Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Az összefoglalóban írt Denkmit vízkőoldó tényleg van olyan jó, mint a philips saját márkás drága cucca? Nem akarnék feleslegesen annyit kiadni, plusz futár díj, ha nincs jelentős difi
-
mgTerminator
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
ja az enyém is, itt állt fél évet a darált Frei és kb se íze se bűze mondom csinálom kicsit erősebbre mert olyan mint a limonádé, tettem bele 1 és 1/3-ot elkezdte préselni de nem bírta így kidobta. Először otthagytam a gépet és nem tudtam miért nem jött le a kávé mondom ennyire hülye voltam hogy nem indítottam el? Másodjára már megvártam és kidobta mondom fasza, 3 adag ment a kukába, bár amúgy is sz@r.
-
Gaben92
őstag
A legtöbb automatának van darált kávé betöltője, nézd meg a kézikönyvét. Ami fontos, hogy a darált kávé nem oda megy ahova a bab. Külön betöltő nyílása van és egyszerre egy főzetre való darált kávét tudsz/szabad belerakni. Legtöbb géphez adnak is egy mérő kanalat ami direkt az őrölt kávé kiméréséhez van. A betöltőből csak beesik a kávé a főzőegységbe általában, szóval ha túltöltöd akkor jó eséllyel megakad a főzőegység tömörítés közben és lehet szétszedni takarításra.
Valami ilyesmi betöltőnyílást keress (ez egy Philips 3200 elvileg, 2200-ról nem találtam képet)

-
Gaben92
őstag
válasz
mgTerminator
üzenetére
A kávébab olajos. Mikor darálod akkor a darálás közben kisajtolt olaj megtapad a darálón lévő mikrokarcokon is, emiatt (is) tud beivódni nagyon durván, onnantól pedig minden későbbi daráláson érződni fog.
A darált kávé ezzel szemben csak beesik a főzőegységbe és egy kis tömörítést kap, szóval max a következő 1-2 főzésre lehet hatással. De ha valami nagyon rosszul sülne el akkor sincs gond mert vagy ki lehet kapni a gépből a komplett főzőegységet és átmosni, vagy ott a tisztítótabletta. Darálót ezzel szemben nem lehet egyszerűen pucolni.
Emiatt mondja egyöntetűen mindenki, hogy ízesítettet és túlzottan olajos babot ne.
-
Gaben92
őstag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Függ a babtól is. Ahogy írták némelyik intenzívebb íz képes egy életre beleivódni a darálóba, másrészt van amelyik ízesített bab úgy működik, hogy a bab felületén van egy vékony cukorban gazdag réteg, na az tudja tönkre vágni a darálót.
-
mgTerminator
veterán
válasz
Andreaspasco
üzenetére
De azt írták hogy rövidtávon tönkreteszi a darálót
-
F.B.I.
veterán
válasz
mgTerminator
üzenetére
Ezt én sem értem mit csinálhat az ízesített, Primadonnában volt sokszor, semmi baja a darálònak, pedig vagy 6 éves....lehet ezek az újak nem bírják.
-
Gaben92
őstag
Ha csak ízesítettet akarsz akkor felejtsd el az automata gépeket teljesen. Lehet éppen használni őket őrölt kávévál de gyakorlatilag a lényegét veszti el a gép. Daráltból egy adagot tudsz egyszerre bele tenni, nem csak “feltöltöd azt kész” mint bab esetén. Ha leginkább Frei menne akkor daráló és egy karos gép az egyetlen értelmes választás. Automatáknak a darálóját rövid távon taccsra vágja az ízesített kávé és sok esetben amint ízesített kávét talál a szerviz a darálóban ugrik még a gari is rögtön.
-
Dapro
senior tag
szóval akkor ha darált verziót veszem (azt hiszem láttam olyat is ) akkor az jó? (a gép befogad daráltat is )
-
Dapro
senior tag
Üdv, adott egy philips 2200 at (lattego) és a kérdésem az lenne, hogy valahol olvastam , hogy nem ajánlott ezekbe izesitett szemes kavet tenni. Ez igaz? Cafe Freit szeretnék venni.

-
Nagya21
addikt
HAli!!!
Az első érték az alapértelmezett, a második a programozható -tól-ig.
Ital*
Alapértelmezett (ml)
Programozható (ml)
Espresso
40
≃ 20-tól ≃ 180-ig
Kávé
180
≃ 100-tól ≃ 240-ig
Long
160
≃ 115-től ≃ 250-ig
Doppio+
120
≃ 80-tól ≃ 180-ig
Americano
Espresso:
40
Víz:
110
Espresso:
≃ 20- tól ≃ 180-ig
Víz:
≃ 50- tól ≃ 300-ig
Long Black
Víz:
120
Espresso:
80
Víz:
≃ 50- tól ≃ 300-ig
Espresso:
≃ 40- tól ≃ 360-ig
Over ice
100
≃ 40-től ≃ 240-igÜdv Nagya
-
ToBeY
nagyúr
Azoktól kérdezném akinek újabb típusú philips (vagy más) gépük van amelyik ír millilitert,hogy a "cafe au lait" hány ml kávé és hány ml tej gyári beállításon?(egy screenshot jól jönne
)
(nekem régi 5000 széria van amelyik még nem ír ml) -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Nekem is 300-nál lehetett, mert most 390 és múltkor jelzett. De lejátszottam zsíroldó tabletta nélkül, mivel általában szétszedéssel tisztítok, így nem is volt kéznél.
Azt láttam, hogy nekem mindegy is nagyjából, hiszen a dugattyút, annak belső részét a fémszűrő mögött, az elvezető csövet és a kifolyót / diszpenzert manuálisan is szoktam tisztítani, ugyanaz lényegében.
A tisztítóprogram láthatóan felfelé nyomja szakaszosan a tabletta anyagát, bár valószínűleg lefelé is áramlik belőle valamennyi, ami lényeges az alsó szűrő alatti rész, illetve bojlerspirál belső zsíroldása szempontjából, mivel ezeknél ott is megy visszafelé némi zacc.
Savazóprogramot videón láttam, a gyártó utasításai szerint azt sem lehet kérésre indítani, csak amikor a gép "akarja" és szerviztrükköt sem láttam rá eddig.
Amikor én savaztam az ismeretlen állapotban vásárolt gépem, azt másképp oldottam meg, de ahhoz szét kellett szedni, fecskendővel átnyomni a savat stb. trükkjei vannak ennek.
A fent írt 300 persze úgy értendő, hogy több volt eredetileg, csak én barkácsoltam az elektronikával, egy TTP223 érintőkapcsolót építettem be az előlap mögé, mert zavart a főkapcsoló nehézkes működése. Mint kiderült, ezt a kék LED-del kombinált gomb mechanikai megoldása okozza.
De míg ezt beépítettem az áramkörbe és megoldottam a megfelelő illesztést, a kísérletek közben azt vettem észre, valahogy nullázódott a gyári beállítás.
-
Nagya21
addikt
válasz
markussandor
üzenetére
HAli!
300 adagonként szól, hogy tisztitsd ki, nekem 900 adagnál se szólt a Calc miatt.(legkeményebb víznél)
Egy ajánlás: Ha végeztél a KV fözésnél, a mosogatás gombot ne 1* nyomd, hanem 2*, mert másodikra is eléggé barnás.
Tisztító tabletta 100v200db olcsón a Auchanba van, lapos kerek doboz, piros fedővel, vmi 2xxx huf.
Üdv Nagya -
markussandor
senior tag
Sziasztok, 5 hónapja van egy Krups EA810B70 automata kávéfőzőm. A víz keménységét a maximumra állítottam, de eddig nem jelezte, hogy tisztítani kellene (se clean, se calc). Manuálisan nem lehet elindítani a tisztító programot? Eddig kb 150 adag kávét főzött le. Vagy ez még nem mennyiség neki?
-
törölt tag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Az lehet, de elvileg hűtőhideg tejet kell gőzölni.
Most hogy megpimpeltem a hőérzékelőt fél kilóval, a gőzölés is magasabb hőfokon zajlik, a kávéval sincs az a növényi fanyar íz többé amiket eddig adott hidegen némely kávéval.
De tudom hogy ezt nem lehet minden géppel megcsinálni, míg garis, talán a melegebb tej segíthet. -
roti86
őstag
válasz
mgTerminator
üzenetére
Vízkőtelenítve mikor volt? Vagy Aquaclean szűrővel van használva?
-
mgTerminator
veterán
Sziasztok!
Van egy Philips 5400 series és muter arra panaszkodik hogy nem elég meleg a latte. Már feltekertem maxra a hőmérsékletet a beállításokban, lehet ezzel valamit kezdeni?
-
törölt tag
Delonghi ECAM350.50.SB Dinamica 175e, ez még a válság előtti ár ezért a gépért. Most majdnem megkergültem, de ezzel úgyse lehet rooibost főzni, szóval kihagyom. De ha valaki ilyet szeretne és elkerülte a figyelmét, csak szólok.
-
Voice24
őstag
válasz
Andreaspasco
üzenetére
A legtöbb automata gép számára ez így fordított, az enyém Delonghi, az is előbb a tejhabot engedi, és utána a kávét. Amúgy tök mindegy, hogyan hívják, nekem így jó és kész!
Nem is engedem rá a maximális tejhab mennyiséget, mert nekem akkor már túl light az ital. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Andreaspasco
üzenetére
Alapjárton igen így készül igen,de a philips gép úgy csinálja.Hanem úgy ahogyan a latta macchiat-ot is,csak kevesebb tejjel tej+ rá a kávé.
Amúgy ezt café au lait-nek mondanám inkább (bár lehet ott több a tej) franc se tudja ezeket
-
[Ixub]
tag
Nekem a Delonghi mellé ilyet adtak karácsony előtt. Jobban örültem neki, mint egy kávénak.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Ezt nem szabályozza külön, a processzor csak az átfolyó vízmennyiséget méri egy kis lapátkerekes érzékelővel (vízórához hasonló), aminek a fordulatát számolja (mágnes + Hall-szenzor). Ez a víztartály után, a pumpa előtt van beiktatva, ahol még nyomás sem hat rá.
Viszont, amikor az őrlés finomabb, az áramlás lassul, mert a pumpa nehezebben nyomja át a vizet. A lapátkerék pontossága nem tökéletes, lassabb fordulaton esetleg nehezebben mozog, talán a pumpa által keltett vibráció változása is visszahat rá (ahogy a vizet rángatja), emiatt több víznek kell átfolyni, hogy leszámoljon ugyanannyi fordulatot. Változó lehet, hogy a vízből mennyit szív magába az őrlemény, vagy olyan is van, hogy az előző, finomabb őrlemény tömítő / lassító hatása még érvényesül, hiába állítottuk azóta már durvábbra.
Úgyhogy ez hibát nem indikál, csak ilyen a technika / fizika.
-
gergo5991
őstag
sima kávé:
[link]
bal oldali 3-4-es darálás
jobb oldali 1-es darálás.
érdekes, hogy az 1es darálásban kevesebb a viz, lehet a kávépogyásában maradt a hiány?espresso:
[link]
bal oldali 1es darálás
jobb oldali 3mas darálásitt meg pont ellenkedőleg, az 1es daráláson több vizet kapott az espresso.. ezt nem értem
-
Andreaspasco
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Ha egyszer jársz a metróban, akkor a Rioba Gold kávét próbáld ki!!

-
Nagya21
addikt
válasz
Andreaspasco
üzenetére
HAli!
Mondjuk ajándék Kimbónak ne nézd az árát.......
Maradok a Dalmayar-Mövenpick vonalon, Most majd a Davidoff kv-t akarom majd kipróbálni.
Üdv Nagya -
gergo5991
őstag
delonghi 350.55-nél azt vettem észre, próba képp 3-4 ről 1-2re tekertem a darálás finomságát, és igy brutál a hab a kávén szép barna is, izre is jobb, de mintha a gép nem birná nyomni a vizet, a gép belsejéből hallatszott lefőzés közben egy kattanás, hát inkább vissza tettem a darálást 3-4 közé, nemsokára hozok képet a kávéról hogy milyen 3-4esen és 1-2esen
-
mpo
veterán
válasz
Andreaspasco
üzenetére
Létezik valaki, aki a Frei-féle mákos-lecsó ízű kávéért ad 12000+ Ft-ot?
-
veszbud22
lelkes újonc
válasz
Andreaspasco
üzenetére
Szia!
Most 101.900Ft-ért látom újracsomagoltan.
Amit te írsz már elvitték, vagy felemelték az árát?Köszi!
-
n@p@lm
addikt
-
RBJ
addikt
Végre elfogyott a gép mellé kapott Tchibo kávé. Szokásos Pellinim elnézve még vizuálisan is körbepis...i a tchibot a pellini. Viszont ebben a gépben nem elég karakteres a pellinim.
Seagefrado lesz a következő remélem az erősebb lesz.
Vagy nagyon hozzá vagyok még szokva a Gaggia által főzötthöz. -
Nagya21
addikt
Hali!
Ha csak a KV főzés a cél, akkor legalapabb darálós is megteszi.
Nekm delonghi, és krupps volt, a krupps kicsi, halkabb mint a delonghi.
A delonghi nagyobb "intelligensebb", meg sztem jobb is.
Most vettem egy delonghi magnifica evo Ecam290.81.tb 148000huf ért, és ez már capuccinót, latte macchiatót is tud csinálni.
Ezeket is karban kell idönként tartani, takarítani, ezzel számolj.
Úhh jó drága lett a delongim....185k.
Üdv Nagya -
Dyde
aktív tag
Sziasztok. Kinőttük a kapszulás kávéfőzőt és most őrlődök azon hogy mi váltsa le. Nem vagyunk hatalmas gourmék kávé téren, viszont lusták inkább (nekem az őrlés,kotyogózás,takarítás elég nagy macera a kapszulás után) uh elgondolkoztam az automata gépen is. Van olyan gép 100-170e ft körül ami ajánlható? Mert az ajánlóba lévő gépek már inkább 200+ viszont tényleg érdemes ennyit költeni rá mert alatta inkább szenvedés/minőségben nem éri meg?
-
bazsimano
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
koszonom mindenkinek a valaszokat!
ma probalok kavet venni
aztan szerintem a holnapi nap amikro a gyerkocok oviba/suliba lesznek akkor kibontjuk.
Biztos ami biztos keszitek videot is rola
az ordog sosem alszik alapon...
kavebol meg illy/vagy lavazza lesz szeirntem amit talalok a kozelbe...
melyik ajanlottabb?
elore is koszonom!
-
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Hali!
A Delonghi is tud dupla adagot darálni - főzni egyszerre.
A Krupps csak egyadagos, de ha 2* megnyomtad a gombot akkor egymásután lefőzte a 2 adagot.
Üdv Nagya -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ElGatto
üzenetére
Elvileg 7 g a standard espresso, amit persze módosíthat az egyéni igény. A Saeco főzőegységnél is nagyjából ez a középérték. 9-10 g férhet bele talán legfeljebb.
Melléhulló, feltapadó őrlemény nem olyan sok, illetve a még üres őrlő feltöltése is elvesz valamennyit.
Bár a mellészórást tapasztaltam a Krups esetében is és úgy tűnik, a sötétebb pörkölésű babok jobban hajlamosak sztatikus feltöltődés miatt is jobban szóródni. Ha főzés előtt öblítünk, a felszálló pára ezeket a dörzselektromos feltöltődéseket kisüti / kiegyenlíti, de akkor meg a párás alkatrészeken jobban letapad az őrlemény.
-
ElGatto
aktív tag
Hi,
Srácok mi a reális kávébab fogyás?
Mármint kb. 250g babot elhasználtunk 5 nap alatt kb. napi 4 csésze kávéra az olyan 20 csésze. Mondjuk eggyesével főztük, de én keveslem.
Szerintetek reális?
Presszót 2 csészéssel kellene főzni hátha úgy takarékosabb?
-
mpo
veterán
A DeLonghi ECAM22.112.
120e Ft helyett hétfőn az Emagnál 99.990 Ft lesz, ha appot használsz. -
Andreaspasco
tag
Sziasztok!!!
saeco ri 9841/01 lirika plus kávégépen, hogyan tudom megnézni hány kávé lett főzve vele.
Köszi! -
viktorhu
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Őszintén szólva két balkézzel is rendelkezem, szóval nem szívesen szedek szét finommechanikát, mert akkor az úgy is fog maradni. Ha kávégépszervizben egy javításnál / karbantartásnál megkérem őket, hogy hangolják finomabbra az őrlést, akkor megcsinálják, vagy hülyének fognak nézni?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Nálam a kerámia kések csúsznak egymáson, nem érnek össze, annyit rugózik a műanyag felfüggesztés, hogy összeérés után még 2-3 fokozatot lehet rajta szorítani, de az csak gyúrja, porítja a kávét, nem nagyon lesz belőle jobb őrlemény.
Videón amit eddig láttam, a kalibrált őrlő az 1-es jelzéshez esik, vagyis csak durvábbra lehet állítani gyárilag, a kalibrált a legfinomabb állás, én középre raktam a tárcsát, úgy hogy kicsavarozva a négy csavart megemeltem a tetejét és kihúzva a tengelyt a minimumból csináltam középállást, így még el lehet tekerni mínusz hat fokozatot (nálam az csak 2 fokozat, más a beosztás). Most a kettő között használom a savas kék Dallmayrrel, a legkisebbre állítva már keserű is, nem csak savas, így viszont egész jót készít, megemelt hőfokon.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
A kerámiabetétes őrlőnek vannak korlátai, illetve idővel tágulhat kicsit a mechanika, de közelről csak a fémkéses őrlőt ismerem. Ennél igény szerint korrigálható a gyári beállítás (egy kis szereléssel), hogy szinte kakaó finomságúra őröljön. Ami persze nem jó, de nekem sikerült, amikor még csak tanulmányoztam a technikát.
Itt nem lesz baja, ha összeér a két őrlőalkatrész, mert a peremgyűrűnél felfekszik, így a recés rész nem tud összeérni. A kerámiánál itt van a probléma, ha jól tudom, nem szabad összeérnie véletlenül sem.
-
viktorhu
veterán
Az enyémnél legfinomabb beállításon sem vagyok elégedett az őrlemény finomságával, nem is mozdítom el onnan. Bár ez kávéfüggő, a robusztát is tartalmazó keverékek esetén erősebb az extrakció és jobban gátolja az átfolyást az őrlemény, de sima arabicát nem tud túl finomra őrölni. Lehet, hogy csak kopott már az őrlő? Tavaly nyáron kapott szervizben egy karbantartást, akkor azt mondták, hogy jó állapotban van.
-
bozont
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi. Én is 4-5 között használom kávétól függően, hármason már sokszor darabos a folyása és a kávé is keserű.
Érdekes hogy néztem egy-két ilyen behangolós videót és mindenhol 1-2 állásra tekerték a darálót. Persze más gép meg, kávé, de akkora eltéres csak nem lehet.#5688 Kiskutya
Ha már bevan töltve a kávé akkor csak menet közben, de üresen bármikor lehet. Nincs kávészem ami beszorulna.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H440 fehér GIGABYTE 750W
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor maradok én is a darált Freinél

)