Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz kukulec #86147 üzenetére

    :R Nem kötözködésből, hanem tényleg érdekel, hogy ezekhez a címekhez miért nem elég a GTX 1060?
    Igaz, én kb. 2-3 éve abbahagytam a CS GO-t, akkor a GTX 1060 bőven elég volt competetive teljesítményhez. Azóta felment volna a gépigénye?
    Az LFS-t nem ismertem, de ahogy elnézem az oldalát/infókat, gondolom ahhoz is elég a 1060.
    Ha 60Hz monitorod van, akkor én először azt cserélném le, mint a VGA-t. Véleményem/tapasztalatom szerint az sokkal többet fog számítani játékélményben és a versengő teljesítményedben is.

    Indokolnám:
    1. Sok monitornak nagyon rossz a pixel response time-ja, ami a gyorsabb mozgásoknál nagy mértékben elmossa a képet. Minél magasabb a képfrissítés annál inkább hajlamosabbak jobb panelt/elektronikát alkalamazni a gyártók a monitorban (azért vannak átvágós kivételek). Képfrissítés növelésével az input dealy is javul. 60Hz Monitorhoz képest egy 165Hz monitor majdnem egy teljes ticket (CS GO, 64 tick rate) javít ezen az időn. A gyorsabb panel kevésbé elmosottabb képet fog produkálni, úgyhogy overall javulni fog a reakcióidőd és a gyors helyzetekben (flick shot, stb...) a reakciód pontossága is javulni fog.

    2. VRR alias "variable refresh rate" iszonyatosan jó! (G-sync/G-sync compatible. Freesynce-t most kilövöm, mert gondolom ragaszkodsz a geforce-hoz) A mostani 60Hz monitorodon gondolom ilyen nincs, vagy nem használod, mert 60Hz/56fps nem igazán hozza a kompetetive élményt.
    VRR iszonyatosan sokat dob a képmegjelenítésen. Még akkor is, ha megesküszöl, hogy 60Hz/300fps-nél nem látsz képtörést. Igazából folyamatosan van, csak nem mindig ugyanott, illetve az idő rövidsége miatt nehezen tudatosul.
    240Hz monitoron vetettem össze VRR ON / VRR OFF módot, nem a levegőből beszélek, VRR ON sokkal folyamatosabb képet rajzol a monitorra. Ezt látni/tapasztalni kell, mert nem lehet szóban igazán érzékeltetni.

    A fentebbi kettő szerintem prioritási sorrendben sokkal fontosabb és jobb élményt fog adni, mint további fps a VGA upgradedel, amit persze később is meg tudsz tenni, ha kevesled a 3D teljesítményt. GTX 1060 már támogatja a G-sync és compatible módot.

    Először egy nvidia listában szereplő 144hz/165Hz G-sync/G-sync compatible monitorba invesztálnék.

    VRR ON módban ugyan "csak" ~140fps/~160fps frame rate limittel van értelme használni, de ha eddig bírtad a 60Hz-cel, akkor gondolom ezek a frame rate-ek is bőven meg fogják tenni.
    Ezek a frame rate-ek is már 7,1ms frame time-t feltételeznek, ami már elég masszív reakcióidőt segít elő.

    #86151 MasterDeeJay: :R :R :R

    Az igen, közel fele teljesítményből, csupán -13,5% teljesítményvesztés. (Jajj, de szeretem az undervoltot.... :B )

    Több tesztben is azt látom, hogy az Intel ARC-nak idleben, light loadban (youtube video playback) elég magas (~20-30W) a fogyasztása. Ez igaz?

    [ Szerkesztve ]

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák