet hogy csak pár nap és látható lesz. Már letelt a várható szállítási idő napja?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz piocasember #21482 üzenetére
Mi a nyomkövetési száma?
A chat-nél van lehetőség emberhez kapcsolódni, gondolom ezt a témád: Not received but tracking says delivered[ Szerkesztve ]
-
piocasember
tag
Sziasztok! Van arra lehetőség, hogy emailt írjak, ha nem érkezett meg a csomag, de azt írja kiszállították. A vevőszolgálatra kattintva az email küldés halvány marad akármit csinálok. Az élő chatnél meg nem kapok csak automata válasszokat, amivel semmire sem megyek.
-
MODERÁTOR
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Tavaly július óta nem rendeltem. Posta szállít még házhoz?
.
-
MODERÁTOR
-
Beni2360
félisten
válasz Intruder2k5 #21476 üzenetére
Akkor cokik, előzmények törlése. Mas 5letem nincs.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
MODERÁTOR
-
Beni2360
félisten
válasz Intruder2k5 #21472 üzenetére
Ha be van kapcsolva a hirdetés blokkoló akkor nálam se talál semmit. Kikapcs és rögtön ott vannak a mobilok.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Topikgazda
válasz Kolondrum #21473 üzenetére
Nem telephone néven van Mobile Phones, Smartphones
655-öt talált mobil phone kereső szóra és rendelhetőek. HK-ból EU verzió az miért nem jó?
De persze létezik itt is a chip hiány és kevesebbet gyárt a Xiaomi, így értelemszerűen kisebb a kínálat a BG-n is, de nem a vámolás téma miatt vagy azért mert menne tönkre.
Ja meg még mindig befolyásolaj a dolgokat a Covid.[ Szerkesztve ]
-
Xiaomi telephone kifejezésre amit dob az összes nem rendelhető, üresek a raktárak. Korábban minden is volt, ma már nem opció mert előre tudom, hogy nincs raktáron vagy eleve nem árulják. Akkor is érdemes... Megszűntek a jó vételek....
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
MODERÁTOR
Köszi, ez valóban működik! A https://hu.banggood.com/ viszont valamiért nem.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #21469 üzenetére
Firefox alatt ez az oldal működik. Semmi problémát nem látok. De ma Magyarországról Internet elérési problémák vannak néhány szolgáltatónál.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nektek működik a kereső? Bármit írok be: "Hmm ...... nem találtuk"
-
Viperator
őstag
válasz Kolondrum #21467 üzenetére
Szerintem garanciaprobléma. Velem is történt. Drága nekik Kínába küldetni a csomagot és emiatt visszautaltak pénzt nekem. Mert EU-ban (akár nálunk is) nincs hivatalos szervize a Blitzwolfnak.
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Üdv. Mi van a bangival? Kb semmi sincs raktáron. Pl telefonok. Alap (nekem) dolgokat nem árulnak vagy üres a raktár. Pl Blitzwolf cuccok. Egyes termékek sehol sem kaphatóak már. Ez is a gearbest sorsára jut vagy a vámosdi miatt nem szeretik MO-t?
A légtisztítóm pl megszűnt, a szűrő hozzá us kb. Pedig nem ezer éves széria volt. Valami fajta hanyatlás figyelhető meg...[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
herrká
senior tag
Köszönöm! Hát, az a kína nagy kár!
Egyébként jött is a válasz, hogy küldjek képeket, valamint videót. A video még OK, összerakom és levideózom, hogy nem működik.
De fotók? Nem világítanak a ledek. Nem jön mozgásérzékelésről jelzés, kb 10 óra alatt lenulláz 6 db 18650-es akkut. Erről milyen hiteles képet lehet csinálni? -
Quidam
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek mit tegyek, hogy megértsék BG-ék, hogy egy csomagomat nem kaptam meg. A megadott tn 15502134173193 szerint a csomagot Angliában vették át. Arról nem is szólva, hogy 3 nappal korábban mint ahogy az én rendelésemet elküldték volna. Hiába csatolok képernyőképet, csak a szokásosat hajtogatják, hogy kérdezzem meg a szomszédokat, vegyem fel a kapcsolatot a fuvarozóval stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
EXIEZ
senior tag
Topikgazda!
Hogyha Banggood-ról nézek egy adott terméket, ami CN raktáras, ott ugyanúgy számít az ár a 150EUR limithez?
Tehát ha BG express, vagy priority line-on keresztül rendelek a limitnél nagyobb értékű dolgot, ugyanúgy lesz plusz áfa vagy postai díj?Csakmert a terméklapon azt írja már ezeket tartalmazza.Köszi
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Cseh raktárból rendeltem kuponnal, egy solar wireless kamerát. Kb 3 hete jött meg, de a hozzávaló akkuk csak tegnapelőtt. Így tegnap lett felszerelve. Kép van, forgatni lehet, de semmi más nem működik! Próbáltam a Contact Us-nél írni nekik az összefoglaló alapján, és a refundot választottam. Kér fotót vagy videót, egyenlőre csak egy fotót küldtem a kameráról, amin persze a fenti hibák nem láthatóak. Tegnap óta lemerült 6db 2600mAh-s 100%-ra töltött 18650-es akku! Így a kamera ki is kapcsolt. Nem akarom töltögetni a video miatt! Vagy úgysem úszom ezt meg? Ha vissza kell küldenem, a csehekhez kell? A PayPal elvileg ezt téríti, ugye? Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz pandor #21455 üzenetére
Eddig is akinél volt rá lehetőség annak az import termékek áfáját a meghatározott feltételek szerint vissza lehetett igényelni. Az nem változott. A könyvelőd biztos tudja hogy mi kell hozzá.
De a Banggood nincs benne az IOSS rendszerben, nincs információ arra hogy amit feltüntetnek áfát-t a számlájukon az hova is kerülne, az IOSS azonosítóról sincs információ, szóval úgy gondolom nincs is. Amelyik cég az IOSS rendszerben beszedi az olyan igazolást ad amelyen van azonosító amivel "nyomon követhető" az adott áfa mozgása. Pl az AliExpress Tax Invoice-jának a száma Invoice No. : HU20211208008889 ahol részletezve még €-ban is az áfa és a holland adóhatóság ezt az információt is továbbítja a NAV-nak, nem csak a pénzt.
A BG-on nem látok ilyesmiket.[ Szerkesztve ]
-
pandor
tag
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata azzal, hogy céges rendelésnél - mióta külön feltüntetik/felszámolják az ÁFA-t és elvileg befizetik az IOSS rendszeren keresztül, ami elvileg eljut a NAV-ig - visszaigényelhető lenne az ÁFA? -
Gabesz87
veterán
Gyereknek keresek mesenezos tabletet, 8" körüli méretben. Tudnátok ajánlani? Évek óta van egy Lenovo Tab P8 (Tab 3 8Plus), szintén csak utazós mesenezos a nagyobbik gyereknek. Anno talán 39k volt. Árban, tudásban hasonló lenne jó, csak persze kicsit modernebb, (újabb Android), min.3GB RAM.
-
-szabi-
addikt
Hi
A vásárolt termékkel problémám van.
Erről készítettem egy videót és nyitottam egy hibajegyet.
Ezt a választ kaptam: "in this case, we need to contact with supplier, could you mind wait for reply?"
Azt válaszoltam, hogy rendben van akkor megvárom a kapcsolatfelvételt.
Ehhez képest kaptam egy email-t, hogy 7 napom van reagálni vagy zárják a hibajegyet.
Jelenlegi állapot: "Waiting for response. Waiting for the CSR to deal with this ticket."
Nekem nem tiszta mit is kellene most csinálnom és nem tudom mi az a CSR?
üdv
szabi -
trialboj
őstag
Sziasztok, az érdekelne hogy a kínai újév az pl a Bangoodnál jelent valami újabb akciózgatást, vagy nem érdemes számítani komolyabb leárazásokra? A tavalyi 11.11 akcióban nagyon toltak egy blitzwolf ssd-t, amit akkor nem vettem meg, azóta bánom, viszont most meg nem találom sehol.(mondjuk ez lehet azt jelenti hogy egy fake termék, amit jobb elkerülni) Nem tudom szabad-e itt ilyesmit kérdezni, de tudtok olyan weboldalakat amelyek összegyűjtik az akciókat meg kuponokat és naponta közzéteszik? Mint pl a rendeljkínait.hu.
Köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Topikgazda
válasz Talala #21446 üzenetére
Nem tudom hogy hol panaszkodnak, de aki elégedett az nem szokta jelezni, így inkább a panaszokat látod itt is.
Nem igazán van változás, a karácsony körüli dömping az gond lehetett, most majd kínai újév miatt lesz egy hét kiesés az onnan jövők tekintetében.
Egyértelműen le van írva ezen az oldalon hogy mire mennyi a garancia, persze elsőként javítást ajánlanak és arra fel kell készülni hogy az EU-s beszerzést is Kínába kell visszaküldeni. Bár nem az a jellemző hogy minden elromlik. -
Talala
senior tag
Sziasztok,
Régen nem rendeltem kínából már semmit, de most készülök egy nagyobb öszeggű eszközt venni Banggoodról. Mi a helyzet az oldallal manapság, nyugodtan lehet vásárolni? Utóbbi időben sokat panaszkodtak Gb-re, csak azért kérdsezem hogy itt amradt a szinvonal vagy romlott a megbízhatóság.Illetve az innen rendelt eszközök( tablet) garanciája, hogy m űködik (ha van egyáltalán, vagy érdemes ilyennel foglalkozni)?
Fontos lenne az info,
köszi! -
Topikgazda
Akkor írják be amikor ott van náluk. Ez normál könyvelés, ezután kerül majd a kiszállító depóba és valószínűleg tényleg holnap.
Neuenstein és Alsónémedi némi távolságra van egymástól, de közben nincs új könyvelési státusz, főleg ha nem is szállítanak bizonyos napokon. Köztudott hogy amikor hétvége van akkor nem dolgoznak, most viszont este 8-kor is.
Ha neked nem felel meg akkor szállíttasd a dolgokat a Magyar Postával és rájössz a valóságra.
Egyébként meg a GLS nem Feucht-on keresztül szállít és minden országban és minden szállítónál előfordul hogy dézsmálnak csomagokat, de GLS esetén nem igazán olvasni.
Nem kell itt a hangulatot gerjeszteni értelmetlenül, nem szokás.[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
17/01/2022 19:55
Csomag megérkezett a depóba.
Magyarország AlsónémediGLS-nel is eleg troger modon kezelik a nyomkovetest...Na de ezt talan mar holnap meg is kapom
-
Topikgazda
válasz janakbacsi #21440 üzenetére
Nem, ez e-mail-es ajánlat, a gombra kell kattintanod a továbblépéshez és majd a fiókodból fizeted, a szállítási díj az általad választott módtól függ.
-
Topikgazda
válasz dudzsi #21437 üzenetére
Nem tudom hogy melyik verziót próbálod de ezen simám beírható. Customs Declaration (CN 23) ez angol nyelvű a posta oldaláról, mert oda angolos verzió küldendő.
Ha gondolod küldd el privátba az adatokat és az e-mail címed és a kitöltött pdf-t elküldöm neked.[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
válasz sambenez #21430 üzenetére
Latom hasonlo szinten vagy, mint a gls-es holgyike 8)
Ertelmezd is a mondatot, ne csak olvasd. Akkor rajossz miert idiotaztam le 8)
Mivel 15-en meg jott bejegyzes, ergo dolgoztak es a gls uzenete is arrol szolt, hogy 17-en tervezik kiszallitani, gondoltam ezexerint hetvegen is toljak az ipart. De amikor megszolalt szerencsetlen ugyintezo kezdett osszeallni, miert is irnak 17-i kiszallitast... -
dudzsi
tag
Szia! Ezt a címet kaptam. Ezen hogy tudok rövidíteni? Csak az addres résszel van gondom még kézzel is. Köszi
EWORLDHOME LIMITED
Mobile:18029062289
Dongguan Chuanjing electic machinery factory, No.20 Qinglong Road, huangjiang Town, Dongguan
Guangdong Province,
523750
CHINAEz a név vagy cégnévhez kell?:EWORLDHOME LIMITED
Vagy ezt a részt írjam a cégnévhez? : Dongguan Chuanjing electic machinery factory
Ez akar az addres lenni: Dongguan Chuanjing electic machinery factory, No.20 Qinglong Road, huangjiang Town, DongguanVáros amit simán betudok írni: Guangdong Province,
523750
CHINA[ Szerkesztve ]
-
zacci
aktív tag
Hi,
Az mennyire normalis mostansag, hogy a 15-en Nemetorszag Neuenstein-be (15/01/2022 01:20) erkezett GLS csomag meg nem indult el mo-ba ? Altalaban meg aznap tovabb is indul mo fele. Vagy ezt is ellopta a GLS ?
Meg a hetvegen kaptam rola emailt, hogy elvben ma kezbesitik hozzam a csomit, de mivel nemetbol el sem indult (papiron), igy ez nyilvan mar bukott. Hivtam a GLS-t, de minek...
Kezdjuk ott, hogy az ugyintezo kapasbol igy nyitott, hogy mo-bol nemetbe kuldom ?
Nem, te idiot! Ott van a szemed elott, hogy honnan hova megy, te szerencsetlen!Ez az uccso bejegyzes a GLS oldalan:
15/01/2022 01:20
Csomag megérkezett a depóba.
Németország Neuensteinudv,
zacci[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz dudzsi #21425 üzenetére
Lehet rövidíteni a címet, pl a tartomány név nem kell mert az irányítószám és város neve adja a lényeget.
A CN23 lenne a jobb mert a azt két példányban csinálod akkor a másolatot leigazoltatod postával és ezzel ha jönne vissza a csere igazolhatod hogy nem új vásárlás jött.
Kinyomtatod üresen és beírod. -
dudzsi
tag
Sziasztok! Vettem egy telefont aminek sajnos rossz volt a mikrofonja. Lesakkoztam az ügyfélszolgálattal a dolgot és most visszakell küldenem és visszakapom az árát. Kaptam egy levelet amibe van egy pdf "Refun informacion" címmel meg különböző adatokkal. Elvileg ezt be kell rakni a csomagba. Viszont írja a levél hogy vámárú nyilatkozatnál mindent rendesen írjak be. Ez most a CN23 nyomtatvány? Pdf-es verzionál betudnám íni gépen az adatokat, de olyan hosszú a cím hogy nem tudom beírni. van erre valami megoldás vagy kézzel töltsem ki? Vagy a posta? Jól gondolom ezeket a dolgokat? Köszi
-
Topikgazda
válasz DonThomasino #21423 üzenetére
Akkor szállítva, de inkább itt ellenőrizd.
-
Topikgazda
válasz DonThomasino #21420 üzenetére
Mi a nyomkövetési azonosító, de nem a BG oldlán kell nézni a bejegyzéseket. De ez csak az hogy zsákolták.
-
-
DonThomasino
veterán
Van egy csomagom ami január 6. óta
insert item into bag,
Ez még nem érkezett be Magyarországra?" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
BG-n volt egy nagyobb vásárlásom 2 napja és az ügyfélszolgálattól jött egy levél emiatt hogy felvesznek a nagykeres listára és 15% kedvezményt kapok.
De semmi más infót nem írtak. A kérdésem az lenne hogy ez jár-e valami kötelezettséggel? Pl havi minimum költés, meg ilyesmikre gondolok.iPhone 16 Pro Max
-
Levi123
senior tag
Köszönöm a válasz és a szuper összefoglalót is!
Igen tudom a garancia miatt jobb ha MO-i vásárlás van, de eddig 2x szerettünk volna magyar webáruházból vásárolt telefont garanciális javításra küldeni és kértek fényképet az ügyintézés előtt, majd a külsérelmi nyomokra (telefon sarkain volt zsebkopás, nem törés) hivatkozva azt mondták, sérült telefont nem tudnak javítani csak saját költségre. A második esetnél az akku ment tönkre annál meg azt írták természetes elhasználódás vagy túltöltés miatt voltLevi
-
Topikgazda
válasz Levi123 #21412 üzenetére
Nem fogják vámolni, ez EU-s elsőbbségi küldeményként fog érkezni, ha megnézed az Összefoglaló 9. pontot ott magyarázva.
De ha véletlenül vámolnák (de ezt a fajta szállítást nem) a Banggood kifizeti a + költséget, a kifizetési hatás a termál árának 60 %-a, így még a magyar áfa is bőven fedezve van.
A garancia miatt lenne jobb ha itt veszed meg. -
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Banggood-ról rendeltem január 8-án egy Redmi 10 telefont (ezt), akkor akciós volt 179 USD cakk pakk posta, biztosítás (csomag elvesztés, kivéve kijelző biztosítás). Azt írták HK raktárból EU-Priority Line kézbesítéssel jön.
Ahogy eddig olvastam elméletileg megúszható a vám, bár még ekkora értéket nem rendeltem Kínából, eddig mindig volt cseh raktáron.
A lényeg, hogy pár nap múlva küldtek egy értesítést, hogy nem tudják küldeni a telefont csak várhatóan január 26-ig (Estimated to ship before January 26, 2022) küldik, majd megérkezik február 10 körül.
Most a termék mellett van egy olyan lehetőség, hogy visszatérítés kérése (Request Refund) gomb.
Ezzel ha jól értelmezem visszakérhetném a kifizetett összeget és elállhatok a vásárlástól?
Van ennek értelme vagy érdemes várni? Most kicsit elbizonytalanodtam, hogy mit/hogy kell fizetni ha vámolják (ráadásul 150 EUR felett van) vagy ezt nem vámolják az EU-Priority Line kézbesítés miatt, még akkor sem ha Kínából jön?
Lehet érdemes lenne visszakérni és megvenni MO-on, +14 eFt-ért uazt. (link)
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Levi
-
-
RVR400
veterán
válasz Viperator #21402 üzenetére
A garancia, mint olyan, érdekes kérdéskör a BG-n. Az okosórám 1 hónap után kimúlt, majd közölték, hogy az árának a 20%-át visszaadják... Csak annak köszönhetem, hogy végül kifizették az árát, hogy VIP4 szinten vagyok, és jó pár százast elköltöttem náluk az esetet megelőző fél évben.Szóval én az állítólagos garancia elvesztése miatt nem igazán izgulnék.
-
Viperator
őstag
Sziasztok! Miért nem látszik a Refund a banggood felületén a megrendelt termék alatt?
Van valakinek jó tippje, hogy kivel és hogyan lehet visszaküldeni Kínába a terméket? (zárlatos. Az illető azt mondta, hogy javíttassam meg itthon, viszont a garancia ugrik és ezt nem akarom)Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Villanyszerelés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest