- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
sksporky
tag
Sziasztok!
Hát sajnos valakinek nincs pénze jobb gépre mint a FS én is olyat fogok venni azt is csak kedvezményes hitelre.Szerintem az is megteszi munkára,internetre,játszani meg sztem asztali gépen,de inkább konzolon érdemes.Sajnos tisztában vagyok azzal hogy nem a legjobb választás a Fuji de ez van akciósan most.
Nekem az lenne a kérdésem hogy ha majd megveszem a gépet hogyan tudom összekapcsolni az asztali gépemen fogott rádiós nettel,tehát netezni szeretnék vele majd ilyen módon.?
-
Rick4
félisten
a proci körül fogják csavarok, az északi hídnál nem tudom, van-e, de ha minden látható csavart kitekersz akkor simán le tudod venni, nem nagy kaland. azért legyen valami jó hővezető paszta is kéznél, ha rakod össze..
célszerű lesz a bilentyűzetet is kivenned, de az is csak pár csavar, levenni lassan vedd le, mert ott vannak a kábelek is..
-
Rick4
félisten
az én 1.73as Dothan magos procimnál kb 25-30% feszkót lehetett visszavenni, ami így ugye 4-5 fokos hőmérsékletcsökkenést jelentett, a hasonlóság miat ez a celeron M nél is így kell hogy működjön. emiatt több akkuidőd marad, nem beszélve arról, hogy a be sem kapcsoló ventillátor az akksit sem eszi, a füledet sem bántja. ne számíts nagy dolgokra, ezzel szerintem 5-10-15 percet lehet nyerni, de sokszor épp csak ennyi kellene még, és nincs. aprók között szokott lenni mobilproci dögivel, elég jó áron..
-
BluEyes
őstag
Mint már (kétszer is
) írtam, cerka esetében nem megy. Arra alkalmas - nem Celeron - procik esetében érdemes kísérletezni a magfeszültség és az órajelek beállításával, mert értelemszerűen a kisebb órajel és magfesz kisebb fogyasztással jár, ebből következően kisebb hőtermelést és hosszabb akkuidőt eredményez. Én akkuról gyak. nem használom a notimat, így engem nem zavar a cerka ebbéli hiányossága.
-
BluEyes
őstag
Szóval mégse fusi lett.
A Celeron - mint előbb is írtam - egyetlen igazi hátránya, hogy a mag feszültségét és az órajelet nem lehet módosítani, tehát netezés közben is teljes tempóval dolgozik. Így értelemszerűen az NHC feltelepítése is felesleges.
A proci cseréjével még ráérsz, célszerűen a gari vége fele lesz érdemes elgondolkodni a dolgon, ha egyáltalán szükség lesz rá. Addigra amúgy is sokkal olcsóbbak lesznek a procik. -
BluEyes
őstag
Az FS belépő modelljei (Amilo) a "nem ajánlott" katergóriába tartoznak itt a fórumon, az okokat nem írom le, a Milyen notebookot topicban keress rá, szinte minde oldalon kifejti valaki.
A Via chipset önmagában vállalható lenne, de a beleintegrált vga még az Intel integráltjait is alulmúlja. Netezni, officolni persze megfelelő.
A Celeron az egyetlen a mobil processzorok között, amelyik nem támogatja az energiatakarékos üzemmódot (azaz nem veszi vissza az órajelét, ha nincs terhelve). Ez a legkisebb rossz a választott gépedben, mert procit lehet cserélni később. A teljesítménye sokmindenre bőven elég. Itt egy grafikion, ahol megnézheted, hol áll az M440 a többiekhez képest, ez alapján meg tudod tippelni, hogy mire elég ez a proci. Nekem is m440 van a notimban, eddig mindenre elég volt az ereje. Az M520 ebben a listában el van rontva, én 450 pontot kaptam egy ilyen procival szerelt gépen ebben a tesztben.
Mennyiért vennéd a fusit, illetve mennyit szánnál max notebookra? -
Shadowfax
addikt
Teljesítménybeli különbség alig érezhető a kettő közt, viszont egyiket sem ajánljuk. A Celeron M nem képes a SpeedStepre, azaz az órajelet dinamikusan változtatni, ergo full kakaón megy, jobban melegszik a gép, ezért többet pörög a venti is...
Ha teheted, akkor Pentium M, Core Duo, Core 2 Duo procival szerelt gépek közül válogass.
(Igaz, hogy a notebookot nem pusztán a teljesítményadatok szerint kellene választani...)
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest