- BlitzWolf termékek topicja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Yettel topik
Aktív témák
-
válasz
#20196435 #17320 üzenetére
több lehetőség is van;
- el sem indul majd a noti a specifikációban szereplőtől több memóriával!
- elindul a noti, de csak a specifikációban szereplő méretben látja a memóriát!
- látja majd az összes memóriát - esetlegesen 2 gb méretben is, mert történt változás; például a bios frissítése, miután már képes 2 gb memóriát lekezelni a rendszer!amit a következő hozzászólásodban írtál, az más téma; a buios hiába kezel 4 gb memóriát, a 32 bit képes asztali windows verziókban úgynevezett mesterséges korlát az, hogy összesen csak 4 gb memóriát képesek megcímezni - ebben a 4 gb memóriában viszont minden beletartozik; vga...stb. tehát miután megcímezte a rendszer a videókártyát -- és minden más címzésre váró memóriát -, utána ezek a memóriák már levonódtak a 4 gb keretből, és hiába van a rendszerben 4 gb ram, abból már csak kevesebbet tud megcímezni, a többi kihasználatlanul a levegőben lóg!
-
törölt tag
válasz
#20196435 #17320 üzenetére
arra gondolok, hogy a bios bebootol 1GB-ról és később a windows mégis látja a 2GB-ot ?(mert forditva van olyan hogy bios 4GB-ot lát és ennek ellenére később 32bites windows csak 3GB-ot cimez meg, és használ) szóval nem mindig az van a windowsban megcimezve, amit a bios lát
-
BluEyes
őstag
válasz
#20196435 #2420 üzenetére
Ez - ahogy a kolléga mondja - egy általános láma-ellenes üzenet, a Microsoftnak az a fontos, hogy működjön az OS megbízhatóan, ezért szerintük a júzer inkább ne baxogtassa.
Ha ragaszkodsz a virtuális memóriához, ill. azt gondolod, hogy az XP hibátlan működéséhez elengedhetetlen, alternatív megfejtés a ramdisk használata. Ha van pl. két gigád, akkor mondjuk lehet 800 mega a rendszeré, a maradék 1,2 gigára meg egy ramdisket csinálsz, és az egészet odaadod a swap fájlnak. Így a káposzta is jóllakik és a kecske is megmarad: lesz swap fájlod, de a memóriában, tehát gyors lesz.
Kipróbáltam, de aztán leszedtem a ramdisket, mert én a magam részéről semmi értelmét nem láttam a használatának. Ha van is előnye, az számomra nem derült ki. Mondjuk semmi extra igényű dolgot nem futtatok, és 2GB van a gépemben, így bőven jó nekem, hogy egyszerűen csak letiltottam a virtuális memóriát a vinyón. -
törölt tag
válasz
#20196435 #2420 üzenetére
sajnos én nem tudok németül. mondjuk ahoyg elnézem ez egy szabvány figyelmezetető üzenet, ilyeneket kapsz ha ki akarod kapcsolni a rendszervisszaállítót, vagy az automatikus frissítéseket.
valóban oka van, ugyanis az átlag otthoni user nem feltétlenül jó, a piszálja ezeket a dolgokat, mert nem ért hozzá, de meglátva a figyelmeztetést megijed, hogy mégsem kéne.igazából nem a stabilitás volt a kérdésem, mert azt tudom, hogy mindkét esetben ugyanolyan stabil a rendszer. csak sebességet kérdeztem, hogy másoknál mik a tapasztalatok. nem terjesztek hülyeségeket, tényleg így használom már kb egy másfél éve a gépeimet, csak lusta voltam ki-be kapcsolgatni a sebesség megmérése végett, de mivel most felvetődött a kérdés, így gondoltam mégkérdezem azért.
-
törölt tag
válasz
#20196435 #2417 üzenetére
nekem (mivel egyelőre preinstallált laptopom van) egy darab partícióm van, azon kikapcsolva a lapozófájl. mondjuk a régi laptopon 1 gigával is már így volt, most ezen a két gigával meg pláne. csak gondoltam megkérdezem azért mások véleményét, hogy marhaság-e, vagy sem.
egyébként semmi gond nincs vele, semmi nem fagy, meg ilyenek. a Photoshop CS2 problémázik, hogy miért nincs swap, de elindul amúgy rendesen, meg minden működik benne.
-
válasz
#20196435 #2410 üzenetére
nem bootolásnál volt, hanem netezés közben, windows alatt. hangszórók, meg driver pedig működnek. meg azt vettem észre, hogy mostanában, mintha állandóan dolgozna a vinyó,még ha nem csinálok semmit akkoris
van vmi progi, ami megmutatja, hogy éppen mi használhatja? remélem nem őrült meg szegény gépecske
-
-
Rick4
félisten
válasz
#20196435 #2296 üzenetére
64bit maradt az FSB
a reggel első jó poénja....
ha everestet nézed, akkor ez a dolog ott lesz leírva, hogy alaplap->lapkakészlet->memóriavezérlő és ott az aktív módnak 128 bitnek kell lennie, de ez nem az FSB, hanem a memóriavezérlés. persze csak akkor, ha a chipset is olyan, ami támogatja ezt az üzemmódot, a több memória mindenképp jó, még ha csak 64 biten megy, akkor is. hibernálást pedig a winben a start menü->beállítások->vezérlőpult->energiagazdálkodási lehetőségek, ott a harmadik fül (win XP SP" esetén) a hibernálás, odakattintasz, és kipipálod, ekkor tudod hibernálni..
-
Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BlitzWolf termékek topicja
- Reklámblokkolók topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen routert?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest