- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Valakinek esetleg tipp, hogy miért nem tudom a képen láthatónál finomabbra állítani az őrlést? Egyszerűen nem tudom tovább tekerni, erőltetni meg nem akarom. Már próbáltam azt is, hogy kiüreítem az őrlőt és kicsitt visszább is tekerem, de nem megy.
Egyébként a jelenlegi finomságon is kurva vízes a kv, crema meg semmi... -
TheProb
veterán
Azt néztem én is, de bennem az volt, hogy órajárás szerinti irányban csökkentem az őrlési méretet, ellentétesen meg növelem. Ez a koncepció meg szembe benne azzal, hogy ahhoz a pöcökhöz igazítsam a finomságot. Tuti fix, hogy az a pöcök lesz az igazodási alap? Mert akkor értem, miért nincs cremám...
-
z123456z
őstag
Én nem ítélem el érte, ráadásul nem is akar sokat húzni rajta. Nagyon jó ár még annyiért is. És még fent van, tehát gyanítom, hogy nem ment el. Ezért is vagyok gondban, mert ha jó áron nem tud eladni egy vadonatúj készüléket, hogy fogom eladni a fél éves 3300-ast? Kettőt tartani azért nekem luxus lenne. Hétvégén szerintem teszek egy próbát, meglátjuk.
-
törölt tag
Én a sokadszorra megvásárolt Sage Barista Proval elértem azt a szintet amit kerestem a kávézásban, automatánál pedig megállapodtam a Philips EP3510-nál ami megközelíti a karos kvalitásait, de megelégszik olcsóbb kávékkal is.
Ami ár-érték arányban a Philips felé helyezi a hangsúlyt.
A legolcsóbb gőzcsöves Philipset venném, hozzá egy extra SBS szelepet hogy testesebb legyen a kávé, egy tejkiöntőt tejgőzöléshez és valahogy meghekkelném, kicserélném a gőzcsövet a régi xsmall gőzcsövére. -
Pá
addikt
Mert nem csak keretet adott meg, hanem igényt is (Latte Macchiato) és nem biztos, hogy a kettő teljesen fedésben van.
Én úgy láttam kapott 100ezres ajánlatot is, ami belefér a keretbe, meg kapott olyat is, ami a keretnél drágább de jobban kielégíti a támaszott igényt.Innentől meg a kérdező el tudja dönteni, hogy melyik a fontosabb, vagy melyikből enged picit.
-
ad4m1337
aktív tag
Köszi szépen mindenkinek az ajánlásokat!
Kb napi 2-4x kávét főznék le vele, nem menne brutál nagy üzemben... ajánlották még a Jura márkát, az borsosabb, de láttam, hogy vannak felújított gépek.
Van kifejezetten ajánlott felújított gép kereskedő Budapesten, megéri ilyenekkel foglalkozni vagy az én használatomra maradjak inkább Delonghi/Philips vonalon?
Nekem a cél, hogy könnyen takarítható legyen, könnyű legyen használni, ne legyen vele macera.
-
Pellini Espresso Bar n82, nos életem első Pellini tapasztalata. Hazajöttem Karácsonyra, anyám vett ebből egy kg-t mert SPAR-ban akciós volt.
Nagyon bejön mindhármunknak. 2. legdurvább őrlési fokozat. Az illata abszolút átlag, semmi kiemelkedő, de az íze:
Ez az első olyan kávém, ami selymes, mintha capuccino kávé lenne, de mégis nagyon erős-aromás. Finom^^
Első blikkre a fekete Lavazza-hoz tudnám hasonlítani de az nem elég testes, reggeli kávénak nem állja meg a helyét, ez a Pellini viszont igen, mert könnyűnek érzed mégis megvan benne a lórugás. -
FőDudu
veterán
Persze.
User manual Philips Series 1200 EP1220 (English - 110 pages)
Tizedik oldal, Standby time. -
jjeahh
nagyúr
Csaj ismerős Philips automatába mindíg ezt veszi, pedig kipróbálta a Kimbo Aroma Gold-ot, Lavazza Crema e Aroma-t is, de neki ez jön be a legjobban. Én még nem kóstoltam, majd egyszer, picit tartok tőle, hogy az intensity azért 9/10, mert sok benne a robusta, vagy sötét pörkölés, ami nem lenne annyira fasza.
szerk, közben találtam egy olyan infót, hogy 80% arabica, szal a pörkölés marad -
jjeahh
nagyúr
Fotós topikból ismerős a nicked, üdv itt is
. Ezeket pont nem próbáltam, de a Dallmayr és Pellini kávéi nálam is tervben vannak. A Lavazzákkal nekem eddig úgy tűnik nem lehet mellényúlni, de ezt a Classico-t még nem kóstoltam. Az a Philips meg valszeg semmivel sem rosszabb, mint az én Delonghim
.
Más, amúgy a Bellarom handcraft kávéi megérnek egy kóstolást, ha másért nem is, legalább azért, mert olcsók és rájuk van írva a pörkölés dátuma, sőt, az óra is. Az enyém 2 hete volt pörkölve, este 8-kor
. Így néznek ki, ezt kell keresni:
-
Caffé Vergnano-ból nekem még a Gran Aroma volt, igazából az is kellemes volt, de nem annyira kiemelkedő
Ami viszont nagyon bejött legutóbb a Mövenpick Caffé Crema
Ami pedig brutál szar volt és soha többet, vagy a Dallmayr D'oro Intensa, vagy a Home Baristából ilyen bronzos csomagolású.
Na az olyan égett volt, hogy brr... ihatatlan. A gép is kínlódott vele, olyan olajos volt.De lehet csak valami beragadt készlet volt.
A Dallmayr Home Barista narancsos csomagolású viszont jó volt.
-
PioDVD
senior tag
Lehet, rosszul fogalmaztam. Vagy félreértettem volna?
A használati szerint minden italhoz (1200-nál ez 2) tartozik 3 féle italmennyiség (kevés, normál, sok), és ebből csak a sokhoz tartozó érték állítható. Azaz ha a kevés is több, mint a ristrettó (és szinte biztosan az), akkor nem tudom visszább venni.
Persze most beugrott, hogy a sokhoz is állíthatom a ristrettót, meg ha hülyén is néz ki így a sorrend.
-
PioDVD
senior tag
Kösz!
Eszembe jutott, de mint írtam, van, ahol beírod a kódot, majd törlöd a kosárból a cuccot, a kód mégis felhasználttá válik. Nem lőném így el.
A wizzair rémlik legfrisebb példaként.Másoktól is kérdezem:
A 3200-as széria milyennek számít? Ristretto (nekem), tejes bisz-baszok (fiamnak), ezek az igények. Láttam ajánlott gépet tesztben (más márka), de az 5 fokozatú daráló nekem kevésnek tűnik, most egy Graef örlőm van, 2x fokozattal - tulzásnak tűnhet, de van, hogy 13-asról 12-esre állítom, mert van különbség, úgy jobb. Ami még talán jó lenne, az az előáztatás*, nem tudom, mennyire általános ez.*Lehet, nem ez a neve, arra gondolok, mikor pár mp-ig áztatja a pogácsát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged