- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
adalbert1 #37067 üzenetére
Hát ha csak a ventit akarod állítani, akkor ne kapcsold ki az ATI hotkey pollert, és ne ments órajelet a profilba, csak a venti-beállításokat, bár ezt nem próbáltam, de elméletileg rendben kéne lennie. Ha meg nem, akkor ments órajelekkel 2D és 3D profilt is, az biztosan rendben lesz, már ha megadod neki, hogy használja őket.
De ha játékok alatt is a 2D-t használta, akkor nem túl figyelmesen olvastad el a leírásomat. -
katt777
félisten
válasz
adalbert1 #37063 üzenetére
Szívesen; azért van, hogy segítsen.
Ha megnézed, fogyasztás-csökkentés jobban elérhető a bios-énál alacsonyabb feszültségen és órajeleken történő üzemeltetéssel. Ha a bios-beállításokat alkalmazod, lényegében csak lassítod a kártyát azzal, hogy a hardveres vezérlés helyett szoftvereset alkalmazol. Mindemellett a gyári 3D órajeleket is tudják az ATI kártyák csökkentett feszültségen, gyárin csak tuningot érdemes próbálni.
A 4870-em most 0.843V-on üzemel 1.203 helyett, 3D-ben pedig 1.203-on 1.263 helyett probléma nélkül. A régebbi játékokhoz érdemes egy csökkentett 3D profilt is beállítani (erről a 4870 bemutatómban is írok) a további takarékosság érdekében. Ez nálam most 450/600@1.143V, de sok olyan játék van (persze kevesebb), amelyeknek még a 3870 erejére sincs szükségük, neked meg játékélmény szempontjából mindegy, hogy 40FPS-szel játszol, vagy 100-zal (kivéve az FPS-huszárokat, de az ő véleményük nem mérvadó). Elég komoly összeget lehet így megtakarítani 1 év alatt. -
-
Chaser
legenda
válasz
adalbert1 #37051 üzenetére
Úgy tudom hogy a CCC nem kedveli az ATT-t, én ezért nem is raktam fel, csak a drivert, hátha majd szükség lesz rá..most úgy tűnik már van is
3D-re 40%-ot adtam, így 50-55 fokos a gpu nálam.
Az eredeti borda alá, vagy mellé tervezek ventit, a gyáriból csak a borda marad fenn..a lényeg hogy 2D-ben kusshadjon, game alatt nem érdekel a hangja, úh ha ATT-vel korrekten lehet szabályozni, akkor lehet a hack visszakerül, de most hack, nehogymár ne próbáljam ki -
eclipse006
őstag
válasz
adalbert1 #36895 üzenetére
én felraktam a Dirtet,de valami nem okés először kipróbáltam ultrán 1024x768-ban ,de fullra szaggatott!visszábvettem de akkor is!a grid érdekes még 1280x1024 ben is megy maxon!!és a 8600 g-mel régebben ment a dirt majdnem maxon,igaz akkor nem eredeti játékkal toltam,lehet hogy van valami köze hozzá??
szerk:nekem Vista sp1 van és vissza szokta venni 300Mhz-re a gpu-t
-
Chaser
legenda
válasz
adalbert1 #36803 üzenetére
Kell külső táp, anélkül hibaüzit kapsz bootkor. Átalakítót adnak hozzá, 2 molex kell neki.
2D-ben mennyi eszik kb a 3850?
szerk: Én amúgy úgy látom, hogy a hűtését igen egyszerűen lehet halkítani ennek a kártyának..levéve a borda takaró lemezét, alá lehet hackelni egy 12 centis ventit, az úgy nézem alacsny fordulaton is elég lenne neki, csak úgy már 3 slotos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest