- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
#85578752 #4926 üzenetére
Ez érdekes, 15 sec körül van a koffein görbe teteje, azt hittem hogy közelebb van a másik két görbéhez.
Így viszont jó kérdés, hogy ugyanolyan folyadékmennyiséget nézve a ristrettoban, vagy espressoban van-e több koffein. (pl egy ristretto vs utolag ketté öntött espresso).De gyanítom, hogy ez is a főzési módtól függ, hogy a ristretto egy 15 másodperces shot, vagy finomabbra őrölt kávéval 20-30 másodperces.
-
markussandor
senior tag
válasz
#85578752 #4910 üzenetére
Én nagyon hosszú kávét készítek (120-140 ml), szóval pont nem izgat az első 2-3 csepp víz. Ráadásul cappuccino-t csinálok belőle, szóval a nagy bögrémet megpumpolom tejjel, tejhabbal.
Eszpresszót csak addig főztem, amíg be nem állítottam a számomra ideális ízt a gépen, azaz minden őrlő és vízhőfok kombinációból főztem egyet, és addig kóstolgattam ízesítés nélkül, amíg a legjobbat meg nem találtam az adott nyersanyagból. A következő kávém megint más lesz, akkor kezdem elölről a tesztet :-) -
gergo5991
őstag
-
gergo5991
őstag
válasz
#85578752 #4908 üzenetére
valahogy nem jön be nekem ez a dolog, elnézve a karos presszó gépek ilyet nem csinálnak, ott egybe jön ki a szép aranybarna kávé itt meg nyom es kis vizet, aztán valami higitott vizes kávé kezd el jönni az elején. Lehet ez csak egy ilyen vizuál effekt romboló, de ha ettől jöbb lesz a kávé hát legyen
köszönöm a válaszokat
-
viktorhu
veterán
válasz
#85578752 #4896 üzenetére
A kofffein állítólag gyorsan kioldódik, szóval az inkább függhet a mennyiségtől. De az ízextrakciót növeli, ha kicsit hosszabbra főzöd - én a savanyú kávéknál a kávé mennyiségét szoktam csökkenteni (amíg külön őröltem, addig az őrlési finomsággal játszottam, de most az automatát max finomságon használom alapból, és mégis hamar savanyú lesz a kicsit világosabb kávé).
-
mpo
veterán
válasz
#85578752 #4851 üzenetére
Citromsavra vonatkozik a kérdésem.
A Grohe WC kagyló leírása mindent tilt, ÜFSZ a Groheclean-t javasolta:Grohe Grohclean tisztítószer 500 ml, 6.231 Ft
Nyomozás német oldalról.
Datasheet:
Chemical name: Citric acid
Quantity: 5-10%Vettem a patikában 50 g citromsavat 200 Ft-ért.
A permetező flakon 500 ml, 319 Ft volt.
Legközelebb 500 g citromsav lesz 800 Ft-ért, így egy adag 80 Ft-ba fog kerülni, ami nagyon messze van a 6231 Ft-tól.A kávéfőzőhöz vettem 1500-ért a WPRO CLD250 Kávéfőző Vízkőoldót 250 ml, a fele kell egy tisztításhoz, de ebben tejsav is van.
Lehet-e a sima citromsavat használni és hány %-os oldatban? -
markussandor
senior tag
-
jocoka75
tag
válasz
#85578752 #4816 üzenetére
Meg van a hiba! A multiszelep tetején ahova csatlakozik az 5 cső az egyik csatlakozásnál pont középen van egy hajszál repedés ,nagyon nehéz észrevenni fel kellett tegyem a nagyiítós szemüvegem Csináltam egy főzést csak tisztán vízzel ,hogy legyen nyomás alatt és akkor látszik, hogy könnyedzik . Megpróbálkozom valami spéci erős vizálló hőálló műanyag ragasztóval lehet hogy jó lesz .
-
jocoka75
tag
válasz
#85578752 #4811 üzenetére
Azt nem tudom , hogy hol lehet ott lyuk? Esetleg műanyag ragasztással vagy gondoltam még a forrasztó párkára össze olvasztom a tetejét ,hátha be tudom csinálni a lyukat.
Eléggé kokányolás ,de ez van.Lehet, hogy itt van külön alkatrész :https://kavegepalkatresz.cady.hu/primea-ring-pre74114r38-c-94_106_250.html?osCsid=tobbe88avgpo7gbhg9hojkong4
-
Joc24
tag
válasz
#85578752 #4798 üzenetére
Pont ez a legaggasztóbb, hogy az anyagminőség összehasonlíthatatlan. Persze mindenhol minden, gyártónál vannak hibás darabok amibe belefuthat az ember ez nem is lenne probléma, de ez olyan mintha ugyanezt legyártatták volna máshol. Furcsa mindenesetre ezért is inogtam meg...
-
Joc24
tag
válasz
#85578752 #4795 üzenetére
Az elsőnél valami mechanikai hiba volt. A főző része beragadt egy helyen amikor ürítette a zaccot és nem mozdult többé... A második 'cserekészülék' meg programhibás lett egész egyszerűen nem állt le sem a főzéssel sem az öblítéssel semmivel... A második készülék amit az Alzától kaptunk már szemmel láthatóan minőségileg sem volt olyan mint az első, totál gagyi hatása van, még a hangja is sokkal silányabb.. kb egy hetet bírt...
Amúgy nagyon szerettük az elsőt, de félek ha megint kicseréljük újra valami gagyit kapunk...
Persze, ha folyamatosan cserélni kell akkor örökké lesz gépünk a garancia miatt, csak nem szeretek az Alzához járni.. 😊 -
arcsin
senior tag
válasz
#85578752 #4795 üzenetére
Engem is érdekelne mi gond volt vele. Mi lassan 1éve vettük a miénket (2021. 01. 02.) és szűrt vízzel használjuk, de semmi baja. Ha kéri a vízkőmentesítést akkor veszek a dmben port és kész. Napi 2-3 kévét főzünk le.
-
bazsimano
őstag
válasz
#85578752 #4738 üzenetére
3 gyerkoc mellett, per pillanat most ezt a pepecselest azt hiszem nem tudjuk bevallalni
:
kotyogos is volt nekunk , az kivalo voltmi nagyo szerettuk..bialletti volt ha jol emlkeszem nem tudom jol irtam-e
volt karos is...
de most lehet hogy az kell nekunk , hogy gomb megnyom es lesz egy ugy ahogy normalis kavenk, amit elvezthetunkmeg a gyerek ordibalas kozepette is!!!
-
bazsimano
őstag
válasz
#85578752 #4736 üzenetére
koszonom szepen a vaalszt!
felesegemmel egy egyszeru gepet keresunk...nme vagyunk nagy kave orultek, csak finom legyen es meglegyen a reggeli 1-2 kave gyorsan. Tudom borzalom de eddig nescafet ittunk ... ne kevezzetek meg minket
Tehat most gondolkodunk egy ilyen gepen.
bar lehet hogy picit varunk vele, hogy lecsengjen a karacsonyi orulet...
koszonom a valaszt...akkor ezeket a philips 1200-2200 szeriakat sem huzzuk ki a lsitainkbol...bar ugye a 2200 szeria az mar kereten felul van per pillanat...
-
jagofett
tag
válasz
#85578752 #4697 üzenetére
Köszönöm a videókat! Szóval ha jól értem azt mondod a Latte változat jobban megéri mert az gőzcsöves, és a különbségből nem tudnék jobb tejhabosítót venni? A panarello csövet le lehet szerelni ennél?
#4698 Imy
Mivel jobb a Philips, mi volt a döntő hogy azt választottad? Az ha jól láttam 140 körül szokott lenni, ha az akciós árat nézzük akkor majdnem duplája -
törölt tag
válasz
#85578752 #4611 üzenetére
Közben nálam folytatódott a Sarista projekt, hogy használhatóvá tegyek egy darabka Philips történelmet és egy picit a zsákutcába jutott és kidobott fejlesztés eredményeit is feltámasszam saját használatra.
Ahhoz hogy használható legyen a teljesen szétszedett zsírmentes, szárazra tisztított főzőegység, kicseréltem a forgattyús tengelyt a Minutoéra, ami geometriájában kicsit más, de a méretek és fontos pontok megegyeznek, a tengely hornyokat leszámítva, ami inkompatibilissé teszik a Sarista főzőegységét más Philips gépekkel. Egy kicsit le kellett kerekíteni a forgattyús tengely átkötő cső külső éleit, hogy el tudjon forogni a váz alsó lekerekített kivágásában. A kivágást is lehetett volna szögletessé reszelni, de így masszívabb maradt a váz és visszaállítható eredeti állapotába a főzőegység.
Teszt módban óvatosan végigjárattam, kis túlterhelés volt a dugattyú záródásakor, kenés híján. Ezért hát kapott zsírozást a dugattyú tengelyén, a csúszópályákon, továbbá új boroszilikátgolyót és prémium hengerfejtömítést.
A váz pontosan illeszkedik a Minuto fészkébe, a mechanika rendkívül halkan és finoman jár, nem kattan nagyot, a főzőhenger kialakítása olyan, hogy nyitáskor a keletkező vákuumot kiegyenlítse.
A keletkező crema is elegendő, pedig nincs akkora nyomás, mint a hagyományos főzőegységek nyomásfokozójánál, ez egy igazi café crema főző főzőegység. De rövidet főzve kiegyensúlyozott presszót készít.
Kíváncsi leszek mennyire lesz más a karbantartás igénye, mennyire készít iható hosszú kávét. -
arcsin
senior tag
válasz
#85578752 #4645 üzenetére
Az esperto a kicsi mérete miatt is befutó lehet. Ha elfogyna az olcsó Tchibo gép, ott van még az ikertesója a Sencor-tól.
-
bigmasterg
addikt
válasz
#85578752 #4616 üzenetére
Dehát a szarvasi nem tud erős kávét, ahogyan (a hidelmekkel ellentétben) a kotyogós sem.
Legalábbis számomra az erős kávé az espresso, amire intenzív ízek jellemzőek, 1:2 körüli aránnyal.
Amihez meg ugye finomra őrölt kávé és nagy nyomás kell, ezt nem tudja pl egy szarvasi.Van itthon két Bialetti és automatából egy DeLonghi ECAM 21.117.SB is.
A delonghi erősebb kávét tud szerintem. Bár a beépített örlője jó lenne, ha még finomabbra tudna őrölni.
Kipróbáltam azt is, hogy Fio Allground-al őröltem hozzá kávét és jobb eredményeket lehetett elérni vele.
Napi szinten ez nyilván nem reális. Ha már külön darálom a kávét, akkor nem automatába fogom rakni, hanem a Robotba és jó eséllyel igazi espressot kapok. -
törölt tag
válasz
#85578752 #4611 üzenetére
Mégiscsak visszakerült az üveggolyó, így kb. a tizedik 21 ml-es főzet iható lett max aromán max hőfokon legfinomabb őrleménnyel hulladékkávéból. Ezzel ennyit lehet, szakadékba hátszéllel, vissza kellett rakni a pipacsőre a régi piros szilikonokat, a kék prémium mintha sokkal kisebb lenne mint a helyes méret, nem is tömít jól, ez lehetett a nyomásvesztés oka. Happy end.
-
törölt tag
-
Gaben92
őstag
válasz
#85578752 #4569 üzenetére
Hogy egy barátom szavaival éljek: “Ilyen ez az ilyen.”
Lényeg a lényeg, a Mielét akárhogy állítottam csak OK volt a kávé. Aztán más babbal aminek tudom milyen íze kellene, hogy legyen citromlé… Meguntam…
Nem tudom, hogy maga a gép ilyen, vagy valami baja lett a nagy állásban, de a csepptálca is baromi gyorsan megtelt. Volt olyan, hogy 3 kávé után jött az üzenet, hogy empty drip tray, szóval rá merek kockáztatni, hogy valami gebasz volt vele és emiatt volt alulkivonatolt a kávé folyamatosan de nem mondom biztosra. A pakk (nem tudom magyarul mi a neve szóval ha baromságot írtam bocsi
) is elég nedves volt. Visszavittem, árát visszakaptam, a Jura meg beüzemelés után gyári beállításokkal rögtön jó eszpresszót főzött. Halkabb is mint a Miele de nagyon durván, bár ebben benne van szerintem az is, hogy más a “tónusa”.
A touch szerintem amúgy rezisztív mert szimpla odanyúlásra nem érzékel, kell neki egy kis nyomás, de kávéfőzőről szólva megértem. Az már most tetszik, hogy alapból a főmenün 6 kávé van de azt testre lehet szabni, hogy melyik 6 legyen. Mielében Café Lattéhoz menüben kellett túrkálni mert Eszpresszó, Kávé, Cappucino, Macchiato gombok voltak rajta csak dedikálva.
A bögrevilágítást mondjuk megmondom őszintén nem értem.
Még filózok, hogy megvegyem-e hozzá a WiFi connect-et. Nem olyan vészes összeg de ha a reggeli kávét Siri nem tudja lefőzni akkor nem sok értelmét látom. Apple HomeKit vagy HomeAssistant alól ha lehet vezérelni akkor viszont lehet beruházok rá.
-
z-csongor
csendes tag
válasz
#85578752 #4537 üzenetére
Ezt lehet hasznalni PicoBaristo deluxe-hoz? Barmi, ami javitana a lefolyo kave minosegen, jo lenne nekem
(Az elotortenet annyi, hogy egy Delonghit csereltem le (panaszkodtam is rola) abban a remenyben, hogy majd jobb kavet keszit, de ez az otlet sajnos nem jott be. A beallitasok barmifele permutaciojaban ketfele kavet tud nyujtani:
- Frissen porkoltbol (Has bean, pacificaffe) citromle
- Lidl Bellarom 100% arabica kavekbol gyorsan lefolyo keseru mosogatole) -
Voice24
őstag
válasz
#85578752 #4555 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam. De amúgy ezt nem lehet átverni az őrölt kávés dologgal. Korábban többen írtátok, hogy Philipseknél úgy oldjátok meg az első öblítést, hogy lefuttattok egy őrölt kávés programot kávé nélkül. Ez a Delonghi nem megy tovább, amíg nincs beleöntve a kávé, tehát ha lehet is választani capuccinohoz őrölt kávét, az őrlemény nélkül nem fog továbbmenni. De lehet, hogy teszek majd egy próbát.
-
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
#85578752 #4447 üzenetére
Köszi! Eddig egyáltalán nem csinálta, mostmeg napok óta minden egyes kávénál. Pont gondolkoztam is, hogy tisztításnál nem baj-e a csapvíz, ezekszerint jobb a szűrt ott is. Sosem törölgetem amúgy, hagyom száradni, de akkor ugye a vízkő méginkább ottmarad. :/
Zsírozni szoktam rendszeresen, de csak a mozgó részeknél. Ha jól értem vékonyan akkor érdemes az egész felületét bekenni? A másik, hogy sajnos a szilikonos részekre is ráment a kávé, így beleragadt, olyan helyekre is, ahova nem érek el. Érdemes lenne szervízben kitisztíttatni? Lehet ennek nincs köze a lecsapódáshoz, csak általánosságban kérdem (egyébként hetente, rendszeresn tisztítom az egységet). -
bigmasterg
addikt
válasz
#85578752 #4381 üzenetére
Cream: Delonghi gép (ecam 21.117), friss pörkölésű kávéval: [link]
Boltival viszont tényleg nem tudja ezt.
Ma raktam bele boltit, mert elfogyott a rendes kávé. Hát rettenetes egysíkú íze van az összes eddig általam kóstolt boltinak. De lehet nem próbáltam még eleget.Kíváncsi leszek, hogy ebből a gépből ki lehet-e hozni többet külön őrölt kávéval. Van egy hario kézi örlőm, de azzal nem próbálkoztam, mondván hogy úgysem tud elég konzisztensen őrölni, az inkább kotyogós mellé való.
Előrendeltem egy Eureka single dose-t, első körben egy robot mellé akarom, de kíváncsiságból majd ki akarom próbálni, hogy egy normálisabb örlő javít-e az automata ízén. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #4260 üzenetére
De az öblítővíz azon része a zacctartályba folyik, már ha az általam ismert Saeco rendszerű. Víz többi része a bemeneti pipacsövön keresztül visszafolyik a csepptálcába. Mivel visszatérő kérdés, most már lemértem a csepptálcába menő vizet, a tálca tömegének többszöri mérésével:
Öblítés: 26-27 gramm.
Főzés: 10-11 gramm.Főzéskor a zaccpogácsa elviszi a víz egy részét, illetve itt beállítástól függően mérhet valaki eltérő értékeket (szárazabb vagy nedvesebb pogácsa esetén).
Öblítés után a főzőteret kitöltő vizet a dugattyú fellöki és leöblíti vele a zaccpályát, majd a zacctartályban köt ki. A dugattyú alatti üregben maradó víz visszafolyik a csepptálcába. Viszont dugattyú lehet kétféle is:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3623-3623.html
Nekem a régebbi fajta fémszitás van, ami elvileg több vizet lök fel (nem bír olyan hirtelen visszafolyni, de ezt saját szememmel láttam is), mint az újabb nagylyukú esetében (amit mondjuk nem láttam).
-
MegalodonS
őstag
válasz
#85578752 #4184 üzenetére
Amugy ez '' modding''
nem jar garancia vesztessel
Most irt a Gaggia,hogy mi a termekszama a habositonak
Most ez kompatibilis, minden 5xxx sorozathoz???
Amikor megvettem a gepemet,kiprobaltam tobb fele ''lenek nevezet tejnek nevezett keszitmennyel, de sem a mandula,kokusz,rizs,zab nem jo,de meg ezek ''Barista'' verzioi sem.Most egy kollegam hoz rendes hazi tehen tejet, nem tudom valaki probalta mar
??
-
törölt tag
válasz
#85578752 #4186 üzenetére
Ebben igazad van, akinek az automata kávéfőző jön be az tuningolja, hogy minél jobb legyen a végeredmény.
Amúgy milliós karos szettel is lehet húgyot készíteni, ahogy sok étteremben, fagyizóban, stb. helyeken kaptam már ihatatlan kávét.
Ezeknek egy ilyen automata kávéfőző kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen házat vegyek?
- Óvodások homokozója
- Microsoft Excel topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged