- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Nem rég vásároltam használtan egy Manli rtx 4070 ti super VGA karit.
Egészen ma délutánig nem volt semmi gond. Játék közben egyszer csak a sötét monitort lehetett látni és nem reagált a gép másra mint a reset gombra.
Folyamatosan ezt kezdte csinálni. Külön stresszeltem a procit. Ott nem jött elő a hiba.
VGA Benchmark alatt egy két perc után nincs kép. És közben az utolsó másodpercekben színes csíkok és kockák jelennek meg közben. Vagy szimplán sötét képernyő lesz.
Hűtés rendben van. Max 67 fok.
Emlékeim szerint memória szokott ilyen hibával lenni? -
Héraklész
aktív tag
AMD 5700G processzorom, benne APU (más néven IGP) van, ami simán viszi a 4K videók lejátszását. Igaz, teljeskörű tesztet különböző formátumokkal nem csináltam. Annyi bizonyos, eddig a 8K lejátszás már akadt, a 4K-val nem volt probléma.
Néhány napja a Youtube-on folyamatosan szaggatnak bizonyos videók.
Pl. ez a videó 4K/60-ban van feltöltve, de a felbontást visszavéve FHD/60-ra is akad, szaggat már a 8. másodpercben egyértelműen. Svenkelésnél nem finoman úszik a kép, hanem darabosan ugrál.
Mitől lehet ez? Gondoltam hogy a Youtube miatt, csúcsidő stb. de reggel, délben, este ez a jelenség.További példák a videóból 1080p60-ban lejátszva:
7:00-tól az autóban simább (bár ott sem tökéletes, de az a kamerázás hibája lehet) a mozgás, majd a bicikliket mutatva ugrál a kép megint.
10:56-tól durván szaggat.Azt vettem észre, ha nem full screen a lejátszás, kevésbé szaggat.
Youtube-os bővítmény is bekavarhat? Van ergy olyanom, hogy Youtube Auto HD + FPS. UIgyanis a Youtube nagyon gyakran béna felbontással indul, ezt orvosoltam vele.Szerk.: A bővítményt kikapcsolva méginkább szaggat a videó.
-
wingman83
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném elétek tárni a vesszőfutásomat. Teljesen tanácstalan vagyok az alábbi témában.
Néhány napja kezdődött az egész azzal, hogy folyamatosan crashelt az R6s. Többen is írták a fórumában, hogy velük is megtörténik.
Természetesen, én is elkezdetm hibát keresni a gépben vagy a szoftverben. MIndent frissítettem (csak a VGA drivert kellett).
Ezután a helyzet elkezdett egyre romlani. Feltettem pá fps-t, és azok is crahseltek vagy el sem indultak (CS2).
Ezután azzal súlyosbodott, hogy windowsban el-elment a kép, aztán visszajött, de majdnem használhatatlan volt a gép. Rakás dolgot megpróbáltam, de végül új wint tettem fel.
Egyik ismerősöm tanácsára - mivel én erősen basic vagyok - megnéztem az eseménynaplót és hát itt jött a feketeleves:
- A(z) NVIDIA Display Container LS szolgáltatás váratlanul leállt. Ez a(z) 1. alkalommal fordult elő. 6000 milliszekundumon belül a következő ellenintézkedés történik: A szolgáltatás újraindítása. - 7041
- A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt. - 4101
- A(z) nvlddmkm forrásból származó eseményazonosító 153 leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevő nincs telepítve a helyi számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja az összetevőt a helyi számítógépen. - 153
És pár ezekhez hasonló. Tehát, valami a VGA-val nem stimmel. Rákerestem ezekre a hibákra és nagyon sokan írják ezt a problémát, főleg május óta. Gyakorlatilag, minden 40-es nvidiara láttam ugyanezt, de 30-as szériára is.
Rengeteg féle megoldást írtak, nekem egy sem sikerült. Sajnos, foglalmam nincsen mi a franc ez, de kezdek nagyon elkeseredni. Egy ideig afelé húztam, hogy rossz a kártya. MIndenfélét amit én tudok megtettem (kicseréltem a kábelét, kifújtam, stb.)
Azért húzok mégis afelé, hogy ez valami MIcrosoft-nvidia szarság, mert az új windowsnál, mikor még nem volt fent a 22H2 és az új nvidia driver, addig semmi hibát nem dobott az eseménynapló és anomáliát sem tapasztaltam.
Miután a win felfrissítette magát, azonnal elkezdődött.
KOnfig:11400f, 4x8 GB, ASUS TUF B560M-E, ASUS 4060Ti
Tud valaki valami iránymutatást vagy esetleg találkozott valaki ilyesmivel?
Bocsánat a hossza miatt!
Köszi! -
5leteseN
senior tag
válasz
sacren #91225 üzenetére
Király!
Egy HDMI-s tévén csinálnék egy tesztet azzal a progival aminél előjön a hiba.Ha nem jelentkezik a "zaj": megvan a hunyó(monitor)!
Ha jelentkezik a TV-nél is akkor a VGA.
Olyat is láttunk már, hogy a HDMI kimenet chipje(átviteli csatornájában vmi) volt rossz és emiatt a HDMI időszakos hibát produkált.
Ez esetben DP-vel(vagy mással, ami van) kéne csatlakozni a monitorra.
Ha monitorral van a gond, lehet valami táp-hiba is. -
sacren
junior tag
Sziasztok!
Jelentkezett egy érdekes jelenség.
Amikor párszor elinditottam egy játékot a kép átváltott szürke szemcsésre(mint anno a régi antennás tvknél amikor nem volt jel).
Aztán visszajött a normál kép majd megint átváltott.Következő indításnál semmi ...
Fumarkal teszteltem a kártyát ott semmi .
Ez vajon mitől lehet?rx 6600xtről lenne egyébként szó. -
Rivaul
addikt
Köszönöm szépen. Drivert frissítettem, az biztos hogy régi volt. Megnézem a tápot is. Mod: asztalnál 12.063V a gpu +12V
-
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Gyerek kis gépe kapott egy használt vga-t. Gép: I5 3470, 12gb ddr3, Chieftec 500w 80+ táp és ebbe került egy rx580 4gb. 10 éves, nincsenek nagy igények de próbálgatja a régi idők nagy játékait. Nfs:MW, Fortnight teljesen jól megy. De most megpróbálhatuk a Crysis első részét és 15 perc után elmegy a kép. A monitor nem kap jelet de a gép megy tovább és érzékel. Néztem hőmérsékleteket, amikor kilépek gpu dióda 60fok és minden 50-60 között ingázik. Ez meleg lenne neki? A géphaz egy egyszerű kis kocka ház. Viszont a másik 2 játék megy folyamatosan, azokkal nincs gondja. -
pandras83
őstag
szerk: ja bocs. ezt nem ide
-
nagyonjjo
tag
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Esetleg valaki újabb infók fényében,talán tud javasolni megoldást:
Kártya gépbe rakva bootloop-ol.Akkor is,ha nem kap tápot.(Ez többi kártyánál nem volt így szimplán integrált vga-t használja)
Másik gépben jól megy.
Nyilván nem táp gondja,mielőtt még valaki arra tippelne,hogy biztos kábel gond,vagy táp nem elég neki.
#91167 -
gabor0928
aktív tag
válasz
kolopele #91210 üzenetére
Amikor azt mondom szebb a kép DLSS-sel akkor a lenti posztban lévő összehasonlításban jól látszanak a különbségek:
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/oidj0y/dlss_on_vs_off_comparison_in_chernobylite/#lightbox
-
kolopele
nagyúr
válasz
Micsurin #91209 üzenetére
A Radeonnál az a jó, hogy az adrenalinban játékonként beállíthatsz bármit, én minden esetben hozzáhangolom az adott játékhoz a számomra legjobbat. A globális beállítások maradhatnak ahogy vannak attól, az nekem 70% - on van. Van játék ahol pl. 100% - ra raktam, az Indiana pl. ilyen, én alapból híve vagyok az éles képnek, persze a szemem miatt eleve jobb ha élesebb a kép mint esetleg kellene, vagy másnak túl éles lenne. Egyéni preferencia szerencsére kinek mi jön be.
gabor0928: Nyilván a natív a legjobb, de az újabb címek esetében (pláne 4k - n) ezt nagyon nem egyszerű már kivitelezni. -
Micsurin
nagyúr
válasz
kolopele #91206 üzenetére
FG +1, pont most néztük páromnál a 4060-al. Ugyan úgy ghostingolt a HUD mint nekem a 7800-nál… semmi difi.
DLSS FSR hiszti meg erősen túl van tolva…
A túlélesítésre meg driverben ott a Radeon Sharpening, ha bekapcsolod és lerántod 10%-ra + FSR2< egész szép lesz a végeredmény. -
gabor0928
aktív tag
válasz
kolopele #91206 üzenetére
Nekem az FSR túlélesített és a távoli rácsos - csíkos szerkezetek vibrációja bántja a szemem.
FG-nél hogy mennyire zavaró, befolyásolhatja néhány tényező, én általában FG + DLSS Quality-t használok ahol lehet. Horizon új részében ha a blur effect be van kapcsolva akkor elég gáz , a karakter körül szétesik a kép bármelyik FG-vel, az effect kikapcsolásával viszont teljesen OK. -
kolopele
nagyúr
válasz
gabor0928 #91201 üzenetére
"Mert a FSR-nek a DLSS-sel szemben vannak minőségi problémái"
Igen vannak, főleg ha direkt azokat figyeled, amúgy az FSR 3.1 már egyáltalán nem rossz még FHD - n sem. Az FG meg mindkét esetben ghostingol bármit is csinálsz, kivéve ha nem teszed az fps - t vagy 2-300 - ra. -
gabor0928
aktív tag
válasz
mefistofeles #91204 üzenetére
Én Kodi-t használok, de az MPC-HC is rendelkezik ezzel a beállítással, annyi hogy indításnál 24 képkockás film esetén 24Hz-re állítja magát a TV. Kilépéskor meg vissza.
-
-
gabor0928
aktív tag
válasz
mefistofeles #91202 üzenetére
Mivel a kártya a HDMI 2.0-ás ezért TV-re csatlakoztatva nem tudja a teljes színteret megjeleníteni, magyarán rosszabbak a színek 120hz esetén, de ugye a film 24 vagy 30 fps-sel megy így nincs is rá szükség. Magyarán úgy kell beállítani hogy a desktop menjen 60hz-en, és a lejátszó igazítsa a frekvenciát a képkockasebességhez. Így nem lesz konverzió és mikroszaggatások lejátszás közben. Én egy GTX 1080-al használom így és remek minden.
Ha Displayport-on keresztül csatlakozik akkor viszont mennie kéne, mert ott a sávszél elegendő a teljes színtér megjelenítéséhez, de nálam a GTX 1080-nál így se megy.(A HDMI 2.0 képes 4k @ 120Hz-re, de csak YCbCr 4:2:0 8bit-ig, a teljes YCbCr 4:4:4:4 10bit helyett.)
-
Srácok!
Árulok egy ASUS Tuf GTX 1650 OC kártyát és valaki rákérdezett, hogy kizárólag filmnézésre, bírja e a 4K/120Hz-et. Nekem erről fingom sincs, én csak 1080p-ben használom és nem igazán találom az adatlapján sem.
Szerintetek bírhatja? Az elvi felbontása megvan de, hogy milyen frissítést bír arról nektek tuti több a tapasztalatotok.
Tudhatja ezt a kari? -
gabor0928
aktív tag
válasz
tkohun2107 #91198 üzenetére
Én 48" TV nézem, és még szebb is az élsimítás miatt. Annyi hogy Quality-ban kell használni, nem performace-ban. De egyébként Te most az FSR-ről beszélsz ugye? Mert a FSR-nek a DLSS-sel szemben vannak minőségi problémái.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
tkohun2107 #91198 üzenetére
"szemmel láthatóan rontja a minőséget"
-
gabor0928
aktív tag
válasz
tkohun2107 #91195 üzenetére
Részemről nem kérdés, az nvidia DLSS és FG technológiája jobb sztem.
-
tkohun2107
tag
Üdv gépet szeretnék fejleszteni és 2 lehetőségem van
Jelenleg 7800xt /7600x van a gepemben
1. Lehetőség 7900xt és 7800x3d egyben csere
2. Lehetőség csak 4080 csere
Árban ugyan ott leszek kb de ennyit szánok rá jelenleg. Melyik lenne ésszerűbb ? Kizárólag 4k game egy oled tvn -
sacren
junior tag
Egyébként fumark alatt jelentkezne próbléma ha hibás egy használt vga?
-
Viktor77
titán
válasz
sacren #91188 üzenetére
Mindjárt sokkal jobb, és a venti is 200-al kevesebbet forog, ha kicsit emelsz rajta, lesz jobb is.
A pasztázás elég gány, alkohollal és lágy fogkefével érdemes lehet kitisztítani (engem nagyon zavarna ha így nézne ki), de ha hagyod az sem gáz.
A memóriákon mi van, paszta vagy pad? Nem tudom kivenni. -
Bengio
tag
válasz
Bengio #91125 üzenetére
Sziasztok!
CS2 topikban folytattam az ottani fórumtársakkal az eredeti hsz-emben leírtak fejtegetését, bemásolom, amit az imént oda is megírtam, hátha valakinek infót, segítséget adhat valamikor, valahol...
MSI lap + VGA kombóhoz van egy MSI Gaming APP nevű szoftver. Ezt nemrég fedeztem fel, és "sajnos" használtam is. 3 üzemmódja van: Silent - Gaming - OC. Először tesztelés céljából feltoltam (még az 1070-nel) OC módba a konfigot (CPU-t is, VGA-t is), majd, mivel drasztikusan megnőtt a hőtermelés, és a fogyasztás is, minimális FPS számot profitálva ezzel, úgy döntöttem, visszateszem "Silent" módba az egész gépet. Eközben megérkezett az 1080 Ti, következett annak tesztelése, és a szomorú eredmény, amit a hivatkozott hsz-emben leírtam. És itt jött a varázslat: pár napja a BIOS-ba belépve konstatáltam, hogy a Silent mód szépen csendben a RAM-ot is kidobta a korábban elég optimálisra beállított XMP-mből, vissza 2133 MHz-re, bődületes béna időzítésekkel. Innentől kezdve játék közben a CPU gyakorlatilag a RAM-ra "várva" lóf.sz teljesítményt tudott produkálni, ami lehúzta magával a VGA-t is. Ezért voltak a 60-60%-os CPU/GPU terheltségek, és a 60-70 C fokos hőmérsékletek... Ami miatt az eredeti sztoriba ezt a silent módos hülyeséget nem írtam le, az az volt, hogy egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a RAM-hoz is hozzányúl, ezért nem is ellenőriztem... Ebből kicsit az is jöhet le, hogy félrevezettelek titeket, de nem volt szándékos, magamat is félrevezettem. my bad.
Szerencsére a szépen finomhangolt 3000 MHz / CL13 memóriabeállítás el volt mentve BIOS-ban, így azt visszatöltve jelentős javulást tudtam elérni a gép összteljesítményében, FPS számokban...
Ezen felbuzdulva elkapott az ideg, kíváncsi voltam, mi történik, ha még feljebb tolom a RAM órajeleket, hozzáigazítva az időzítéseket... 3600 CL 16-ot belőttem. Ennek egy nagyon pozitív hozadéka az átlag 80/100% CPU/GPU kihasználtság lett (jobban kihajtja a 7700K az 1080Ti-t), viszont 10-10 fokkal magasabb hőmérséklet mindkét oldalon (CPU ~75-80, GPU ~70-75). GPU fronton magából a teljes terheltségből, CPU fronton viszont a megemelkedett MCH (memóriavezérlő) használatból adódik a hőmérséklet emelkedés. Cserébe 180-220 FPS közötti átlagokat hoz a konfig CS2-ben, maptól függően...Köszönöm mindenkinek, aki ötletelt, és segített.
Kellemes ünnepeket kívánok nektek,
-
-
sacren
junior tag
Ahogy érzékelem nagyobb terhelés alatt adja ki ezt a zizergést. Ezek az értékeke vajon jók ennél a tipusnál? [link]
-
sacren
junior tag
Sziasztok!
Most cseréltem a vgám rx 580ról egy rx 6600xt-re.
Annak csak akkor volt hangja amikor a venti beindult .
Viszont ennek az rx 6600 xt red devilnél hallható egy kis zizergés mikor a venti se megy.
Ez mitől van vajon? [link] Amikor pl ki be dugom a hdmi kábelt is csinálja.
Táp pár hónapos és ugyebár ez nem volt rx 580al ami nagyobb tdps kártya ugyebár. -
Enigma1945
őstag
sziasztok tudnatok segiteni?
kedvem tamadt a masik fhd monitorom be uzemelni
szeretnek jatszani ket monitoron, hogy a 2 monitort egybe mutassa, mar egymas melle raktam oket.
mint regen az amd eyefinity eseten
de nem tudom hogy kell be allitani
vagy az elso, vagy a masodik kijelzo lehet kep, vagy duplikalas
az eredeti monitoromon van az egesz asztal+ikonok
a masodikon a hatter es az egesz tarca de ikonok nincsennek
ha ballra huzom az egeret akkor jelenik meg a bal oldali monitoron is az eger
segitesek mar kerlek -
nagyonjjo
tag
válasz
Csupingo #91172 üzenetére
Igen ezért nem értettem,mert ha nincs boot akkor felesleges windows-t állítani.
Az volt az első,később próbáltam a riserrel.
Utána persze a bios cmos és utána a bios frissítés,és utána az opciók állítgatása.
Közben neten kerestem,de nem találtam,és utána írtam ide.
Annyi még,hogy pciexpress 3.at nem tudom állítani,lejjebb venni,de szerintem szintén nem ezért nem bootol. -
Csupingo
veterán
válasz
nagyonjjo #91171 üzenetére
A windowsban lévő gyors rendszerindításra gondoltam, bár egy korai loop-hoz nem biztos, hogy sok köze van, de egy próbát megér. Riser nélkül is próbáltad az 1060-at? Esetleg még azt lehetne megnézni, hogy amikor az 1060 van a gépben, akkor csinálni egy bios reset-et. Pl. kivenni az elemet az áramtalanított gépből 3 percre.
Semmi baj, ünnepekkor én is stresszesebb vagyok.
-
nagyonjjo
tag
válasz
Csupingo #91170 üzenetére
Köszönöm először is,hogy írsz.
Bocsi,csak az idegesség...
Hát,ha másik kártya ugyanúgy megy riserrel,akkor ennek is kell.Riserben nincs hiba.
Ez régebbi lap,nincs benne csak pciexpress 3.Abból is csak 1 van a többi x1-es,azért is a riser.
Nem tudom milyen gyors rendszerindításra gondolsz,fast boot lenne?
Az is meg minden más is ki volt szinte kapcsolva.Biosz frissítés,de csak 1el talált újabbat.
Az az idegesítő,hogy még 4070-el is bootolt már a gép,de ezzel az 1el nem. -
Csupingo
veterán
válasz
nagyonjjo #91169 üzenetére
Nem riser-ről volt szó, hanem másik pcie foglalatról az alaplapon, ha van rajt.
Mivel azt írtad, hogy két másik kártyával elindul, ezért mondtam, ha most is ott vannak azok a kártyák, vagy van igp a cpu-ban, akkor elindul a win és kikapcsolható a gyors rendszerindítás. De se alaplapról, se cpu-ról nem írtál, így nehéz még tippelgetni is. A riser inkább csak egy plusz hibaforrás.
Azért kérdeztem az alaplap típusát, mert az újak pl. alapból pcie4 módban vannak, ha minden igaz, ami néha gondot okoz és segít, ha visszaállítod pcie3-ra.Sajnos ilyen készre szerelt gépeknél gyakrabban előfordul, hogy 10-ből 8 kártyával semmi gond, de kettő meg az Istennek se működik. Akár úgy, hogy valamelyik 1060-nal jó, egy másikkal meg nem.
-
nagyonjjo
tag
válasz
Csupingo #91168 üzenetére
Ahogy írtam,riserrel is próbáltam, nyilván másik színben.
"Esetleg ha elindul a win, kapcsold ki a gyors rendszerindítást"
Ezt nem is értem,de kártya nélkül bekapcsol,illetve másik kártyával.
Azzal se hiszem,hogy előrébb vagyunk,mivel netes keresés se adott találatot: HP prodesk 400g3 mt -
Csupingo
veterán
válasz
nagyonjjo #91167 üzenetére
Esetleg ha elindul a win, kapcsold ki a gyors rendszerindítást és utána cseréld ki a kártyát. Nekem akkor volt ilyen loop, mikor az adott alaplapi bios hibás volt és be volt kapcsolva az igp és a dvga is (igd multi-monitor néven futott). Mondjuk ha nem piszkáltad, alapból nem aktív szerintem. Másik pcie nincs az alaplapon, abban próbálni?
Milyen alaplap van a gépben?
-
nagyonjjo
tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne,hogy került be a gépbe egy 1060as kártya,aminél bootloopra jut a gép.
Hasonló 470-es kártyával bebootol,és már volt próbálva benne rx 6700.
Szóval táp és egyéb gondja nem lehet.
Bioszt talált egyel újabbat,fel is ment.
Próbáltam riser kábellel is,ugyanaz lett az eredmény.
Valakinek van egyéb javaslata mitől lehet? -
Szia mindenki?
Ismertek olyat aki videókártyákat javít Budapesten?
Van egy videókártya (Palit GTX 1070 Ti Dual) amivel, és csak azzal a videókártyával teljesen véletlenszerű időpontokban és kizárólag játékok futtatásakor (több féle játékkal) többször újraindul a PC.
Ha ismer valaki olyan tagot , aki foglalkozik hibás videókártyákkal, akkor kérem adja meg az elérhetőségét.
Köszönöm. -
tkohun2107
tag
Üdv 2 kérdésben szeretnék segítséget:
4k gaming oled tv mai játékok. Azonos tudású kártyákat választottam emberi áron 7900xt /4070 ti super
Dlss/fsr használat nélkül, Ray track nélkül csak nativ 4k !
Így mindegy melyik kártyát választod?
Második kérdésem : ha skáláz egy játék általában 1440prol 4kra picit romlik a minőség ,miben másabb minha alapból picit vissza veszem a natív felbontást pl 4k-rol 3200x1800- As felbontásra, mi a különbség közte ? Előre is köszönöm a segítséget és kellemes ünnepeket nektem -
Micsurin
nagyúr
Ez most már tényleg nem vicces...
Mióta a 6700 -> 7800 swap megvolt konkrétan a HDR is megszűnt létezni. -
Micsurin
nagyúr
Sapphire 7800XT Nitro+ és mellé AOC CU34G2XP, nincs DSC és így vagy 144< Hz vagy 10Bit közt választhatok. Monitor és a kártya is kéne tudja tudtommal, a kábelből azt a DP-t használom ami a monitorhoz jött szóval gondolom azt is kizárhatjuk?
Mit rontok? Monitor menüjét végig nyálaztam vagy 3x de semmi.
-
kolopele
nagyúr
válasz
p@gabi #91157 üzenetére
Elvileg amikor kicseréled a kártyát újra kell indítanod a gépet az első indítást követően, mert rosszul fogja megjeleníteni a képet, újraindítás után helyre áll. Ezek után belépsz az adrenalinba, és ha emlékeim nem csalnak alapból defaulton lesz, de ha nem akkor visszaállítod.
-
p@gabi
tag
Sziasztok!
Gyors kérdés a hozzáértőkhöz
Ha 6700xt helyére 7900 kerül,mivel távolítsam el a drivert?
Az amd saját szoftverével,vagy inkább ddu?Szükséges egyáltalán leszedni a régit,ha az a legfrissebb? -
Csupingo
veterán
válasz
Blue meth #91153 üzenetére
Ha van dvi, kipróbálnám azzal, ha az is megfelel az elvárásoknak. Ha még mindig gondok vannak próbálnám cseretáppal, ha úgy is problémás akkor marad a vga, mint leggyanúsabb elem.
Esetleg kezdésnek ki lehet venni a vga-t, memóriákat aztán visszatenni. Ha ezek nincsenek tökéletesen a helyükön, okozhatnak hasonló furcsaságokat. -
Maxell014
senior tag
Sziasztok!
Úgy kezdődött a probléma, hogy kb 1 bő hónapja játék közben ami az EA SPORTS FC™ 24 volt egyszer csak fekete képernyő a monitor írja no signal és resetelni kellet a gépet. Reset után tapasztalható volt teljesítmény csökkenés játék alatt, de nem foglalkoztam vele majd pár nap múlva már a böngésző is akadt és játék alatt a VGA nem is akart kipörögni és 70-90wattnál többet nem is vett fel a max 200w helyett.
Nem tudtam mi lehet a probléma, kapott egy teljes win újra telepítést minden driverrel ahogy kell majd beállítgatva. (Nincs húzva semmi, minden gyári beállításon ketyeg)
A hiba megszűnt minden tökéletesen működött kb 3-4 hétig.
Majd az India Jones játék alatt egyszer csak fekete képernyő a monitor ki írja, hogy no signal és egy befagyós be akadós tipikus daráló hang a hangszórókból. Reset gombbal újra indít és megy rendesen minden de játék alatt random ezt csinálja. Ez kb 1 hete volt és most ott tartunk hogy counter strike alatt is produkálja és megint akad a böngésző is...
Ez milyen probléma lehet ? Ha hardver akkor melyik alkatrész vagy szoftveres gond lenne ? Én félek hogy VGA de ez olyan kézzel foghatatlan probléma nem tudom hogy deritsem ki mi a gondGigabyte Z790UD
i7 12700Kf
Kingston Fury Beast DDR5 6000mhz 2*8gb (alaplap támogatási listában benne van)
FSP Hydro G 850W
XFX Radeon RX 6800 SPEEDSTER SWFT 319Hőmérsékletek jók semmi nem melegszik túl mikor letudja adni a teljesítményt.
CPU 56-67fok között mozog
VGA 72-77fokTudnátok segíteni mi lehet a gond vagy hogyan tudom megoldani?
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Ma a HTPC/szerver olyannal örvendezettet meg ,hogy fekete a win képernyő.
megy a gép 24/7 délután leültem elé monitor bekapcs minden OK de rögtön ott volt egy AVG üzenet hogy frissült újra kellene indítani. Újraindítottam. Na onnantól nincs asztal csak feketeség és egér.
A win bejelentkező képernyő Ok jelszót is be tudom írni, és itt vége.
A win biztos, hogy feláll mert a megosztott meghajtókat a másik gépen látom, a transmission is megy. Ctrl+Alt+Del feljön a választóablak de hiába kattintok a feladatkezelőre az már nem jelenik meg.
Csökkentett mód ugyan ez.
Távoli azstalról sincs asztal csak a fekete képernyő.
Dp porton és HDMI-n is.
Mi a franc történt?
Lehet ez Vga driver probléma?
Az egyik újrainditás próbálkozásnál volt valami hibaüzenet de én hülye nem olvastam végig de mintha Amor valamit láttam volna a Vga egy Amd 6700xt -
tkohun2107
tag
Üdv kezdő pcs vagyok és láttam nemsokára érkeznek az új videó kártyák, kérdésem egy elméleti dolog lenne. Az új kártya pl 5070(ha így hívják ) kb annyira lesz erős mint ma egy 4080 csak picit kevesebbet fogyaszt vagy teljesen tévúton járok ? Nyilván a ti tapasztalatotok érdekelne ezzel kapcsolatban hisz valószínűleg nagyobb a tudasotok ezen a téren. Lehet már kb tudni ezeket elméletben vagy teljesen lutri ? Előre is köszönöm. (Gépet fejlesztenèk és a kérdés hogy várjak pár hónapot vagy mehet most is )
-
Mans20
addikt
Jò reggelt.
Ez az artifact mitől lehet a jàtèkban? Deus Ex első rèsz és HL2 amit nèztem eddig. Vga az i5 13500-ben az UHD770, driver legújabb. Furmarkban tiszta a kèp. Testmem5 nem ad hibàt. Netezès közben jò a kèp. DP vagy hdmi kàbel mindegy. DDU is volt aztàn màsik driver. Màs vga nem volt gèpben. Jàtèk betöltve is règ mostanàig. Mentettem fotò jàtèkbòl ès azon nem làtszik hiba. Mobillal fotòztam..
.
-
johnnyvsr
tag
Sziasztok! Vettem egy Asus tuf 4070ti Supert, és a saját kábelével, ha megy gép semmi led nem világít, de ha kikapcsolom pirosan ég a led. Fórumon azt olvastam h ez elméletileg normális, a hibernált/alvó módot jelzi. Akkor baj ha menet közbe is ég. Ha nem saját táp kábelével van akkor kikapcsolt állapotban is elalszik a piros led. Valaki megtudná ezt erősíteni hogy normális jelenség? Működik egyébként rendesen, játékok alatt is.
-
kolopele
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #91144 üzenetére
Láttam közben mit szeretnél, reagáltam arra is. Igen, én egy 2-3% - ot csökkentettem ezzel, de ennyit nem lehet észrevenni ( mondjuk nálam 60 fps a max., több értelme van az uv - nak). Természetesen ha húzni akarod akkor a ventik beállítása az overclock+uv függvénye, de ha inkább csak emelni akarod az órajelet akkor a legbiztosabb az automatikus megoldás, vagy a már említett emelsz, tesztelsz mondjuk 20 mhz - enként, a gyári feszt meg nem piszkálod, ami ugye 1025mv. Ezzel csak az lesz a baj, hogy ha jó szilíciumot is fogsz ki, a power limit úgyis le fog korlátozni, mert max. 240 W - ig tudod kitolni, és ha ezt át akarná lépni úgyis visszavesz az órajelből, ezáltal még kisebb is lehet a teljesítményed mintha uv - t is használnál kisebb órajel mellett. A Power limit ilyenkor is kitolható, sőt ki is kell.
-
kolopele
nagyúr
válasz
WhiteAngel89 #91141 üzenetére
Ugyanez a kártyám van, és az adrenalinban a max. frekit 2105mhz - re tettem (2170 a gyári), a feszt meg 950mv - ra. Eddig teljesen oké. A ventiket lejjebb állítottam, a max. rpm így alig megy 1000 fölé, a hot spot értéke max. 70 fok volt eddig, a kártyának semmi hangja természetesen. Az MPT - is használtam, azt azért, hogy beállítsam hány foknál kapcsoljanak be és hány foknál ki a ventik, alapból úgy van hogy 70-55, én 65-42 - re tettem.
Közben látom, te nem UV - t szeretnél, akkor maradjon a 950mv, és próbálkozz a max. frekit kis lépésekben feljebb tolni mint a gyári, és teszt. A Power limitet ebben az esetben told ki maxra. Ha fagyás van két dolgot tehetsz: Max freki csökkentése, vagy fesz növelése. -
Csupingo
veterán
válasz
Blue meth #91140 üzenetére
Tápegység nem öreg már? Persze a vga se fiatal, az is kezdhet betegeskedni. Volt ilyen gondja az nvidia-nak régebben, de a 660-at nem említik. Nálad szerintem más lesz. Lehet próbálgatni úgy is, hogy a windowsban kikapcsolod a gyors rendszerindítást. Dvi nincs a monitoron és a vga-n? Az kevésbé szokott problémázni.
-
WhiteAngel89
aktív tag
üdv, overclockolni szeretném egy kicsit a kártyám, ebben szeretnék pár tippet kérni, hogy miket állítsak, mire figyeljek, illetve milyen mértékbe lehet, az alany: sapphire pulse rx 6800
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Adott egy aránylag régi konfig (2015 elején lett beüzemelve), GTX 660-as videokarival, ami display porttal van összekötve a Dell monitorommal (nincs rajta HDMI). Igazából mióta megvan ez a gép, azóta néha (viszonylag ritkán) csinálja azt a gép, hogy amikor elsőre bekapcsolom, a vga/monitor nem kapcsol be és nincs kép. Ilyenkor egy reset után általában bebootol rendesen és megjön a képernyő. Volt hogy többször kellett mire helyrejött. Az utóbbi pár hétben viszont nem tudom minek a hatására első indításra tök sötét marad a monitor és csak reset után tölt be. Ami csavar a dologban, hogy a gép meg össze van kötve a Samsung tv-mmel HDMI-vel, és ha a tv-t bekapcsolom és átállok PC vetítésre, akkor meg a monitor is néha helyreáll utána. Sokáig Win7 most Win10 alatt csinálja ezt. Merre induljak el? Szedjek le egy driver frissítést vagy kezd döglődni a vga? esetleg csak kábel probléma?!
Előre is köszi -
5leteseN
senior tag
válasz
Bengio #91125 üzenetére
Szerintem is lehet az a szűk keresztmetszet, hogy a játék által használt 2-3-4 CPU-mag teper 100%-on, a többi meg lazít, az összegzett CPU teljesítmény a kihasználatlan CPU-magok miatt meg csak 40-50-60(?)%-os, látszólag, és ezért van, hogy a VGA-t az igénybe vehető CPU-magok magok nem tudják kihajtani.
A teljesítménynél a gyárilag sokszor túl magasra vett alap-feszültségek miatt magas a fogyasztás, holott az csak a legmagasabb 5% Ghz üzembiztonsága miatt kell.
Az AMD-k nál emiatt kicsit is tapasztaltabb felhasználóknak alap az alul-feszelés, sok nVidia-nál is, de a 1080Ti-nél nem tudom.
Kis-öcsijei voltak nekem, utánuk pedig AMD-k.Példa: AMD-knél alulfesszelve 10%-kal jobb a teljesítmény, 10%-kal kisebb fogyasztással!
Százszámra vannak erről jól átvehető Yt-videók.
Én ránéznék, hogy 1080Ti-re van-e ilyen?Most nézem: K-s a CPU-d. Ha tutira gyorsabb CPU-t kell venni, akkor előtte én ránéznék egy nem túl kockázatos CPU-túlhúzásra. Egy 5-10% elcsíphető...óvatosan is!
!
-
kolopele
nagyúr
válasz
privacy99 #91135 üzenetére
Az a baj hogy amikor minden szálat kiírat az ember játék közben magát a játékot nem lehet látni
CPU limit amúgy nagyon könnyen elő tud fordulni abban az esetben, ha maxra akarja valaki a kártyáját kihajtani, v-sync 60-75fps mellett már erre nem sok az esély, hiszen így a procinak sincs annyi dolga meg a VGA - nak sem. Amúgy meg pont pár napja néztem tesztet a Dragon Age Veilguard - ról, a proci a sokak által csodált 5800X3D - vel zajlott FHD - ban egy 3070 - es kártyával, és több szálon is felment 100% - ra nem egyszer a proci, a minimum fps - ek meg lementek 21 - ig. Szóval nincsenek csodák, csak optimalizálatlan játékok.
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #91132 üzenetére
Mert lehet, hogy az adott játék csak 1-3 szálat terhel. A cpu hozza részéről a maximumot, de mivel csak 1-3 mag megy 100% közelében, a cpu terhelés kiírásánál nem fogsz pl. 95% -ot látni. Valószínűleg ezért nem is melegszik annyira a kérdezőnél, mert nem minden mag dolgozik. Pl. egy videó konvertálásnál, ha olyan programot használsz, az simán ki tudja használni az összes magot/szálat, olyankor megnézve akár 95% feletti kihasználást is láthatsz.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Enigma1945 #91132 üzenetére
Egyszerű, a kártya nincs kihasználva csak 60%-on.
Ideális esetben végig legalább 90-95%-on megy átlagban, de egy jól megírt játéknál simán 98-99% az esetleges droppokat leszámítva.Jól tesztelte, erősebb kártyával is ugyanannyi az FPS..
-
Enigma1945
őstag
válasz
Grave_444 #91129 üzenetére
Ezt a részét sosem értettem, hogy cpu limit..
H cpu limit lenne, akkor miért nem teker folyton 90% felett?
Mondok egy nagyon egyszerű példát:
Van nekem egy i7 4770k 4.5 GHZ-cen, a Battlefield 2042 alatt folyton 85-100% között mozog.. Ott már igen, tudom CPU limit van erőteljesen!
De ilyen esetekben miért van CPU limit, ha 50-60% ban megy?
Kérlek írjatok! -
Bengio
tag
válasz
Csupingo #91128 üzenetére
Hmm. Akkor érdemes lenne kiíratni OSD-re a magonkénti kihasználtságot is?
#91129 Grave_444 + #91130 xtremist : nagy problémát nem okoz, hogy "csak" 130 az avg fps. Ami meglepő volt, hogy a CPU load is kevés, a CPU hőmérséklet is ennek megfelelő, nagyobb terhelésnél a hőfok is megugrik, így arra gondoltam, hogy valami korlátoz, vagy valami miatt nem hajtják ki egymást.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bengio #91125 üzenetére
Szerintem az látszik, hogy multiban az 1070-et bírja szépen kihajtani ez a cpu, az 1080ti-hez már látványosan kevés. Jól látszik a cpu limit. Multiban azért a cpu-nak nagyobb szerepe van, főleg erősebb vga esetén, ha több fps a cél.
A cpu terhelés kijelzése már több magos/szálas processzorok esetében annyira nem egyértelmű. Pl. ha a játék csak 3-4 magot használ, de azt kiakasztja 100% -ra, már akkor is letérdelhet a cpu, közben meg mondjuk 60% -os kihasználást jelez vissza.
Azért esetleg a játék topikjába is bekérdezhetsz, hátha a játékban is korlátoz valami. -
Villa7
tag
válasz
letsgomnml #91124 üzenetére
laptoppal semennyire az kimenet, nem bemenet
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Kis segítséget, ötletelést kérnék.Konfig: MSI Z270 Gaming M7, i7-7700K, 2x8GB @ 3000CL13, MSI 24" 144 Hz IPS, Win10 pro (1 hónapja telepítve, fölös szemét nincs rajta).
Játék, és beállítások mindkét esetben ugyanaz: CS2, 1080p, max részletesség.
VGA_1: MSI 1070.
CPU load átlag: 60 %
GPU load átlag: 95 %
FPS: kb. 100-200 között, átlag 130.VGA_2: MSI 1080 TI.
CPU load átlag: 60 %
GPU load átlag: 60 %
FPS: kb. 100-200 között, átlag 130.A korábbi, 90-100%-os GPU használatból, és 50-60 % CPU használatból arra következtettem, hogy van egyfajta VGA bottleneck, a proci épp csak elvan, tudna többet is, az 1070 meg a lelkét kiteszi azért a 130-150 fps-ért.
1080 Ti beszerel, nézzük mit tud. Driver le (DDU-val), driver fel, restart, stb., FPS ugyanaz, GPU load 50-60-70%.
Sac / kb. azt gondolnám, hogy a 7700K és az 1080Ti pariban vannak, nem kellene, hogy bottleneck legyen egyik oldalról sem. Logikám szerint így 100/100%-on kellene menniük, mondjuk egy 180-200 átlag FPS-t produkálni. Ezzel szemben lazsál a proci, és a vga is, ugyanazért az FPS számért, amit az 1070 is tudott, csak egy kicsit több melóval... Cserébe az 1080TI többet fogyaszt még így, alacsonyabb load mellett is, mint az 1070 100%-on.
Erre valami ötlet, javaslat? Beállítás?
Köszi előre is. -
Villa7
tag
válasz
letsgomnml #91122 üzenetére
monitorra vagy más tv-re kötöd akkor lesz kép?
-
letsgomnml
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de lenne egy kisebb problémám:
Vettem egy komplett új gépet, win 11pro 7800XT vga-val. A TV-m egy Sony okos TV, hdmi kábellal összekötöttem a kettőt, de valamiért a rendszer egyáltalán nem látja a tv-t és nem jövök rá, hogy mi lehet a baja. Az ezeréves pc-mre csak rádugtam és látta egyből, abban olyan régi VGA van, hogy már a típusára sem emlékszem, de azt tudom, hogy azon a pc-n win7 volt még. Valakinek valami tippje van? Próbáljam meg másik hdmi kábellal? Ha igen mivel? A vezérlőpultban amikor rányomok, hogy másik monitor észlelése, nem talál semmit sem.Ezer hála előre is!
-
Asycid
tag
Én nem frissítettem semmit. DP kábelt átdugtam másik portra, csináltam csökkentett módban egy DDU-t, azután friss driver fel. Utána meg még állitgattam a driverben ezt-azt, de hogy már mit, azt nem tudom. Talán Vsyncet kapcsoltam mindig ON-ra, meg ilyenekkel kísérleteztem. Nem mondom, hogy ezek miatt let jó, mert kb. úgy ment ahogy jött.
-
Win-T
őstag
válasz
Asycid #91119 üzenetére
Kipróbáltam, de persze most nem vibrál mikor tesztelni akarom. Ha játék van előtérben és nem korlátozom az FPS-t akkor fix 165hz-et mutat az infóablak, ha leteszem tálcára akkor másodpercenként időközönként látom, hogy változik a frekvencia különböző értékekre (lehet gyorsabban történik, csak az infoablakba írt értéket másodperceként frissíti a monitor szoftvere), 60, 77, 120, 75, 164, stb. Nem tudom ennek így kell-e működni, nem tűnik rendellenesnek a dolog, de ismétlem, most nem érzékelem a vibrációt, majd meg kell újra nézni ha megint előjön.
És ezt minek a szoftvere okozhatja? Monitoré, VGA-é (ezt mindig frissítem, de driververziótól függetlenül tapasztalom a jelenséget. Próbáljak esetleg monitor firmware-t frissíteni ha találok hozzá? -
Asycid
tag
Volt ilyen nekem is 3070-nel. Egyértelműen a VRR a hibás. Ha a monitorban van beépítve olyan funkció, hogy mutassa, hogy hány Hz-en megy épp, akkor szépen látszik, hogy ilyen esetben megőrül és össze - vissza mindent mutat. Nekem egyszer csak elmúlt a jelenség, fogalmam sincs mitől.
-
Win-T
őstag
Üdv!
Nem tudom eldönteni, hogy ide vagy a monitor topikba való-e a problémám, de talán inkább ide. Adott egy Asus RTX 4070 O12G VGA, Samsung Odyssey G5 S32AG500PU (32'' IPS, 1440*2560, 165hz) monitorra kötve, Windows 11, driverek, minden friss.
Alapjáraton minden patent. A probléma amit már nem mostanában kezdtem észlelni, de mostanra kezd nagyon idegesíteni az az, hogy ha játszom egy játékkal és valami miatt kialttabolok, akkor a desktopon halvány, de egyértelműen észrevehető vibrációt tapasztalok. Pontosan olyan mint mikor annak idején egy nagyobb frekvenciájú monitor elől visszaültél egy 60hz-es CRT elé. Akinek még volt ilyen tudja miről beszélek.
Ha a játék fut ott ezt egyáltalán nem tapasztalom, minden olyan símán megy mint a higany, játékból kilépve azonnal megszűnik a jelenség és a desktop is kisímul. Csak akkor észlelem ha egy játék a tálcára kerül és furcsa módon akkor sem mindig, néha nem jön elő a dolog (de azért jóval többször igen, mint nem).Tapasztalt már más ilyesmit? Nincs valami tippetek mi okozhatja?
-
-
Csupingo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #91113 üzenetére
Igen, úgy tudom, ezért jók a két bios-os kártyák, mert ezzel a módszerrel írható rajtuk a bios. Ellenkező esetben igp-t, vagy másik dvga-at kell használni.
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy elindítom a gépet, a VGA BIOS kapcsoló egyik állásában, akkor bebootol arról a gép.
Aztán menet közben, lehetőleg műanyag pöcökkel át lehet a kapcsolót tenni a másik állásra és azt olvasni vagy írni? Csak ugye ha újraindítom és úgy maradt akkor majd arról bootol. -
Micsurin
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #91111 üzenetére
Ez jó kérdés
Ezt az új AOC-vel én is játsszom, monitor 50% hangerőn, kiválasztom a hangeszközök közt és mégis néma.
-
Illetve lenne még egy kérdésem, nem rég kezdődött, de nem rémlik hogy a rendes gépemen telepítettem volna drivert.
Mindkét monitoromnak van beépített hangeszköze, az egyikben hangszóró is, a másikban csak jack kimenet.
Egyiket sem akarják látni a gépek. Se a fő gépem a 6800-zal, sem most ez a kis gép amibe belepróbáltam az 5700XT-t (bár ez tényleg új driver).
Nem látszik a hangeszköz. Eddig ott volt, hogy AORUS meg Fujitsu a hangeszközök közt.
Ami változott, hogy cseréltem F-es prociról simára, amiben már van iGPU.
A másodlagos monitort próbaképp rádugtam, de csak azt, most hogy visszadugtam a dVGA-ra sincs ilyen hangeszköz.
Mi változhatott? Valami BIOS beállítás? -
Micsurin
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #91109 üzenetére
Nem, az Adrenaline mást fog leszedni még ha a verziószám azonosnak is tűnik.
6600XT -> 6700 -> 6700XT cseréknél ugyan ezt játszottam végig. -
-
gabor0928
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #91105 üzenetére
Nem kell DDU, akkor van rá szükség ha valami rendellenes dolgot tapasztalsz, egyébként elég eltávolítani a régi drivert és felrakni az újat, amit a telepítő is elvégez.
-
Micsurin
nagyúr
Rossz topik sorry
féltucat lap volt megnyitva a háttérben meló közben és benéztem.
-
blp85
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #91105 üzenetére
Szerintem nem kell DDU.
-
Sziasztok! Tudom, hogy vga cserénél érdemes DDU-t használni és szoktam is.
Viszont most RX6800 helyett szeretnék kipróbálás céljából egy RX5700XT-t betenni.
Ezesetben is szükség van erre? Szerintem ugyan az a driver kell mindkettőhöz. -
Csupingo
veterán
válasz
Fitzgerald #91103 üzenetére
Ha nem old le a táp, akkor nem biztos, hogy az a gond. Alaplapi bios frissítés gyakran segít ilyenkor, esetleg egy bios reset is elég, vagy ha van másik pcie a lapon, abban is lehet próbálni a kártyát.
-
Fitzgerald
veterán
Köszi mindkettőtöknek. Én lapra gyanakszom, mert a proci hűtő pörög, case fan pörög, keyboard ledek bekapcsolnak. Sokszor volt ki-beszerelve, 5 év alatt 4 proci volt benne. Utolsó kiszerelésnél lehet kinyírtam valamit.
-
tasiadam
veterán
válasz
Fitzgerald #91100 üzenetére
Edit: ha az alaplapban kap aramot, akkor a led is vilagit. De ha nem, akkor gatya
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Fitzgerald #91100 üzenetére
Nem fogod megúszni pedig....
A másik lehetőség ezek szerint az alaplapok cseréje lenne.....
Melyik ujjamba harapjak esete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged