- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
Herqles
csendes tag
válasz
BluEyes #6084 üzenetére
A vinyóra? És akkor a játékok hogyhogy mennek? Egyébként a C-n bőven van hely, szinte alig van rajt valami (állandó adatmentésben vagyok).
A memóriát egyszer már cserélték, mert 2 GB volt benne, de az egyik memória nem ASUS típusu volt, legalábbis a szervíz után erre hivatkoztak, igaz ezután 1 GB rammal is ugyanazt csinálta.
Mindenesetre köszi, a vinyó jó ötletnek tűnik. -
Met
nagyúr
válasz
BluEyes #6071 üzenetére
Ha nem indul semmilyen USB-s eszköz akkor az garis probléma (szerintem). Biosban nézd meg nem e lehet emelni az USB-k feszültségét vagy esetleg egy bios frissítés. De előtte olvass utána, nehogy megsüss egy pendrive-ot
Nyugodtan foglalkozhatsz a garanciával [pozitív tapasztalat] -
@lbert
tag
válasz
BluEyes #5874 üzenetére
Ja elfelejtettme mondani, az ifjú hölgyet (Aida) volt részem ismerni. A maga idejében remek progi volt.
De! Én meg azt nem értem, minek kukacoskodni picsányi 8M-nak, a gigabájtok korában????
Mikor az utszán olszogatják már szinte a több gigás pendrájvokat. Nem elfér az a 8M. És ha meismeri, lehet nem csak memória inó kiolvasására használja majd.
De bocs ha esetleg túl pozitívan állok a dologhaz. Nem mindenki lehet minimalista. -
Gyuro!
aktív tag
válasz
BluEyes #5847 üzenetére
Hát nem tudom mit nevezünk olcsónak és drágának, de én láttam már eltérő időzítésű memóriákat 1 gigásban és olyan 4-5000 Ft árban! De szerintem is az a legjobb, ha a meglévővel azonos márkát, fajtát teszünk bele!
Én is ebben a cipőben járok! Nem bontottam szét a gépem, hanem megkérdeztem 2 gyári szervízt, h mit ajánlanak a meglévő helyére és most olyan ramot keresek! Amúgy azt szokták még tanácsolni, hogy ha nem bontod/bontatod szét a géped, h megtudd milyen van benne, akkor nagy márkák ramjait érdemes bele tenni, mert azokkal kevesebb gond szokott lenni, "rugalmasabbak" állítják a szervizesek (pl. kingston, hynix, infineon, samsung, nanya)! -
sssent
senior tag
válasz
BluEyes #5530 üzenetére
CPU? memória? Az sem mindegy. Egy Lifebook T7300-al, 1G RAM-mal és X3100-al ~4300 pontot hozott 3DM 2001-ben. Pontosabb adatokat most nem tudok.
Nem mellesleg az egyes gyártók pozitív és negatív irányban is szokták a referenciától eltérő órajelen hajtani a GPU-t. Ez elég nagy különbségeket eredményezhet. Mindent összevetve simán reális is lehet az eredményed.
-
Imperator999
aktív tag
válasz
BluEyes #4648 üzenetére
Az a helyzet h tegnap adtam el a notit, személyes átvétellel, a vevő megnézte élőben, hibátlanul müködött, kiprobálta, mondta h majd akar bele venni dvd-t a cd helyett stb... ma meg már a noti megáll a compaq feliratnál... nem tom mi lett a géppel... a nagymamám használta vagy fél évig könyvelésre szóval nagyon kimélt volt a gép és semmi hibája nem volt a gépnek, majd ha tudok többet irok még.
-
K3NZO
senior tag
válasz
BluEyes #3948 üzenetére
Semmi baj nincs, csak nem megy rajta az xp (F5V), vista szerintem meg nem az igazi (aero nem megy ez a x2300 vga meg vicc). Féltem a gépet mert a vista valami szörnyen kezeli hdd-t. (Már amit lehetett kikapcsoltam, windows search, defrag, frissítések stb...) Ennek ellenére, olyan szinten gyűri és használja, hogy szerintem sokáig nem húzza.
Amit előbb megvitattunk, hogy ASUS support valahogy nem az igazi. Megvettem a gépet és első bekapcsolásnál kiderült, hibás egy memória modul, asus router is mehett a "kukába", ( megvettem majd eladtam mert átlag felhasználónak használhatatlan).
Viszont ami nagy pozitívum ilyen jó touchpad al nem találkoztam még
.
-
icon
senior tag
válasz
BluEyes #3352 üzenetére
Eddíg ok... én még az asztali gépemen próbálkoztam Ghost-tal de mindíg ugyanúgy járok vele, új rendszer indításánál odáig jutok el, hogy kék háttérrel WindowsXp felirat, vinyó kerreg még egy kicsit, és aztán néma csend, és a monitoron semmi nem változik.
Így gépösszeomlásnál reinstall a vége, ami nem egy elegáns megoldás.
-
Quass
tag
válasz
BluEyes #3234 üzenetére
Már késő
Felraktam a drivert, a win. végig nyálalt, hogy ez az illesztőprogram nem ment át a Windows Logo tesztelésén bla-bla. A régi driver 2001-es volt, az újjal egyből felismert még vagy +két dolgot az ismeretlenen kívül...
Köszi a segítséget, nem is tudom, hogy nem vettem észre az ati honlapján a dolgokat. Ez amolyan fától az erdőt jelenség volt.
Mégegyszer köszi mindenkinek!
-
Szabesz
őstag
válasz
BluEyes #3168 üzenetére
Ez nem önérzeteskedés volt, csupán irónia, mert már nevetnem kellett azon hogy a gyártó oldaláról letöltött driver sem megy a gépen
Amúgy mi bajod van a LOL-lal?
Mert először azt akartam reagálni amikor linkelted a SiS oldalát, mert hát biza' hangosan felnevettem kínomban
-
Szabesz
őstag
válasz
BluEyes #3166 üzenetére
Minő érdekes, az ott lévő driver sem jó
(elsők között volt a próbálkozásaim közt)
Egy másik topicban meglett a válasz:
tehát Albacomp D22ES / D220ES notihoz a driverek itt [Bővebben: Link]
Köszönet Gus fórumtársnak -
gorlin
őstag
válasz
BluEyes #3057 üzenetére
Na már megvettem
Acer 5315 (ha jól tudom ebbe már 965 ös lap van,99e volt)
Illetve a FS 89e lett volna 1 gigával ,azért nem vettem meg mert bár a boltban M530 van ráírva de mindenhol máshol M440et írnak(Amilo 1705)Azt szeretném megkérdezni hogy elvileg ebbe a gépbe tudok jobb processzort tenni?Dua Core-t,és mit kell megnéznem a biosban hogy tudja e a SpeedStepet,illetve ehhez az M530-hoz tudom e használni a notebook hardware controllt hogy a magfeszültséget levigyem 1-1.1re .csak interneteznék,szövgegszerkesztenék.
-
demars
addikt
válasz
BluEyes #2513 üzenetére
igazad van, a chipset ben benne van a driver, s felment eddig is . net nélkül...
de ebbe az xp be, amit most tettem fel, benne van alapból az 1.1 es .net, s a 2.0 ás is..!
De eddig is csak a chipsetet ha feltettem, .net nélkül!!! akkor kifagyott!
lehet h csak kellene (kellett volna), neki a .net 1.1 es verziója...??? -
törölt tag
válasz
BluEyes #2402 üzenetére
Nálam F10-re jön be a bios bootmenü... (Compaq evo notbook) Más: jelentős gyorsulást értem el a laptopon azzal, hogy áthelyeztem a swap filet egy külön 2gigás particióra.[link] és a többi meghajtót ezután többször töredezettségmentesitettem. És a C meghajtót kivéve 16-ra vettem 4 helyett az olvasás méretét. Igy 16bytos lépésekben olvassa a swap filet
-
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #2402 üzenetére
pont ezt mondtam már az előbb is, hogy nem érted. ezért hoztam fel az autógumis- biciklis példát, hátha a csöpp agyad azt legalább befogadja. az F12- boot menü szabvány, de mint a bicikligyártóknak a 215ös gumit, nem kell kötelezően használnia, ugyanígy más biost használó notigyártóknak sem kell használniuk mondjuk a phoenix biossal működő számítógépek szabványát. a kötöszködés az milyen szó? nem véletlenül kötözködést akartál írni? sajnálom, hogy ennyire nehezen akarsz megérteni dolgokat, de azt gondolom, ez nem engem minősít. ne is válaszolj erre, innentől nincs mit mondanom neked...attól, hogy még nem jártál kínában, azért csak lehet ott valami, nem? vagy mégis ezt állítod?
-
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #2397 üzenetére
ja, hogy neked olyanod van, az a te bajod. ettől függetlenül az ibm/lenovo, dell, acer, fusi cuccok ezt tudják, titka a bios...szal maradjunk abban, hogy szabvány...ha azt mondom, hogy a 215/65ös gumi szabvány, akkor kiröhögsz, hogy a bicikliden nem ilyen van? vicces gyerek vagy, de tanulj meg gondolkodni...
-
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #2027 üzenetére
vigyázz, a csákó be akar vinni az erdőbe, a callistoga chipset az 945ös, ami támogatja a lentebb felsorolt procikat...
ezt is sztem csak a celeron proci miatt látja 940es chipsetnek...bár az is lehet, hogy az intel a celeron M és az ULV Celeron miatt visszabutította volna? érdekes, ez tényleg le van butítva....ez gáz..
-
dybu
tag
válasz
BluEyes #2027 üzenetére
köszike! bevihetne az erdőbe ha szép lányka lenne
ami most fontosabb: már délelött 9óra óta nézelődöm, és nem tudom eldönteni milyen notebookot vegyek.
200 kp-m van rá, de nem akarok valami ócska vasat venni. tudom a 200 nem sok főleg az én igényeimnek.ha tud valaki segitsen nekem légyszi, ami nekem kellene bele;
wlan, bluetooth, 2magos cpu támogatás [ nem baj ha nem az van benne késöbb ugyis elnyomok rá 1 halom pénzt] , 120gb hdd, 1gb ram, valami olyan vga amin pár játék megmozdul. pl cod2...
-
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #1907 üzenetére
csak ugye megint magyarázkodsz, ahelyett, hogy linkelnél...ez a nagy baj veled. én a tények, és a te véleményed közötti külömbségre világítottam rá...
a kedves fórumtársnak meg ezek voltak a kérdései:
és szeretném kérni a segítségeteket, hogy melyik a jobb ár/érték arányú.
az a ''3500+''-os AMD proci csak parasztvakítás-e, mert a legtöbb gépben ebben az árkategóriában csak 1.6 Ghz-s Intel procit tesznek bele, ami elvileg sokkal lassabb, vagy nem így van?
leírhattad volna, hogy a proci teljesítmény csak egy dolog, össz teljesítményben pár % az eltérés, a linked is ezt mutatja, de te lexarva a tesztelők munkáját, meggyőződésből ezt írtad:
Ez mobil cerka, sokkal gyorsabb a Sempronnál....
te jössz...
szerintem amit itt csinálsz az elég káros hatással lehet a hozzá nem értők végső döntésére, miért nem írod hozzá, hogy úgy gondolom, vagy szerintem...mindenki tudná, hogy nem tény, csak egy vélemény...
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #1904 üzenetére
ja, hogy megint egy hülyeségeden nevetsz? nem érdekel a múltkori baromságod, az rca kábel az rca kábel, az rgb kábel meg rgb kábel marad attól függetlenül, hogy rca dugó van rajta..azt sem tudod, mitől RCA...merthogy van egy cég, aki bevezette (radio corporation of america) meg molex csatlakozó, mi? a gyár a molex, aki kitalálta....mesélj már hány éves vagy? megint csak a baxtatás, tények, linkek meg sehol..olyan ez, mint mikor a flexet flexnek hívjuk, holott az csak egy márka volt az igazi neve sarokcsiszoló...vagy mint a zetor egy márka a traktorok között, de sorolhatnám...csak neked felesleges..
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #1902 üzenetére
senki sem szórakoztat, csak én nevetek a baromságaidon...igazából azon gondolkodom, ha olvasok a hülyeségeidet, és visszakérdezek, tényleg helyett miért basztatással folytatod, és miért nem magyarázattal.....ha olyan okos csákó vagy, nem írsz ekkora baromságokat:
Ez mobil cerka, sokkal gyorsabb a Sempronnál..mi az, hogy sokkal gyorsabb? a kérdéseimre sem válaszolsz, csak a magad igazát hajtod már elég régóta. jobb lenne észrevenni magad, ha kijelentesz valamit, akkor az ne egy vélemény legyen, (vagy ha az, hát írd oda, hogy ezt csak te gondolod) vagy ha nem írod oda, támaszd alá ténnyel, linkkel....akkor a mobil cerka 3X legalább gyorsabb? mert ugye a köznyelvben a kettő még nem sok, a három már talán... -
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #1900 üzenetére
És? na és erről beszélek...proci és proci között lehet hasonló teljesítmény, csak egyvalamivel elég rendesen félrevezeted az embert, mégpedig a fogyasztással, mert ugye a konnektorból mindegy, hogy 35W, vagy 100W... a celeron M ugye nem tudja a speedstepet, így netezésnél is padlógázon zabálja az akksit, teljesítményt próbálsz erőltetni, de meg sem nézted melyik géphez mekkora akksit adnak, mennyit bír vele, mekkora és milyen gyors vinyó, ami ugye megint rendszersebesség szempontból fontos. stbstb. én ha megint notit vennék, kissé más szempontokat vennék előre...de te tudod mit erőltetsz....anno tesztelgettem egy 1.7es régebbi P4es procis notit, meg a mostani 1.73as centrinos notimat....alap dolgokra egy fontos, 1 giga memória, 5400as vinyó, legalább 1.5ös vagy annak megfelelő vinyó. de ha ügyesen érvelsz a véleményed mellett, el tudom fogadni...
-
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #1895 üzenetére
mondjuk nem tudom, te mit néztél a listából..
Mobile AMD Sempron 3400+ .........338.............. 212
Intel Celeron M 1.60GHz ...............364 ..............190
szal lehet, hogy van némi különbség, de ez olyan, mint a régi gépem (intel D805@3.8GHZ, és a mostani (C2D e 6320@3.15GHz) papíron kb 2x annyit tud a mostani procim, de ezt netezés, meg ilyesmik alapján nem lehet észrevenni....
az is érdekes, hogy amíg a celeron m 420 1.6GHz-en 411 pontot kap, addig a 430as 1.73GHz-en 401et... -
Rick4
félisten
válasz
BluEyes #1821 üzenetére
kényszeres hozzászóló vagy? csak mert nem értesz valamit, nem kell mindjárt támadnod, elég, ha elolvasod még párszor:
ez nem d-sub->rca átalakító, hanem egy d-sub->rgb átalakító
az rgb jellé alakított videojelet sosem fogod látni ha egy rca aljzatba dugod, mert az rgbnél külön van szedve a három szín, a simna rca-nál meg a világosság, és a szinek össze vannak rakva egy jelként. senki sem a dugó fajtáját, vagy a formáját kritizálta, egy volt a fontos, a kábel jó-e arra amire a kolléga szeretné, vagy sem...
kár, hogy ezek után még te hiszed okosnak magad...
esélyes, hogy menni fogna, ez volt a nap baromsága, ha nem értesz valamihez, tedd oda a végére, hogy szerintem, és akkor tudjuk, hogy nem tényt közölsz, csak egy véleményt...
[Szerkesztve] -
válasz
BluEyes #1711 üzenetére
nyilván azért, hogy ha kell legyen, de egy lptop álltalában nem azért van, hogy áramszünetkor legyen mivel gépezni, hanem hogyha kell tudd mozgatni. A mozgatás álltalában nem hirtelen kell (legalábbis én nem pár órával elöbb tudom meg sosem, hogy utaznom kell) márpedig 3 max 4 óra alatt feltöltődik mind a két aksi a gépbe.
Különben meg felpakoltam most mindenféle power managemant cuccot, amit találtam, és ilyen beállítást még mindig nem találok
Általában én ezt manuálisan megoldom egy kábel kihúzás mozdulattal
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
BluEyes #1711 üzenetére
A LiOn akksi fullra töltve rekordgyorsasággal veszti el a töltés egy részét. Akkor is, ha csak kiteszed az asztalra.
100-ra szinte nem is lehet tölteni, mert pár perc múlva már visszaesik 99-re. Ekkor a töltő megint felnyomja, pár perc alatt leesik... Innen jön a kérdés: megéri az akksi azt a kis macerát, hogy váratlan helyzetben ne egy szétment darabra kelljen bíznod magad?
Az öregedő akksi ugyanúgy 100%-on van, sokszor a programok nem is érzékelik az álapotát. Csak azt veszed észre, hogy 1 éve 2 órát bírt, sosem használtad, most meg 30 perc után úgy levág, hogy szinte füstöl.
Sipi -
kenwood
veterán
válasz
BluEyes #1667 üzenetére
azt hiszem az sp1esek irtak,h nincs megfelelo vinyo csatlakoztatva,a tobbi elindult es kulonbozo vezerlok telepitese utan allt le.
megnezem a biost es az nliteot.koszi a tippeket,mondjuk erthetetlen,h a hardverfejlesztest ilyen modon oldjak meg es nem is mellekelik a megoldast a termekhez. -
Gaben01
őstag
válasz
BluEyes #1561 üzenetére
Pár PA1510-es tulajt már megkérdeztem,komoly problémáról egyikük se írt.Szétnéztem azon a polcon,de sajna elég szegényes a választék,szal ez a legjobb választás.
Igazából elég lenne egy Dothan magos Pentium M 80-as vinyóval 512 rammal,de sajna a Dell,Acer,Asus,HP mezőnyben ezek általában Linux-al vannak és kb 140-150 körüli árban.Notebook.hu-nál meg 146-ért ilyen felszereltségű Acer-hez még oprendszer sincs.
Én azért remélem hogy nem lesz gond vele,főleg mert a hugom Új-Zélandon lesz fél évet és necces lenne a cserélgetés. -
Gaben01
őstag
válasz
BluEyes #1559 üzenetére
Egy FuSi PA1510 (Turion X2 TL50 1,6GHz,1GB ddrII 667,120GB SATA, Super-multi DVD-RW,15,4 WXGA Crystal View, ATI X1100 256MB,WIFI,XP Home) 165K Metro-ban,de ebből még visszajön az áfa, ergo 139K-ban lesz.Szerintem ennyiért elég korrekt
[link]
Szóval azt mondod nyugodtan maradhat az akksi,nem befolyásolja az élettartamát?
Aktív témák
Hirdetés
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest