- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitya81
tag
Nem tűnik hardver problémának. Reggel átdugtam a monitor kábelt az igpu-ra, vga-ról lehúztam a tápkábeleket. Így már be tudtam lépni BIOS-ba. Beállítottam, amit akartam (xmp, fan modes..). Mást nem állítgattam, mert fogalmam sincs, hogy a BIOS-ban mit kell/lehet állítani annak érdekében, hogy dedikált vga-val is legyen lehetőség belépni a biosba....mindegy is. Monitort visszadugtam a vga-ra, és indítottam. Bios belépés lehetőség továbbra sincs, de működik minden, stabilan. Fél órás stressz tesztet futtattam, minden oké volt. Marad így, úgysem gyakori a biosban való turkálás.
-
Str8 sk8r
őstag
...hát köszi mindenkinek...kicsit le voltam maradva...én még abban a hitben voltam hogy a hibrid crossfire él és virul...anno olvastam hogy ez a rendszer 270 vgaig hozhat előrelépést...álmomban sem gondoltam volna hogy mára ez egy elfeledett holtág lesz...
...egyenlőre marad a régi bevált konfig......azt talán majd a raisen-t kipróbálom...
...
-
misirulez
senior tag
-
Baryka007
addikt
Tele vagyok LED Stripekkel, pont most váltottam Z87 I7 4770K ról Z390 (egyelőre) I5 9500 ra... fasza gépház minden... És pont ezért szúrja a szememet, hogy pont az nem világít... úgy lenne teljes az összhang
De már megvan a megoldás... nyákon belülről fogok rá húzni máshonnan 12V ot... kifogom még mérni pontosan multiméterrel, hogy föld az jön -e a fekete kábelen, mert akkor elég oda csak egy (+) -t húznom és világít is. Legrosszabb esetben, kiveszem a ledeket, az aljzat helyére meg forrasztok egy molexet, és a gépház hátulján meg összedugom 1 molexel... De nyákon belül akarom megoldani, hogy mobilis maradjon a vga, ha ki kell venni újrapasztázni vagy bármi... -
Dusee
őstag
Szia
Köszi a választ, sajnos nem ez a megoldás az én esetemben (DDU-val legyalultam természetesen).
Inkább árammal kapcsolatos dolognak tűnik.
Van a kártyán BIOS kapcsoló, eddig "quiet" módban futott a kártya, így jóval ritkábban megy el a kép.
Átkapcsoltam "performance" módra, így jobban kapja a kakaót és gyakrabban csinálja illetve több alkalmazásnál.
Ha vissza veszem a core voltage-t Afterburnerrel akkor ritkábban csinálja (ugyan azt érem el mint a másik BIOS állással).
Ami felettébb érdekes, hogy a vissza vett értékekkel Furmark alatt teljesen stabil, egyszer sem szakad meg a kép, viszont játéknál előjön X időnként.
De miért csak a 1440p-s monitorral csinálja ezt
Tervben van amúgy egy 5700 XT, de nem lenne tiszta a lelkiismeretem ha eladom és nem tudok magyarázatot/megoldást erre a bugra.A gép specifikációi egyébként: Asrock B450M Pro4 (friss BIOS), Ryzen 5 2600, 2x8GB 3200MHz T-Force Delta, Seasonic Focus Plus Gold 750W, a VGA-n kívül mindent újonnan vettem, max 3-4 hónaposak.
-
m.lala
aktív tag
-
pistabyte
tag
Közbe kipróbáltam CRU programmal. Levittem 48hz-ről 38hz-re. Játékok alatt elő is jött a hiba,a monitor ki be kapcsolt,és már csak gépházon lévő reset gomb-al tudtam vissza menni a win10-be
.
Utána CRU-val gyorsan nyomtam egy resetet,és szerencsére nem lett baja a monitornak
Nem érdemes játszadozni vele,én is majdnem infarktust kaptam,hogy most kinyírtam a közel 150 ezer ft értékű monitort,mondjuk meg is bántam hogy megvettem,egy régebbi full-hds benq monitoromnak sokkal jobbak voltak a homogenításai,ezt tiszta felhős minden sarkában,hiába törőlgetem a monitort mikroszálas törlőkendővel,sajnos nem tünnek el háttérvilágítások,gondoltam akkor legalább a Freesync menne normálisan,de még az se -
Ribi
nagyúr
Szerintem felesleges bármire váltani, főleg értelmetlen kicsivel gyorsabbra.
980 valahol 1060 szinten van, 4460 meg talán fx8350 szinten, de néhol alatta. És hát nálam a 1060 rohadtul malmozott sok játékban. Ez főleg proci váltás után tűnt fel.
Előbb vennék procit mint másik VGA-t abba a gépbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- EAFC 25
- Gurulunk, WAZE?!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest