Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
Ja de érezhető volt, nem is azért írtam, hogy "jól megmondjam", csak nem került szmájli a szövegembe!

És tényleg igaz, szinte bármilyen ragacsos máz megfelelő, ami nem folyik ki a felületek közül.
Én eddig egyszer vajat használtam, mert hirtelen kellett. Azzal persze nem számoltam, hogy 40-50 fokon az már azért szeret folyni... csöpögni...
Igaz, ez még régen volt!
-
duffbeer
őstag
Ez igaz, de azért nem mindegyik tokozásnál okos megoldás az elektromosan vezető hővezető közeg! Főleg azoknál, ahol közvetlenül a mag körül van jópár SMD alkatrész, mint pl a szóban forgó 945GC chipsetnél
-
DavidDay
csendes tag
Igen, én is gyanakodtam erre, de az ip mindig ugyanaz és a deauthentication gyakorisága nem követ semmilyen követhető logikát és még jön ide egy érdekesség. Az elmút 12 órában két laptop csatlakozott wifin keresztül a szerverre és az egyik hibátlanul! Egyetlen egyszer sem veszítette el a kapcsolatot, míg a másik óránként vagy 15 alkalommal. Az egyik gépen Win XP fut, míg a másikon, amivel a gondok vannak, Win7. Van vmi extra a Win7 beállításban?? Ez alapján úgy tűnik, hogy a probléma nem a szerver oldalon van, ugyanakkor a "deauthenticated due to local deauth request" üzi mintha erre utalna.
Jelenlegi ötletek:
1. átnézem a Win7 wifi jogosultságkezelését
2. ideiglenesen kiveszem a bride és egyéb hálózati eszközök definiálását az interfaces fileból és miután elindult a gép, manuálisan definiálok mindent a megfelelő sorrendbe.
3. megpróbálom csak a wifi kártyát definiálni bridge nélkül és hozzá a dnsmasq - ot - így kiszűrhetem, hogy a bridge okozza e a problémátBármilyen ötletet szívesen látok
Azért egy jó hír is van, a BIOS frissítés segített a reboot problémán. Ahogy korábban írtam, nem működött a reboot pari, a rendszer megállt a restarting üzivel és csak a reset gombbal lehetett indítani. A 0074-es bios megoldotta ezt a gondot, a reboot most tökéletesen működik. (Intel D525MW alaplap)
-
quby
őstag
A kérdés nem hülye! Igen ez működik. Oprendszertöl függően. Vannak egész egyszerü progik amik tudnak stream-elni. (vlc), de akár grafikus felület sem kell szerver oldalról, ahhoz hogy streameljen. Az egyszerre több adó nézése kártya/szoftverfüggö. Elméletben ez is lehetséges. Gyakorlatilag persze a kártya nem biztos hogy támogatja a két tuner egyidejü működését.
-
potyo
csendes tag
Én az alapján írtam ezt, hogy a műholdról jövő, skystar 2 kártyával vett adás lementése sem jelent érezhető processzorterhelést (Athlon XP 1800+ 2GHz-re húzva). Ha megy a program és csak nézem az adást, akkor nálam 10-15% között használja a processzort. Ha közben elindítom a rögzítést, akkor is 10-15% között változik. Ha viszont átváltom megjelenítés nélküli módba, akkor a processzorterhelés leesik nullára, viszont a lementett fájl szépen ott van, vagyis ha nincs szükség konvertálásra, akkor a stream mentése gyakorlatilag nem jelent terhelést. Gondolom a sokkal modernebb Atom proci eleve nagyobb teljesítményt nyújt, mint amit ez a talán már 10 éves architektúra tud, így a konvertálás nélküli mentését még egy FullHD adásnak sem tartom problémának akár egy N270 számára sem. Persze azért az kérdés, hogy hogyan jön be a stream, mert ugye PCI buszról ott van a DMA is, lemez felé szintén, simán elképzelhető, hogy a processzor nemis szól bele. Viszont pl. ha USB-n jön be az adat, akkor ott már a processzornak is lesz feladata vele.
-
duffbeer
őstag
Mint írtam régebben,az atom szerintem kevés ehhez.
Én néha rögzítek egy GSEJT-el videót, egyszerűen webkameráról 640*480-as felbonással kb 2Mbit/s-el Windows movie makerrel WMV-be. Az is eléggé fogja. HD tartalom meg főleg foghatja. Arra már szerintem a kétmagos is kevés. A rögzítésnél meg nem számít, hogy ION. -
llacee.
tag
Kicsit vársz,akkor valószínüleg karácsonyra kijönnek az ION2--es lapok.
Ill.,ha olyan itx lapot választasz,amin van pci-e akkor még egyszerűbb és biztosabb a dolgod.
Egy kis olvasni való
-
llacee.
tag
Nekem ez a mindenes gépem mostanában és a normál asztalit be sem kapcsolom.
Minden működik rajta gyorsan,full HD,E-Sata,Gbit, hásodik hdd lehetőség..
-
Laca 012
őstag
Sajnos csak a "nagytesón" van és abba is csak "half" méretű kártya megy bele. (amit adnak hozzá az is.)
Wifi kártyája a hozzá letölthető driver nevéből ítélve Atheros chipsetes, de valószínűleg pont a 150Mbit/s névleges sebességű.
A gsejt a hd filmeket csak broadcom gyorsító kártyával viszi!
Zotac-ban csak az a negatív, hogy az a mini ventillátor visít rajta, holott egy nagy passzív borda is lehűthetné...
3antennás wifi itthon pl. ennyi.. Vagy ebay...
-
Laca 012
őstag
Ion nem rossz, olvastam már itt is, hogy nézegetnek vele fullHD -t, de a fogyasztása ~2x akkora mint a gsejt-nek. Nálam non-stop üzemben lényeges volt, hogy max pár Watt-al egyen többetmint egy normális router. Ha nálad ez nem szempont, akkor végülis alkalmas lehet a feladatra. Nekem nem volt ilyenem, tehát csak azt tudom amit más írt..
LAN-t használnám WAN portnak, és n-es WIFI-n osztanám tovább a netet, ugye megvalósítható?
Tökéletesen elég, ha nem kell vezetékes belső háló és akkor még bridge sem kell. (nem mintha nehéz lenne beállítani)
2gép között is elég gyors az átvitel szerintem, kb úgy számolhatod, mintha kábelen 10/100 -ban lenne összekötve. persze ehhez kell az is, hogy a gépekbe 300Mbit/s -os n-es wifi legyen!
Mert mi is beleestünk abba a hibába, hogy megvettük a párom laptopját (Asus K50IJ-SX003L), agyon böngésztem a netet mire intel T4200 CPU-val 4GB ram-mal 250GB-os HDD-vel és n-es wifivel megtaláltam azt a verziót ami jónak tűnt, (volt amiben csak 3GB RAM volt, volt amiben AMD proci, volt amiben csak 160GB és volt amiben csak g-s wifi), és még jó árban is legyen..Aztán amikor összeállt az atom, akkor néztem, hogy csak 150Mbit/s névleges sebességen csatlakozik...
Számomra akkor derült ki, hogy a kártyája bár atheros és bár n-es, de fele olyan sebességű mint amit az atomos routerbe is és a saját laptopomba is raktam.
Ráadásul fele akkora méretű, úgyhogy cserélni sem tudom..
Bár végül is 2 gép közötti adatátvitelnél lehet pont eloszlik ketté a szerver sebessége is, akkor viszont lehet csak a szerver és gép közötti átvitelben látnád kárát..

Annyit tutira mondhatok, hogy bármelyik n-es router sebességét tudja ami MIMO 3x3 n-es! Tehát amit wifin jelenleg el lehet érni AP-ként azt tudja..

Illetve egy nm10-es d525ös atom elboldogulna-e ezekkel a feladatokkal? Gondolok itt arra, hogy a ddr3, a plusz órajel, a kicsit javított proci mennyi pluszt hoz a konyhára?
Szerintem annyit nem hoz mint az ion, viszont fogyasztásban +10W-ot visz a gsejthez képest.. ION meg még többet...
-
Laca 012
őstag
(Nálam is a nappaliban van!
)
A 2 funkció viszont sajnos üti egymást! A gsejt ami kis fogyasztású (HDD-k nélkül 12-14W), alapban gyenge ehhez.
Lehetne hozzá tenni egy Broadcom miniPCIe-hd gyorsító kártyát, akkor viszont a wifit nem tudod mibe rakni.. Agyaltam én is ezen.
Még 1 megoldás lehetett volna, ha az említett broadcom kártya megy a foglalatba, PCI-ba Wifi és a második hálókártya vagy kiesik, vagy egy USB-s kártyával pótolom. De ez már nagyon megerőszakolása a dolgoknak szerintem.. Meg nem tudom ettől még pl a youtube-os flash-ra jó lett volna-e...Szóval az ember vagy non-stop üzemre használ egy ilyen gépet, vagy időszakonként nagyobb teljesítményre.. Teherautóból sosem lesz sportkocsi és fordítva sem

-
Laca 012
őstag
2 rendszerről beszélek.
Az egyiknél minden a 2db 500GB-os notebook hdd-ről megy, úgy, hogy a boot időzített szinkronizálással megy , a swap és a többi pedig 2db Raid1 partícióról, ahogy leírtam..
Illetve még nem működik sajnos az említett probléma miatt, de így lesz..A "biztonsági rendszer" van pendrive-on, swap-el mindennel. ha összeomlana a vinyókon levő rendszer, mivel a routeremet eladtam, így tudok gyorsan routert indítani. Bedugom, aztán boot..

Egyébként eddig 1bit swap-et sem használt amióta a 2GB RAM benne van!

De a WL500gP V1 routeremen ami 128MB-ra lett bővítve, azon sem használta, pedig annál a pendrive-on volt az éles rendszer és a swap, a hdd-n pedig az adatok. (Több mint 2 évig)
Vagyis ez sem teljesen igaz, mert pl a weblapok a statisztika, az SQL adatbázis...stb. azok a pendrive-ról mentek és csak az rTorrentel letöltött adatállományok voltak a hdd-n.
Így ha nem seedelt, akkor leállt a hdd és a weblapokért, egy forgalmi adat frissítéséért, vagy egy dyndns szinkronizációért nem kellett felpörgetnie.. Minden futott szépen a pendrive-ról.
-
Laca 012
őstag
Nekem is van egy nyers rendszerem egy 4GB-os pendrive-on, ami most csak a router beállításokat tudja, meg grafikus felületet. Ha valami oknál fogva összeomlana a rendszer, akkor legyen amit bedugok és van net a gépeken.
Annyit viszont elmondhatok, hogy a telepítés hdd-re 15-16 perc, pendrive-ra 25-30perc. Tehát tényleg lassabb, nem is kicsit.
Amikor viszont a rendszert használom róla, nem igazán érzek különbséget, bár mint írtam nincs rajta szinte semmi aminél jelentősége lenne. Ha tennék rá egy webkiszolgálót, vagy netán egy rTorrentet (is), lehet érezném.. A pendrive egyébként Kingston DT-100 4GB ! -
llacee.
tag
Az ubuntu szerver a ~14MB/s írási sebességű pendrive-omról nem kb 20-30sec alatt teljesen él.
Reálisan egy átlagos hdd sem ír nagyon 70MB/s-nél gyorsabban,de már az is jó eredmény,ha ennyit elér nagy fileokkal sok cache-el.
Sok a marketing mindenki dobálózik számokkal,de azért a realitást kell figyelni.
Birom, hogy több 10e többet ad valaki egy usb 3.0-ás alaplapért,és vesz rá egy 2,5"-os külső hdd-t,ami ugyan 3.0-ás,de akkor sem lesz gyorsabb,mert nem az interface a szűk keresztmetszet.
Ha nem tud bootolni usb-ről ( azért már az utóbbi 5-6évben szinte minden lap ilyen ), akkor vannak sata-usb, ide-usb konverter cuccok, hátha.
Nekem egyrészt a maximális hely kihasználás volt a cél ezért még az os-t sem tettem a raidre, másrészt nekem is gondjaim voltak a telepítéssel ezért került pendrive-ra.
Sok helyen olvastam, hogy a sok irás-olvasás hamar hazavágja a pendriveokat ilyen használatkor,de az ms-nél is alkalmazásba van speedboos-tnak tehát csak bírja egy darabig

-
Csicsóka
őstag
time-shift-et nem csináltam, de HD+torrent+NAS egész biztosan megy egy időben, mondjuk egy ZOTAC Ion vason. Az N-es Wifi AP módban nem triviális Linux alatt, ezért itt légy körültekintő. Olvass jól vissza ezen a fórumon, és látsz majd rá megoldást, pl. Laca jóvoltából. Linux téren ha elég jártas vagy, akkor egyértelműen Debian a nyerő, ha csak haladó vagy, akkor Ubuntu server. Ha most kezded, akkor ajánlom, h tölts le egy Lubuntu-t. Lesz egy abszolút egyszerű, minimális erőforrás igényű, de még is jól használható grafikus felületű rendszered, amire egyszerűen feltelepítheted azt a pár szerver csomagot ami még kell. Az ION platformon szélsebesen fut az XBMC, és persze nem nagy ügy a hardveres full HD-t is megcsinálni. Erre is jó alap a Lubuntu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Titanium Black Megkímélt állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Igaz, ez még régen volt!

Számomra akkor derült ki, hogy a kártyája bár atheros és bár n-es, de fele olyan sebességű mint amit az atomos routerbe is és a saját laptopomba is raktam.

)