Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz raidx #6437 üzenetére

Na egy kicsit én is gép elé tudok ülni végre, bár az év végi hajtásnak még nincs vége...
    Szóval örülök, hogy bejöt a Zentyal, tényleg jó kis szerver OS. kisebb irodába nem tudnék jobbat ajánlani senkinek! :K

A telepítés lassúsága szerintem nem vészes, nálam a 80/25ös digivel max. 20-30perc, és szerintem inkább töltögessen így és legyen egy friss "tiszta" rendszerem, mint ahogy letöltök egy Windows-t és utána órákig is képes frissíteni, aztán nem győzöl töredezettség mentesíteni, mert felét átpakolja annak amit eredetileg felpakolt..

Akit esetleg még érdekelne a Linux, azoknak ajánlom a 2011es szabad szoftver konferencia videóit.
    Van köztük a Zentyalról is egy videó (szintén Slapic-tól)

Én most végre sikeresen feltettem egy p3-as elfekvő gépemre egy OpenWRT x86-ot, úgyhogy ha időm engedi a gsejtre is feldobom, hogy lássam mit tud kezdeni a hálókártyáimmal-wifivel.. :K
    Úgy néz ki, hogy első ránézésre nincs különbség a TP-Link WR1043ND routerre feltett Luci felületes verzió között használati szempontból, úgyhogy mezei "okos router"-nek lehet jó alternatíva.. :C
    Tiszta nosztalgia és erőforrásigénye tényleg nagyon alacsony (nem véletlenül fut egy pc-hez képest "extragyenge" hardveren is) rtorrent-ruTorrent is ugyanúgy települ...stb.

Ugye ez az OpenWRT nem a megszokott módon lemezről bootolva települ mint egy ubuntu vagy win, hanem egy live linux cd-ről bootolva kell létrehozni a partícióját és a rendszert.
    Végülis nem túl bonyolult, de nem a megszokott "next-next" telepítés az biztos...)

Különben Hivatalosan is elrajtolt az új Atom azaz a mobil Cedar Trail platform!

Boldog Új évet mindenkinek!

Új hozzászólás Aktív témák