- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#72688384 #82337 üzenetére
Vetemedést nem látok rajta, 4-5 évig ment 24/7 szerverparkban. Annyi hogy csak 900/6000 órajelen gyárilag, bios modott kapott 1226/7200-ra de tdp limitet nem bántottam. Ez csak 250w-os kártya.
Soha nem volt gondom a gyári pasztázással sem. Vannak régebbi tesláim fermi alapú is 12 éves pasztával és nem melegszik túl tuningal sem. Ez sem tette amíg szét nem szedtem gondolom megadta magát a pad szétszedéskor meg tényleg döglött a pasztám amit rákentem.
Ami bevállt nagyon az a gelid gc extreme még amikor tuningoltam de azt procira használtam. -
válasz
#72688384 #82335 üzenetére
Ja folyékony fémet nem mertem (collaboratory liqui ultra)
Egyenlően kenődöt és igen vékony lett a hy510, most szétszedtem, holnapra lesz mx4 2019 mert azt vettem 2 éve csak cégnél maradt.
A hy510 az kb 8-10 éves :) 1 usd volt aliról 30g rohadt sok van belőle. A nagy 130w-os xeonomra is azt kentem az szinte passzívban megy de ott nagyobb a felület.
Órajelek maradtak, de enyhe thrm throtlingolt írt a teszt végére.
Hy510 tényleg gyenge paszta de ennyire nem kellene rossznak lennie.
Ami gáz hogy most második szétszedésre mintha a padok kifolytak volna elég durván.
Órajeleket tartja 1226-on annyi a max boost. -
válasz
#72688384 #82330 üzenetére
Mégiscsak határon van, bár a boostot tartja gpu-z szerint minden esetben (1227mhz) tesztek alatt és játékok alatt is de pl superposition alatt 82-83 fokos, a hotspot meg 94-95 fok. Kezdetnek újrapasztázom (HY510-em van itthon ami a legalja de jobb mint a semmi és nagy xeonokra bevállt) csak a GPU-t azaz megnézem mi van rajta egyáltalán aztán lefényképezem milyen pad kell rá.
-
válasz
#72688384 #82330 üzenetére
A backplate fém, gyakorlatilag a front platet és a gpu bordáját tartja meg ugye merevítőként is szolgál.
Találtam képeket és elég sok pad van gyárilag rajta.
Nem saját kép, neten találtam de ugyan ezen kártyám van.
Az enyém még nem volt szétszedve, sértetlenek a csavarok. 2015-ös a kártya szóval lehet tényleg cserés rajta a pad meg a paszta. -
failed
tag
válasz
#72688384 #81911 üzenetére
TV-n 4 port van. Átdugtam a HDMI-t a eARC 4k@120-ból, a common 4k@60hz-re (amúgy a kábel hdmi2.0). most így jónak tűnik. Csak annyi a bosszantó, hogy amikor be/kikapcsolom a TV-t, akkor p&p-ként új eszközként ismeri fel. Azt gondoltam, hogy folyamatosan küldi a jelet a tv-re, csak max "nem veszi" ha ki van kapcsolva.
-
failed
tag
válasz
#72688384 #81908 üzenetére
Van még egy asus xonar dx hangkártya a gépben... alapból azon kapcsol a relé, amikor indul a gép. eddig már nem jut el a bootolásban.
Nem próbálgattam végig a portokat, mert nem láttam értelmét, hiszen nem megy végbe a bootolás folyamata, a VGA sem tölti be a bios-át
-
fulton
addikt
válasz
#72688384 #81886 üzenetére
Az alaplapon lévőt aktiváltam, és ne m tudom hogy véletlenül most épp megye, de így működik a kép is helyes felbontáson volt már töltés közben is.
Így adódik a kérdés, ha nem fog előjönni a hiba, és átváltok megint a GTX 1080Ti re akkor valszeg rossz. A kérdés hogy, szerintetek mi van akkor ha a tápról a rá csatlakoztatott áramnál van valami baj? okozhat vajon ilyen hibát hogy a kártya csak nagyon minimális felbontáson tud üzemelni? (itt a tápegységre gondolok mint hibaforrás)A másik, találkoztatok már ilyen kártya meghibásodással, hogy kép van de csak minimális felbontáson, és szerintem ezért nem is jön be a windows, vagy nem tudom miért nem.
-
fulton
addikt
válasz
#72688384 #81883 üzenetére
hát ha lenne másik gép kipróbálnám
nem tudom, lehet windows re kéne, csak annyi cucc van már felépítve rá, hogy nem nagyon akarnám ha nem "kötelező" ujratenni.
Ezzel az elmélettel meg az a bajom, hogy akkor is elő kéne jönnie a problémának mikor használom a gépet. Mármint ha a VGA haldoklik. gondolom én.
Kivétel nélkül akkor jelentkezik ez a hiba, ha a gépet mondjuk tétlenben hagyom x ideig, majd oda ülök elé, és használnám, nem tudom feléleszteni a képet. Reset és már ezt csinálja...kikapcsolás után is. Nem értem egyszerűen. AZtán gondolom egyet egy bekapcsoláskor és már jó. -
fulton
addikt
válasz
#72688384 #81881 üzenetére
Milyen táp? hát ez jó kérdés, most fejből meg nem mondom, de sajna otthon sem vagyok.
Legláis windows 10, a frissítésekkel együtt ugye. Linus nem próbáltam, nincs fent gépen.
Még ami eszembe jut, az alaplapi elem sztem KO. Gyári 2016 os időt mutatja, bár nem tudom az be tud e kavarni a gép működésébe.
Ami érdekes, a biosba ha belépek mikor van ez a hibajelenség, az is 640 x 480 felbontáson megy, és nem is látni emiatt mindent a képernyőn...ilyenkor tudom hogy nem fog a windows sem menni. De mikor a betöltésnél\ biosba belépve is eleve jó a felbontás akkor már a windows is megy. -
PuffyMinnie
tag
válasz
#72688384 #81877 üzenetére
Felsoroltam párat amiket használtam eddig. Érdekes hogy MSI-t írod mivel eddig nálam csak MSI-k voltak semmi gondom nem volt velük. Jelenleg is mindenem MSI. Azért írom kinek mi. Akkor miért nem javasolsz neki, ha annyira tudod melyik a jó a félmillió+ VGA közül.. Ez a szöveg, hogy várd meg a következő generációt mindig lehetne mondani akkor soha nem lenne senkinek semmilye. Akinek most kell VGA, vagy bármi megveszi nem fog várni fél meg egy éveket.
-
theuprising
tag
válasz
#72688384 #81874 üzenetére
~5 évre terveznék vele (GTX1080 is kb 5 éve van nálam), idő közben bejön majd a 4K is a képbe játék terén.
Jelenleg én is látom, hogy eléggé overkill egy 3080-at ráengedni több éves játékokra 1080p-n, de legalább nem is fogja agyonmelózni magát és így nem lesz annyira sem helikopter. Pár év múlva meg ha a kijelzőm is 4K-s lesz akkor legalább a VGA már megvan alatta. -
-
tal-garius
aktív tag
válasz
#72688384 #81731 üzenetére
full hd, monitoron és tv-n is tesztelve, mindegyik 3d-s app (játékok, benchmark) ahol van animáció, intró, bármi mozgókép.
hőmérséklet max 63 fok. amit nem értek az az miért van 70fps és közben akadozik. ha akad akkor nem 25 alatt kéne lennie? vsync semmit nem javít vagy ront a helyzeten. -
-
Benhill
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz
#72688384 #81399 üzenetére
Még nem tudom, hogy mennyi előnnyel jár. De a kártya ingyen van, és ha tavaly szeptemberben nem választja szét a két kártya driverét a Nvidia, akkor csak a kártyát kellett volna a gépbe beszerelni.
Képkockában biztos nem hoz sokat, de ha a lagot bármennyire csökkenti, az már felbecsülhetetlen előny.
Egyébként a srác gépe sok finomhangolást tartalmaz. Másfél oldalnyi jegyzetem van, hogy az alaplapi UEFI-t hogyan kell tudományosan beállítani. A RAMját fel kellett húznom, hogy szinkronban menjen a CPU alapórajelével. Raktam neki ReviOS-t, kipróbálta, maradt. Stb. -
mr_ricsi
veterán
válasz
#72688384 #81393 üzenetére
Gamer gyerek két monitort használ. Az egyik 133Hz-es, a másik 60Hz-es. Elvileg simább lesz a játékmenet, ha a két monitor két videokártyán van, mert nem konkurálnak a videomemóriához hozzáféréskor. (Ha a 60Hz-es éppen olvassa a saját képpuffer területét, akkor a 133Hz-es addig nem fér hozzá a memóriához.)
Van egy nemhasznált GT710-e, a tápja elbírná. Nálam csak a feladat van, hogy megpróbáljam összehozni, egyébként egy 1060-nal lesz majd összepárosítva.
A physX csak extra: ha sikerül a két kártyát működésre bírni, akkor ezzel is a kis kártya foglalkozzon, ne a nagy. -
fasirTTT
őstag
-
-
-
fasirTTT
őstag
válasz
#72688384 #81340 üzenetére
Igen mindhármat próbáltam. Monitoromba sajnos csak egy van szóval annak van még egy kis esélye de nem szavaznék neki sokat. 🙂
Persze most fél óra játék után sem sikerült produkálnia, így csak furmark-ba tudtam előidézni ahol nem annyira szembetűnő.
Videó : https://drive.google.com/file/d/1O3H0I2aRaKIjjGcMHxNxeNlRtcP0IjI4/view -
tibcsi0407
félisten
válasz
#72688384 #81338 üzenetére
Ne haragudj, félreértesz. Örülök, hogy válaszoltál, de sajnos ez nem oldja meg a problémámat. Biztos, hogy valami banális hülyeség van a problémám hátterében, de nem tudom kiszűrni.
Event viewer sem ír semmit, hogy mi lehet az oka. Végigbújtam millió fórumot, szerintük az a megoldás, hogy azt az alkalmazást ne tedd a másik képernyőre. LOL -
-
Jégtörő
aktív tag
válasz
#72688384 #81290 üzenetére
Asus: teljesen egyet értek, driverek katasztrófák, nekem van olyan alaplapom eléggé felsőkategórás, Windows 7 megjelenése előtt pár hónappal vettem(akkor jelent meg), na de arra már driver nem jött, így csomó funkciót buktam, viszont azóta is tökéletesen üzemel.
MSI:Laptopom volt, imádtam, minőség, driverek stb.
Sapphire:Volt olyanom, szerettem, vennék újra.
Így egy normális helyzetben nem lenne probléma, de most ez nem az. -
diablo1984
veterán
válasz
#72688384 #81311 üzenetére
Win 7 volt és rendben volt minden. Ma lett rárakva a win 10, de driver telepítés után ilyen.
Próbáltam több elérhető drivert 10évre visszamenve, de van amelyik nem telepíthető, van ami kékhalált dob valami kernel hibával....
A windowsos alappal az a gond, hogy nem kezeli jól a felbontást.
Beleraktam egy geforce 220gt-t, azzal rendben van minden, valszeg az integrálthoz nem véletlen nem volt win10 driver. -
válasz
#72688384 #81274 üzenetére
Ahogy olvasom több helyen hulladék minőségben gyárják a mai kátyákat, simán elképzelhetőnek tartom hogy új kártyát is kell már rövid távon karbantartani.
Én csak akkor szedem szét ha már tényleg throtlingolási hőfokot eléri játék vagy munka alatt. Most van nálam két tesla kártya is gyári pasztával, nem tudom mit használtak de 70-80 fokosak max és nem látom értelmét pasztázni. Ugyan így radeon pro duo kártyám se lett még szétszedve 69 fok volt max, igen ezek 6-7 éves kártyák gyári pasztával. -
-
Tepsifüles
tag
válasz
#72688384 #80530 üzenetére
A 69 MAXIMUM TDP sosem lenne kihajtva egy NASban. Szerintem ennek kb negyede menne el.. oké, hogy az is pénz, de ha egy feszültség ingadozás miatt már nem tudja felvenni a megfelelő mennyiségű áramot, akkor nem indul/működik a rendszere, vagy ha áramkimaradás miatt újra kell indítani, stb... a 30 az tényleg "jó pénz" lenne, de ebben az esetben szerintem a töredékét spórolja azzal, hogy kockáztat a feszkóállítással. Azt is nézni kell ilyen esetben (szerintem), hogy mennyi időt töltök azzal, hogy belőjjem/ÚJRA beállítsam az egészet... az is pénz
-
Csupingo
veterán
válasz
#72688384 #80515 üzenetére
Más is jelzett hasonló hibát a win10 topikban, talán valami új frissítés okozza.
Az alacsony órajel nem túlmelegedés miatt van?
-
TechRobot
aktív tag
válasz
#72688384 #80488 üzenetére
Akkor elárulok valamit amit az enduser nem tud. A gyártók a disztriknek most úgy adnak VGA-t, hogy mellé kötelezően kell venni XY alaplapot/monitort/amit a gyártó kitalál és nem ám a budget cuccokat kell mellé vásárolni és nem kevés darabot. Minden nagyker megtelik rogyásig ezekkel az eladhatatlan cuccokkal vagyis elkezdik bukóval árulni illetve ők is csomagban esetleg tovább másik nagykernek vagy kiskernek. Ezt a bukót a VGA-ra lehet rátenni, hogy ne dőljön be a kereskedelem ezekkel. Szóval az az undorító amit a gyártó csinál nem amit a kereskedők, mert a kereskedőnek muszáj különben tönkre megy a @-ba. Szóvbal nem a kereskedőkre kell mérgesnek lenni.
Nem tudom mennyire örülnél ha egy VGA mellé kéne még venned 10 alaplapot és 5 monitort de nem olyat amit te gondolsz hanem az eladhatatlan szar fajtát. Persze gondolom annak se örülnél és mocskos szemét bolt. -
mcs
veterán
válasz
#72688384 #80477 üzenetére
Részemről a Gigabyte a legalja, bár Aorussal még nem volt dolgom. Az alap Windforce hűtés minden pontja egy megmunkálatlan, igénytelen szutyok, amit nem nagyon szoktak más gyártók alulmúlni. A bordázata polírozatlan, néhol még sorjázatlanok is a szélei, a műanyag illesztések pedig mint a ropi, annyira könnyen törnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest