- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Aktív témák
-
dybu
tag
-
dybu
tag
hej!
ötleteket szeretnék kérni tőletek a következő problémámra.
adott a laptop: mitac 8615P. itthon albacomp silverline v2 néven fut.
a chipset: via vn890naszóval beleraktam egy core duo t2300 -at, elindul, biosban felismeri a magonkénti 1600mhz-t. windows feltelepít -> magonként 997 mhz-n megy még akkor is ha 100% -ra van terhelve a cpu. 6os a szorzó... 10-esnek kellene lennie számításaim szerint, de legalább 9-esnek...
vista és xp-vel egyaránt ezt csinálja via service pack nem segit.5let?
-
dybu
tag
nem lenne vele semmi gond ha kiszedhető lenne a bios chip, akkor már működne...
fater forrasztott egy kütyüt amivel ilyen chipeket lehet égetni. lehet beforrasztva is égetni csak ahoz pont fordított foglalat kell, de már erre is ráállt pár nap és kész, de holnap reggel beugrok a cégbe és hozok 1 usb-s floppyt... remélem a neten talált dolgokból sikerül flashelnem a bios-t és minden happy lesz újra...
bátyám 1x már elnyomott 1 laptopot, és azt is sikerült megcsinálni, bios csere / szanaszét-szénné forrasztás nélkül.
ha sikerül, természetesen megosztom veletek
( csak azért nem aggódok mert még garis és kicserélik amúgy én sem mosolyognék ) -
dybu
tag
Nah ötleteket kérnék...vannak notebookok amik ha elrontottad a bios frissitést, de van régi biosod vissza tudod tölteni ha bekapcsoláskor nyomva tartasz 1 bizonyos gombot.
Erre a bizonyos gombra szeretnék tippeket kapni...
Egyébként szétszedtem és P-s jelű a bios én meg a simát raktam bele
Ha ki irta volna a nyomorult everest hogy "P"-s akkor azt raktam volna bele dehát igy már tudom hogy annak sem hihetek.még valami: amikor beléptem a biosba 2 érték volt feltüntetve... az egyik a bios verzio ( én azt frissitettem kevés sikerrel ) és a másik... ....a másik az mi?
és ugyanezek a számok szerepeltek a bios chipen is!!!
-
dybu
tag
najo akkor úgy kérdezem hogy barebone mitac 8615-höz hol lehet találni bios-t?
-
dybu
tag
Hi!
A napokban cseréltem cpu-t a notebookomban. 1.86ghz-es celeron M 440 volt benne és Core Duo T2300E -re cseréltem ami elvileg 1.66ghz-on megy. Namármost a cpu csak és kizárólag 1000MHZ-en akar menni. ráengedtem már cpukiller-t 100%-on hátha feljebb megy a szorzó de nem akar.
Kérdésem az lenne; hogy mi a francot csináljak vele hogy tudjon menni 1.66-on is?
BIOS frissités? vagy BIOS-ban esetleg valami beállitás lehet a rossz? egyébként a BIOS felismeri core duonak 1.66-on magonként. A vista is megismeri, csak nem akar annyin menni soharemélem valaki tud segiteni. válaszokat elöre is köszi.
dybumod: most raktam ujra a rendszert is és semmi....
-
dybu
tag
válasz
BluEyes #2027 üzenetére
köszike! bevihetne az erdőbe ha szép lányka lenne
ami most fontosabb: már délelött 9óra óta nézelődöm, és nem tudom eldönteni milyen notebookot vegyek.
200 kp-m van rá, de nem akarok valami ócska vasat venni. tudom a 200 nem sok főleg az én igényeimnek.ha tud valaki segitsen nekem légyszi, ami nekem kellene bele;
wlan, bluetooth, 2magos cpu támogatás [ nem baj ha nem az van benne késöbb ugyis elnyomok rá 1 halom pénzt] , 120gb hdd, 1gb ram, valami olyan vga amin pár játék megmozdul. pl cod2...
-
dybu
tag
sziasztok notebook guruk
kovetkezo lenne a kerdesem:
mitol fugg hogy a notebook allitja a szorzojat cpu terhelestol fuggoen?
fugg chipkeszlettol es cpu-tol egyarant?most 1 olyan notebookrol vagyok amiben celeron m440 van es ez nem allitja fullon koxol es nagyon melegszik. ha vennek bele core duot vagy valami mas cpu-t mi lenne a helyzet?
itt a chipset :Mobile Intel Calistoga-G i940GMLvalaszokat elore is koszonom es bocsi az ekezetek miatt de kinai a windows amirol vagyok
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest