Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Sziasztok!
Egy delonghi automata kávéfőző gephez jó ez a dm-es vízkőoldó? link
3 egységet szoktam tölteni a tartályba rá pedig maxig öntöm a vizet.
(elvileg igy számoltam ki de kehet tévedek) -
biker
nagyúr
3 hét utáni helyzetjelentés Philips EP sorozat kifolyó ügyben
[link] -
z123456z
őstag
Én ilyen mennyiségnél hanyagolnám a tejtartályt. Azt állandóan töltögetni kell. Olyat nem néztél, ami a tejesdobozból dolgozik közvetlenül? A Saeco készülékei ilyenek. Nem kell töltögetni, gőzzel átöblíti a pálcát és a csövet, előbbit elég eltörölni a használat után. És tud egyszerre két tejes italt klszíteni. Van itt néhány fórumtársnak, talán ideálisabb ebből a szempontból egy irodában, mint egy lattego.
-
FőDudu
veterán
En Philipset hasznalok napi szinten.
Lattego 2240/31.
Ez egy olcso (en 300 Euro korul vettem) verzio - es a Philipseknel nincs kulonbseg a kulonbozo verziok altal fozott kaveban. Ugyanaz a kozponti egyseguk - max a vezerles mas igy tobb fele kavet keszitenek vagy tovabb aztatnak es a nagyobb modellekben van tobb szemely reszere betarolhato beallitas meg esetleg mar van LCD kijelzoje. Nekem nem kellett - ugyis max Cappuccino/Latte Macchiato amit iszunk. (en azt is hideg tejet bele boritva, szoval nem a habos funkciot hasznalom).3 fo hasznalja - en iszok 2-3 lattet (reggel normal, este decaf), nejem szinten, fiam meg a teahoz/kakaohoz is azon csinalja a forro vizet (tul kemeny a vizunk, a szurojevel megszureti). Legalabb napi 1x toltjuk a viz tartalyat. Ugyanigy kb napi urites kell, mert 8 adagos a zacctartoja.
A Philipsre szamolj havi 1 szurovel - az gyariban kb 20 Euro, Wessper pedig 4 Euro korul van. Kell meg kave olaj oldo tabletta - abbol a gyari az 1 euro per tabletta (havonta kell, vagy 500 adagonkent) - itt 150db 12 Euro. Ezen felul kell a vizkotlenites - azt a DM-ben kaphato sarga Denk Mit kavegephez valo vizkooldoval csinalom. Egyszerre 2 is kellhet vagy meg tobb. Darabja 1 Euro korul van nalunk - nalatok az extraprofitado jol lathatoan emeli az arat. En mar havonta csinalom a vizkotlenitest is. Elso par honapban nem csinaltam - elvileg keri a gep amikor esedekes, de nalam a tej habositasnal a nyomas lecsokkent es nem habositott jol.
Nalunk elfogy havonta minimum 1 kilo szemes kave - es melle meg legalabb egy 250 grammos decaf kavepor. Nalatok szamolj ennek a sokszorosaval (4-5x). Ha este is meloznak, akkor meg tobbel.
Az Eletta Explore gepet csak csaladnal probaltam, az mar mas kategoria mint egy Lattego. Azert is kerul ketszer/haromszor annyiba. Hideg italok keszitese, hideg hab, stb.
Philipset ki lehet fogni nagyon leakciozva - a topik tarsak szoktak vasarolni valamilyen szulinapi regisztracioval (nem tudom az cegre mukodik-e). Valaki majd leirja neked a menetet.
-
vicces
addikt
Én megcsináltam ez első, alkoholos filces tuningot a rivelian
a krómozott tejkifolyót már az első napon elraktam a fiókba. -
DrDobos
őstag
Amennyi tejjel iszom a lattemat vagy cafe au laitomat, tele toltott lattegoval le tudnek fozni 6-8at is, ettol is függ
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Igen, lehet úgy egyszerre két kávét főzni, hogy egymás után kétszer nyomom meg a gombot és két pohárba a két kifolyó csövön jön ki a kávé. Úgy láttam, amikor kipróbáltam az első időben, hogy azok a pogácsák nem lettek dupla méretűek. Ráadásul, mi nejemmel különböző mennyiségű kávét iszunk, így problémás utólag kanalazgatni.
Hadd kérdezzem meg, hogy az automatika nem állíthatódott el, vagy egyáltalán lehet a gépet resetelni valamilyen gombok együtt nyomásával?
Szervizbe emiatt nem fogom vinni, csak reménykedtem, hogy van valamilyen házi megoldás erre. -
FőDudu
veterán
Nem arrol van szo, hogy nem birja ki - nyilvan kibir napi 10-20 kavet a Lattego is rohogve - de 8 kave utan ki kell uriteni a zacctartalyat, kimosni a talcajat. Nem ilyen volumenre terveztek. Majdnem 2 perc amig elkeszit egy legnagyobb lattet - idobe is telik.
Napi 20 kave mar kb. heti 1 KG kave lesz, melle x liter tej, stb.
Ezt vagy takaritono takaritja ki naponta, vagy elore lathatolag problema lesz ki tisztitsa/toltse a gepet rendszeresen. Szoval surlodast szulhet. Gondold at elore mi lehet.Hidd el, nem olyan egyszeru, hogy beteszel egy gepet az irodaba es kesz.

Nyilvan a cafeteriabol akarod csinalni (kulfoldrol csak tippelem, nem ismerem a szabalyokat) - inkabb kerdezd meg oket elore, akarnak-e egyaltalan kavefozot. Lehet, hogy nem is lenyeges es mondjuk (jobb/ujabb) klimat szeretnenek.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
egykori
üzenetére
A Jura főzőegysége szimpla vagy dupla vastagságú pogácsát is képes tömöríteni egy menetben, ellentétben a Saeco rendszerével, ami 13 mm felett koppan (ha beszorul, kidobja főzés nélkül).
Talán ezzel lehet kapcsolatban a jelenség, de nem volt ilyen gépem, csak netről ismerem.
-
FőDudu
veterán
Technikailag beteheted, de tul kicsi, hogy ezzel szorakozzon barki.
2 adag tej fer bele, szerintem az keves ahhoz, hogy egy kollektivatol el lehessen varni, hogy kivegye, megtoltse, ha tul sok van benne akkor elrakja.
En ugy forditanam, hogy vagy veszel egy rendes gepet, vagy ne szorakozz haztartasi kavefozokkel. Ahogy mar mondtak: rendes, tobb eves garit nem kapsz a media marktban cegre - egyszerubb venni egy jo felujitott Jura vagy hasonlo kaliberu gepet garanciaval.
Pl: Használt Jura kávégépek – Jura kávégép
(semmi kozom a ceghez - kulfoldon elek)
-
Sziasztok, hosszú ideje csak rendszeres olvasója vagyok a topiknak, utoljára 2022-ben írtam. Akkor váltottam a ~6 évig használt Saeco PicoBaristo gépről egy Jura E6-ra.
A minőség, a működés, a lefőzött kávé rendben van, elégedettek vagyunk. Amiért írok, az nem különösen fontos probléma, csak nem értem az okát. Az útmutató szerint a zacctartályt 16 lefőzött kávé után üríteni kell. Ez majdnem két évig így is volt, aztán egy ideig 13 adag után kért zacctartály ürítést és most egy jó hónapja 14 adag után. Érdeklődtem emiatt egy szervizes szakinál, aki szerint a tálca érintkezői a kávéolaj miatt áthúznak, amikor odáig ér a tálcában lévő víz, és ezért érzékeli, hogy üríteni kell. Persze ez nálunk nincs így mert oda egyáltalán nem kerül a tálcából kávéolajos víz, ugyanis a kávéfőzés kezdetekor és végén is pohárba engedem az átmosó vizet, tehát nem megy a tálcába. Egyébként, minden tisztítási és karbantartási előírást maradéktalanul betartok.
Szeretném kérdezni, milyen más oka lehet annak, hogy egyszer csak nem tudja a 16 adagot kiszámolni? -
psg5
veterán
-
FőDudu
veterán
A nagyobb (es hutoben tarolhato) tejtartaly miatt a Delonghi lehet a jobb valasztas ha ilyen sok emberre kell.
Nekem Lattego van, de ott max 2 tejes italnyi tej fer a tejtartoba - mig a Delonghi tartalya szerintem joval nagyobb.
En ezt a tipust nem ismerem, de az altalam ismert Eletta Explore tartalya az joval nagyobb. Es ott van hideg italok keszitese is kulon tartalybol. Ez kb a becelzott arszinted (260+fa).
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Ha csak az a fontos, hogy napi 20 kávét a lehető legkevesebb meghibásodással főzzön, saját tejtartálya legyen és nem gond a rendszeres karbantartás, de az viszonylag egyszerű legyen és költséghatékony, akkor az alábbi három közül melyik inkább?:
DE-LONGHI ECAM380.85.SB Dinamica Plus
PHILIPS EP5543/90 5500 LatteGo
PHILIPS EP5547/90 5500 LatteGo -
FőDudu
veterán
Megcsinaltam en is. No ez tenyleg eleg koszos.
Mi kb mindig itthon vagyunk, igy nincs olyan 2 nap amikor nincs hasznalva.
De olyanoknal, akik 1-2 hetre elutaznak, foleg nyaron, nos ott tuti idealis tenyeszhely van mindenfele gomba es bakterium szamara. Ott tuti elet lesz benne 2 het alatt.Igazabol ez ilyen kave olajos lerakodas - nagyon nehez jol letisztitani. Papir torlovel benyulva lepucoltam amit lehet, aztan ecsetttel meg fultisztito palcikaval rakentem a feloldott kave olaj oldo tablettat jo surun, majd vagy 3-4-x atmostam es meg utana is fultisztitoval az elerhetetlenebb helyeken amig mar tok tiszta lett. Vegul tiszta vizet atfolyatva (kis 1 literes virag locsolobol) mar nem jott ki semmi, fultisztitoval bele nyulkalva sem volt elszinezodes a fultisztiton.
1 ev 3 honapos lattego - mondjuk pont tegnap volt nagytakaritva (vizko, kave olaj, zsirzas). Az also kepen lathato kis fedel takarja le ezt a kamrat - a rajta levo lukon nyultam be egy csavar huzoval es ugy vettem ki.
A tobbieknek mondom, hogy a kromozott reszeket oldalra kell huzni, nem felfele. Alulrol kezdve a gep jobb es bal oldala fele. Eloszor kijon az alja, aztan a teteje is.
-
FőDudu
veterán
Tejszivo cso tisztitasara.
Bar en inkabb a komplett csovet cserelnem hetente. (Lattego-val nincs ilyen gondom)Tegnap csinaltam a havi tisztitast. Meglepve olvastam el a kaveolaj oldo tablettan, hogy bizonyos gepekbe osszetorve illik berakni. Nosza gyorsan fogta 1 helyett kettot, 2 evokanal kozott porra oroltem, ugy toltottem be a gepbe.
Aztan johetett a szokasos havi procedure. Vizkotlenites, szuro csere, szuro aktivalas, majd ezek utan a szokasos durva takaritas. Talatam 2-3 olyan vajatot es rest amire eddig nem forditottam tul sok figyelmet - onnan a fentebb linkelt cucchoz hasonlo vekony kefevel (bicikli lanc tisztitohoz adtak) benyulva tudtam kivakarni a vajatokban ulo nutella allagu kaveporos zsirt. zsirra szallt kavepor

Vegul a kozponti egyseget is durvan atmostam, ujra zsiroztam. Utana mar nagyjabol tiszta viz jott a decaf programra allitott 2-3 teszt fozes soran.
Ma meg lehet szetkapom a kifolyot - amit multkoraban linkeltetek az durvan dzsuvas volt. Nekem kb 1 ev 3 honapos a gep - gondolom lehet ott is nemi durva lerakodas.
-
LógaGéza
veterán
Sziasztok,
Gondolokozok, hogy lecserélném a PicoBaristot egy újabb változatra.
Xelsis Deluxe-ot most el lehet hozni ~260e körül ha jól nézem, ezzel szemezek. Ár/érték arányban van esetleg jobb opció? Megéri a különbözetet pl egy GranAroma Deluxe-hoz képest? -
z123456z
őstag
Philips oldalán 3300 lattego 150k. Szerintem egész jó ár, bár nem követtem mostanában az árak alakulását.
-
psg5
veterán
Köszönöm, de mindenképpen vasrlas es megoldott a felügyelet. Viszont a felvetésed nagyn jo hogy ezek szerint vannak egyeb költségek, mint rendszeres szurocsere, vizkomentesites.
Ha ezek is szempontok, marmint hogy napi 20 kávé esetén a legkoltseghatekonyabb legyen a karbantartás akkor melyik gép javasolhato 260k-ig? -
Kbali
nagyúr
A helyetekben inkább bérelnék, ahol a karbantartás is benne van a bérleti díjban. Ez már "ipari" felhasználás, ezek a gépek nem erre készültek, rengeteg lenne a szűrőcsere, vízkőmentesítés (ha nincs "gazdája", pikk-pakk tönkre fog menni, ráadásul céges vásárlásra általában kevesebb garancia jár).
-
Digitalis
senior tag
válasz
MrCsiT
üzenetére
Nálunk is ha valaki "plakátragasztót" kér, nagyon jól jön pl. egy ilyen tejhabosító. Lehet variálni a mennyiséggel, tejjel, egybubis-kétbubis
, izésíteni a habot minden szirszarral. 5mp alatt ki lehet öblíteni, lehet vele forrócsokit készíteni, stb. Sima Lidl 2.8 tej hűtőből, 80mp, kész a 65C-os kemény hab.
-
-
z123456z
őstag
-
MrCsiT
addikt
válasz
jozsi252
üzenetére
Ha tejhabról esik szó, az nálunk ez:

és ezt nem az egyébként számunkra megfelelő DeLonghi 370.95T gép tudja, hanem a GRAEF MS 702 TEJHABOSÍTÓ
A takarítása is faék egyszerű, és nemcsak meleg, de nyáridőben hideg habot is készít ha kell.
Úgy szoktuk, hogy a jelölésig feltöltjük 2,8-as normál tejjel, abból elkészíti a gép a habot, várunk 2-3 percet és azután megy pohárba, aminek ez az eredménye

-
Pá
addikt
válasz
z123456z
üzenetére
Köszi!
Dr. Szilikát: igen, kicsit ettől félek én is. Valószínűleg akkor csak évi 1-2x tablettázom, egybe kötve a nagyobb tisztítással, amikor amúgy is újra kenném a gyűrűket meg egyebeket.
Majd kávéolaj - vízkőoldás - újrakenés lesz a nagytakarító program évente 2x mondjuk. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Napi 20 kávé elkészítésére melyik javasolt 230-260k közötti kategóriában?
A lehető "legautomatábbat" keressünk. Eddig funkcióban a PHILIPS EP5547/90 5500 LatteGo automata meggyőző, de nyitottak vagyunk.Köszönöm,
-
Dr. Szilikát
őstag
Tablettának pont az a lényege, hogy lassan kell oldódnia, így hatékonyabb lesz a tisztítás. Ha marad belőle, az még a jobbik eset, mintha hirtelen feloldódna és kiöblítődne.
De nem vagyok híve, mert a tömítések kenését is leviszi, ami ettől tapadni fog. Tehát rosszabb helyzet áll elő, mintha legalább a kávémaradványok kennék. Ezen nem segít a tabletta utáni alapos öblítés sem, esetleg a kávéfőzés, ami egy kis kávéolajat visszapakol.
Viszont DeLonghi géped van, ha jól látom, annál talán indokoltabb a tabletta, mivel vannak olyan belső részei, amit nem vehetsz ki a főzőegységgel együtt, hogy ezáltal külön tisztítható lenne, mint a Saeco technikájánál.
A Krupsnál is csak szétszereléssel tisztítható, tablettától viszont betapadt a szártömítés és mivel a végét járta, ki is tépődött a helyéről. Egy tesztnek jó volt, de amúgy nem vagyok rászorulva, inkább szétszedem, szebben kitisztítom.
-
-
z123456z
őstag
Itteni sugallatra vettem ilyet. Használata után hallottam először gumis nyikorgást a gépből, ezért elkezdtem a gyári philipset használni. Na, attól ugyanúgy nyekereg, úgyhogy szerintem ezzel sincs gond. Használtam is múltkor, mikor elfogyott a philips. Nincs vele gond, eddig.
-
Pá
addikt
Tudtok ajánlani kávéautomata tisztító kapszulát jó áron? A kávéolaj eltávolításra gondolok, nem a vízkőre.
Vagy esetleg valami itthoni általános izével lehet helyettesíteni? Mittudom én, szódabikarbona vagy mosószóda vagy akármi?

Igazából szívesebben használnék valami por alapú cuccot, mert a tabletta sokszor nem oldódik fel teljesen egy ciklus alatt. -
atala
addikt
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Ha használod a szűrő betétet, akkor majd csak 8 szűrő csere után fogja kérni.
Szereintem akár mennyire is lágy a víz, az túl sok idő.
Én 3-4 szűrő csere után végzek vízkőtlenítést. -
vicces
addikt
válasz
Beni2360
üzenetére
szerintem figyeli, hogy mikor húzod ki a tálcát és akkor újrakezdi a számlálást. nekem ilyet még egyszer sem írt ki. ha ki van kapcsolva a gép és úgy húzod ki a tálcát akkor is feléled a kijelző és jelzi, hogy épp mit csinálsz. ebből is gondolom ezt.
illetve kikapcsolt állapotban jobb is tisztítani, mert a főzőegység a kivehető állásban van. én ki szoktam húzni a tálca helyét is egy konyharuhával, mert előfordul kávépor. ha bekapcsolva tenném ezt akkor nem lehet annyira benyúlni neki, mert a főzőegység még le van engedve a hátra/lentre a menetesszáron. -
Jenne
őstag
válasz
motoflug
üzenetére
Szia!
Ezt a H10-est ezt mi is néztük anno 2 évvel ezelőtt, amikor karos presszógépet nézegettünk. Beszéltem a hazai képviselettel, mert amiket kidobott a kereső, ott már nem forgalmazták. Azt válaszolták, hogy 2023 év elején kivezették a gyártásból és helyette van a H11-es, ez már közös fejlesztés a De'Longhi-val és De'Longhi a belső része.
A H10-es az teljesen kínai tervezés és belső egység is.
Ez volt a fő ok, amiért a Krups mellett döntöttünk. -
z123456z
őstag
Azért baromi röhejes, hogy egy listaáron 200+ ezres gépnél ilyenekkel kell kísérletezni. Kihagyom, már lesz@rom, de köszönöm. Inkább ici-picit megbillentem előre, hogy a hátsó fogpiszkálók ne érintkezzenek a pulttal, így csendesebb. Darálásnál lecsukom az őrölt kávé betöltő ajtaját, és ráteszem a tenyeremet, így még csendesebb a "csendes" daráló. Mondjuk az kézrátétel nélkül is vállalható, még hajnalban is, csukott konyha ajtónál.
Nem mondtam, hogy nem létezik vastagabb munkalap, de szerintem az extrém, ritka és gondolom horror árú.
-
Kbali
nagyúr
válasz
z123456z
üzenetére
Nálam 6 centis a konyhapult (mondjuk nem IKEA-s).
Ez vastagabb - 12 mm -
z123456z
őstag
Gyerekkoromból emlékszem a táncoló energomat alá vettek anyámék, az volt kb 2cm vastag. Ma ilyeneket kapni:
6mm: https://euronics.hu/moso-es-szaritogep-tartozekok/wpro-ant-100-rezgescsillapito-gumiszonyeg-p2888001cm: https://www.praktiker.hu/lakberendezes-haztartas/szonyeg/darabszonyeg-csuszasgatlo/quadrat-mosogep-alatet-gumi-50x62-5x1cm/p/301163
A 4 centiméteres munkalap pedig ma is a vastagabbak közé tartozik, ikeában mindenképp. Szerintem nincs is vastagabb náluk. A 2-2.5 centisek a vékonyak.
-
Ma bontottam be a De'Longhi repi kávét. Ha ez a közepes pörkölés, milyen lehet a dark roast a Kimbo -nál? Egyelőre még nem tudom, tetszik e. Kicsit lapos, semmilyen az íze. Nem savas, mogyorós, enyhén csokis..

-
vicces
addikt
hagyd úgy, nem kell erőltetni, csak lazán nyomd a helyére. szerintem ez ilyen imbolygó. egy youtube videóban is így mozgott. ezután megnyugodtam és már én sem akartam teljes testsúllyal bepattintani a helyére. még szerencse, hogy nem törtük első nap össze a víztartályt!
gondolkoztam, hogy veszek utángyártott szűrőt hozzá, de végül gyárit vettem. 4-es csomagban. kíváncsian várom, hogy mikor kell majd cserélnem és vízkőteleníteni a gép szerint. -
MonRo
tag
válasz
vicces
üzenetére
Igen, felhasználóbarát a Rivelia.
Tényleg, a vízszűrővel meg vagy elégedve? Beleraktam, de lötyög a helyén. (Azt írja a gép, hogy határozottan nyomja a szűrőt a helyére. N, olyan határozott voltam, hogy majdnem átnyomtam a víztartály alján). De ha kicsit megpiszkálnám, felúszna a felszínre...
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Ja, és egy vízszűrő átlagosan 3 hónap. Nyílván függ néhány dologtól, de ezzel lehet számolni. Fog figyelmeztetni a vízkőmentesítésre.
FőDudu
Amúgy meg azért nem vettem, mert próbáltam hasonló dolgokat tenni a lábak alá, pár napig remekül működik, de azok a vékony lábak és a nagy súly annyira összetömörítik, hogy nem tudja tovább ellátni a feladatát. Tuti, hogy azt is összenyomná. 6mm-1cm alátétek ezek, nem hiszem, hogy sokáig bírnák.
-
z123456z
őstag
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Két hét az semmi. Elvileg 8 db vízszűrő elhasználása után fog jelezni. Ha most megcsinálod, lenullázza a vízszűrő számolást. Én is megcsináltam önszorgalomból, bár felesleges volt szerintem. De az kb fél éves korában volt és 2 vízszűrő elhasználása után. Semmi sem fog történni vele a következő két hétben, ne aggódj.
FőDudu
Nekem sem papundekli, 4 cm IKEA. Az aláépített szekrény bútorlap, még a 20 évvel ezelőtti vastagabb. Na az nem a legmasszívabb, nem sokmilliós darab, de ez nem is a fő konyhabútor, hanem a szemközti falhoz állított valami. Nem normális dolog ennek a gépnek a hangja.
-
vicces
addikt
a philips nálam heti rendszerességgel futott üres viztartályra. ilyenkor félbe is maradt a kávé vagy a tejhab készítés. sosem jelez időben. a rivelia lefőzte az utolsó kávét, majd a következő elött irta, hogy előbb vizet tegyek bele. na meg az ilyenek miatt is szeretem:
ezt is ma először írta ki kb 2 hónap után, mert szinte mindennap kiüritem a zaccot. ne áporodjon benne. de ez azért szól, ha mégsem. beleraktaák az időt a fejlesztésnél a tesztelésbe. szerintem.
ha a vizszűrő 2 hónapja letelt akkor gondolom fogja azt is jelezni
-
Srácok két hete vettem egy Philips 3300-at és az lenne a kérdésem , hogy vízkőtelenítést meg kel várni amíg kéri a gép magától vagy meg lehet csinálni bármikor ?Munka miatt utazom két hétre és nem akarom , hogy az asszonynál jöjjön elő
-
z123456z
őstag
"...meg nem rezonál az egész konyhapult..."
Hát ez az! Majdnem meggyőztek a többiek, hogy nálam van gáz, de végre érti valaki, hogy miről beszélek. Fos konstrukció, nagy, nehéz dög, gyufaszál vastagságú, kemény gumi lábacskákkal. De luxus lenne félévente cserélni, így marad még. Köszi. -
MonRo
tag
válasz
z123456z
üzenetére
Kisebb, kompaktabb, mint a Philips 2221/40. Jobban meg van oldva a zaccürítése. Nem kell olyan nagy méretű tálcát mosogatni, igényesebb, tisztább a Rivelia megoldása (meg lehet alapvetően ez Delonghi jellemző, de más gépükkel nincs személyes tapasztalatom). A darálója is valamivel halkabb, de a szivattyúja sokkal csendesebb, meg nem rezonál az egész konyhapult.
A kávénak meg jobban kávé íze van (ugyanazzal: Lavazza crema e gusto), nem csak keserű. Persze a Philips-szel is finom volt, de most már érzem a különbséget, hogy lehet ez jobb is.
-
atala
addikt
Nekem most ez a top kávém.
[Tchibo BARISTA CAFFE CREMA]
Én az Ázsia centerben szoktam venni 5200 Ft körül. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Bátrak voltunk és a szomszéddal közösen, és hogy majd utólag felezünk - megrendeltünk egy héttel ezelőtt egy ilyen 3 x 1 kg-os Tchibo kávét. [link] A linken lévő lejárati dátumhoz képest csak az egyik 1 kg-os volt 25.01.2026 lejárati dátumos a másik kettő az 18.10.2026 lejárat dátum.
Tehát bőven a fogyaszthatósági időn belül vannak.
Szállítás ingyenes volt ezzel a SMART szállítással. Ma 12:40-kor érkezett és tették be a csomagautomatába, azonnal el is hoztuk.
Még eddig nem ittunk ilyen Tchibót, így azonnal ki is lett próbálva. Feleségem és az én egyöntetű véleményem, így első kóstolás után, hogy az eddigi Pellini N9 vagy N82 vagy a Lavazzák után sokkal jobban ízlik.
Nagyon finom aromás és intenzív íz, de nincsenek savas jegyek, pedig tartottam tőle, hogy 100% arabica lévén biztosan lesz savas ízhatása is. Ez eddig a legfinomabb kávé amit ittam.
Karos KRUPS Virtuoso+ XP444C10 főzőben főzve.
(Zárójelben írom... idehaza a Tchibo oldalán ez a kávé picivel drágább...
[link] )
A szomszédos COOP üzletben 8 695 Ft/1 kg áron van ez a kávé. -
-
motoflug
őstag
Sziasztok,
Karos kávéfőzőt keresek, a jelenlegi kapszulás helyett. Szüleimnek Hibrew H10A van, amit szeretnek. Jelenleg ez 204USD a Banggood EU raktárából, kérdésem, hogy ebben az ársávban vagy olcsóbban van-e jajánlott gép? Nem baj, ha kicsit egyszerűbb.
-
-
MonRo
tag
válasz
z123456z
üzenetére
A végén mégis csak a Rivelia lett. Mindene sokkal halkabb, mint a Philips 2221. (Annak nem csak a darálója, hanem a mechanikai zaja és a szivattyúja is ordított.) A Rivelia lényegesen komolyabb gép, persze nem is egy árkategória a kettő. Órákig molyoltam a beüzemelésével, de még kb a feléig értem. Nem bántam meg. Főztem vagy 6 kávét, már a zacc is összeállt. Érezhetően jobb az eszpresszó íze, pedig a filipszével is meg voltam elégedve.
-
Frankie50
tag
válasz
Csöves
üzenetére
Üdv!
Én is nemrég jártam hasonlóképp, de nekem nem is főzött, hanem üres kv tartályt jelzett. Levettem a kis takarót a daráló felett, nekem egy csavar tartja, és átállítottam az őrlőt a legnagyobb méretre, utána simán vette a babot, aztán visszaállítottam a megszokott őrlési méretre. Az enyém saeco lirika, nem tudom mennyi különbség van a készülékek között, de szerintem nem sok. Nekem azóta működik rendesen. -
Csöves
őstag
A Philips darálóját hogy lehet takarítani?
Van, hogy üresen forog és teát főz.
Megpiszkálom a darálónál a kávét, akkor darál.
2 éves a gép, még nem volt semmi baja.
Köszönöm. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
szabifotos
üzenetére
Olyan nem volt, hogy váratlanul túl kevés kávét adott a csészébe, majd később ismét több lett?
Főleg az alsó dugattyúszár-tömítés dobja meg az árat:
https://kavegepbolt.hu/Krups-XP-dugattyu-tomitesSőt, itt a 3000 Ft még gyanús is, hogy ennyiért csak gyengébb minőségű utángyártottat adnak, ugyanis az eredeti drágább szokott lenni. Ez persze a fotón nem látszik, mert a fotó "eredeti", közben esetleg ilyen olcsóbb, kisipari terméket kapsz kézhez, ezt már nem lehet tudni.
De még ez sem lenne vészes, legfeljebb gyakrabban szétszakad és kicserélné az ember (noha egy laikusnak nem is kis munka, ehhez szétszerelni a gépet), csak akkor ne kérnének érte 3000 forintot, darabjáért:

-
szabifotos
senior tag
válasz
markussandor
üzenetére
-
MonRo
tag
Találtam két gépet ami tetszik, árban nincs nagy különbség (újak).
Kérdés, melyik a jobb? Kávé, latte, működési "zaj", megbízhatóság tekintetében?
- Delonghi Primadonna Soul
- Saeco Xelsis Suprema -
z123456z
őstag
Akkor viszont az a kérdés, hogy a Primadonna Soul vagy az Eletta Explore van-e olyan halk?
Régebben találtam egy hangerő listát. Nem lehet túl régi, mert a 2300/3300 Philips már szerepelt benne, méghozzá a második legjobb helyezéssel. Az első egy Siemens lett. Sehol sem találom sajnos, pedig talán van rajta néhány De'Longhi is. -
Dr. Szilikát
őstag
Ha túltöltődik a főzőkamra, nem képes 13 mm vagy annál vékonyabbra tömöríteni, megszorul a főzőegység, akkor kidobja (ehhez figyeli a motoráramot), sőt utána csökkenti a beőrölt fordulatok számát, ami miatt vizesebb lehet a másik kávé. Ha emiatt történik, talán eleve gyengébbre kellene állítani (kevesebb kávészem szimbólum).
Ha elindul a vízpumpa, de lefullad, nem bírja átnyomni a vizet, az áramlásérzékelő visszajelzése alapján dobhatja ki.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Van egy Philips EP4343/50 kávéfőzőm.
Feleségem néha koffeinmentes kv-t inna, ezért vettünk darált mentes kávét.
Elkészítésekor a folyamat félbeszakad,kiírja hogy törlés, és ennyi. A darált kv-t meg a zacc tartóba kerül.
A darálós rész jól működik.
Találkozott már valaki hasonló hibával? -
z123456z
őstag
Csak nehogy bedölj a Philips marketingnek a 2300/3300/4400/5500 kapcsán, hogy megalkották a csendes gépet. Nem tudom, milyen lehetett az előző generáció, de ez minden, csak nem csendes. Viszont az új Delonghi-ról írták itt, hogy nagyon csendes. Én elhiszem nekik, látszik, hogy egy masszív, jól megépített gép. Nem ugrik be a neve, a cserélhető tartályos. Talán érdemes lehet körülszaglásznod.
-
mazsi70
őstag
Volt 4000-es Latte Go gépünk .Most az Eletta van és szvsz valamivel halkabb a DeLonghi .A Primadonna Soult kb. 4 éve adták ki az Elettát meg még nincs 2 éve .A Primadonna az Eletta felett van pozicionálva .A Bean Adapt jobb a Soulban és a "kifolyó" rész bontható a takaríthatóság miatt .Hirtelen ennyi .
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- VGA kibeszélő offtopik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Én megcsináltam ez első, alkoholos filces tuningot a rivelian
a krómozott tejkifolyót már az első napon elraktam a fiókba.

Áruházi átvétellel vásárolható .

ezt is ma először írta ki kb 2 hónap után, mert szinte mindennap kiüritem a zaccot. ne áporodjon benne. de ez azért szól, ha mégsem. beleraktaák az időt a fejlesztésnél a tesztelésbe. szerintem.