-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Mittu88 #5081 üzenetére
Aha, így már érthető. Azt tudod csinálni, hogy a cappuccino gombra állítasz be egy testreszabott mennyiséget lattéhoz, ezt csak a legnagyobb mennyiséghez lehet beállítani, a többi gyári értéken marad.
A használati utasításban "Az italok legnagyobb alapértelmezett beállításának beprogramozása" résznél van leírva, hogyan kell. Lehet hogy mivel ebben a típusban nincs tej mennyiség gomb, csak egyféle tejhosszt tárol el, ekkor cappuccinohoz mindig manuálisan kell megállítani a tejhabosítást. Ha viszont nem állítható a tej hossza, az botrány. -
törölt tag
válasz
Mittu88 #5077 üzenetére
A lényeg, hogy szeretnénk segíteni ha valamiért nem sikerül ilyet létrehozni és szeretnéd.
Semmi bántás tényleg.
Néha csinálok ilyeneket duplafalú pohárba, de nem szeretem, megöli a tej réteg a kávé cremáját, sokkal jobb előbb presszót főzve, majd tejet habosítva latte artot önteni, így megmarad valamennyi aroma a cremából. (Akár "art" nélkül is) -
törölt tag
válasz
Mittu88 #4971 üzenetére
Van pár vélemény Amazonon, hogy nem jól illeszkedik, de meg lehet mókolni gyári patron gumitömítésével, meg hogy nem jó az íze, meg hogy sötét lé jön belőle. Ilyen a kancsó patronja is, át kell öblíteni pár litert hogy jó legyen, ízben is. Lehet hogy egy filterkorong a kancsó talpszelepében megoldaná a szénpor problémát.
-
törölt tag
válasz
Mittu88 #4968 üzenetére
Nálam soha nem jön össze az ilyen literre megadott hatékonyság, 27nk°-os vízzel.
Ehelyett Tesco-s szűrőpatront használok Brita kancsóban, akcióban most 8800-ra jön ki az éves adag, havonta cserélem. Ez megy a karos gépbe is (3 naponta 3 liter), automatába is (kétnaponta 1 l), ivókulacsba is (napi 1 l) csapvízzel beállítva kb. 1:2 arányban, azaz kb. 80 litert bír megszűrni. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mittu88 #4505 üzenetére
- Ezek szerint, ami neked kell, az ULKA EX7 / EX7GW / EP7 típusokkal kompatibilis.
- Ami nekem van itt szétszedve, az ULKA EP5 / EX5 / EP5GW széria:https://www.ebay.fr/itm/124879094667
Csak az enyém már kopott, ezért nincs 4 mm. A főzőegységben lévő golyó pedig 5 mm-es.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mittu88 #4498 üzenetére
A Saeco EX5 pumpában 3,8 mm, bár nincs most itt a jobbik (fém) tolómérőm, a műanyag digitális ennyit mutat rá. A tengelyvég, amiben ül, 5 mm. Csak azért említem, mert ilyen pumpák olcsóbbak, vagy épp bontott is akadhat, amiből ki lehetne venni.
Egy furcsa ötlet, gombostű:
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1107285.html
De a műanyag tűfejben maradó fémrész aggályos.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mittu88 #3517 üzenetére
Hacsak nem szakadt meg a tekercse (ami talán kevéssé valószínű), a vízpumpa nem némul el, hanem halkan zúg és mondjuk azért nem ad vizet, mert vízköves, tömítési hibás például.
Viszont több helyen is olvastam, hogy a Hall-elemes áramlásmérő (mini vízóra) hibája okozhat ilyet ezeknél, hogy a processzor letilt és szinte halottnak tűnik tőle a gép.
-
andrasferenc
tag
válasz
Mittu88 #3268 üzenetére
Semmi különös. Felírtam a naptáramba, amikor vízkőtlenítettem a kávéautomatát, illetve vízszűrőt cseréltem.
Általában igyekszem akciósan megvásárolni akár a kávét, akár a kellékeket. Amikor kedvező áron van valami, akkor többet vásárolok.
Ugyan ez van a szemeskávé vásárlásánál is. Figyelem a lejárati időket.
A közölt költségek tájékoztató jellegűek, mivel üzletenként is eltérnek az áraki. Volt, amikor vízszűrőpatront 500 Ft/db áron vásároltam. -
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mittu88 #3246 üzenetére
Amúgy természetesen a rendellenes vízkövesedésből lehetne következtetni, hogy valami gond van és pluszban látja még a gépben lévő szűrő fajtáját, elvileg beleköthetne a szerviz.
Vagy akkor érdemes kivenni a szűrőbetétet, hogy ne is lássák, de ettől függetlenül a Wessper egy vállalható márkának néz ki.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Mittu88 #3246 üzenetére
Az egy lengyel cég áruja: https://www.agdmaster.com/
Wessper szűrők: https://wessper.com/en/
Vállalható szerintem. Egyébként, ha nem is kávészerviz, de videoszervizem volt régebben és bizonyára nem vettem volna észre, ha másfajta színtelen szilikonzsírt rak bele valaki a kávégépbe. Noha azon belül lehet még eltérő viszkozitású (sűrűbb vagy folyósabb).
De ami a képen látszik, az talán még eredeti is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest