- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco X6 Pro - ötös alá
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
albinolynx #90839 üzenetére
Sajnos az olcsóbb kártyáknak a hűtése általában határeset, nem véletlen feláras mondjuk egy MSI Gaming X vagy egy Asus Rog Strix, stb.
-
UserX
addikt
válasz
albinolynx #90834 üzenetére
Sok sikert!!!
Várom a visszajelzést! -
UserX
addikt
válasz
albinolynx #90825 üzenetére
Nálam a pasztázás megoldotta, nem volt szükség padozásra! Nekem azt válaszolták, hogy az a 'végső megoldás'. Így a kérdésedre nem tudok válszt adni.
Jönnek nálam okosabbak és biztosan megválaszolják!
Még annyit, hogy a 3070 néhány lamellája görbülve volt - hál' Istennek a működést nem befolyásolja - előttem nyilván buherálta valaki!
Itt a HA-n elég sok szaki hirdeti magát, ebben az ügyben! -
UserX
addikt
válasz
albinolynx #90820 üzenetére
Szia!
Én itt a HA-n vettem egy Zotac 3070-et. A HotSpot nálam tesztekkel történő 100%-os járaton, maximális ventilátor fordulatszám mellett 103-104 C-volt! Itteni tanácsra az újrapasztázás megoldotta!
Most nem megy 84 C fok felé 70%-os ventilátor teljesítmény mellett. Erősen ajánlott azzal kezdeni. Ha te nem vállalod, van szervíz, ahol megcsinálják. Így UV-znem sem kell, bár ezen a fórumon erősen ajánlják...
-
kolopele
nagyúr
válasz
albinolynx #90816 üzenetére
MSI Afterburner kiváló az alulfeszelésre.
-
UserX
addikt
válasz
albinolynx #90816 üzenetére
Az MSI AB tökéletes erre!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
albinolynx #90800 üzenetére
Ezekben a körökben az undervolting rövidítése.
-
kolopele
nagyúr
válasz
albinolynx #90800 üzenetére
Nem, az UV az az undervolt, vagy más néven alulfeszelés. Magát a kártyát feszeled alul. Alapból 1081 mv a max. feszültség azt hiszem az 1060 - nál, meg kell próbálni mondjuk 950 volton stabil marad e, ha igen az órajelet nem kell bántani, ha netán kifagy akkor csökkenteni kicsit az órajelen, vagy emelni valamennyit a feszen. Kisebb fesz mellett csökken a hőfok is nem is keveset, miközben a teljesítmény nem, vagy csak alig romlik (jellemzően 2-3% - ot).
-
kolopele
nagyúr
válasz
albinolynx #90794 üzenetére
Annak ugyan nem a legszuperebb a hűtése, de jó eséllyel egy pasztázás javítana a hőfokon. Első körben viszont csinálj egy UV - t. Ventik mennyivel tekernek hogy ez a 95 fok meg legyen?
-
kolopele
nagyúr
válasz
albinolynx #90791 üzenetére
Az nVidia esetében 80 fok fölé nem igazán ment a hot spot jó hűtésű mindössze 120W TDP - s kártyáknál, a 90 - et amolyan határnak írtam inkább. Milyen kártya egyébként, melyik típus? Mert ha netalán egy gyengébb hűtésű vagy mondjuk egy ventis, akkor nem biztos hogy a pasztázás megoldja, inkább egy alulfeszelés. Nyilván egy paszta nem fog neki ártani mindenesetre.
-
KAMELOT
titán
válasz
albinolynx #90754 üzenetére
Furmark 2 15-30p, TS, SP, SW tesztek mehetnek.
Hwinfo + gpuz menjen közben.
Külön képet tegyél be minden tesztről. -
UserX
addikt
válasz
Ha futtatod a FurMark v2-t dobhatnál ide is egy ScreenShot-ot. Puszta kíváncsiság!
-
UserX
addikt
válasz
-
kolopele
nagyúr
válasz
Szia! Futtass le vele egy Heaven, egy Superposition meg egy Time Spy benchmarkot, közben monitorozd a hőmérsékletet, fps számot, ventik mennyire tekernek, órajel hozza e azt amit a kártya tud, kb. ezek. Ha szépen lefutnak, a kártya nem zörög (ventik), a hőfokok (főleg a hot spot) nem száll el (90 foknál nem megy feljebb), nincs fagyás, artifact, akkor minden oké. Legjobb erre a HWINFO plusz a Rivatuner, ezekkel kitehetsz szinte bármit a képernyőre amit nézni akarsz, de a HWINWO helyett az Afterburner is jó a főbb dolgokra, mondjuk az azt hiszem csak a GPU hőmérsékletet mutatja, de erre már nem vennék mérget.
-
RootRulez
félisten
válasz
albinolynx #72720 üzenetére
Inkább a VGA-t gyanusítanám, ha van mód akkor ki kéne próbálni egy másik gépben.
mod: Illetve rákérdezék a topkjában, valaki tapasztalt-e már hasonlót.
-
Vakegérke
félisten
válasz
albinolynx #46819 üzenetére
Nincs olyan szétlapított pad, aminek ne lenne egészséges része.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
albinolynx #46816 üzenetére
a vmod az vram akarna lenni, és stimmelne is
felettem leírták
-
varmi2
nagyúr
válasz
albinolynx #46816 üzenetére
Vagy a memóriákat hűti, vagy a vrm bizonyos részeit. Van több vastagságban, olyat rendelj, mint ami rajta van.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
albinolynx #46813 üzenetére
thermal pad.
elvileg ha arra vigyázol, akkor csak paszta fel és kész
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #40013 üzenetére
Megérkezett a kártya. Igazából filmek lejátszásánál esetleges léptetéskor lehet 1-2 másodperc erejéig észrevenni széteső képet, utána észhez tér. 1080p-nél. Ennyi kényelmetlenséget megért.
-
troland26
őstag
válasz
albinolynx #29908 üzenetére
Netezés , filmek , office alatt nincs érezhető különbség a két integrát vga közt .
-
agressiv
addikt
válasz
albinolynx #26469 üzenetére
Nem semmi az elszántságod.
-
Vakegérke
félisten
válasz
albinolynx #26469 üzenetére
Konstruktív megoldás, szerintem jó lesz.
-
agressiv
addikt
válasz
albinolynx #26438 üzenetére
A melegragasztó hamar elolvadna és semmit sem lehet tenni ellene.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
albinolynx #26436 üzenetére
Eseteleg melegragasztóval lehetne rögzíteni. Gyárilag is használnak olyat.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #26434 üzenetére
Vagy mi van, ha beiktatok valami szűrőt sorosan a külső táppal?
Amúgy 2db kis tömb van. Ezen a képen a betáp melletti, felső - 1R0: [link]
Ha ezt erősen a nyákhoz szorítom, síri csend lesz. Elengedem, zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.
Nem, nem leföldelem. Egyáltalán ez tekercs lehet, vagy egy felületszerelt 1Ohm ellenállás?Lecserélem akár, csak tudjam mi ez.
-
agressiv
addikt
válasz
albinolynx #26394 üzenetére
Nem tudom pontosan valamiben limitálva vannak a desktop VGA-k ami a CAD és egyéb nagy pixelszámú műveleteknél lassítja. Ráadásul a hasonló programok mint ami te is használsz az ilyen professzionális VGA-k hardveres gyorsítására vannak felkészítve az nvidia oldala is ezeket reklámozza a quadroknál és az AMD-ből a firepro stb. tudja ugyanezt.
De úgy is mondhatnám, hogy azért használj olyat, amiért a zoknit is a lábunkra húzzuk. Egyszerűen arra való.
Az meg sosem volt vitatiott tény, hogy OpenGL-ben az NVIDIA mindíg is jobb volt és te mondtad, hogy abban dolgozik a programod. -
agressiv
addikt
válasz
albinolynx #26390 üzenetére
Pont annyit, amennyivel alkalmasabb CAD-re.
-
agressiv
addikt
válasz
albinolynx #26388 üzenetére
A tekercsek soros folytók és driver nélkül más órajelen mennek a kártyák. Másik oldalról nézve OpenGL-re mindenképpen NVIDIA kártyát vennék és némi trükkel quadro-t is lehet belőlük csinálni, amivel elérhetőek a quadrós feature-ök..
-
agressiv
addikt
válasz
albinolynx #26384 üzenetére
A DC-DC konverter tekercsei zenélnek, vagy a ventilátor döglött és az nyekereg a PWM miatt, volt már ilyen a kezemben nem is egy..
-
fulcrum
tag
válasz
albinolynx #26207 üzenetére
2 monitoros kiterjesztett kell, hogy legyen....
-
jenei0330
tag
válasz
albinolynx #26143 üzenetére
Na sikerült átrakni a másik gépembe a kártyát, 2 óra cod bo2 és semmi probléma, abban 400w chiftec van, úgylátszik tényleg a táp a ludas.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #26153 üzenetére
Ennél a kártyánál (5450) és felhasználásnál nem lesz gond ebből.
-
jenei0330
tag
válasz
albinolynx #26141 üzenetére
Köszi a segítséget, megpróbálom.
-
jenei0330
tag
válasz
albinolynx #26139 üzenetére
Addig nem volt semmi baj, amíg bele nem tettem a ártyát és el nem kezdtem telepíteni a drivert
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #26080 üzenetére
Persze, a 7770 azért erősebb és később ha váltasz procit, akkor is jobb lesz. Csak a passzívnál hangosabb, de nálad azért nem fontos a teljes némaság.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #26069 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Minden, csak nem hangos, de teljesítményre korrekt.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #26057 üzenetére
-
Aethel
aktív tag
válasz
albinolynx #25358 üzenetére
Akkor most már ezt is tudom!
Köszi!
Egy nagy venti tekeri rá a levegőt, csak sajna a proci hűtő kialakítása miatt az is pont ráfújja a meleget. Valamit kéne kezdenem ezzel a dologgal is. Nagyon nem volt terhelve, csak egy időszakban mikor 6 vinyó meg egy 1950 Pro dolgozott benne. Hozzáteszem már több mint 7-8 éves tápról van szó. Ha kicseréli a srác a kondikat, meg körbenéz benne hogy minden más alkatrész jó-e akkor nyugodtan használhatom még? Nyárra betervezek egy tápot, tudom hogy szinte a legfontosabb alkatrész egy gépbenAnnó mondjuk elég sokat költöttem rá, kb. 30 rugó körül volt a két PCI-E csatoló végett.
..lassan a 3. gép amit megél ez a táp.
-
M5Norbi
őstag
válasz
albinolynx #25055 üzenetére
Persze teljesen igazad van.
És persze nekem még erről az asszonyt is meg kellett győznöm:-) -
M5Norbi
őstag
válasz
albinolynx #25052 üzenetére
Aham:-) én is így akartam szigorúan 30:-)
De utólag belátom hogy jó hogy hallgattam itt többekre mert a 7770 kb 32-be volt.
De elfogadom főleg ha nem a játék a lényeg. Ott a tipp Bomiboogitól:-) -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #25052 üzenetére
Akkor a 7750 MSI megfelelő lesz, halk és hűs.
-
M5Norbi
őstag
válasz
albinolynx #25044 üzenetére
Egy ilyen közepes kártyánál szerintem nem szükséges a nagyobb hűtés de majd kijavítanak a többiek.
Viszont a pár ezres pluszt akkor mér megéri ehhez képest a 7770. -
Eagle16
addikt
válasz
albinolynx #25016 üzenetére
A GT640 vs. GTX 650 esetében pl. van egy 40-50%-os teljesítménykülönbség. A GPU azonos, csak az egyiken GDDR3 van, a másikon meg GDDR5. Ha memóriasávszél igényes az adott játék akkor akár nagyobb is lehet ez a különbség.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #24936 üzenetére
Akkor úgy mondd, mi a keret, és milyen konfighoz.
(#24937) Kacsa75
Miért, a 680-as már kevés? -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #24891 üzenetére
A helyzet az, hogy a procid kicsit gyengusz. Maximum egy Radeon 7770-et érdemes venned.
(#24892) M5Norbi
Köszönöm, sok munkám van benne. -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #24863 üzenetére
Most nézem csak - 5850-et szerettem volna írni...
-
Grave_444
nagyúr
válasz
albinolynx #24867 üzenetére
HD 5670 GDDR5, igaz ez gyengébb nála.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
albinolynx #24867 üzenetére
10K-ért nem lesz, kicsit többért nézz egy 6670-et.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
albinolynx #24865 üzenetére
HD 4850
-
Grave_444
nagyúr
válasz
albinolynx #24863 üzenetére
Olyan proci mellé max egy 7750/7770.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
albinolynx #13845 üzenetére
A stream processzor, meg a cuda mag az egy kicsit más, a kettőt nem lehet összehasonlitani.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
albinolynx #13842 üzenetére
Jaah, értem.
Nyers erőben. Fú. Az egy fogós kérdés, szerintem az nv azon technológiája picit erősebb.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
albinolynx #13840 üzenetére
Google "GTX560Ti vs 5850 test"
Programfüggő: Attól függ, hogy a program mit támogat, ha a Cuda-t, akkor az nv erős, ha viszont az OpenCL, akkor az AMD. -
ZetorGumi
addikt
válasz
albinolynx #13838 üzenetére
Cuda és az OpenCL teljesen más tészta.
Az a használattól, és az ártól függ, hogy neked mi éri meg jobban, és egy csomó teszt is a segitségedre lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest