- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #23173 üzenetére
úgy érted, hogy a netframeworkot ne?
-
Solten
őstag
válasz
TomBoy1986 #23186 üzenetére
40k a passzív 3870 az se rossz...
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #23179 üzenetére
Talán volt előtte fent RT, az szépen kikapcsolva tudja hagyni a driver-t, hiába állítod be, hogy állítsa vissza kilépéskor, vagy uninstallálod.
Próbáltad az 1.09-es Radeon bios editort? Ott tényleg lehet hőhatárokkal állítani a hűtést, akár lejjebb véve a minimumot is. Nekem most egy olyan bios-om van fent.
Simán 40°C körül kéne lennie driverből a 010.077-es bios-szal 2D-ben. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #23177 üzenetére
Mit állítottál be, hogy levegye? Mert nálam nem teszi (hőmérsékletből gondolom), pedig elég gyakorlott vagyok ATT-ban. PP-jel nálam 39-40°C a kari, ATT-szal 45 fölött volt ugyanazzal a hűtéssel. Esetleg elküldhetnéd mail-ben a reg beállításokat, megköszönném. De ha ez is a lapom miatt nem megy (hiszen ugyanolyan karink van), akkor tényleg zabos leszek.
Melyik lenne az?Mert a leggyorsabb VGA-ja a 3870 (amelyet jó pár nV kari elver), az X2 meg már 2 VGA.
Sapphire oldalára fel(vissza)került a 8.3-as Catalyst!
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #23173 üzenetére
És nem veszi le a fesz-t 2D-ben.
Abu85: Ja, nekem is megy Bioshockban is (DX10 43%, de itt vsz nincs kihajtva, mert nem alkalmazza az AA-t, márpedig legalább 8XAA is kéne nekem a kihajtáshoz), CoJ-ben is (DX10, +54-64%). Ezek is messze vannak 100-tól, de hagyján, attól még Oblivionnal semennyire nem műxik (meg sok más programmal sem). Sztem chipset lesz a hiba oka. De a qrwa driverüknek az 580X-et is támogatnia kéne!!!
vazze...
Biztos, hogy nálad működik az AA, nézd már meg mondjuk a belépésnél a világítótoronyban a kabin ajtaját, vagy még előtte, kint, a lámpákat. Bár tudom, nincs időd ilyesmire (vagy csak CF-et nem komáló progik tesztelésére)...
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23162 üzenetére
ok, kösz. ha esetleg egy vistás forumtárs olvassa ezt, és van javaslata, ne fogja magát vissza.
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23160 üzenetére
köszi. néhány basic kérdésem még van (előre is elnézést):
- letöltöm az ati honlapról a legfrissebb catalystet - ezt simán installálom a windowsban (mint bármi más programot), vagy
- a vista eszközkezelőjébe kell mennem; megkeresnem a GPU illesztőprogramját, és onnan frissíteni, a vista driver frissitési opcióval
- vagy tökmindegy
- vagy valahogy másképp kell ezt csinálni.köszönöm előre is,
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23155 üzenetére
oké, most már értem. a kérdésem akkor az, hogy emellé (vagy ehelyett?) tegyem-e fel a legújabb 8.-3-as catalystot külön az ati honlapról?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23153 üzenetére
most nézem hogy ugyanaz a videokártyánk. megkérdezhetem, hogy nálad mi a driver verziószáma? te külön tettél fel catalystot?
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23153 üzenetére
értem, de ha jól tudom, 8.4-es catalyst még nincs is!
-
HarryPotter
őstag
válasz
TomBoy1986 #23151 üzenetére
az egyik az ATI féle GPU üzletág, ez sikeresebb, a másik a processzor üzletág, itt vannak a gondok. Bízom benne, hogy megoldják.
Más: sapphire 3870-nél illesztőprogramnak a vista valami 8.4xxx-es verziószámot jelöl nálam. tudom, hogy kezdő kérdés, de: ez mire vonatkozik? Ez a catalyst driver? de az még nincs 8.4xx verziónál, nem? vagy ennek semmi köze a catalysthoz? Help, pls! -
rollins
őstag
válasz
TomBoy1986 #23132 üzenetére
Itt meg inkább a pénzügyi gondokról és csökkenő eladásokról adtak hírt.
-
Solten
őstag
válasz
TomBoy1986 #23132 üzenetére
Na igen, megjelenésekor fogadtam volna rá hogy a 3800 széria kihúzza őket a sz@rból..
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #23128 üzenetére
Szerinted a 2,5 GHz-es 9850 48k-ért, amely nem is hazai ár, 10k-val olcsóbb az itthon 47k-ért megvásárolható, 2,4GHz-es Q6600-nál?
Utóbbi ráadásul gyorsabb!
Ha meg lap, vehettél volna egy jó P35-öset a jelenlegi helyett ugyanannyiért, úgysem CF-özöl. Szóval az "elavult" Intelt megkapod a "korszerű" AMD árában, és még jóval gyorsabb is lesz. Ez van, AMD-imádatod ide vagy oda.
MSI: Én meg azt láttam, hogy támogatja a CF-t (nem azt, hogy kedve szerint, esetlegesen), szóval én át lettem verve. -
Bundás22
őstag
válasz
TomBoy1986 #23130 üzenetére
AMD fanatikus
mondjuk én se segítettem az intelt egy csöppet se ha ez a gond minden cucc használt, viszont a 3200+ venice*t és a 4200+ x2-est újonan vettem tehát anyagilag csak az AMD-t támogattam, és a VGÁ-val is
szal egy rossz szót nem szólhattok rámkedves AMD-sek
-
Bundás22
őstag
válasz
TomBoy1986 #23128 üzenetére
Mert nem kell semmit cserélnem, ahhoz, hogy Phenomom legyen (CPU-t leszámítva).
ha intelre váltasz alaplapot kell cserélned csak plusszba na bumm!
én váltottam intelre jó biznisz volt:[link]
jah azt kifelejtettem h még kevesebbet is fogyaszt sztem
a hsz-omból
-
Solten
őstag
válasz
TomBoy1986 #23117 üzenetére
Soha nem tojt be kártyám, egy kivétellel: MSI 1300 Pro..
-
katt777
félisten
válasz
Hát, én ezekkel szívtam, az meg nyilvánvaló, hogy az aláírásom csak az én véleményemet tükrözi. Lapod meg nem támogatja a 125W-os procikat? És akkor király? MSI-nél valahogy mindig hibádzik valami. A4Tech sem volna rossz, ha nem cseszne el az is mindig valamit, pl. a király X7-es egeremen a vezetéket (szerencsére akad műszerész ismerősöm, így nem költöttem el egy újabb egér árát szervizre). Philips viszont, a kazettától a CD-írón át a CRT monitorig minden szar volt, amit csak volt szerencsém személyesen megtapasztalni. Ettől még nem utálom ezeket a cuccokat, csak tudom, hogy szarok (legalábbis nagy az esély a meghibásodásra). NoName cuccokkal, a Tesco újraírható lemezeit (ja, akkor nem is noname
) leszámítva még soha nem volt bajom. Név nélkül persze muszáj jó cuccot csinálni.
Különben a "kedveltség" annyi, mint a mókus és patkány közti különbség: szimpla marketing.
(OK, ez túlzó, csak egy vicc, hogy érzékeltessem a különbséget.)
-
rumkola
nagyúr
válasz
arról nem is beszélve, hogy az LG monitorban Philips panel van :S
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #23111 üzenetére
Kihozták, tesztekben?
Annyi kijön az X2-mből is, miközben nincs szükségem +2 magra. Szerintem az MSI erre már jó előre gondolt!
Árához képest egy Dacia Logan-nek is jó a teljesítménye, még sem tartjuk autónak. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #23105 üzenetére
Játékhoz, meg Intelhez képest.
Ne feledd, mekkora teljesítménycsökkenés lesz majd a 2 magot használó alkalmazásoknál, vagy akár az 1 magosoknál is, ha alacsonyabb frekin üzemel a proci. Tömörítésért és CPU teszteredményekért meg piszkosul nem éri meg 4 magos procit venni.
(Vegyél inkább +1 3870-et, úgyis CF lapod van, aztán lássuk, mit tud!
)
Rájöttem egyébként: annak a tesztnek lehet hinni, amelynek a végére odaírják: "Amennyiben Ön nem tudná az általunk leírtakat saját számítógépén reprodukálni, anyagi felelősséget vállalunk tesztjeink alapján eszközölt beruházására." -
athomi
veterán
válasz
TomBoy1986 #23026 üzenetére
Szóval azt mondod akkor fagy ki mikor 3D-ből 2D-be vált. Ennek lehet is valóságalapja, mert kiléptem a játékból a menübe, amikor kifagyott. Játék közben meg se képhiba, se fagyás.
Akkor tuningolás esetén tegyem állandóan 3D-re a kártyát és akkor jó lesz? -
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #23026 üzenetére
nekem a tunning van hotkeyen es ha meghuzom akkor mindig 3D-ben megy en inkabb driverfuggonek erzem...nem tudom mi lehet de van meg a kartyaban eleg sok tartalek
-
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #23024 üzenetére
nem tudom,ugy erted amikor atvalt 2D-bol 3D-be?
-
rollins
őstag
válasz
TomBoy1986 #22904 üzenetére
TomBoy1986, proci985: nem csak töltés közben, hanem játék közben is volt jó párszor 300mhz és 50 fokos a gpu. Ha mégsem igaz, akkor a RivaTuner hazudik.
-
keszegduda
őstag
válasz
TomBoy1986 #22893 üzenetére
Én adtam el egy srácnak egy ilyen VGA-t, még nem kapta meg, de ez aggaszt igazán:
[link]
Lehet hogy valamit melléfrodítottam, de ki kell kapcsolni a BIOS-ban valamit hogy működjön, végefele írja egy srác. -
oliba
őstag
válasz
TomBoy1986 #22692 üzenetére
Közben próbálgattam egy picit. 1,414V-nál a 800mhz-et sem bírja. Ezek a beállítások kb pont annyira jók, mint a biosban beállított feszültségbeállítások. Dísznek vannak
-
athomi
veterán
válasz
TomBoy1986 #22679 üzenetére
Ráadásul van a két kártya ára között 10k difi, ami a teljesítménykülönbséghez képest rentgeteg.
-
oliba
őstag
válasz
TomBoy1986 #22692 üzenetére
Hát ha azt nézem, hogy ugyanaz a gpu, mint a 3870-nél, akkor elég szánalmas. VRM-eket is víz borítja. Nem hinném, hogy gond lenne.
-
oliba
őstag
válasz
TomBoy1986 #22688 üzenetére
Köszi. Azért holnap adagolom neki a feszeket. Beállítottam eddig 1,4V-ot is, de ha átállítottam 850mhz-re, akkor csúnya fagyásban volt részem.
-
oliba
őstag
válasz
TomBoy1986 #22684 üzenetére
Sorry
Akkor már csak annyit, hogy mekkora fezst érdemes neki adni? Komplett vizesblokk van rajta. 1,4V szerinted mehet 24/7-be?Ilettve lehet azt állítani, hogy 2D-ben megmaradjon a sima 1V, de 3D-be rákapcsoljon?
-
laci666
senior tag
válasz
TomBoy1986 #22679 üzenetére
Én is arra gondoltam
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #22676 üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22659 üzenetére
Amennyi a magyar hírek igazságtartalma... Ált beírják az original értékeket, ha nem tudják, PC fronton, meg autós újságokban is. De legyen úgy, nekem mindegy. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a passzív hűtő hogyan távolítja el a meleget a házból. Ugye, hogy kamu a dolog? Mert kel hozzá venti, legföljebb máshova rakod (vagy fől a proci és a lap).
A legjobb a 3870 CF: Nulla grafikus teljesítmény-növekedés (na jó, pár programban lehet 60% is), kétszeres fogyasztás!!! Számomra egyelőre valahogy a 49k-ba kerülő ASUS EN8800GTS a szimpi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22639 üzenetére
És ennek az órajele is vissza van véve? Mert a többi passzív 38xx olyan, erről meg semmit sem tudni, az oldalon is a sima van. De még jobb ár 49.190 egy ASUS EN8800GTS 512MB-ért.
taylorp: Igény: 450W 30-es 12V-tal. Nálam mondjuk a 18A is elég volt de a 350W mindenképpen szűk.
HIS-ből van ref, IceQ a lecserélt hűtéssel, valamint IceQ turbo emelt órajellel és cserélt hűtéssel.ollie: Igen, azért nem hívják turbo-nak.
-
barnam_
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #22653 üzenetére
Szerintem jobb választás egy (olcsóbb) aktív hűtésű 3850/70, és venni hozzá egy AC Accelero S1-t. Ha kell, könnyedén lehet rá szerelni ventit, és bios-ból lehetne szabályozni.
Szerk.: 2.5k-ért nem, de 4-ért már igen. És sztem az jobb mint a Sapphire passzív hűtése.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Már elindultak az árak végre lefelé, ez is 38k-ig lemegy ahogy korábban megírtam, csak érdemes passzívat venni egy ilyen teljesítményű VGA-ból?
Éppen ma néztem, hogy az új ATT akár állóra leveszi a ventimet, remekül be lehet lőni a hűtést vele, ezért nem inkább az aktívra kellene hajtanom?
Sajnos már eléggé be vagyok sózva, de várok még egy-két hetet, 4-5k-t megér! -
Solten
őstag
válasz
Királyság
-
edeleny
őstag
válasz
TomBoy1986 #22612 üzenetére
Nekem is ugy tünik,hogy ha csak simán beállitom csinálja,csak a profilokkal nem ugy birkozik meg ahogy kellene.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22610 üzenetére
És tuninghoz hova tegyem? 1,5V-ra?
1,0006V-on sem műxik, maradt a 45°C. Inkább leszedem, semhogy most azért visszategyek egy régebbi biost, hogy hátha. Neked melyik van fenn? Nekem a 077-es.
Yuri barátunk messze áll a megoldástól, de reménykedjünk, hogy lassan azért közelebb kerül.Vazz, kilépéskor meg simán felnyomja 3D-be és 56°C-ra. No, akkor mégis műxik, csak 5°C-kal melegebb?
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22605 üzenetére
Nekem tökéletesen megy a 2D/3D váltás, SZŐRÖS FÁNK IS (dokar, de mintha régebben is lett volna ezzel problémád, nem?), minden überf@sz@, csak hiába állítom a feszültséget 2D módban (tényleg ott van!!!) 1,258-ról 1,132V-ra, továbbra is 45-46°C-on van a kari azzal a hűtéssel, amellyel bios-ból csak 39°C. Hogy fölfelé sem viszi-e, azt még megnézem. Ha 900MHz fölött lefut emelt fesszel a 3D06, akkor az legalább működik.
Nincs fönt RivaTuner-ed, vagy valami maradványa? Az becseszik ATT-nak, akkor is, ha nem fut. Én már próbáltam. -
dokar
addikt
válasz
TomBoy1986 #22605 üzenetére
nekem pl ATT mellett a szőrős fánk sem megy
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22602 üzenetére
Valaki azt írta, hogy megjelenik a Feszültségszabályozó fül. Lehet, annyira kerestem ezt, hogy észre sem vettem a frekiknél?
Megnézem +1x, ez viszont sajna nem segít azon, hogy továbbra is csak az 1. VGA-t kezeli.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #22598 üzenetére
Már megnéztem, s működik. Így jobb is:
99MHz mellett 1.006V a 2D-s
776MHz mellett 1.3V a 3D-s beállítás a 3870-enA FAN-nal volt kisebb problémám, de egy Auto Fill-el megoldottam
Tibord:
Neked is ajánlom az új ATT-t, ezzel akár le is állíthatod a ventit.katt777:
Nem láttam, hogy írták-e, de nincs is már Voltage fül, hanem helyette ahol a frekvenciákat állítod ott tudod állítani a feszültséget is. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #22506 üzenetére
remekremek
más, naszóval, mégegyszer, hátha
: Vista alatt két ablakon egy alkalmazás futtatása van már fullscreenben, vagy elérhető valahogy?
ciripelés: néhány gyártó ahogy tudom, eléggé tágan kezeli a PCIe szabványt... szóval ciripelő kártyát megnéznék másfajta lapban is, mert nem biztos, hogy csak maga a kártya a hibás (ez indokolná a nekem nemciripelt, eladtam meg igen hibát).
-
VinoRosso
veterán
válasz
TomBoy1986 #22508 üzenetére
Mikorra lesz eredmény? Kösz a segitséget midnenkinek majd hnap irok, hogy mi lett, most nekiesek a gépnek.
-
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #22500 üzenetére
Nekem csak 2G jofajta 800as Corsairom van ugyhogy nem sok ertelme akkor,koszonom a tapasztalatot
rumkola
Ez a kis vacak igy terhelne a procit?
En ezt eszre sem vettem sehol,modjuk amivel en jatszom az inkabb VGA ehes,nem lehet hogy az ATT beallitas a ludas???Mert jol el lehet alligatni... nekem is sikerult 3D-ben bekapcsoltam az optimalizalast Anizo-ra ocsmany kep lett a jutalmam bioshock-banElnezest,mod gomb mar nem vilagitott....
#22506 TomBoy1986
Ugyanezt sikerult linkelnem nekem is#22507 VinoRosso
Szivesen -
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #22497 üzenetére
Ertem,akkor maradok az angol XPSP3-nal gyakorlatilag nincs vele bajom,csak hatha jobban teljesitene a gepem jatekok teren,de akkor ezek szerint meg mindig igaz,hogy a jo gepet venni kell nem polirozni
VinoRosso
Magat a rendszert erzem gyorsabban azt nem tudom merni fraps-sal
Amugy egy ideje hanyagolom a frapsot,mert az Ati Tray Tools jobban bejon,kiir nekem mindent jatek kozben GPU terhelest,homersekletet,szabad VRAM-t,pillanatnyi FPS-t,meg egy csomo mindent tud az OSD panel meg magyar is... amugy csak azert raktam fel mert a CCC egy csomo dolgot nem jol csinalgat amiota nem tamogatott ertekeken jaratom a a karit moddolt biossal. -
VinoRosso
veterán
válasz
TomBoy1986 #22491 üzenetére
na most lenne jó ha itt lenne a katt csávó, mer meg tudnám kérdezni, hogyan hozta össze a cf-jét
-
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #22491 üzenetére
Magyar a 64-es XP-d?En 32bitest hasznalok sp3-al,picit mintha gyorsabb lenne de lehet csak delibab,gyakorlati haszna van-e a 64 bitnek jatekok teren?
Fr@ps
A 64 bites XP is felismeri....
-
VinoRosso
veterán
válasz
TomBoy1986 #22486 üzenetére
sajna nincs 64bites oprendszerem
szerdán talán lesz normális sp1es Vistám. De addigra már lehet eladom a karikat.
-
old gray
addikt
válasz
TomBoy1986 #22453 üzenetére
Azóta nem is ír, fear from kickban szituáció?
-
VinoRosso
veterán
válasz
TomBoy1986 #22471 üzenetére
köszi!
ez tartalmazza drivert is, vagy a driverre kell rátenni?
-
VinoRosso
veterán
válasz
TomBoy1986 #22469 üzenetére
Vista Ultimate alatt 8.3-mal toltam. ott nem volt villogás, de nagyon lassu volt, sokkal lassab mint 1 karival, crysis 1680X1050 minden highon no AA-val 10-15 fps, egyetlen karival 20. Valszeg dx10 ettte meg a kártyát. Mondjuk szebb is volt a grafika, de azért mégis a 8800 GTS 512vel vitte a 25-30 pfs-t nagy átlagba. A legjobb dx9be volt 8.3-mal xp32-őn, itt egy 3,2re húzott kvaddal 30-40 fps között mozgott ugyanolyan beállításokkal a crysis, csak villogott az a rohadt kép.
-
TTomax
félisten
válasz
"Richard B. Riddick. Szökött fegyenc és gyilkos."
-
rumkola
nagyúr
válasz
-
VinoRosso
veterán
válasz
persze meg én is katt777 vagyok...muhahah
...amugy nem tökmind1? a lényeg hogy irjon vki hogy hogy tom megoldani hogy menjen a cf
. Ha menne, akkor nem lenne gáz, mert megrántom a kvadot 3,6ig, azt ki lesz préselve a szar is a kártyákból, de egyelőre ott tartok hogy csikozás magas fps vagy jó render, übergyenge fps-sel. Amugy jó lenne a cf, csak a azért gyenge, mert nem 16xos a sávszél a másik karinak, vagy az x2-nél meg ugye ott a 2 gpu a 16x-el és az megint cska 8x egy gpura. Ezt még ki tom küszöbölni egy x38/x48ra cserével, ami már támogatja a pci-e 2.0. De lehet hagyom a francba és cserélek gtxre/utlrára, csak attól tartok 1680x1050he még a 768MB is kevés lesz. Kát hogy G92es GTSből csak 512es van
-
Solten
őstag
válasz
TomBoy1986 #22412 üzenetére
Berakom CF-be...
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22381 üzenetére
Mondtam: lezártam, égesse magát, ha akarja. Csak hát nyilvánosan támadott meg, nem privátban, ne sározzon már be! +1, ha már hülye.
Bocsesz tőled is, meg másoktól is +1x. -
loree69
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #22385 üzenetére
szép hőmérséklet!
8800GTS pedig alkalmázz fűggő mert van amibe jobb van amibe rosszabbul teljesít. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #22338 üzenetére
köszönöm. na akkor az volt a bibi, hogy csak a launcherig jutottam, és ott nem láttam a megfelelő értéket... nézegettem registryt is, de ott se tűnt egyszerűbbnek a megoldás.
50%on 73ig ment fel, 44 idleben, szóval egyre pozitívabb a véleményem a ház szellőzéséről
na akkor finomhangolás, aztán gondolkodom némi húzáson, a mem elvileg 1200ig van rajta hitelesítve, némi plussz hőt meg még el lehet vezetni
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #22333 üzenetére
nagyon köszönöm a segítséget.
és akkor most jönne a nagyon láma kérdés: bennvagyok low level system settings/fan fülbe, elvileg ugye az auto fület kéne lenyitni, ahol meg is jelennek az értékek, de ezeket nem tudom megváltoztatni. próbáltam ráklikkelni, entert nyomni, számot ráírni, semmit nem tudok változtatni. mit kéne csinálni (más ötletem tényleg nem volt)? dokumentációt most tanulmányozom, de eddig semmi eredmény:s
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #22330 üzenetére
hát, így már értem az X2őt a nevedben^^
délután egy 12es radin meg vizen gondolkodtam, mint megoldás, kb ennyire voltam ideges. avagy pont egy 12/14es radi még be/rá is férne a házba
jó, ebben bennevan az is, hogy elég sok időt és energiát fektettem abba (megfelelő ház, megfelelő procihűtő, megfelelő ventik, megfelelő táp), hogy legyen egy nagyon jól szellőző (húzott quadnak nem árt
), de mindemellett elviselhetően halk (=lehessen mellette aludni) gépem, erre berakom a vidkarit, és ennyit a halk gépről, bár a többi alkatrész már tényleg nem hallatszott, beleértve a swappelő vinyót (ettől normál esetben idegbajt szoktam kapni, annyival hangosabb a többi alkatrésznél).
megoldás valahol a kettő között kellett volna, hogy legyen, mert sem a megsül, sem az elviselhetetlenül hangos nem megoldás. esetleg egy kevésbé csilivili, ámde hat fokkal jobban kidolgozott venti (értsd, a gyárilag házhoz mellékelt 21dbre hitelesített cooler master ventik cseréjén is gondolkoztam...), vagy beállítani emberibb %ra a teljesítményét. mondom, 60%on már nem sivít (olyan 62 a határ, fölötte már hallom a többi alkatrésztől is) és a teljesítménye is 3-5 fokkal rosszabb, a lehűlési ideje pedig semmit nem változott.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TomBoy1986 #22327 üzenetére
köszi, asszem most ez fog jönni. 60%os ventin 100%os terhelés (crysis bench egyik monitoron, másikon grafikon) mellett 67-68 fokon tetőzött a gpu, aztán ott stabilizálódott is. tomshardware teszt alapján ez bőven okés, x2 idleben melegebb, bár ők 3870nél is 70/95öt mértek.
elnézést a kicsit idegesebb hozzászólások miatt, de egész egyszerűen fel nem bírom fogni, hogy miért kell ennyire hajtani a ventit. vagy ha már szó szerint szénné akarták húzni a venti sebességét, miért nem használtak valami normálisabb ventit? főleg, hogy ez az 5 fok különbség kb 20db különbséget jelentett... egyetlen ötletem az, hogy ne süljön szét a kártya egy rosszabbul szellőző házban (nálam alul belülre van a táp 14ese, egy 12es legalul, elöl a vinyók felöl egy 12es, közvetlenül a vidkarira egy 12es oldalról, kifelé a vidkarié, emellett felül egy 12, a procihűtő 12ese, meg felül nyitott 2x12őn, szal a maradék meleg ott tud szökni), de akkor meg olyan marha nehéz lenne pár értéket beállítani?
eszméletlen, nincs rá jobb szó. főleg az x2900xt után, aminek a ramaty eladásaiban bennevolt annak kazán és repülőgép mivolta is (meg az 1950xtx, aminek csak amiatt nézték ezt a tulajdonságát el, mert tényleg nagoyn gyors volt).
no mind1, mostmár halk, de hogy ezt gyárilag miért nem lehetett így megoldani...
-
DeSanto
őstag
válasz
TomBoy1986 #22327 üzenetére
Pl én linux-ot is használok.
Ott hol a rivatuner?Mod: Sokan szeretnék szerintem ezt a Rivatuneres folyamatot elkerülni ráadásul csak Win alatt működik.
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
TomBoy1986 #22288 üzenetére
Ahogy mondod
-
Bundás22
őstag
válasz
TomBoy1986 #22284 üzenetére
én meg megjósolom h a 3850-es a szemétdombra fog kerülni a 3870-essel egyetemben, és senki egy eurocentet nem fog adni értük, olyan is lesz
-
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #22142 üzenetére
elnezest,igazad van
-
OkosTibiKing
tag
válasz
TomBoy1986 #22171 üzenetére
csak mert haveromat érdekli és megigértem neki, hogy segitek neki olyan lapot és házat találni amibe bele fér
-
OkosTibiKing
tag
válasz
TomBoy1986 #22166 üzenetére
Légyszi akkor küldj egy linket ilyen házról mert én 3 órája ilyet keresek, de még mindig nem találtam!
Vagyis ezt találtam:
de azt nem hogy milyen gépház ez -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22150 üzenetére
Azt gondolom, hogy qrwára nem érdekel a másik 1.699.999 felhasználó, akik avlószínűleg mind azt hiszik, hogy náluk ugyan rossz, de a többi 1.699.999 felhasználónál minden rendben van. Már mondtam: ha csak 1 db konfigon rossz, akkor is rossz bármi.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22128 üzenetére
Speciel az nV drivereivel szépen szaladnak az nV karik, én meg a CF és a 8.3 óta szívok az ATI-val. Szóval a szubjektív véleményem ezzel ellentétes, és csak ez érdekel.
-
fagy53
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #22125 üzenetére
Én pl elhiszem hogy háromszor annyian használnak NV-t mint ATi-t. A tavalyi értékesítések számai ezt mutatják. Viszont a felmérés a Vista-ról szól és azt nem tudja megmondani senki, hogy a Vista használók milyen megoszlásban NV v. ATi VGA driverekkel küzdenek.
Így pedig nehéz értékelni ezt a bejelentést.
-
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #22134 üzenetére
nem mobil gpu-s?mert akkor szvsz kb annyit ehet mint az X2-es
-
raziel01
veterán
válasz
TomBoy1986 #22125 üzenetére
Én nem hiszem el, de az tény, hogy több Nvidia felhasználó van, mint ATI.
Nálam is ATI a favorit, csak az a baj, hogy gyengék a driverei. -
raziel01
veterán
válasz
TomBoy1986 #22122 üzenetére
"Ebből az derül ki hogy 3x annyian használnak nvidiát mint atit. ~~"
Másik fórumon írták. -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #22061 üzenetére
Tudom én azt. Sőt, ahogy én néztem, inkább az 1 ilyen ágasak vannak többségben. De 2-vel meg 500W-tal el kéne vinnie 2 3850-et. Persze, amíg ez a baja, nem fog szívni a CF hiábavalósága miatt.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #21906 üzenetére
-
Maotun
őstag
válasz
TomBoy1986 #21889 üzenetére
"amiből a rosszabb példányok" Na ebből ilyenek nincsenek
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21827 üzenetére
már bocs de a Ferrari is szarul ál anyagilag már évekóta
....amúgy igen, a pénz határozza meg a fejlesztést, épp ezért nem fog kilábalni szerintem az amd, ha nem veszi meg az ibm akkor gameover
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #21818 üzenetére
Marhaság: hogy egy cég mérete determinálja a gyártott termék minőségét.
Nem egyszerre ruháztam be CF-be, mert nem volt annyi pénzem. Bár spóroltam volna, de bedőltem a rakat tesztnek, amelyeket olvastam. Hiba volt. Viszont a fejlesztésen tényleg elcsúsztam.
Teszek rá, mire törexenek a gyártók, inkább törekednének a milliónyi hibát kijavítani a termékeikben, csak hát, mint említettem, nem a vásárló érdekével törődnek.
Én nem szidom az Intelt, az Inteles konfigjaim 3-4 évet is kihúztak nálam. P3 volt 2000-2003, P4 2003-2007 (és ezekben nem volt csúcs VGA, mint a jelenlegiben az 1950XT, majd a 3870-ek). AMD a legjobb esetben 2007-2009, de szeretném még előbb lecserélni. És ha most veszek egy P35-ös lapot E8200-zal, abba bőven ráérek mondjuk 2 év múlva beledobni egy olcsó Penrynt, tekintet nélkül arra, hogy lesz már újabb platform is. AMD-nél még csak nem is látni ennyire előre. -
baleee89
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #21810 üzenetére
hi mostani kártyámon is ze ahütö aztán 3850re és 3870 re is felmegy mondom akkor lehet ilyenbe kéen fektetni!
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21802 üzenetére
nemsokat tévedtem
...de abba milyen proci megy majd? ha így folytatódik ugyaúgy phenom 9650 meg x2...csak más foglalatú...vagy van valami titkos amd fegyver amiről nem hallottam?
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21800 üzenetére
ha lesz időm elolvasom
...ha kilábal az AMD, vagyis versenyképes cuccokat fog építeni akkor az 1.k között fogom megvenni...de ilyen félmegoldásokra nekem már nem telik
még csak most jött ki az am2+...de ha jól hallottam még idén jön az am3?...asszem így rémlik... -
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #21788 üzenetére
Régi szép idők,még mikor jártam lanpartyra és nekem 2.66os cerka volt a gépbe,a haveromnak meg athlon64 3200+,atyavilág micsoda külömbésg volt ott.
Produkció:igazad van,hisz az amd vetítve is le van maradva(emlékezzünk csak vissza,az athlon 64es korszakra,amikor az amdnek 2ghzes procijai verték a 3ghzes inteleket),most viszont a core 2 2.5ghzen tudja azt amit az amd 3 ghzen.Tehát ez is egy probléma forrás,amit a gyártástechnológia 45nm re való átállításával még nem oldanak meg.
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21792 üzenetére
ez már mióta 1 nagy lutri....nem is tudom kb 1 éve rebesgetik hogy ibm-amd találkozó lesz...sztem semmi se lesz belőle, minek fektetne az ibm pénzt egy sűllyedő hajóba, mellesleg elég sokat kellene költenie rá hogy sikeres legyen, és most álljon le csatázni az intellel?....megvan az ibm-nek a maga piaca szerintem
mod: emléxem rád, "tesó" voltál itt ph-n, csak engem töröltek...nekem 386sx 40mhz volt 2mb rammal
40es vinyót meg lecseréltem 240esre(213bmb volt)....mindez 120k volt 95
mod: úgy értve tesó hogy mindíg hasonló cuccaink voltak -
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21788 üzenetére
én 386al kezdtem 95be, aztán 99be volt celeron 333 MMX!!!!!
...kemény 400at vitte
végül átáltam amd-hez, úgy látszik eddíg tartott...
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21784 üzenetére
életembe nem láttam via procit, ettől függetlenül biztos van
...via-s alaplapom 2 is volt, megvoltam velük én is elégedve...aztán 1ik gépemtől a másikig mire elkezdtem megint nézelődni már nem találtam viás választékot...valahol a kt890nél lett vége asszem
mod: nem érted mit mondok, te a céget nézed, a pénzt, én a gyártott termékek teljesítményét....a duron gyorsabb volt mint a p3, a barton gyorsabb volt mint a p4...stb...magyarul ha már 3éve nem gyártana olyan procikat amik nem egészen versenyképesek akkor nem itt tartana, ha a phenom hozná a q9XXX szintet akkor adhatnák 100k-ért mint azokat...nem 38ért mint egy 2magos intelt, aminek az előállítása is kb fele akkora volt a cég számára...főleg hogy már 45nm-en vannak...az amd a procijain szinte már hasznot se keres, kb a megélhetés szintjén vannak az áraikkal..amíg egy nem is tudom kb 1éves a q6600as intel és még mindíg 48k az ára, több helyen meg 50...ha megéri ennyirté is eladni.....akkor annak idején hozhatott hasznot bőven -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #21781 üzenetére
Na erről van szó: a vásárló le van szarva. Az összes marketingest a Dunába kéne lőni (vagy a legközelebbi adott mélyvízbe), és legalább 3x. Mert ők kitalálják, mi jó a vásárlónak, hogy vinné el a rák az összeset.
Az igényesebb vásárló meg szívhatja a fogait. Pszichológiai alapokon rabszolgává degradálják a usereket, a sok birka (bőszen igazolva ezt) meg veszi a szart, amit a szájukba tömnek. Nehogy már, ha egy szar driverrel mindenki a fejükhöz b.szná a cuccot, akkor újra és újra megtehetnék! Veszel egy tévét, nem jó az elektronikája, máris cserélik. Veszel egy VGA-t, szar a driver, várj egy újabbra, majd egy még újabbra, stb. Más hardvereknél, szoftvereknél a helyzet ua.
Hogy az nV a VIA sorsára jutna, azt kötve hiszem.
Kit érdekel, mekkora egy cég? Nekem az számít, milyen munkát végez. És az nem méret kérdése, hogy legyen egy használható driver a hardveremhez, ne csak a kifizetett érték felét tudjam használni, mert ez egyszerűen lopás, a fogyasztó megkárosítása. -
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21781 üzenetére
úgy akarom elvárni hogy ha a duron óta folymatosan vagy kisebb megszakításokkal de vezette volna a piacot...duron jobb volt mint p3, barton is jobb volt mint p4 és a64 is jobb volt mint pentium d vagy mi volt akkoriba nem tudom már
...aztán X2 is eleinte jobb volt mint a dual core...és azóta
, ezekszerint 3év óta( én 2re emlékeztem)....az amd folyamatosan 2.hegedűs...ha ezt a 3évet is csúcson zárta volna most nem 10ed akkora lenne hanem mondjuk 60-40% lenne az intel javára....az nv sokra megy a via-val sztem felesleges pénzkidobás, a platformosítással még valahol 1et is tudnék érteni, ha nem felemás rendszerem lenne, és ha mindíg biztosítva lenne hogy az adott platformon belül minden alkatrész igen versenyképes....
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21773 üzenetére
igen ezt, elírtam/értelmeztem, sli vs cf-re gondoltam, mivel 1900ba akarom haszálni a gépet, ahhoz meg még idén kikell építenem egy sli vagy cf rendszert...de phenom alá nincs sli csak cf ha jól tudom
-
Produkció
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21764 üzenetére
lehet, de amíg azt látom hogy valakinek q6600 meg e8400 van a 965p meg ilyen "régi" alaplapjaikba, holott van már azóta vagy 4új chipset
....addíg a nekem lekellett cserélni tavaly nyáron a 939et am2re mert x2-t akartam és akkor még nem volt kapható 939be, aztán most ha phenomot akarok vegyek am2+t is....lenne most pénzem phenomra+18kból ki is jönnék...de +20már nincs alaplapra
mellesleg milyen am2+os lap van amibe nv-sli mehet?...mindenhol cf-et láttam eddíg csak meg 770-790es lapkészletet, ja meg az új még nem kapható 780g-t
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #21706 üzenetére
Működött? Írtam, hogy csak Vistán, és csak 3D06 alatt, UT3-ban 80 FPS helyett 4-et kaptam 8.3-mal!
De úgyis rossz kedvem van, most fölteszem XP-re a hotfix-szel, aztán jöhet a partíció visszaállítás!
-
athomi
veterán
válasz
TomBoy1986 #21726 üzenetére
ézem szét van bontva felbontás, stb. szerint. Így elég korrekt, bár azért érdemes megnézni egyesével a teszteket.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #21719 üzenetére
Nem is erre céloztam, hanem a 88GT 45k-s árára. 9600GT a 3850-t veri, 8800GT meg a 3870-et, már ár-teljesítményben is. Ezért nincs ma már vacilla.
Bátor ember vagyok, holnap bepróbálom újra a 8.3-at a hotfix-szel.Fagy53: Én is pont erre céloztam.
Bundás22: Erre céloztam a hülyeséget illetően. Akkor is 34k körül volt a 3850, amikor én 3870-et vettem 45k-ért. Persze keresgéltem, amíg megfelelő árat találtam (de először is vártam, amíg EURO-nak megfelelő árakon lehetett kapni decemberben), nem ugrottam be az első fellelhető áraknak, amelyeket szándékoltan azért alakítottak így, hogy a maflábbakat megtévesszék.
Rollins: Miért keresel logikát Bundás "érveiben"?
-
athomi
veterán
válasz
TomBoy1986 #21719 üzenetére
Mondjuk ez az összesített tesztet hagyjuk már.
-
rollins
őstag
válasz
TomBoy1986 #21710 üzenetére
4 hónap alatt 20 ezret csökkent az áruk, hogy röpül az idő. Ez már jó ár, de legtöbb kereskedő még drágább árcédulával adja és így *opás az olcsó 9600GT mellett most perpill. Most már ideje lenne itthon is elindulnia mindenhol 38xx áreső lavinának.
-
fagy53
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #21710 üzenetére
Alakul, már csak 3-4k-t kell lejjebb menni, hogy komoly fejtörést jelentsen a döntés, NV vagy ATi!
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #21591 üzenetére
Tettem föl Prey tesztet az oldalamra (ebben végre megint működött a CF, ha messze nem is az elvárható hatásfokon), meg kicsit bővítgettem a teszteket.
-
WesTM
őstag
válasz
TomBoy1986 #21591 üzenetére
Ez így igaz!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Nintendo Switch 2
- Ford topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ASUS notebook topic
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest