- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #91144 üzenetére
Láttam közben mit szeretnél, reagáltam arra is. Igen, én egy 2-3% - ot csökkentettem ezzel, de ennyit nem lehet észrevenni ( mondjuk nálam 60 fps a max., több értelme van az uv - nak). Természetesen ha húzni akarod akkor a ventik beállítása az overclock+uv függvénye, de ha inkább csak emelni akarod az órajelet akkor a legbiztosabb az automatikus megoldás, vagy a már említett emelsz, tesztelsz mondjuk 20 mhz - enként, a gyári feszt meg nem piszkálod, ami ugye 1025mv. Ezzel csak az lesz a baj, hogy ha jó szilíciumot is fogsz ki, a power limit úgyis le fog korlátozni, mert max. 240 W - ig tudod kitolni, és ha ezt át akarná lépni úgyis visszavesz az órajelből, ezáltal még kisebb is lehet a teljesítményed mintha uv - t is használnál kisebb órajel mellett. A Power limit ilyenkor is kitolható, sőt ki is kell.
-
kolopele
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #91141 üzenetére
Ugyanez a kártyám van, és az adrenalinban a max. frekit 2105mhz - re tettem (2170 a gyári), a feszt meg 950mv - ra. Eddig teljesen oké. A ventiket lejjebb állítottam, a max. rpm így alig megy 1000 fölé, a hot spot értéke max. 70 fok volt eddig, a kártyának semmi hangja természetesen. Az MPT - is használtam, azt azért, hogy beállítsam hány foknál kapcsoljanak be és hány foknál ki a ventik, alapból úgy van hogy 70-55, én 65-42 - re tettem.
Közben látom, te nem UV - t szeretnél, akkor maradjon a 950mv, és próbálkozz a max. frekit kis lépésekben feljebb tolni mint a gyári, és teszt. A Power limitet ebben az esetben told ki maxra. Ha fagyás van két dolgot tehetsz: Max freki csökkentése, vagy fesz növelése. -
Grave_444
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #73676 üzenetére
Ilyen régi kártyát nem vennék. Főleg hogy gyengébb az 570-nél.
-
VGNGR
senior tag
válasz
WhiteAngel89 #73670 üzenetére
Egy picit hozzá kell tenni, és akkor egy elfogadható hűtésű, garis 1060 3GB vagy egy RX570.
-
válasz
WhiteAngel89 #73667 üzenetére
Azt nem mondtad, hogy újat, vagy használtat akarsz-e és mennyi a keret.
A legjobban egy rx570-nel jársz, de ha rx470-t találsz jó áron az is ugyan az. használtan 30-35k.
Ezek 40-50%-kal gyorsabbak a mostaninál.
1060 3g még jó, ha találsz jó áron, kb rx570 szint bizonyos játékok ezt, mások amazt szeretik jobban, de csak 3 giga vram
rx480 mivel egy évvel öregebb talán található rx570 árban, ez majdnem rx580 szint, kb 60%-kal gyorsabb mint a gtx760.
És amit ne:
- 1050Ti ugyanannyiért jóval gyengébb, csak 20%-kal gyorsabb a mostaninál
- RX580 jóval drágább, alig gyorsabb az 570-nél, és nemigen tudja kihajtani
- 1060 6g túl drága, alig gyorsabb, kb mint az 580
Persze ha van 55-60 ezred rá nyugodtan vedd az 580-1060 6g-t csak nemigen hajtja ki. -
bobalazs
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #73667 üzenetére
gtx 1050ti / rx 570 / gtx 1650 / 1060ba hagyna egy kicsit.
-
MoVieFaN
aktív tag
válasz
WhiteAngel89 #47256 üzenetére
Nekem is ez van, és még pár millió nVidia felhasználónak a világon.
-
kaszaking
tag
válasz
WhiteAngel89 #47256 üzenetére
Nálam is ugyan ez a helyzet. Bármit próbáltam nem tudtam megoldani a hibát.
Esetleg más is találkozott ezzel a hibával? -
nonsen5e
veterán
válasz
WhiteAngel89 #45265 üzenetére
MSI-ben talán nagyobb a feszemeléses tuningpotenciál, de kb. ennyi, egyéni preferencia (a te füledben melyik neve cseng jobban), ár döntsön.
-
nonsen5e
veterán
válasz
WhiteAngel89 #45263 üzenetére
Mindkettőből van nem egy variáció 760-ra. Asus mini kártya, mindkettőből két ventis, kicsit túlhúzott verzió, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest