- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
válasz
katt777 #37520 üzenetére
Drivert, Catalyst-ot leszedtem, registry-t kipucoltam úgy cseréltem biost. (Ez már régebben volt.)
Profilok semmi nem volt beállítva soha.
A biost úgy raktam fel, ahogy Tőled letöltöttem, tehát semmit nem változtattam benne. (Floppyról raktam fel, az általad leírt instrukciók szerint, nehogy win alól valami hiba csússzon a dologba.)Nah, most megpróbáltam a default-ot. Eredmény: semmi változás. Marad a 860/1200.Innen sehová egy lépést sem, se le, se fel.
Esetleg tegyek vissza 1 "gyári" biost és úgy próbáljam?
Több ötlet nekem sincs.
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37510 üzenetére
akarja a rosseb annyin járatni ... tekintve hogy a 837/1998 tényleg a kártya végének tűnik ... És ez is mind a gyári 1,174 V fesszel ment. Itt még lehetne állítani ,hogy a BIOS legmagasabb 1,254 V-ját kapja a mag és akkor menne még 860 körül is talán. Egyébként nem azt a verziót kaptam amin a hűtés az egész kártyán rajta van ... itt csak a GPU-n van egy borda , ventivel , amolyan zalman utánzat ... a ramokon nincsen semmi , pedig azok még mennének sztem. Meg ugye a mag is egy nagyobb hűtővel
XoZ:Honda23-nál az volt a baj ,hogy a játék el sem indult. Itt viszont elindul , csak kifagy. Gyanítom hogy egy teljes XP újratelepítés jót tenne a dolognak. Az általában meg szokta oldani ezeket a dolgokat
-
-
honda23
aktív tag
válasz
katt777 #37371 üzenetére
Egyrész nem is tudom, hogy kik az alamuszi csalók a múltévi két nagydíj után...
Vajon miért lett világbajnok Kimi...
Hamiltonhoz, Alonsohoz meg Vettelhez képest mindenki úgy vezet, mint öregapám a skodáját...
Részemről végeSajna a wolf problémája nem oldódott meg... 1.41-es patch-el sem...
Valami hotfix kellene a játékhoz...
Most csalódtam az atiban -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #37307 üzenetére
Egy dologról nem esik szó ahogy olvasgatok... Catalyst a.i. Majdnem írtam egy kommentet tegnap,mert ahogy fc2-ztem, hihhetetlen rángatós lett a játék,pont olyan mint amiről beszéltetek anno. Látom az a.i standardon van. mondom a francba átállítom advncedre. Úgy megy a játék mint még soha. Meg sem röccen 1 mp-re sem, 40 fpsem megvan dx9 ultra highba 2Xaa csak az árnyék van butítva kicsit. De hihetetlen folyamatos a játék.
Nem e ez a titok nyitja. -
Pancsermeste
őstag
válasz
katt777 #37307 üzenetére
Ez igen! Nem kevés melód lehetett ebben a tesztben!
Viszont az első ábrán nagyon fura az 1280x1024 8xAA -nál DX9-ben a megemelt proci órajel hatására fellépő FPS zuhanás! Ez biztos, hogy nem vmi tévedés?
Most nézem az FPS adatokat: 32,24 -ről 23,98 -ra esett vissza. Ha ez nem elírás, akkor mivel lehet magyarázni? -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #37327 üzenetére
Milyen jó érzés lesz ha tisztán elverjük majd,és nyugodt lelkiismerettel feléjük kerekedhetünk...!
Amúgy milyen jó kis bigét beújított bantu.
PCD énekesnője...
Hát aki megteheti...
Hát rég voltam így egy futam hatása alatt. Megható volt a vége.Mikor Vettel és Kubica összejátszottak,és így Vettel elment Bantunak,akkor tényleg eltört a mécses.Ilyet régen soha nem láttam még F1 ben,és egy darabig azt hiszem nem is fogok.Történelmi futam volt a mai.Glockot sem szabad hibáztatni,ha ő nincs,nem lett volna 1 perc remény sem.
Hogy on is legyen: Hejj!!!-de nagyon jól működik még mindig a 3850.
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #37325 üzenetére
Így utólag letisztultak a dolgok,az utolsó 2 kört végigbőgtem,jó kis futam volt ez akármi lett a vége.
"Egy hajóban evezünk,együtt nyerünk,együtt veszítünk. Így volt ez mindig is."Massa ettől erősebb lett,jövőre megmutatjuk.
A csapat vb. ezért meglett,ami legalább akkora dolog mint az egyéni.
Forza Ferrari!!!
Off Offolva
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #37313 üzenetére
Az egyik helyen 23-at írtál 32 helyett szerintem. 4.05GHz-es, long ranchnél, 1280*1024-ben 8xaa mellett.
Azt nem tudom megmondani, hogy ott miért van gyorsulás, de mivel abból az esetből van kevesebb, ezért szerintem ott van a hiba, s nem a többiben. De majd a következő Catalysttel elválik...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #37311 üzenetére
Látod abból már le tudom vonni a következtetést. Az utolsó oszlop kivételével kb. semmi értelme nincs a CPU tuningnak.
És van egy elírás, ahol a 2-es és a 3-as fel lett cserélve: 4.05 750 DX9 / 1280 8xAA
A smallban sincs megdöbbentő, jelentéktelen gyorsulás 3.3-ról 4.05-re.
Kb. ezt mérték azon az oldalon is, amit linkeltem, csak ott Very Highon és nem UH-n.
-
TomBoy1986
veterán
-
törölt tag
válasz
katt777 #37286 üzenetére
Persze, hogy nincs befejezve, februárig van idejük.
Az enyém pontatlan gyorsteszt, csak kíváncsi voltam. Legalább 3x kellett volna mindegyiket futtatni. Kíváncsian várom a tesztjeidet!
Ha én 8XAA UH-n futtatnám, akkor reggelre vége lenne a tesztnek az 1 FPS-szel való futás után.
-
rumkola
nagyúr
válasz
katt777 #37258 üzenetére
katt!
A méréseid szerint a Far Cry 2 DX10-ben lassabb mint DX9-ben. Itt minden ATi tulaj arról regél, hogy DX10-ben (DX 10.1-ben pontosabban) gyorsabb, mert ingyen van az AA. Most akkor mi az igazság?
Természetesen egy tesztnek jobban hiszek mint a mendemondáknak, de nem lehet, hogy nálad nincs DX 10.1 (SP1)? -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #37247 üzenetére
"Jóval előbb linkeltem az említett FC2 tesztet, ahol 30% CPU tuninggal akár 89%-os grafikai teljesítményt nyertem, de legalább 46% volt, de az is ott, ahol töketlen a Catalyst."
Tehát tisztázzuk:
30%-ot húztál a CPU-n ez eddig ok
És 89%-ot növekedett a teljesítmény? De minimum 46%?Ezt most ne haradgudj, de valahogy sehogy sem fogom tudni elhinni. 30%-os csak CPU órajelnövekedésből, még ha teljesen csak CPU limited lett volna tisztán, még akkor is!!! legfeljebb 30%-ot nőhet a teljesítmény. Nemhogy 90%-ot
Ezzel valaki mást inkább...
Nálam a tapasztalat az ez:
~20%-ot húzok a CPU-n és 11-12%-ot nő az FPS, ha 2.2-ről húzom 2.6-ra a Phenomot és 3870-et használok. Olyat még a Doom3-ban sem láttam 800*600-bam, hogy elérte volna akár csak a 20%-ot is a növekmény... (2.2 : 2.6 = 160 : 179). Pedig hát... az teljesen CPU limit kellett hogy legyen."De egy Wolfdale-lel nem kell cserélni, ki lehet hagyni egy generációt (de legalábbis megvárni a bagóért szórt Q9650-eseket), és ez megint csak komoly megtakarítást jelent, ami hosszabb távon rentábilisebbé teszi a drágább processzort"
Ezzel olyan sokat ugyebár nem lehet várni, hiszen LGA775-be nem készül több CPU. Hiszen a Nehalem két új foglalatban érkezik - teljesen érthető okból - s ha intelt vennék, akkor is hanyagolnám biztosan a kisebbiket, mert kb. az lesz a sorsa, mint a socket 754-nek volt.
-
somé
őstag
válasz
katt777 #37244 üzenetére
...vinne. Én tuningról nem beszéltem, sőt ez nem is érint, mivel én soha nem tuningolok semmit, ill. nem használok így semmit.
Lényeg a lényeg aztán leparkolok, én azért a többletért biztosan nem veszek - jelenlegi árakon nézve - Intel processzort, mert sokkal drágább. A játszhatósági szint nem rosszabb arányosan az olcsóbb árral, nekem, egyszerű játékosnak bőven jó és megfelelő ami van.mod: na majd azért egy Phenom 9500-as féle procira azért cserélek, de nem a pár fps miatt, hanem hogy kapjak a jelenlegiért még valamit
-
somé
őstag
válasz
katt777 #37240 üzenetére
A megbúvó gondolat röviden: Lásd előző hsz-em 2. része, én nyugodt szívvel vettem a jelenlegi 4800+-omhoz 4850-et, (előtte 3850-et) azonos árú Intel nem hozna észrevehető többletet, ahogyan egy 6000+-os processzor sem. Tehát nekem mindegy hogy ez egy gyenge processzornak számít, nem hajtja ki a kártyát, egy Q6600-as sem hajtja ki, pedig az kb 40k., előbbi meg 10k.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #37236 üzenetére
Viszont, ha egy 4850-es van a gépében a 2600XT helyett egy pl. 2.6GHz-es AMD X2 mellett, akkor mégis a 4850-nel tud szebb képpel játszani, azaz jobb minőségi beállítások mellett.
És szerintem látható, hogy 1024*768-ban is leteszteltem, ott még játszható, de se HDR, se AA nem fér bele ebbe sajnos az adott kártya esetén.
hakos1987 megszólalásával az volt a problémám, hogy azt írta, hogy értelmetlen a 4850-et betenni egy gyengébb CPU-ú gépbe, pedig ez közel sincs így - extrém egymagos példákat persze lehet hozni ez ellen.
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37227 üzenetére
Akkro leírnám amit már eddig is mondtam , és gondoltam.
Az Intel több fps-t sajtol ki mint egy amd processzor . de az X2 egyáltalán nem halott ... miért lenne az :[link]Ha jól látom , az összes tesztben játszható fps-t produkál még alap órajelen is. Innentől kit érdekel ,hogy kinek milyen 100,000-res gépe van ? És hogy 3x több fps-t megy ?
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37216 üzenetére
én meg javaslom neked hogy maradj meg magadnak
... majd ha lesz rá pénzem hogy vegyek 4850-est akkor kapsz tesztet ... újgazdag barátom
mod: látom megjött a csatlós is .... azért szedd össze magadat idegileg barátom. Mert megnyugtatlak ,hogy mondjuk egy Crysis nem ugyan úgy játszható egy 26Xt-vel mint egy 4850-el ....
modII: meg amúgy is, mit kell beleokoskodni , majd én elrendezem katt777-el. A kutya nem kérdezett .
-
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37214 üzenetére
és mit csináljak ha a Te 3870-ed ? Az elemi logika meg nem itt kezdődik .... kenheted a hajadra ...
Egyébként annyit a gyenge rendszerről .. hogy tök mind1 hogy egy 4850 alá milyen procit teszel ... 1280-ba szűrőkkel valszeg AMD-n is játszható fps-t kapsz ... pont mint a retek Intelen
-
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #37206 üzenetére
Nem én nem tévedtem, mert én tévedhetetlen vagyok!!
Csak vicc!
Tényleg ezeket az árakat néztem. Azt írtam is, hogy nem értek az INTEL procikhoz.
A szerkesztés, meg azért volt, mert mire leírtam, ti is mindíg szerkesztettetek, gondoltam, akkor én is így teszek.
Semmi , hoppsz ezt elbaxtam, akkó gyorsan kitalálok valamit!
Lesd meg az árlistát, tényleg csak ezek a cuccok vannak.Amúgy a 4850 VS AMD x2 témához van sztorim. Rokon gyerek, megrendelte a 3850-et, de nem érkezett meg a boltba, mikorra ígérték, viszont ajánlgatták neki a 4850-et. Mivel apu adta zseppénzt, vett egy olyat. Még nem voltam azóta nála, de majd megnézem a kicsikét. Ő pl 5600 X2 alá rakta a motyót. Teljes nem hozzáértő, minden alapon van, nincs húzva, sőt annyira amatőr szegény, hogy a windowsa is általában csak 2-3 hétig bírja. Viszont már vagizik az iskolatársaknak, hogy mekkora állat a gépe! (17éves)
Majd jól összehasonlítom az enyémmel. -
csibe1
addikt
válasz
katt777 #37200 üzenetére
Oké.THX!
Akkor az viszi rendesen,mert nem akartam összevissza drivert pakolgatni.A gyári meg régebbi verziószámú az oldalon.
Később majd még fejlesztek a gépen,de jó árba volt a kari (13870Ft),még áremelés előtt sikerült elcsípni,a 6200SE meg seholse volt játékban.
Mostani konfig:
Asus A8NE-FM
AMD 3500+
Corsair 2x512 MB DDR1 400MHZ
XP SP2
Tudom nem hajtja ki a gép a karit,de most ennyire futotta.Az előzőnél meg csak jobb lett. -
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #37195 üzenetére
dehogya akarom belemagyárzni
37184-es HSZ :
"Én a mostani árakat nézem az itteni boltokban..........CSak azzal tudok számolni, amit kapni lehet a boltban, a többi nem érdekel! Biztosan van máshol e5000 akárhány, meg ilyen , meg olyan. Én kiszúrtam egy boltot, ahol kb Szeged 70% vásásrol, mert ők a legolcsóbbak és azon az árlistán bűvészkedtem. Azt is tudom, hogy erősebb az INTEl és nem is akarok mást állítani!!!!!!!!! ""Ha valaki betér ide, majd azt olvassa, hogy 4400+ viszi a 4850-et, akkor félre lesz vezetve "
Én ilyet véletlenül se mondtam!
Az más volt, keversz vele. Még a 3850-emet se hajtja ki a 3650mhz-en járó X2-őm, nem, hogy a 4xxx-es szériát.
"Ez nem több mint fricska az AMD-nek, bármiféle rosszindulat nélkül"
Oké oké, csak amíg nekün m,agyar PH-s lúzereknek írod, addig olyan, mintha az AMD procisokat fikáznád, nem magát az AMD-t.Na örülök, hogy visszatértünk a normál kerékvágásba!
Továbbra is úgy gondolom, hogy Intel a jobb, csak hirtelen a kedvenc üzletemben, nagyon nagy volt az árbeli külömbség, még akkor is, ha sokkal, sokkal magasabb rendű INTEL procit hasonlítottam at AMD leggyorsabb 2 magosához.
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #37190 üzenetére
na látod ebben lehet hogy igazad van hogy jobb ha más topicot nézegetek addíg amíg te itt osztod az észt..és ezt tudom javasolni mindenkinek..pláne amd fanoknak mert ezt a fröcsögést nehéz elviselni..
(de németországban gyártják..tudod ahol a mercit is:-)
az ati a kanadai nem az amd..legalább olvasd el amit írok vagy ha nem érted kérdezz ..
szóval sok sikert ifjú szkájvólker..
nézek valami más topicot. -
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #37186 üzenetére
Utolsó OFF!
Bammeg te engem teljesen hülyének nézel!!!
Nagyon szépen köszönöm!!!!
Egy szóval nem mondtam, hogy egy teljesítményű a 2 konfig! Hol olvastál te ilyet?
Akkor újra, hátha így érthető amit írtam!
Bemegy a tudatlan az ITTENI BOLTBA! Aszondja a bótosnak,:
-akarok egy konfigot, de csak x pézem van rá!
Erre a bótos,
abból csak AMD jön ki, mee mostani raktárunkban lévő cuccok közöl, csak ez jön ki ennyi pénzből. Tegyél hozzá még pénzt és akkor kijön INTEl is és sokkal sokkal gyorsabb lesz!!
-VÁSÁSRLÓ: de nekem csak ennyi pénzem van, gamék fognak futni, ha a többit (vga, memó, winyó) nem vátoztatjuk ???
-bótos:fognak csak nem te leszel az ász
-VÁSÁSRLÓ: nem bajÉrthető amit írok, vagy nem?? Szal itteni bót, átlag USER, és itteni árlista. Szal, ha összefosom magam, akkor sem fogok egyen értékű procikat árban összehasonlítani, HA NINCS AZ ÜZLETBEN!! Meg akármennyire jó az INTEl, ha csak a drágább (MERT ERŐSEBB JÓVAL) procijuk van az üzletben, és nekem csak fele annyi pénzem van, nem fogom tudni megvenni!! Szerintem nem túl bonyolult ezt fölfogni, pedig szerinted én hülye vagyok! Teljesen éppelmélyű vagyok és fel tudom fogni, hogy az azonos teljesítményű termékek kb egy árban vannak, vagyis lennénke, de nem lehet kapni ITT! Na érted?
Ezt meg nem magyarázom,ha nem érted, akkor nem érted!
"AMD-sek el se olvassátok amit írok, mee tiétek annyira szar, hogy"Örörlünk, hogy tiéd jobb!
Sose mondtam, hogy AMD a király! Sőt párszor már írtam, hogy szívesen lecserélném a mostani elavult rendszeremet, de nem fontos annyira, meg nem ettől áll a cerka.
ÉS BÉKE VAN, csak mán nagyon átmentünk a nagyon hülye a TASIA verzióba.
"akiket a hsz-aid és TasiA-ié félrevezetnének:"
nem vezetk én félre senkit!
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #37183 üzenetére
A progi szerint auton szabályoz, include in profil és auto be van kapcsolva, de a fülem és a gpuz szerint is 24%-on teker a venti, a fixre az volt beállítva.
0.8V-ot állítottam be, gpu 236mhz, ram 279 valós, előbb elírtam, nem effektív. Tesztelgetni nagyon nem tudom, a sok próbálkozás közben valamikor kilőtte a drivert..majd restart után meglátjuk.
szerk: #37184 TasiA : 2 hónappal ezelőtti AMD konfigot is mondhatsz, tuning..hát nálam nagyon gyér..1.2V-on 3400mhz
Ami AMD-nél kb 3800...mostani áron is megvan a cucc 30-32k-ból...bolti tréfás árakról beszélek.
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #37179 üzenetére
Egy életem, egy halálom, 0.85-öt még bepróbálom
Most a gpu-ra 40 fokot ír 40%-os ventivel, megfogtam a bordát, kb 22 fokos..ha bizzergálok valamit az órajelkell, már nem akarja elfogadni az elmentett ventiszabályzást, hanem manuálisra vált, de a szabályzásnál autot ír.
TasiA
: Már mondtam párszor..GB G31m-s2l+E5200..ez volt kb 2 hónapja 25k boltból..tuningot is tud a lap rendesen, alul/felülfeszezést, ramoknak kraftol detto, cpu ventiszabályzás..blabla..na most AM2-ből milyen cuccot hozol ki 25k-ból? Jobban felszerelt lesz a lap, max ennyi..de ez a proci kb egy 6000+ alapon, ráadásul az egyém gyári órajelet viszi 0.985V-on, lehet számolgatni mennyit fogyaszt
-
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #37177 üzenetére
Teljesen igazat adok neked az C2DUO vs AMD X2 procikkal kapcsolatban, de én bolti árakkal számolva, akár hogy is nézem, AMD viszont sokkal olcsóbb. Jó tudom ez nem mentség, de nem mindenki tud kvágni hirtelen annyi pénzt, hogy váltson.
CSak az alaplapi fronton kb 4-5 ezerrel drágábbak az INTEL alá valók, proci téren pedig 3.0 gigaherzten gondolkodva E8400=46 ezer X2 meg 25 ezer. Tudom, lehet vanni olcsóbban használtan, meg sallala, meg sallala, de nekem még mindíg az jön le, hogy teljesen jól el lehet gamézgatni X2-vel is. Aki meg maximalista és ponthajhász, meg FPS hajhász, az úg yi megveszi az INTELT, még ha parizert zabál 2 hónapig, akkor is!Szal nem vagyok AMD bu*i, se INTEL ellenes, de már egyre jobban úgy érzem, hogy kezd túlzottá válni az AMD fika és annyira azért nem gagyi.
-
Chaser
legenda
válasz
katt777 #37174 üzenetére
Ahan
Megy már az új fesz bevitele is, de 1úttal a ramnak is ennyit ad, vagy ez csak ugye a gpura vonatkozik? A ramnál nincs fesz állítási lehetőség. Mennyi a legkisebb, amivel érdemes próbálkozni gpu-nál? Nem szeretnék soxor restartolni
§.9V-tal úgy tűnik stabil 243mhz-en.
-
-
mert_csokis
senior tag
válasz
katt777 #37161 üzenetére
Na ilyenkor gondolkozom el nagyon erősen egy komolyabb proci hűtő beszerzésén. Mert a gyári hűtőt nem akarom nagyon túráztatni
Jelenleg 3.5 Ghz-en szalad, bár egy fokot sem emelkedett. Azért 4 gigán megnézném mondjuk az FC2 alatt mit mutat
Bár ez is inkább a Dunia engine érdeme, hogy folyamatosan tud profitálni a megemelt proci órajelből. Sajnos a legtöbb játék nem így van összepakolva, egy bizonyos órajelen túl már nem tud ennyit profitálni
Az X2-mmel egyébként nagyon pariban van a játék, elvileg a hotfix a CF support-ot is javítaná. Megnézem, javul-e vele valamit a teljesítmény. Mostanában quick save használata után lefagy a játék, de a VPU Recover kijavítja pár másodperc alatt és visszaadja a játékot. Ez mondjuk nagyon tetszik az ATI-ban, 8800GT alatt ha valami lefagyott az úgy is maradt. A CCC megkímél a reset-től legalább... -
Chaser
legenda
válasz
katt777 #37169 üzenetére
Eddig 0.974V, gpu 243mhz, ram 301mhz effektív...de nem tudom a feszültséget lejjebb vinni, mert nincs a tuningopcióknál nálam az a fül, a Te oldaladról szedtem az ATT-t, hol a gond? Ez mennyire számít jónak 1ébként?
#37170 Májsztró : Mesélni nem kell, kb ismerem mit tudPasszív MSI 26xt van újan 12k-ért 3 év garral, szóval aktív gar nélküliért max 6k-t adok, így kérnék a 3850-emre 10k-t + a 26xt-t.
-
-
-
lean
aktív tag
válasz
katt777 #37081 üzenetére
Hogy is mondjam...Az persze, hogy nyilvánvaló, hogy valaha volt, és személyes negatív tapasztalatokon alapul...az már nem annyira h ennek ellenére MÉG jelenleg is használod (én konkrétan az A4Techre gondoltam)....persze a soha többé-be még belefér, hogy jelenleg még az van, de még 1x nem lesz...
Na, de nincs ezzel semmi probléma... -
DigitXT
félisten
válasz
katt777 #37087 üzenetére
Amúgy én is megfigyeltem ezt a tendenciát.
Megtehettük, megtettük, megszoktuk, most
meg "sír a szánk" (tisztelet a kivételnek), ha
egy-egy újonnan megjelenő durvább grafikájú
játéknál ismét kompromisszumot kéne kötni.
Pl. nem tolni Ultra Highon Full HD-ban*.De
ez ma már nehéz, ez ma már ciki, ez ma már...
Nemt'om. Persze egyfajta igényesség, másrészt
viszont a kompromisszumkészség teljes hiánya.Aki teszemazt "beleszületik" ebbe, nem látta,
hogy honnan fejlődött idáig a technika, nyilván
másképp látja. Én mondjuk örülök, hogy a 3D
technológiával együtt nőttem fel, legalább van
fogalmam a régi időkről, és tisztelhetem, ha
valami ma olyat mutat, amit anno maximum
hosszú órákig renderelt videókban láttunk.
Tudom, hogy te is így vagy ezzel, szóval ez
inkább azoknak szól, akik most olyan fiatalok,
mint én anno voltam, amikor a Voodoo volt a
3D gyorsító, és kinek volt ugye arra 30K-ja...* vagy mégis, és álleesősen nézni (
), de akkor
nem sírni a viszonylag játszhatatlan FPS-en! -
Májsztró
addikt
válasz
katt777 #37085 üzenetére
sztem meg jó lesz nekem az a 3850-es kártya .... mert a 2600XT is visz midnent ... meg aztán nem vagyok egy olyan ember , aki sír ha 1600*1200-ban minden űberfullon nincsen meg a 90 fps .... tudom hogy másként néz ki úgy is ... meg hogy élvezetesebb is lehet .. de msot a BIA:HH-t is 1024*-be tolom minden low ......
-
lean
aktív tag
válasz
katt777 #37071 üzenetére
Cuccok:
# ASUS P5Q, C2D E8400, HyperTX2, 4x1GB Kingmax DDR2 1066 MHz CL5, Sapphire Radeon HD4870 512 MB, Leadtek Winfast TV 2000 XP, Codegen BrizA E-6097, Chieftec GBS-550AB A,LG204WT, A4Tech X7, Chicony PS/2 hun# Aláírás Szép napot! ... Soha többé FreeWeb, Phillips, Sony-Ericsson, A4Tech, Crossfire (multiGPU) és MSI, Galaxy, Logitech, Tesco Value CD/DVD, Fuji & Memorex CD/DVD-RW! (eddig...)
Nem bírom kihagyni ezt a pici ziccert
, persze csak a poén kedvéért...eszemben sincs beléd kötni...[OFF][/OFF]
-
adalbert1
veterán
válasz
katt777 #37071 üzenetére
Ahogy nézem a gyári biosban is van egy 'Low' 3D Clocks beállítás.
A gyári biosban a legalacsonyabb gyári VCore az 1,014V, a legmagasabb 1,214V.
Mennyivel érdemes ezeknek alámenni? Ill. tesztelni hogy teszteljem őket? Vagy ha kevés neki a kraft akkor egyszerűen úgyis bemondja majd az unalmast? -
adalbert1
veterán
válasz
katt777 #37069 üzenetére
Nem, akkor használta a 2D-t játékok alatt is, mikor csak 1 profil volt... Azt még a leírás elolvasása előtt sikerült összekontárkodni.
Amikor megcsináltam külön a 2D-t és a 3D-t, akkor már minden f*szán futott.
Viszont szerintem még finomhangolok a beállításokon egy kicsit...szerk.: na meg elgondolkoztattál ezzel a még jobban alulfeszelés dologgal is, szerintem holnap megnézem hogy mit bír a dolog...
-
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #36980 üzenetére
AMD-nél teljesen más a helyzet szerintem. Egyébként most sajnos rosszkor tetted fel a kérdést, mert nincsenek különböző cache-el rendelkező Phenomok (X2 ugyan van, de ott elenyésző volt a különbség). Januárban jön majd a 6MB L3-mal rendelkező Deneb és az L3 nélküli Propus, akkor majd össze lehet hasonlítani, hogy van-e értelme, addig csak találgatnék. Egyébként előzetes hírek alapján a szokásos 5-10%-ot jelenti itt is.
Ha viszont azt kérdezed, hogy megakad-e valami a Phenomnál a 4x512+2048 mellett, akkor arra azt tudom csak mondani, hogy legfeljebb a VGA miatt. Pl. Heroes V-nél is a VGA szól közbe érdekes módon (pedig elvileg nem kicsit CPU igényes). Supreme Commandernél is boldogul, s az expansionben is a VGA szól közbe. A másik ami a Phenomnál sokat számít - bár nem minden esetben - az, hogy a CnQ be van-e kapcsolva. Ilyen X2-nél (legalábbis ilyen mértékben) nem volt. Ezt úgy kell érteni, hogy Crysis CPU tesztben pl. 47 vs. 38 FPS (be vs. ki).
Még egy ósdi tapasztalatom van: Pentium D 915 2+2MB cache.... és maga az iszonyat
-
nesa
veterán
válasz
katt777 #36967 üzenetére
Azert azt ne felejtsuk el hogy valaki lehet vesz most 1 4850-4870 VGA az 5000+ melle, szamodra lehet ez nevetseges de nemtudod mi jar a paciens fejebe lehet 2 honap mulva Q9600 ra valt es rogton volt ertelme vagy lehet epp a DENEBET varja ami valoszinubb....
Hidd el sokan megha fizetnenek nekik se valtananak intelre 10-15 FPS er.
Amugy a sok inteles aki veri a nyalat hogy milyen fasza az intel... hol volt 2 eve ,mire verte 99-06 ig??
Aztmeg hogy valaki 1 ubergyenge proci melle berak 1 eros VGA-t nevess egyet magadba oszt csa, enis igy teszek letojom ki mire kolti a kemeny forintot.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #36904 üzenetére
Szerintem nincs benne megtévesztő, hiszen a címe is az, hogy az FC2-ben hogyan skálázódnak a VGA-k és a CPU-k. Az hogy te Ultra Highon nézted egy dolog, hiszen olyankor még előbb jön CPU limit, azaz még kisebb CPU elég neki.
Ollie:
Erre gondoltam:
"The Dunia Engine really benefits a lot from multi-core CPUs. Therefore a Core 2 Quad Q6600 with 2.4 GHz is as fast as a Core 2 Duo E8400 with 3 GHz." -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #36896 üzenetére
Ha már játék, akkor:
Ma láttam egy linket a Phenom topicban, ahol is a Far Cry 2-t vizsgálgatták - szerintem egészen alaposan: [link]
Egyáltalán nem lett egy gépgyilkos játék a jelek szerint, mivel a teszt alapján 3870-esen is simán fut. Viszont egymagos CPU-val nem szabad nekimenni
Ugyanakkor a játék 3 magot használ ki, érzékelhetően (van egy grafikon róla a tesztben).
Nézd meg pl. a Q6600 vs. E8400-at (2.4-en jobban teljesít), ill. Q6600 vs. E6600-at (ez meg akkor gondolom egyértelmű).
A CPU teszt résznél egy 4870-es kártya volt a gépben, s a jelek szerint semmi értelme nem volt a Phenomot 2.5-ről 3GHz-re tuningolni, mert mindössze 2FPS-t nyertek átlagban vele (50 vs. 52).
-
djdave128
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Automobilista 2
- Tőzsde és gazdaság
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest