Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu99
tag
Kis érdekesség, ilyet még nem láttam, csak Alin. Banggood CZ raktárból rendeltem, mégis Németországból jött. Magyar Posta hozza, sima CIxxxxDE követési számmal. Pedig vártam a Packetás emailt, erre nézem banggodon, hát német követési számot írtak be. De legalább most nem akadt el Feuchtban, hamar be is ért az országba.
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan tabletet, ami megbízhatóan üzemel valamilyen úton módon falra is szerelhető és nem drága?
Arra kellene, hogy a házban lévő "okos" dolgokat a saját appjukon belül könnyen elérjük (vízmelegítő, hőszivattyú, lámpák, kamera, később nyitás érzékelők, stb....)
Nem egy erőgépre lenne szükségem, csak a megbízható működésre :)
A segítséget előre is köszönöm -
válasz
martonl
üzenetére
De piac oldalak, de úgy változott mag tavaly július 1-től a szabályozás hogy a náluk árusító kereskedők helyett 150 € értékhatárig nekik kell beszedni az áfát. Mivel ezen értékig nincs vám egyszerűbb az egész. Ez van az Amazon, a Wish esetében is.
Lényegében az az elméleti logika hogy az eladótól megveszik a terméket és az eBay vagy az AliExpress adja el nekünk, azért így találták ki hogy ne legyen túlságosan bonyolult az adminisztráció és ugye ezek a cégek nem tudnak csak úgy eltűnni.
Ha EU-n kívüli a kereskedő és nincs bejelentkezve az IOSS rendszerbe, ott megy a hagyományos vámolás és áfa fizetés a szállító által, ott elméletben te nettó áron kellene hogy kapd, hiszem részedről importálás történik, a kereskedő exportál, így nem kell az ottani állam felé áfát befizetni, hiszen a termék nem a belső piacon kel el, ezért nem áfa köteles.
A GSP is átalakult az eBay-en, máshogy működik. -
martonl
senior tag
Az Ali meg az Ebay nem piactér oldalak? Az Ebayen nekem közvetlenül a kereskedővel kellett megállapodnom a számlázásról és nem maga az Ebay küldte a számlát. Meg gondolom vásárolhatok hagyományos módon EU.-n kívüli kereskedőtől is. Ez esetben vagy maga a kereskedő fizeti meg az ÁFÁ-t gondolom, vagy automatikusan vámeljárás alá vonják az árut, ha Mo.-ra érkezik. Vagy arra gondolsz, amit ők Global Shipping-nek vagy mifenének hívnak? Ott meg tényleg be van szedve az ÁFA, de valahol írják, hogy az nem visszaigényelhető (levonhatónak attól még lehetne lennie). Mert ők azt írják. Alin már rég vásároltam.
-
-
martonl
senior tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Gondoltam erre én is, csak mint írtam, én nem vagyok könyvelő, bár előbb-utóbb biztos meg tudnám fogalmazni.
V/: hiába azonosítható minden, az Alinak is EU adószámos számlát kéne adnia, de gondolom ők sem adnak. Ha nem adnak, akkor tudtommal ÁFA bevallásba se tehető be. -
válasz
zsamiatt
üzenetére
Rendben, akkor szerinted hogyan tudja megoldani, mert ezzel lehet hogy másoknak is adnál segítséget.
Az AliExpress esetén a 150 € alatti beszedett áfá-val nincs gond mert az azonosíthatóan a NAV-hoz kerül a holland adóhatóságtól az IOSS rendszer miatt, még a vásárló is azonosított. Ha meg több az érték azt a szállító itt Magyarországon szedi be és küldi a NAV-hoz -
martonl
senior tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Pontosan erre gondolok. De vissza is igényelhetném, ahogy írtad is. Az ÁFA bevallásba kéne gondolom betenni, csak éppen kérdés, melyik sorába. Nem vagyok könyvelő, de nekem azt mondták, ott meg kell adni magyar, vagy EU. adószámot. A Bg. számlán ilyen nincs, hanem egy VAT: és kilenc jegyű szám, ami szerintünk a kínai adószám. A számla többi része jó, biztosítási díjak kivételével 27% ÁFÁ-t számláz.
Ha ÁFA nélküli számlázásra lenne lehetőség, abba szerintem nem mennének bele, leleményes a magyar.
V/: a normál forgalom mellett természetesen keletkezik befizetendő ÁFA. Így működik a vállalkozás. Ebből vonható le a költség- ill. beszerzett anyag, vállalkozáshoz igénybevett szolgáltatások stb. ÁFÁ-ja. És ennek egy része a Bg.
Elnézést, igyekszem most már egy accounton lenni, gunar74 is én vagyok, csak azt a hwapró miatt csináltam. Valahogy nekem nem jött le, hogy az ide is érvényes.
-
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ne haragudj de tőle kérdeztem. hogy miként szeretné ezt megoldani, mert nem egyértelmű amit írt és te egy másik szituációt írsz szerintem.
Ez volt a kérdése: Nem tudom, volt-e már, de az lenne a kérdésem, hogy a Bg.-ról rendelt áru ÁFA tartalma EU. szállítás esetén nem számolható el, azaz nem vonható le az ÁFA tartalma?Milyen befizetendő áfa van itt amit te írsz? Nem világos.
-
zsamiatt
őstag
a befizetendő áfádból vonod le. Az áfa levonás és a vissza igénylés két különböző dolog. Hozzá teszem a NAVtól is vissza lehetne igényelni. Az európai bíróság pont a NAV ellen hozott döntést arról, hogy nem tagadhatja meg az áfa levonást/vissza igénylést azért mert az eladó "játszott" az áfával. Az, hogy a BG, hogy számol el a NAV-val baromira nem kellene, hogy izgasson.
-
válasz
gunar74
üzenetére
Hogy akarod levonni az áfát? Ha nem visszaigényled. A BG azt írja hogy áfás az ár. Te mint cég nettó áron akarsz tőlük vásárolni? Akkor velük kellene egyeztetni, de nekem kétségeim vannak afelől hogy ez működne.
Finoman fogalmazva itt az áfásnak mondott ár is nettó, mindegy hogy a számlájukon mit írnak. Csak leírtam. Senki nem tudja hogy kinek fizetik be és hogyan a papíron lévő áfa értéket.Gyakorlatilag nem fizet kétszer áfát. Csak feltételesen írva, te megveszed németországi eladótól, ha áfás az ár az a német adóhivatalhoz megy.
Ha te ezt úgy adod tovább hogy a német áfát nem igényelted vissza, a beszerzési bruttó áron adod el, a vevő csak a magyar áfát fizeti ha áfás áron adod tovább, persze a német áfás ár lenne 27%-al növelve. De ez fikció. EU-n belül nem kell 2-szer fizetni áfát, mert nem a fentiek szerinti a HÉA szabályozás. -
gunar74
csendes tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Akkor mint laikus, jó lenne, ha valaki egy leírást adna arról, hogyan lehet cégként a Banggoodról nettó áron vásárolni. Vagy ha nem lehet, továbbértékesítőként, vagy akár céges felhasználóként miként vonható le a termék ÁFÁ-ja. Nem visszaigényelni szeretném (bár megtehetném), hanem levonni. És ha már itt tartunk, ugyanezen kérdés fennáll a többi beszerzőhelyre is. Eddig én csak az Ebayról tudtam vásárolni ÁFA mentesen EU-ból úgy, hogy leegyeztettem az eladóval. De ott is kifizettem a teljes bruttó árat, elküldtem a cég EU. adószámát és az eladó visszatérítette az ÁFÁ-t. Nem politizálásképp, de pl. ha én beszerzek egy árut és továbbértékesítem szabályosan, akkor a vevőm gyakorlatilag 2x fizeti ki állam bácsinak az ÁFÁ-t. Még egyszer is sok, nemhogy kétszer. Import vonallal meg nem szeretnék foglalkozni, nem tudok vagonszámra árut behozni, hanem eseti feladatok vannak. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
-
válasz
vandor01
üzenetére
Sajnos igen, egyszerűen egy egyszerű külföldről történő vásárlás kezelésénél beleütközünk ilyenekbe. Nagyon elszomorító.
Az ilyen szakmainak tartott, hívott topikban elő sem kellene kerülni, mert vitákat gerjeszt, de sajnos ez is a mindennapjainkhoz tartozik, pedig nem igazán kellene hogy így legyen. Lehet hogy nekem sem kellett volna leírni.
-
válasz
zsamiatt
üzenetére
Akkor igényeld vissza és viseld a következményeit. Nem magyarázom bővebben, mert nem topik téma és nem kellene belemélyednünk, de amit írtál az nem működik: A NAV pedig megkapja a BG-től a te áfádat.
Szóval ha valaki ilyet csinál esetleg ossza már meg a tapasztalatait, aztán kiderül hogy megerősíti-e az én információimat.A NAV akkor sem adja vissza az áfát ha egy adott termékre kétszer van beszedve és ott mindkét összeg a számlájukon és törvények tiltják a dupla áfáztatást.
Az AliExpress átutalja nekik a holland adóhivatalon keresztül az áfát, ahol a befizető személy, a vásárlás és a termék is azonosítva van.
A Magyar Posta amikor mondjuk 1 hónappal később megérkezik újból beszedi az értéke után az áfát és a követő hó 20-ig átutalja az áfát úgy ahol a befizető személy, a vásárlás és a termék is azonosítva van.
Összevethető a két beszedés. Mivel már legalább 30 napja megkapta az áfát, az újbóli beszedést nem kellene befogadnia, mert bűncselekményt követnek el, mert erre is van paragrafus a BTK-ban. Hivatalból vissza kellene utalnia és a Maygar Postát is rendbe szednie, mert a béna feldolgozási rendszerük miatt történik a dupla áfáztatás, de semmi nem történik.
Ha te visszaigényelsz olyan áfát ami nincs náluk, te szintén bűncselekményt követsz el. -
Ra3
őstag
Sziasztok, mennyire jellemző az mostanában hogy out-of-stock dolgokat árul a BG, úgy hogy ez csak fizetés után derül ki?
2015 óta rendelgetek innen és az aliexpress mellett eddig ezzel a webshoppal voltam a legjobban megelégedve, de ez most annyira nem tetszik.
Az idén leadott két rendelés mindegyike ilyen, fizetés után látom hogy processing, és a részletekben ott van hogy a január elejei rendelésemet 15.-e környékén, a tegnapit pedig február elején tervezik feladni.
Közben az is kiderült hogy az első rendelésben lévő termék már decemberben se volt nekik, aki akkor rendelt annak azóta is folyamatosan tologatják a határidőt.
Leginkább az zavar hogy még most is elérhetőnek mutatja mindkettőt, simán vehetnék belőle újra, azt se tudni hogy hányadik vagyok aki a beérkező cuccokért sorban áll.
Tudom hogy lehetne törölni is, de akkor vadászhatom össze máshonnan, plusz pontokat, allowance-t is ellőttem ezekre, nincs kedvem ezért is egyezkedni hogy adják vissza. -
válasz
martonl
üzenetére
Egy kicsit téved a könyvelő, EU-s adószám is jó, nem kell magyar. Bár nettó áron is eladhatnak neked és akkor nincs mit elszámolni.
Az a BG kínai adószáma.
De röviden maradjunk annyiban hogy a Banggood számlán a felszámolt áfa sehogy sem igényelhető vissza, a terméket bevételezteted, tovább adhatod és ennyi.
Szerintem az eladási ár így is kevesebb mint nálunk a visszakért áfás ár, el kéne fogadni így. -
martonl
senior tag
Nem tudom, volt-e már, de az lenne a kérdésem, hogy a Bg.-ról rendelt áru ÁFA tartalma EU. szállítás esetén nem számolható el, azaz nem vonható le az ÁFA tartalma? A számla, ami letölthető, tartalmilag jó, cég névvel van a regisztráció, rajta van a 27% ÁFA, de azt mondja a könyvelő, hogy magyar adószám kéne az eladó adatainál. Ehelyett egy olyan sor van, hogy VAT: és kilenc szám. Ez lehet valamilyen ÁFA kód, vagy csak sima ottani adószám, ami nem jó semmire?
-
Megjött a Chuwi ubook. Csak a tablet+töltő. Így azért nem annyira jó az ár. Fáma futár hozta, 1 nap késéssel. Nem is telefonált a futár, csak bekopogott. Elnézést se kért, hogy 1 nappal később hozta, mint jelezte a cége.
A tabletről: arra amire kell elég a teljesítménye. Passzív hűtése van, teljesen hangtalan. YouTube közben langyos. Office 2016 fut normálisan, összetett excel is, meg 200 oldalas docx is.
5ghz wifi ok, Bluetoot ok. Hangszórója is elég hangos szerintem. Védőfólia van rajta gyárilag. Windows 10 automatikusan aktiválódott.
Nem küldöm vissza, de egy paypal reklamációt megérne szerintem. Igazán odaírhatták volna, hogy nem alap tartozék a billentyűzet. Miért a faq-ból kell ezt megtudni. Nincs is nekik, de a chuwi saját boltjában sincs. Aliról meg vám+áfa gondolom, 20e lesz. -
Ha beváltom ilyen vip cuccra az vajon működik? -2$ posta vagy lehet olyat is, hogy -990Ft telefonra. Lehet kipróbálom. Azt a skót mindenit

szerk: csak egyet lehet megadni, vagy a VIP3 2$ posta, vagy a 990Ft smartphone. Genyók ezek. Tényleg minek akkor ez a sok pont, elhasználni nem lehet. -
Van 508 BG pontom. De ha beteszek egy Poco M3 pro-t a kosárba, akkor nem tudom beváltani. Hogy lehet ezt felhasználni?
-
Zkele
újonc
válasz
Digitalis
üzenetére
Nekem volt a #21207 ben leírt hasonló esetem, mondjuk annyiban más, hogy teljesen más termék jött. A termék visszaküldése és megérkezése után visszautalták a Paypal-nak a pénzt. A postaköltséget az én kontómra utalták, így kb. 1000 HUF-al kevesebbet kaptam vissza.
Esetemben nem volt opció, hogy küldik a kívánt terméket, hanem azt ajánlották, hogy visszadják a pénzt és a terméket újrarendelhetem akkor már másfélszeres áron. A másik ajánlatuk az volt, hogy fogadjam el a tévesen küldött teljesen más terméket az oldalukon szereplő ár kb. kétszereséért.
-
Digitalis
senior tag
Rendeltem egy nyomatékállítós, állásszög variálható motoros csavarhúzót, de nem ezt kaptam. Küldött márka ugyanaz, de a típusa nem. Amit küldött a Banggood az feleannyiba kerül, és semmi nem állítható rajta, nagyon basic. Nem is tudom használni, amire kéne... Egyértelműen bizonyítható, hogy leadott rendelés és a küldött árú köszönőviszonyban sincs egymással. Megírtam a szupportnak, hogy én nem ezt a lovat akartam, mellékeltem fotókat is. Járt már valaki hasonlóképpen, mire számíthatok?
-
Csörsz
csendes tag
Nem tudok sima bankkártyával (Zen) fizetni, csak a paypal jelenik meg. Ez változott, vagy valamit rosszul csinálok? (A fizetés előtt természetesen a "proceed to checkout" gombra kattintottam.)
-
válasz
RVR400
üzenetére
Hibás a rendszerük, azoknál is kell valami bejegyzés a vámolásról amiket egyébként nem kell és addig a programban nem lehet kézbesíteni, függetlenül attól hogy fizikailag ott van náluk és kezedbe nyomhatnák. Az informatikai függőség rossz formája, amikor ember nem bírálhatja felül programot. Ez azért van mert buták ezt felismerni.
-
RVR400
veterán
Magyar Posta sztori:
2021.11.16-án a csomagom már Miskolcon volt, majd 18-án visszakerült ismét a központba, majd cirka 1 hónappal később rákérdeztem, hogy mi a helyzet vele, és diszkréten sikerült annyit közölniük, hogy TECHNIKAI OKOK MIATT nem tudják kézbesíteni, de igyekeznek elhárítani a problémát... Azonban ez hetek alatt sem sikerült, és azt sem lehet tudni, hogy milyen technikai ok lehet, amikor már a területileg illetékes főpostán volt a csomag, épp csak a helyi postára nem lett kiadva kézbesítésre...
-
válasz
Predator2
üzenetére
Sajnos nem tudsz semmit, mert ezt a Magyar Posta kavarta el, ott lopták el náluk és erről a BG nem tehet. Én még nem hallottam olyanról hogy Magyar Posta egyszer is beismerte volna hogy náluk is lopnak, mert simán elveszni egy küldemény nem tud.
Ez pedig hazugság: Annak esetleges kézbesítését, illetve elveszését, valamint visszaküldését sajnos a legjobb szándékaink ellenére sem tudtuk megállapítani.
Vannak információim, hogy igenis meg lehet állapítani hogy pontosan mi történt, csak a lopás beismerése és annak feltárása hogy ki a felelős nem egy szívesen végzett munka.
Konkrétan meg lehet állapítani hogy hol tűnt el és nagy valószínűséggel még az adott személyt is, vagy a felelőst. Van saját biztonsági szolgálatuk akik képesek lennének elkapni a tolvajokat is.
És mindig e mögé bújnak: , azonban elveszés esetén - mivel nem minősül könyvelt küldeménynek - a postai szolgáltatókat nem terheli kártérítési kötelezettség.
A UPU (Nemzetközi Postai Unió) szerint azok, amiket ők prime levél kategóriába soroltak azok könyvelt küldemények, nem véletlen hogy 2019-ben kitaláltál hogy az Lx kezdetű azonosítós prime levél lett, így semmi felelősségük nincs szerintük.
Pl. a holland és belga posta felé ezeknél a darabáras elszámolást használják, hiszen könyvelt, nem pedig a nem könyveltek kilogrammos díj elszámolását, ahol 1 kg nem könyvelt küldeményért fizetnek majd annyit, mint az egy darab Lx jelzetű küldeményért.
Szóval a normál kézbesítési költséget kérik a másik postától, de itthon csak kilós besorolásúként bánnak vele. -
-
válasz
Beni2360
üzenetére
Azt rendeltem ami 85e forint. Azért se volt furcsa mert a tesztarenan is 85e forintot írt, fullos csomagra. Utána néztem, hogy az másik link, és ott külön fel volt tüntetve a billentyűzet.
Tudják ők, hogy félrevezető,.5x írta a chaten hogy elnézést a félreértés miatt... Lehet nem küldöm vissza, majd kerîtek hozzá valami bluetoothos kütyüt, meg nézem hátha lesz valahol eu raktárból.
Mindenesetre a tanulság az, hogy legközelebb a GYIK-kel kezdem. Jövő héten ér ide, meglátjuk mit tud. -
Sziasztok!
Banggoodról rendeltem egy Chuwi Ubookot, cseh raktárból A probléma, hogy elnéztem, és nincs hozzá billentyűzet, toll. Billentyűzet gyakorlatilag csak Alin van most hozzá, 20e.forintot meg nem ér meg. A teszt oldalakon mindenhol azt írták, járt hozzá,.képeken rajta volt. A gyik-ből derült csak ki, hogy megszívtam, nem jár hozzá semmi. A termékleírás nem îrja, hogy nem jár hozzá. Annyit ír, hogy a csomagban a tablet meg a töltő van. De a teszt videókban egy dobozban volt minden hozzá..
Már nem tudtam törölni a rendelést, mert azt írták chaten, hogy átadták a futárnak. (6 öra telt el fizetéstől) Annyit írtak még, hogy 7 napig el lehet állni a vásárlástól miután megérkezik a cucc. Ez a része hogy működik? A postát én fizetem vissza a cseh raktárba? A Paypal ad valami védelmet? 85e forintot nekem megèrt volna kompletten, de így már nem. (+H3 toll 15e, +bill. 15e) -
válasz
Predator2
üzenetére
3. Kapcsolatfelvétel kérdések és problémák esetén a Contact us menüt használni.
Itt is elérhető: Help, Contact Us.
Order&tax,
Track my package,
Not received after the estimated shipping Time
A Live Chat az ajánlott, de ott emberhez is eljutsz. -
-
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Lehet valahogyan szűrni raktár szerint a Banggood oldalán?
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok! Banggoodon kosárban lévő rendelésnél rányomtam a fizetésre, de végül nem fizettem ki a tételt paypallal. Eltelt pár perc és most tényleg (mégis) szeretném megvenni a tételt, viszont így azt írja a terméknél már nincs több belöle, olyan mintha lefoglaltam volna. Fél lehet ezt oldani vhogy?
-
Akkor nem egészen pontosan fogalmaztam. A BG részéről senki nem fogja átvenni ha áfát és vámot kell fizetni, az hogy kikerült a vámról nem jelenti a fizetés mentességet, hiszen te azt nem látod a nyomkövetésben.
Ha visszaküldött termékként van jelölve a vám-árúnyilatkozaton akkor nincs fizetnivalójuk. -
Az ottani vámosoknak kell ez a CN22 vagy CN23 vám-árúnyiltakozat, amire be kell írni hogy mi az megnevezése annak ami a csomagban van, hány darab, mennyi az értéke, az hogy mi a jellege, vásárolt vagy visszaküldött termék, doksi stb. és ha ismert a vámtarifa azonosító, ezt persze nekünk kell megadni.
Ahhoz hogy ott ne vámolják fizetősként az ottani szabályok szerint, szükséges a visszaküldött jelölés. Ha ilyeneket nem kért a felvevő akkor anélkül ment el. Néhány vámos esetleg betartja a szabályokat és akkor gond van, van az ismerőseim közt olyan akinek ennek hiányában visszaküldték vagy megsemmisítették a csomagját, mivel a vámszabályok nem voltak betartva, ha nincs vám-árúnyilatkozat nem kötelesek vámolni, beléptetni az országba a küldeményt. -
Zkele
újonc
Most amikor a nyilatkozatra kérdeztél rá rájöttem azért lehet ilyen lassú a kézbesítés mert nem volt nyilatkozat mellékelve. A feladáskor elmondtam hogy mit kér a címzett (azt is, hogy visszáru és vamaru nyilatkozat kell) a postás meg nyomtatott, ragasztott stb. és mondta hogy minden rendben. Én először küldtem így csomagot, ezek szerint aki felvette is először látott ilyet, vagy csak próbálta megúszni.
-
Azért kell reklamálni újból, mert te gondolom az egyezségtől számolt 15 napon belül adtad fel, így valótlan a lezárás indoka. A ship to az feladás és az megtörtént az előírt időn belül, az hogy még nem lett nekik kézbesítve az nem indok semmire.
Megnéztem a nyomkövetést és a vámárúnyilatkozaton amit mellékeltél azon jelölve volt hogy visszaküldés (Returned goods, ha CN22 volt)? -
Zkele
újonc
[kép] Köszönöm a választ. Reklamáltam azóta. Azt a választ kaptam, hogy nem töltöttem föl a tr numbert ezért zárták le a jegyet. Ez érdekes mert a jegyet lezáró üzenetben ott van éppen a lezáró üzenet felett. Az alapján a belföldi kínai postánál van. Most már talán odaér.
CC 802354201 HU -
Akkor mindenképp reklamáld meg. Még most friisiben,mert vlami automat zárta le, ha be van küldve akkor nem kellene.
Bár szerintem itt nálunk vacakolt a posta az elküldéssel mert 10 napon belül az elsőbbségieket kézbesítik Kínában. Vietnámba amit a "dzsungelbe" (tanya világ ott) küldtem 12 nap alatt kézbesítve volt. -
-
Zkele
újonc
Sziasztok,
Korábban írtam a vetítő helyett küldött repülőgépmodellel kapcsolatban, amit a BG instrukcióinak megfelelően visszaküldtem (kikötötték, hogy ne EMS-el pl.) ezért elsőbbségi csomagként küldtem a Magyar Postával december hetedikén. A nyomonkövetés alapján már Kínában van feldolgozás alatt. Dec. 23 -án a BG a jegyet lezárta hogy "Did not ship the package out for over 15 days" ami tény, de most már hozzászólni sem tudok a "jegyhez" mert ez az opció eltűnt. Volt valakinek ilyen esete? Most már több mint 80 kHUF-t fizettem egy rakás bosszúságért. -
válasz
meridaharcos
üzenetére
Elnézést, akkor azért probléma hogy a Fámafutár nem jelzett még vissza, mert lehetetlen hogy nem kapták meg.
-
Jarod1
veterán
válasz
meridaharcos
üzenetére
még jó hogy minden szaron van Barcode amivel bekerül a rendszerükbe, és így is eltűnik..ez futárszolgálat balfaszságának tűnik...mint ha az építőipart látnám 1 fővállakozó és alatta 235 alvállalkozó....
-
válasz
meridaharcos
üzenetére
Várd meg a Fámafutár értesítőjét, hiszen az övék ez a szám, az hogy nem kapták meg nem azt azt jelenti hogy nem ők szállítják. Lehet hogy már náluk van csak elkavarták és nem vételezték be. Szoktak ilyet csinálni, pl. a Posta is később könyveli le ha neki az a jobb, pedig már bizonyíthatóan 5 napja átvették. A Fámafutár is sok csomagot kapott, nem győzik a szállítást és ez egy menekülő út hogy később írják be az átvételt.
De ha még mindig Várható kézbesítési dátum: 2021-12-08 akkor ugyan miért nem a múlt héten kezdted el őket nyaggatni? Most karácsonykor nem igazán foglakozik vele senki. -
meridaharcos
senior tag
Halihó!
A véleményetekre lennék kíváncsi.2021-12-01-én rendeltem Cseh raktárból egy lábmasszírozót, EU Priority Mail szállítással.
Sajnos a mai napig nem érkezett meg... :(
Nyomon követési szám: 2116627729
Szállítási Mód: Szállítás Csehországból EU Priority Mail-en keresztül
Várható kézbesítési dátum: 2021-12-08
A csomaghoz egy külső szolgáltató nyomkövetési számot rendelt: 243969122537000013608182.
Nyomkövetési szám alapján Packeta, majd Fáma Futár lett volna a szállítási lánc.-Fáma futárt megkérdeztem, ők még nem kapták meg.
-Packeta ügyintézője végül a követketőket írta:
"Kedves Gergő!
Sajnos a csomagot raktárunkban nem találtuk, partnereinktől pedig még válaszra várok.
Ha ajándéknak szánták a csomagot, javaslom vegyék fel a kapcsolatot a webáruházzal.
Sajnálatos módon nem tudom garantálni, hogy a csomag az ünnepekre ki tudjuk szállítani.
A csomag kerestetése természetesen továbbra is zajlik és amint visszajelzés érkezik a hollétéről, felveszem Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségek egyikén!
Köszönöm szépen megértését!"Szerintetek mit tegyek most én ?
Jópár sikeres rendelésen vagyok túl, szerintem nem a BG sara, viszont 30k körüli tétel...
-
válasz
bghistvan
üzenetére
Azt javaslom hogy semmit se csinálj amíg nem kapod meg. Egy automatikus üzenetet kaptál.
És felejtsd el az oldal fordítást, a kiszállítás (shipped) és a kézbesítés (delivered) két különböző szó.
A sok kép helyett elegendő lett volna csak a nyomkövetési azonosító és az alapján meg tudtam volna mondani hogy csak a szállítás kezdetéről kaptál értesítést és nem a kézbesítésről. -
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy rendelésemmel kapcsolatban...
Dec.21-én rendeltem egy készleten lévő terméket, Paypalon keresztül jött létre a sikeres tranzakció ahonnan a banggood al együtt megkaptam a visszaigazolást ,banggood rendszer üzenete pedig január 8-ig való kézbesítésről tájékoztatott.Mai nap,24-én. Banggood megküldte a számlát a termékről,és kaptam egy emailt , melyben a rendelés megerősítését kérik (?)
:
Majd erre a "követi a szállítmányt:
ez az ablak ugrik fel , és az alsó , " a kézbesítés megerősítése" gombra ráklikkelve
:
Ez a két opció ugrik fel:
Ez utóbbi kép bal alsó oldalán a track info-t megnyitva viszont ezt látom
:
Ha a nem gombot választom, egyszerűen visszaugrik.
Én logikusan választom ezt????
Hiszen a kézbesítés részemre még nem történt meg......Vagy én gondolom rosszul, és esetleg az első képen a levél címében szereplő " erősítse meg rendelését" címszó alatt a nem éppen túl jól fordító algoritmusoknak köszönhetően ez az utolsó képen lévő "a kézbesítés megtörtént" opció csak egy visszaigazolásra való felkérés a részükről?
Tehát mit javasoltok,mit tegyek,várjak ,vagy nyomjak rá a kézbesítés megtörtént opcióra?
(Számomra tényleg nem egyértelmű)
Köszönöm.
-
válasz
Vertigo18
üzenetére
Kérdezz rá hogy biztos onnan küldik-e, de ezzel legfeljebb a két ünnep közt foglalkoznak, Spanyolországban is 24-e van, szerintem ma már nem dolgoznak az ottaniak. Egyébként meg ha véletlenül a posta szállítaná, de ez nem valószínű, akkor a BG kifizeti a + költséget.
Ez viszont nem igaz: Becsült szállítás: Jan 1st,2022
-
Vertigo18
addikt
EZZEL lehet valami gond vám, meg kezelési költség szempontjából? Mintha olvastam volna itt, vagy valahol, hogy a spanyol raktáras termékek nem feltétlenül onnan jönnek, én meg nem szeretnék vesződni semmiféle pluszköltséggel...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Mobilinternet
- Okos Otthon / Smart Home
- YouTube
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest