Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
nagyonjjo #91171 üzenetére
A windowsban lévő gyors rendszerindításra gondoltam, bár egy korai loop-hoz nem biztos, hogy sok köze van, de egy próbát megér. Riser nélkül is próbáltad az 1060-at? Esetleg még azt lehetne megnézni, hogy amikor az 1060 van a gépben, akkor csinálni egy bios reset-et. Pl. kivenni az elemet az áramtalanított gépből 3 percre.
Semmi baj, ünnepekkor én is stresszesebb vagyok.
-
Csupingo
veterán
válasz
nagyonjjo #91169 üzenetére
Nem riser-ről volt szó, hanem másik pcie foglalatról az alaplapon, ha van rajt.
Mivel azt írtad, hogy két másik kártyával elindul, ezért mondtam, ha most is ott vannak azok a kártyák, vagy van igp a cpu-ban, akkor elindul a win és kikapcsolható a gyors rendszerindítás. De se alaplapról, se cpu-ról nem írtál, így nehéz még tippelgetni is. A riser inkább csak egy plusz hibaforrás.
Azért kérdeztem az alaplap típusát, mert az újak pl. alapból pcie4 módban vannak, ha minden igaz, ami néha gondot okoz és segít, ha visszaállítod pcie3-ra.Sajnos ilyen készre szerelt gépeknél gyakrabban előfordul, hogy 10-ből 8 kártyával semmi gond, de kettő meg az Istennek se működik. Akár úgy, hogy valamelyik 1060-nal jó, egy másikkal meg nem.
-
Csupingo
veterán
válasz
nagyonjjo #91167 üzenetére
Esetleg ha elindul a win, kapcsold ki a gyors rendszerindítást és utána cseréld ki a kártyát. Nekem akkor volt ilyen loop, mikor az adott alaplapi bios hibás volt és be volt kapcsolva az igp és a dvga is (igd multi-monitor néven futott). Mondjuk ha nem piszkáltad, alapból nem aktív szerintem. Másik pcie nincs az alaplapon, abban próbálni?
Milyen alaplap van a gépben?
-
Asycid
tag
válasz
nagyonjjo #84904 üzenetére
Úgy, ahogy Pikari írja. Próbáld ki visszább vett frekikkel.
Egyébként Furmark egy stress teszt, nem Benchmark, szoval direkt arra van, hogy úgy lenyomja a kártyát mint semmi más. Persze ettől még eg 100% -os vga nem fog hibázni alatta. Valószínű a te kártyádon már látszik az idő (használat) vasfoga, és lehet nen bírja az ilyen terhelést már a gyári órajellel. Persze az is lehet, hogy a VRAM hibáját hozza elő, ami lehet, hogy később már mindenhol jelentkezni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest