- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- MIUI / HyperOS topik
- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
katt777 #16131 üzenetére
Igazad van, pontatlanul fogalmaztam!
Csak arra szerettem volna utalni, hogy ha túlhúzott a mem. rajel és 3DMarkban produkálja a jelzett hibát, akkor játékban is tuti gond lesz, persze ez fordítva nem feltétlen igaz, ahogy azt e is leírtad!
Kösz a korrekciót! Így pontos a válasz!
-
rumkola
nagyúr
válasz
katt777 #16072 üzenetére
"Nálam 1 db 3870-es 1680x1050-ben, 8XAA (24X Edge-detect) + temp. AA + 16xAF + minden graf maxon mindent visz (-Crysis, azt csak HIGH-ban), és ez jó."
Ez olyankurvanagy kamu hogy minősíthetetlen....
Jó kártya az oké, de még egy tomb raider is 20FPS alá esik az általad leírt beállításokkal. Nem is beszélve az újabb és gépigényesebb játékokról.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #16070 üzenetére
Így van!
Te jól gondolkoztál akkoriban,de sokan nem is gondolnak a CF rendszerekre mert nem igazán voltak népszerüek és nem voltak túl jók.
Neked +45E Ft-ból már lehet egy jó kis CF konfigod.
Másnak meg ha van egy 3870 vga és mellé vesz még egy 3870-et +45E-ért és az alaplapot kicseréli +20ft ráfizetéssel akkor neki is 65E Ft ráfizetéssel lesz egy jó erős gépe. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #15985 üzenetére
Rossz tesztet láttál..inkább kövesd a megfelelő topikot és a tulajdonosok leírásait, mint akármelyik tesztet..lásd a legújabb PHs vgateszt..vicces. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az E8400ak nem mennek úgy mint az E8200ak. És sosem venném meg egyik architektúra nagyobb tagját sem amúgy
Tuning a lelke mindennek. A maradék pénzt sok másra el tudom verni..
Tibord
Haverod csöppet elfogult, vagy laikus. Vagy mindkettő. Jelen állás szerint a Phenomok alulról karcolják a legkissebb Quad által felállított mércét. Ez van.
Gyenge proci kis tuningpotenciállal, fejlődésképtelen alaplapban. Főnyeremény
Videókari terén egy sem tudja azt nyújtani amit elvársz. Gyorsabb a fejlődés.
Ami ma a csúcs, holnap már átlag, holnapután belépőszint. Negyednap kuka.
Döntsd el te mi a jobb: ma venni egy vidkarit 120ért és 3-4 év múlva értéktelenné váltan a polcra tenni, vagy ma venni egy vidkarit 60ért, és évente ~15k ráfizuval újabbra cserélni, 4 év múlva is ugyanúgy szinten lenni és értéket tartani a kezedben/gépedben..? Szerintem egyértelmű, és ez ne azon múljon már, hogy ráérsz-e évente ~1 hetet rááldozni az eladással járó cserére
Az X2esről maximálisan lebeszélnélek, ezerszer inkább 1db 3870es vagy egy 8800GT, mint akármilyen duplakártyás drivernyűgös fogyasztásbajnok
Kövezzen meg akárki, de szerintem ma ennél jobbat nem kapsz a pénzedért:
Giga P35-DS3 lap, E8200 proci, 2x2GB memó, G92 8800GTS, Corsair VX450.
A többi sallang már odabízva, jól szellőző ház és hatékony procihűtő javasolt.
Ennyi. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #15982 üzenetére
Jelenleg úgy néz ki, hogy E8200nál nagyobb a 4Gre az esély, olcsóbban
#15983 Ne legyé' hszvadász
Beláthatnád végre, hogy CF halott ügy..már évek óta csak ömlesztik az SLIt CFet és még mindig nem írnak hozzá normálisan működő hatékony drivereket
Ahogyan az 1950XT CF is elvesztette az életképességét a HD38ak megjelenésével, úgy a 3870Cf sem éri meg. Két kártya, dupla fogyasztás/zaj, dupla bukó anyagilag, és valszeg a következő high-end megoldás alatti teljesítmény. Kihagyós.
Ahogyan X38/48 is, kompatibilitási problémák, magas fogyasztás, stb
P45öt jegyezd meg és várj, addigis ha CF, P35-DS4 és 2x3850/256 max..
Amúgy ha beszerzel egy P35+E8200 duót, elleszel ragadtatva, biztos vagyok -
válasz
katt777 #15919 üzenetére
Kár, hogy ekkora a káosz a Catalyst körül. Miért nem tudják nyíttá tenni a forráskódját? Úgy hallottam, hogy még a Linux-os driverek is a Winfosos illesztő magjára épülnek. Azt hiszik, hogy valaki otthon nekiáll és süt a nagyi sparheltjében néhány szilicium pogácsát?
Aztán már itt is konkurencia!
-
FefeeX
veterán
válasz
katt777 #15112 üzenetére
Mindegymivel méred, az alaplapon a dióda a hibás...
Kelvinnek sincs igaza, mert ha a proci 100 fok akkor a borda is 90. A borda és a proci közt max 10 fok különbség lehet, de az is csak szélsőséges esetben. Viszont az elképzelhető, hogy a dióda mondjuk 40 fok alatt nem mér rendesen...
-
FefeeX
veterán
válasz
katt777 #15047 üzenetére
Hát most igen nagy butaságokat írtál, ha csak nem szárazjéggel hűtöd a géped..
Egyébként egy relatíve komolyabb géphez - mint pl a tied - már dukálna egy min 10ezres ház, normális átszellőzéssel, nem ezen kéne spórolni, de ez az én véleményem.
Persze jó a codegen, hugom gépe abban van, de nem is 3850es radeon van benn, hanem ventis 9600as. Arra jó, persze. Meg irodába is...
aya és Speed(R) már megmondták a frankót előttem
Félreolvasás... ez a legnagyobb lol, süketelős szöveg, oszt mi olvastuk félre
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #15057 üzenetére
Milyen figyelmetlen olvasásról beszélsz? Szimplán hülyeséget írtál.
Szintkülönbség nem oszt nem szoroz, 2men nincs komoly eltérés..
Revizinonáld újra a gépben lévő szenzorokat inkább ha javasolhatom.
Ha normálisan van kialakítva a gép szellőzése, a belső hőmérséklet átlag ~5 fokkal magasabb mint a szobahő. Ennél csak több lehet. Az Aurora3Dm előtt egy Magic3Dm volt. Ahhoz képest az Aurora3D hozott 2-3 fokot mindennél..aya
Tegyél a táp alá 12es ventit a Magic3Dbe, úgy igazán hatékony a dolog.
Anno az oldalsó részt kicseréltem plexire és a bal alsó sarokba került egy befújó venti. Az akkori Silenceres GTO2őm majd 10 fokot hült ettől..jó házszerk. pics@ba már ezekkel az OFF tagekkel
-
aya
addikt
válasz
katt777 #15057 üzenetére
Viszont kikergetné a gépben rekedt meleg levegöt.
Az én aerocool magic 3d házam elejében van egy 12cm venti ami a vinyóknál befujja a levegöt, pont a 3870 karimra, a gép hátuljából meg kihuzom egy 8cm ventivel a bennrekedt levegöt.+ a 3870 is kifelé fujja a meleget. Az artic pro 64 is ugy van feltéve, hogy a gép hátuljába küldi a procirol a meleget. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #15047 üzenetére
"35-fokos szobában (nyáron) 30 fok körül van a gép a házban (terhelve 40-45)"
ÁáááHa ezt te el is hiszed, akkor komolyan nagyot csalódtam..
Ajánlott a szenzorokat és az érzéseket kihagyni ilyen megállapítások előtt..
Szobahőmérséklet alá se léggel se vízzel nem hűtesz semmit..fizika.
A deltaT=5'C is felejtős terhelve léghűtéssel, még vízzel is macerás. -
FefeeX
veterán
válasz
katt777 #15007 üzenetére
Na azt ne mondd hogy a codegány házak jók... ehh...
Azért egy aerocool ház mellett a régi CG házam elég gyenge. Nincs átszellőzés, csak hátul van kifelé 1 venti hely.Aki jó házat akar, 10ezer az alja, és belépő kategória az AeroCool. Ennél csak jobbat érdemes venni, rosszabbat nem, ha valaki komoly gépet akar, márpedig ezek a VGA-k arra engednek következtetni. Persze ebben nincs benn táp alapból.
És a hivatalos weblap szerint a 3870es karihoz is minimum 400W táp kell. Ha ezt odaírják, akkor az azt jelenti, hogy azzal nem lehet probléma. 350essel is elindulhat, de 400nál már tuti jónak kell lennie. Tehát nem kell hozzá 550W meg hasonlók. Persze CF3870hez már kell, de az más tészta.
-
bnss
veterán
válasz
katt777 #14997 üzenetére
Abban nem értek egyet, hogy nem éri meg minőségi házat venni. A hűtés egy dolog, barkácsolással csak elszántság kérdése a hatékony hűtés kialakítása. Viszont az időtállósága, a felhasznált anyag minősége, masszívitása már már kérdés.
Megvettem a Poseidont, egy pár konfignak otthont fog adni, a hűtés - szvsz - nagyon jó, a szerelhetőség is rendben van, masszív (nem is csoda, nehéz mint a dög).
(#14998) gjoe: a táp a másik sarkallatos kérdés nálam. Az én konfigomat - ha fizetnek érte - akkor sem hajtaná kodegány táp... Alapvető biztonsági funkciók hiánya, gyenge minőségű alkatrészek.
-
gjoe
addikt
válasz
katt777 #14985 üzenetére
A beállításokat hagyom, az így megfelel.
A szellőzésem/házam sz@r, de azért vettem ezt és nem 3850-et hogy a saját hőjét kinyomja a házból.
VGA-t is hagyom alapon, mivel az összes game-hez bőven elég. Egyedül a procit tolom fel 3200-ra játékoknál. Kiteszteltem több féle beállítással, és szinte mindre ugyanaz a pont jött ki mint neked (igaz csak az alaplapunk és memória típusunk különbözik). Még majd megnézem crysist ha az unokaöcsém visszadja a lemezt hogy a tuning javít-e. (árnyékot is fel lehet-e venni)
Üdv -
katt777
félisten
válasz
katt777 #14883 üzenetére
Na, megnéztem nagyobb sávokkal. Szart sem ér. 30 és 70 között váltogatott, mintha ott sem lenne az 50%-os sáv.
Aztán visszatettem a régit, és most 30-40-60-as sávokban váltogat (777-en maradt a GPU egy RT tuningteszt miatt), 50-es most is kimarad.
Mindenesetre a GPU vége 900MHz-en van, ha fölé viszem, lefagy a gép (kari nem melegszik túl, még csak határig se, 65 fokos). -
KiriK
tag
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #14744 üzenetére
Hát akkor valamit nagyon félrenéztél ha nem úgy láttad hogy a CF a lassabb.
Pedig ez az igazság a játékok nagyobb részében alul marad!
De ha te 20%al jobb áron be tudod szerezni a CF akkor az is jó.
Csak kiváncsi lennék ez hogyan oldod meg,ha 50E-ért vetted akkoriban a 3870-et már jó áron jutottál hozzá most ha hozzájutsz 45 az akkor már igencsak jó áron van ami ritkaság számba megy még,az már 95E Ft.
És az alaplapért mennyit is fizettél és milyen is pontosan,olyan ami ki tudja hajtani a 3870CF-be rendesen?
Egy olyan lap minimun 35E Ft.
Mert ha azt még hozzá számolod akkor igencsak nincs meg a 20% külömbség. -
Dantor
csendes tag
válasz
katt777 #14712 üzenetére
Miért kell 1 magos gyors? Már a CPU-knál is látszik, hogy nem az a követendő.
A következő lépés az, hogy egy tok alá rakni a két magot. Az lesz az igazi áttörés GPU-fronton!bajusz15: valószínűleg azért, mert a jelen tesztben új, beta driverekkel teszteltek, míg olvastam párat ahol régebbi 7.11-es catalystokkal etették a kártyát. Atinál pedig bőven számít a driver version.
-
padre71
tag
válasz
katt777 #14621 üzenetére
A Vezérlőpultnál nézd meg, hogy az alapértelmezett eszközként a hanglejátszásnál a hangkártyád vagy az alaplapi hangkártya van-e kiválasztva, mert a driver telepítésekor lehet hogy beállította magát az ATI HD audio alapértelmezettként. Nekem is uez volt, tvtuner szólt , játékok nem. Csak a hangkarit kellett visszaállítani alapértelmezettként.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
katt777 #14620 üzenetére
amúgy tech powerupon meg máshol se nagyon találtam még sapphire 3850 ultimate-hez (512m) biost, csak engem az zavar h ccc-ben miért 720/950 a csúszka vége o0 ha nem is tartós üzemre, de 1 teszt erejéig kíváncsi lennék mit bír a kicsike, addig lehet aktív hűtéssel is megátmogatnám ;) viszont emtom merjek-e valami random kártya biosát (3850 512m) belepörkölni ...
-
pempellini
senior tag
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
katt777 #14478 üzenetére
most nem azért, de ezt már nem bírom sokadszor olvasva szó nélkül. ne magyarázd már meg h megy very high-on "csak" az árnyék és részletesség low-on és milyen űberkirály. tudod a low és medium között annyi a különbség (nem számolva a magas teljesítmény igényt) sok helyen hogy : van vagy éppen nincs semmi. ergo sokkal jobban jársz ha belövöd full mediumra, és pár dolgot mint víz, textúra, részekék rakod high-ra, összképet össze sem lehet hasonlítani, és játszható is marad. menj 1 erdős részre napos időben aztán nézd meg low és medium árnyékkal. kb akkora különbség mint anno Q3 volt lightmappel vagy épp anélkül ...
-
Foglalt név
addikt
válasz
katt777 #14474 üzenetére
Tényleg leírtad, az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy éppen az árnyékok amik a játék szépségét és egyben hw igényét adják a játéknak. Látványban és sebességben is a legmeghatározóbb, hogy milyen az árnyékolás minősége. High és VHigh-nál tényleg megkapó a szépsége, kár hogy az új gts-t is 2 vállra fekteti, ellenben medium, hovatovább low árnyékkal rakhatsz mindent vh-ra, akkor is kb. úgy fog kinézni, mint a crysis...
(annyi kiegészítés hogy a részecskék is igen megtudják akasztani a dolgot, erre viszont kb. 1x van példa, az intro részen, mikor az egész képet felhők töltik ki)
-
rumkola
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #14339 üzenetére
Hát akkor neked legyen úgy jó,kinek mi jó ennyi ez a lényeg!
Mert amit én írtam azt megnéztem volna neked hogy mennyire szagatt a 3780-en.
A diavetítés beindulna rendesen,és itt nem az első pályára gondolok mert az még csak a kezdet a gépigény terén.
De hadjuk is a vitát mert a Crysis nem megy jól abban a felbontásban és beállításban amit én írtam.
Talán majd a 3870X2 elbír vele. -
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #14340 üzenetére
igen, ezen már túl vagyok, csak 1 bökkenő van! az egyik a standard bios 777-es magórajellel, a másik 2 meg 800-as! DE, az egyiknél a mag 1,3V-ot kap, a másiknál 1,327V-ot! de mivel már tegnap is irtam, hogy ez ven fennt most nekem! szóval ugyanazt nem rakom vel, azt meg pláne, amelyik kevesebb feszt ad a magnak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xbox Classic / Xbox 360
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazon
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Posta, csomagküldés
- Goddess of Victory: Nikke
- SoundBlaster X-Fi
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest