- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
nightmare13
őstag
válasz
praicseemuce #38545 üzenetére
Hozzáadni gondolom a játék exe-jét kell, bár tipp, még nem volt szerencsém ilyen rendszerhez.
-
nightmare13
őstag
válasz
praicseemuce #38524 üzenetére
Optimusban be kell állítani, hogy a játéknál a dedikált vgat használja, szerintem.
-
nightmare13
őstag
válasz
vv5204 #38383 üzenetére
4 magra írt játék? Hmm, én még mindig kevés olyan játékkal találkozok, ahol a két mag megvan dolgoztatva. Mellesleg a gtx660 mellé garantáltan GDDR5 memóriát kapcsolnak, míg a 640-hez általában csak GDDR3-t, és ez is sokat számít, ha játékra szeretnéd használni.
Amúgy ha jól sejtem, az első delikvens a Lenovo y580
Ha sikerül eladnom a notimat és az asztalimat, a kettőnek az árából én is olyanra pályázok
-
nightmare13
őstag
Ma szereztem egy új tapasztalatot Lenovo szervizzel (Y560 gép):
- akkum kevesebb, mint egy éves, de már 20%-ban elhalt... (1 év garancia van rá)
- szerviz elérése telefonon 5 perc (mert eddig egy robotot kell hallgatni)
- mondom, mi a problémám
- ez nem garanciális probléma, mert minden akkunak a várható élettartama 2 év, és 20% az még egész kellemes érték, blablabla... Mondom kb 60 töltési ciklus után ez azért nem egy kellemes érték (nem sokat megy akksiról)Nem esett túl jól, ennyi erővel adjanak csak fél évet a tetves akksira, ígyse, úgyse tudom garanciáztatni...
-
nightmare13
őstag
válasz
kaligula #32320 üzenetére
Ha nem akarja nagyobb mértékben terhelni (ergo játszani, modellezni) az APU-ban lévő GPU-t, akkor nem kell neki a gyorsabb memória, azonban ha jelentősebb 3d-s terhelésnek szeretné kitenni, akkor nagyon sokat számít egyrészt a dual chanel, másrészt a memória gyorsasága
Pont ilyennel szúrtak ki a lenovo mérnökei az új E450-es laposukban, mivel az apu támogatja ugyan az 1600-as ramot, a mérnökök viszont a biosban bekorlátozták, így semmivel nem ér többet, mint egy E350-es
-
nightmare13
őstag
válasz
kendeee #32082 üzenetére
mlc és slc között az alkalmazott technológiában van különbség. MLC esetén 2 bitet ír egy cellába a vezérlő, így ha a cella értékét felül akarja írni, mindkét bitet előbb át kell mozgatni, hogy a helyére be lehessen tenni a következő adatot. SLC esetén 1 cellába 1 bit kerül, ezzel az élettartama is jelentősen hosszabb, cserébe jóval drágább is, asztali felhasználásra nem is nagyon kerül ki emlékeim szerint.
-
nightmare13
őstag
-
nightmare13
őstag
-
nightmare13
őstag
válasz
guildmember #31693 üzenetére
Az i7-nek semmi nem áll az akadályába szerintem, vidikari nem néztem a gépben, de még integráltal is alkalmas valamilyen mértékben.
-
nightmare13
őstag
válasz
guildmember #31691 üzenetére
Ez pont elég segítség volt, ez egy négymagos egység
Turboval akár 2,8 ghz-re is tudja emelni 1 vagy 2 mag frekvenciáját (sajnos erre nem emlékszek pontosan). Erős kis dög ez
-
nightmare13
őstag
válasz
guildmember #31689 üzenetére
Pontos típus jól jönne az i7-hez, de ha jól sejtem, ez egy négymagos egység. Max terhelés alatt fogyaszt rendesen, de cserébe bőven van ereje.
Hozzá képest ez a dual core lepkefing, bőven 3 éves konstrukció már. Ha általános felhasználásra kell, oda még okés simán, de ha erős hardver kell, akkor mindenképpen az előbbi. Utóbbi mellett szól, hogy valószínűleg olcsóbb jóval -
nightmare13
őstag
válasz
guildmember #31686 üzenetére
i7: sokkal több tranzisztor, sokkal nagyobb cache, sokkal nagyobb teljesítmény (főleg ha négymagos), és szignifikánsan nem nagyobb fogyasztás.
Dual core procik már öreg konstrukciónak számítanak általában, attól függ, persze milyen
-
-
-
nightmare13
őstag
válasz
Feenyx #31275 üzenetére
Régebben az Nvidia kezelőfelületében is bent volt ez a lehetőség, csak gondolom úgy gondolták, hogy manapság már a legtöbbet úgy is olyan játékokkal játszanak, ami támogatja a szélesvásznú megjelenítést, így kihagyták... Már catalystban sem találtam én meg ezt az opciót amúgy.
-
nightmare13
őstag
válasz
Feenyx #31272 üzenetére
Szia!
Régebbi játékoknál a megoldást ezen a weblapon találod: widescreen gaming
Itt utána tudsz keresni a játékoknak, nálam pl Red Orchestra 1-nél tökéletesen működött
Remélem tudtam segíteni!
Üdv:
Bálint -
nightmare13
őstag
Kicsit bővebb típusleírás segítene beazonosítani, hogy milyen VGA-val van dolgunk (Lapra integrált, vagy MXM-s), mivel ha utóbbi, akkor itt a hardverapron is tudsz szerezni, ha meg előbbi akkor gondolom az egész alaplapot cserélnék...)
-
nightmare13
őstag
Szerintetek ebben MXM-es a vidikari?
-
nightmare13
őstag
válasz
agnes920426 #30861 üzenetére
130000 Ft körül ha a felsoroltakra mind kell, akkor talán egy Llano alapú noteszgép lenne a legjobb, például ott az Asus K53TA-SX027D, ami most 125 000 az extremdigitalsban.
Van bent dedikált kártya is, 4 giga ram, kétmagos proci. Nem rossz gép, persze a magasminőségű gépekhez nem lehet hasonlítani, de a két év háztól-házig garancia kárpótolhat. Itt egy cikk a Logouton, olvasd el, és nyugodtan hallgasd meg mások tanácsait is. -
nightmare13
őstag
válasz
Csabi900425 #30632 üzenetére
Valószínűsítem, hogy a gyárit kellene inkább felrakni, vagy letölteni a gyártó honlapjáról, hátha van újabb. AMD-nek ezekkel a csodáival még nem volt szerencsém, optimussal már találkoztam, de ott is nagyrészt csak a gyártói driverekkel működik.
-
nightmare13
őstag
válasz
Csabi900425 #30630 üzenetére
Gyártói drivert raktad fel, vagy az amd honlapjáról letöltöttet?
-
nightmare13
őstag
válasz
Attila8006 #30619 üzenetére
A 46 fokos hdd nem optimális, de ez mint mondtam, az alapvetően nem kedvező hűtésnek köszönhető.
A 80 fok játék alatt nem vészes amúgy, mint mondtam, én csak a hdd-t féltem egyedül.A hűtőpadhoz: figyelj arra, hogy a hűtőpad kialakítása megfelelő legyen, mivel ha akadályozod az alaplégáramlást, előfordulhat, hogy még melegebb lesz a gép a paddal együtt!
-
nightmare13
őstag
válasz
Attila8006 #30613 üzenetére
3 év garancia van rá, valószínűleg annyi idő után le is cseréled. Gond lehet belőle, a magas hőmérséklet alapvetően megrövidíti az alkatrészek élettartamát. Amúgy ez még nem vészes hőmérséklet, inkább a vinyó hőmérsékletét kellene csekkolni, annak tényleg nem tesz túl jót a hosszútávú meleg!
-
nightmare13
őstag
válasz
Attila8006 #30611 üzenetére
Ezeknek a Delleknek sajnos nem a legjobb a hűtése, még a gyengébb kiszerelésű notik is melegszenek rendesen, szóval ha így vesszük, akkor kb igen, ennél a típusnál normális ez.
-
nightmare13
őstag
válasz
morpheus133 #30546 üzenetére
Melyik szerviz is volt ez, HP?
-
nightmare13
őstag
válasz
morpheus133 #30538 üzenetére
Én azt ajánlom, hogy vesd fel nekik, hogy kérdezzétek meg róla a fogyaztóvédelmet, mivel a gép állapota hátráltatta a rendeltetésszerű használatot, továbbá te magad a garanciális feltételek miatt nem nyúlhatsz hozzá a géphez, így az ilyen tevékenységek a szervízre hárulnak, akiknek a garanciális idő alatt feladatuk, hogy bármi véletlen hiba esetén vállalják, hogy az adott eszközt működőképes állapotban tartják.
-
nightmare13
őstag
-
nightmare13
őstag
válasz
Puma K #30264 üzenetére
Nekem csak az Y560-nal van tapasztalatom, és azt kell hogy mondjam, az kiváló gép, az egyetlen nagy hibája a fényes kijelző.
Az Y570 esetében annyit biztos rontott a gyártó, hogy rárakta a numpadot is, amitől zsúfolt és kicsit kényelmetlenebb lehetett a bill.
A hűtés és a támogatás szerintem továbbra is kiváló lehet, én még csak akkor hallottam a hangját távolabbról, amikor bekapcsoláskor felpörög a venti, onnantól még terhelésnél is legalább 30 centire kellett hajolnom, hogy halljam.Van egy olyan érzésem, hogy ezt az utódmodellen se rontották el
Garanciát hivatalos lenovo szerviz végzi hazánkban, több helyen le tudod adni, a szervizelés Budapesten zajlik, valószínűleg a nagyobb nyugati országokban ilyenből több is van
-
nightmare13
őstag
válasz
zizaon #30231 üzenetére
Figyelj, ha nem kapcsol be, az sokmindentől lehet. Gondolom te személy szerint kizártál minden problémát. A töltő világít, amikor be van dugva? (Bár akksiról attól függetlenül el kéne tudnia indulni, mivel kb 50%-ra vannak töltve...)
Szóval lehet halott alaplap, rosszul bekötött bekapcsológomb, érdemes visszavinni. -
nightmare13
őstag
válasz
TazLeacher #30228 üzenetére
Ez kicsit gonosz volt...
-
nightmare13
őstag
válasz
GaborGh #30005 üzenetére
Ez leginkább a régi akksikra volt igaz, amiknek a felépítése még eltérő volt a ma használtasoktól. Ma már ez nem kötelező ezt a procedúrát végrehajtani, rontani se ront, de kötelezőnek se kötelező. Ha silány minőségű cellákból áll az akksi, így is, úgy is meg fog dögleni.
-
nightmare13
őstag
válasz
TazLeacher #29898 üzenetére
Ha a mikrofon jackébe nem dugsz semmit, akkor alapértelmezett mikrofonnak marad a lapos mikrofonja.
-
-
nightmare13
őstag
válasz
Muerte #29778 üzenetére
Ne vicceljél már, hogy a gt540 gyenge vga. Erősebb, mint az én HD5730-am, ami a szűrőket kivéve full maxon viszi a moh 2010 multiját, ami szintén frostbyte motoros. Ha szűrőket nem használ, vinnie kell a bc2-t maxon szűrők nélkül.
SPY1817
Szerintem jó az a gép, tudomásom szerint a fedlap és a klaviatúra körüli rész is alumínium-ötvözet.
Itt a notebookcheckes oldal, ahol emlékeim szerint ennek a gépnek az eredményei is szerepelnek alul, ott high beállítások mellett átlag 31 fps jött ki.
-
nightmare13
őstag
válasz
Caesarion #29764 üzenetére
A gyári partíción szereplő windowst szeretne, ehhez a három dvd, amit kiírattam a winfossal én.
Ez gondolom az eredeti alap winfost hozza vissza abban az esetben, ha valaki (lásd matyi) legyalulja a recovery partíciót.Én mindent megpróbáltam, hétfőn még egy karikát próbálok majd.
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gumi és felni topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Dell E6420 laptop (14/i5-G2/4GB/320HDD) - Akku X
- Dell E5440 laptop (14/i3-G4/8GB/128SSD/Magyar/AkkuX)
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest