- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #18484 üzenetére
Én úgy tudom, hogy hivatalosan csak a 8.3-tól támogatja a Quadfiret és a CF-X-et (hacsak nem teljesen ugyanazt jelöli a kettő
)
Az előző javítást is láttam, s AA nélkül tényleg CPU limited volt 3GHz-en. De ahogy növeled a minőséget, úgy tűnik el ez.
Anthony28:
Nem gyorsulásra gondoltam. De azt hiszem, hogy válaszoltam fentebb -
Maotun
őstag
válasz
katt777 #18472 üzenetére
Akkor te is tudsz valamit
most már ősembernek hála nekem is 2x 2 gb os kittem van ,és igy minden mükszik 2,8/ 3/ 3,2 Ghz cpu.-nál no fsb, csak szorzó,
alap voltage , hideg, és kis fogyasztás,
a két db 3870 et meg elboltoltam Jugeen kollégával a mostanira hála neki érte, -
Maotun
őstag
válasz
katt777 #18468 üzenetére
"Szóval nem árt a cpu-power, CF alá meg főleg "
Igen az én tapasztalatom szerint is 2,8 - 3,2 Ghz kijár ezeknek a kártyáknak
vannak tesztek ahol az ennél gyorsabb 4 ghz-ig húzott procik csodákat produkálnak és/vagy/de
"egy komolyabb összecsapásnál simán leeshet 30FPS alá a kiegészítő effektekkel "
ezek is jelentős teljesítményromlást mutatnak pl crysis, UT Physx kártyával 1600 as full
felbontás . itt elég a cpu 3 Ghz.-e és a 4 el sem jutunk előrébb a 2 gb feletti ram kihuzza a szarból a cpu.-t nekem ez a tapasztalatom -
losi73
senior tag
válasz
katt777 #18453 üzenetére
hütést tudom szabájozni csak cf-bnen van egy sappihire-vel azon már az uj 077 biosvan gondoltam erre is felrakom,+mivel a visiontek a második kari nem birom huzni se a rivában be állitom de nem marad ugy ha az atitoosal állitombe akkor sem jó az elsö kari simán tunningolhato
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #18439 üzenetére
Jav.: amúgy (bios) sem hangos, mert 60%-os sávba megy csak (RT beállításaimmal is, csak alapon 30%-on teker), a hőkülönbségre értettem, mivel ha felnyomod a ventit 70%-ra és afölé, természetesen több fokot is nyerhetsz RivaTunerrel, csak ilyen beállításnak megint nincs értelme.
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #18413 üzenetére
Na azért meghajtja a GPU-t, mert neked is melegebb lett mint a játékoknál. Idáig az ATiTool-t használtam erre is, de ez talán picit jobban terhel.
Lenne néhány kérdésem a VGA vásárlás előtt, Sapphire 3870-et szeretnék venni, mert a meglévő 2600PRO DDR3 OC is ez, és a hardverrel nagyon meg vagyok elégedve.
1, A venti szabályozása szintén hőmérsékletvezérelt mint az enyémnek?
2, Felmegy a VF900-as Zalman rá?
3, ATiTool 0.27 béta 4, ATi Tray Tools, Riva 2.06, AMD Gpu Clock Tune működnek-e vele?
4, Van-e GPU tuning block, mint nálam ami egy bizonyos órajel fölé nem engedi húzni?
5, Működik-e a Power Play, ami nálam nem?
Kösz! -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #18402 üzenetére
Én még a képről beszéltem, amit ide belinkeltél. Abban először amikor megláttam azt hitttem, hogy benne lesz az X2-d @ 3GHz és @ 3.2-3.3GHz. Na ezt kerestem benne, s azt hittem először hogy ezt szimbolizálják az oszlopok. Aztán megláttam, hogy a felbontásról van szó, ekkor nem tudtam, hogy min is ment (már jött válasz). De ahhoz, hogy mindkét beállítás megjelenjen ahhoz 4 oszlop kellene, mivel 2 felbontást használtál. Ezt írtam - legalábbis akartam.
Amúgy immár nem lényeg, mert értem a koncepciót.
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #18392 üzenetére
Olvastam a hűtőventis oldaladat, ha lesz VGA-m lehet,hogy szükségem lesz rá nekem is.
Van egy jó VGA "fűtő" progi ez, a Fur Rendering gomb "szőrös karikája" keményen leterheli a GPU-t jobban, mint a játékok.
Kipróbáltam az általad leírt 3DM06 tesztet a 3D pontokkal és ugyanaz az eredmény jött ki mint a játékbench-eknél.Korrekt! -
rollins
őstag
-
TomBoy1986
veterán
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #18351 üzenetére
Hasonlót képzeltem el én is. Csak nagyon lassan haladok
(de persze az utolsók mennek nehezen
)
Nekem az oszlopdiagrammok tetszenek jobban, de azt elfelejtetted írni, hogy milyen beállítást látok a képen
Ezeket az összekötött pontokat nem szeretem. Számomra rosszabbul is értelmezhetőek (nem akarok meredekséget számolni
)
-
válasz
katt777 #18367 üzenetére
Nálam semmire sem reagál a venti. Ugye állíthatom 25-100% közt, de fülre semmi különbség köztük, ami ki van zárva.
Nekem Asus kártyám van, de nem tudom/merem, hogy arra rásüthetem esetleg az újabb bioszok közül valamelyiket?
Asushoz csak 068 lelhető fel...Köszi a választ.
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #18325 üzenetére
Gondolom a winupdates a te vistádnak megfelelőt fogja kidobni.. LEgalább is remélem..
Nekem azt dobta ki..
Ja véletlenül nem tudsz HIS 3870hez olyan biost amibe nem csak húzás van, hanem ventilátor fordulat is? egyszerüen hihetetlen hogy a HIS oldalán még Bios menü sincs.. Sőt.. semmi se utal rá h egyáltalnán foglalkoznak a kérdéssel. -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #18321 üzenetére
KÖszi.. megprobálom igy..
Win SP1:
2 fajta van..
1/ winupdateröl telepithető.. Először egy registryt kell lefuttatni...Ez az:[link]
És ez a neve: Windows6.0-KB936330 ver száma: 6001.180002/ Letölthetetd torrentröl......neve: wndows6.0-KB936330 ennek is.. de a ver száma:6001.17028.
Ez utóbbi ugyanaz mint amit márciusban fognak kiadni,és amit a reg módositással le tudsz tölteni winupdateröl csak annak a verziószámát felturbózzák 18000-ra.
De ami a gyártóknak RTM kéntment el az a 2 es verziójú sp1remélem valamennyire sikerült érthetően liírnom
Ja és van Multilanguage is, mivel nekem is magyar Home Basicom van... ráadásul 64bites..
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
-
rucinho
tag
válasz
katt777 #18304 üzenetére
"Végy inkább E8400-ast. 44k, kapható, és tuningban majdnem ugyanazt tudja (4,3GHz)."
én konkrétan erre gondoltam ! vagy vmit rosszul értelmezek?
vártam volna legalább 10%-os gyorsulást 3D-ben,már csak a 16x16 miatt is!!
mondjuk én rádugtam a tápcsatikat is,biztos ami biztos! -
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #18250 üzenetére
Persze,sose állítottam az ellenkezőjét.Felmérik a biztosat és még rátesznek egy kicsit
De én is ezt mondom,h a 450-es minőségi táp elviszi mindenképpen a 70-es kártyáját,ha jól tudom a gyártó is ezt adja meg minimumnak.arpeen2 :Nekem is ilyen tápom van és még egyszer nem pörgött fel....(lehet,h ott valami gigszer van,előfordulhat de nem gyakori a márkás tápoknál)
-
putti
aktív tag
válasz
katt777 #18205 üzenetére
Valóban a procim nem tudja kihajtani a két kártyát, de legalább nyugodt vagyok, mert minden működik.
Szóval ez lett 3DMark 2006-ban az eredmény:
Proci alapon : 2200Mhz-n
1 kártyás mód : 7092 pont ha jól emlékszem
2 kártyás mód : 8538 pontProci 2509 Mhz-en
1 kártyás mód : 7766 pont
2 kártyás mód : 9538 pontElméletileg akkor ebből a "kevés a procim"-ból kifolyólag úgy 30%-ot dob jelenleg a CF mód.
Amit megfigyeltem és megnyugtatott, amikor bekapcsolom CF-be akkor hallom a második kártya ventijét is néha amikor számolgat, amiko a CF disableden van akkor meg elvan csendben, úgyhogy valszeg jól megy a dolog.
Érdekes :
Amikor bekapcsolom a CF módot, nekem a catalystben eltűnik az overdrive opció, esetleg más progival lehet húzni a karikat? A fenti eredmények a kártya alap frekijén mentek.
A Cyrisis meg CF-ben ezzel a procival is siralmas. Dugja fel magának az NVIDIA, akkor sem cserélem le az ő kártyájukra.ATI FOREVER!
-
putti
aktív tag
válasz
katt777 #18179 üzenetére
Az alaplap biosa a legújabb, a driverek a legújabbak.
Az egyik kártyám az v.830-es verzió, a másik v.120-as. Csak biosukban láttam eltérést, de azokat az MSI honlapról letöltve az új biost, mindkettőt az újra frissítette,. Tehát a videókarik biosa is ugyanaz és a legújabb. ( a régivel sem ment)
Lehet esetleg hogy a kártyák különböző revíziói miatt nem menne? Kinézetre, alkatrészügyileg átvizsgáltam és nem különböztek, memók ugyanazok rajta, ugyanazon az órajelen futnak, valami mégis nem működik jól. Driver is a legújabb van fennt 8.2-es, de korábbival sem ment.
Eléggé kifogytam a tippekből mi lehet az oka ennek. Már csak ti tudtok segíteni nekem.
-
putti
aktív tag
válasz
katt777 #18147 üzenetére
Nem kaptam. A kártyát kicserélte az ipse szó nélkül, de kábelt ismét nem kaptam. Azt felelte rá hogy opcionálisan adható. Gondoltam lóf@asz a seggedbe, de hát mit tudtam volna csinálni?
Egyenlőre azon fáradozok, hogy hogyan tudok kapcsolatba lépni a gyártóval, és milyen úton módon van lehetőségem beszerezni CF kábelt.
Ami a kellemetlenebb hogy nem tudok angolul, majd valakit megkérek. Hosszú út lesz ez még, lesz mit szenvedni. Sajnos ma itt tartunk ebben az országban hogy minden kis és nagyker azt csinál és azt mond amit akar. Hiába mondtam hogy a dobozon fel van tüntetve hogy jár hozzá kábel, szerinte akkorsem pedig rajta van hogy : CrossfireX bridgeinterconnect cable/board (included) are required.
Tudna valaki segíteni mi módon szerezhetek be kábelt? Esetleg valaki eladna egyet aki nem tervez CF-et?
-
DeSanto
őstag
válasz
katt777 #18149 üzenetére
Holnap teszem fel a Vista-t és már nem igazán keresgélek ilyesmit.
Marad a CPU-s konvertálás de az meg nem használja ki mind a 4 magot ráadásul 200fps körül szokott menni a konvertálás és 30%-on megy a rendszer.
Örültem volna ha a konvertálás gyorsabban lezajlik mivel a x264 kódolású filmekkel az asztali lejátszóm nem boldogul. -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #18098 üzenetére
Nem hinném hogy aki nem akar CF lapba gondolkodni és rendszerbe sem annak muszály lenne venni ha teljesítményt akar elérni.
Aki majd továbbra is csúcsteljesítményt szeretne nekik ott lesz az R770 az is X2 lesz!
És elég hozzá a sima 1kártyás lap.
Akinek minden cserélni kell értsd alaplap és kártyák is nekik nem jobb befektetés a CF rendszer. -
RZednik
csendes tag
válasz
katt777 #18077 üzenetére
Nyilván ez lenne a legjobb (mármint jó helyen, jó áron venni dolgokat), csak nagyon sok esetben a boltok kiteszik árlistába a többféle verziót (szigorúan kiskerre értem, nagykeres ismeretségem sajna nincs), aztán amikor rákérdezel jön a válasz, h jahh hát sajnos nincs egyik se! És ezesetben az árak is tájékoztató jellegűek, 1 hét múlva teljesen más helyzet fogad!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
katt777 #18047 üzenetére
Helló KATT777!
Szétkaptam a gépet, a csavarok rendesen rögzítve voltak, vszínű egy adott frekin adja (adta?) ezt a hangot.
Összeraktam, Rivával "ugráltattam" a ventit le, fel max-ra mion-re, középre, mindenhova, és semmi zaj!
Majd ma tovább "hallgatózom", tegnap már nem volt energiám, mert egy k..va figyelmetlenségem miatt 2 órát szedvedtem a géppel, mire elindult.
Nah, ma nekiültetem a fiamat játszani, és meglátom zörög -e még.
Mvel nagykerből származik és a cégem elég jó vásárlójuk, ezért, amennyiben továbbra is zörög, akkor a fejükhöz fogom vágni!!!
Futár hozta... gondolhatod, mennyire vigyáztak rá!
-
rucinho
tag
válasz
katt777 #18049 üzenetére
nem tudom h mennyit bír de mindenesetre érdekes...csak 077-es biosszal néztem eddíg,de akkor lehet ránézek egy másikra!
nem próbáltam a szabályozást,csak fix 50% venti!!
gondoltam rá hogy lehet működik a másik kártyán is a ventiszabályozás de nem nagyon mentem bele!
nem állítja a másik karit ha az egyiket szabályzod!mindenképpen kell a másikat is.... -
Nowhere
tag
-
DeSanto
őstag
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #17985 üzenetére
benéztem én is, 3850-et akar, ahhoz meg sajnos még mindíg nincs olyan zafír fan bios, nem tudom mi xar tart ennyi ideig. pff, rv770 már nyáron? ha igaz, tényleg gyors az ütem, mondjuk kell is nekik
athomi 830?? de bírja? vagy csak 2d-ben? még 800 is nagy szó lenne a 3850-től ha bírná 3d terhelés alatt és nem melegedne túl -
MaSzKa
senior tag
válasz
katt777 #16989 üzenetére
megcsináltam
fasza lett
de most 1 hónap után hangosabb lett a ventim
és ráadásul 40%-ról indul a szabályzás a 25% helyett igy filmnézésnél hangosamúgy én már mindenféle biost próbáltam
volt atomic biosom is
most 900MHz-megy a GPU stabilan
a ramok meg elöbb hibáznak artifact attitool-ba :-(
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #16980 üzenetére
[link]
mindenki felelős azért amit kijelent
én is
majd megkérdezem tőle, végülis nincs rossz gépe és ha ért hozzá belőhette úgy az XP-t teljesítményre hogy lead 40-42 fps-t, elképzelhető végülis miért hazudna? Elég komolynak tűnt nekem, bár bizonyítékot nem linkelt.
később megkérdeztem mi van ha fullra rátolja a maradékot is azt mondta akkor 10 fps-t esik -
helkis
veterán
válasz
katt777 #16948 üzenetére
a hűvösség azért van, mert a rivában auto-ra raktam a szabályzást, így kb annyi %-on megy a venti, ahány fok a kari, így mindig hűvös
intenzív terhelés alatt is 56fok volt max.. friss xp-vel nálam továbbra sem engedi az autotuningot a ccc
így marad a riva.
prociteszt: a "régi" quadommal 6189p volt 4Ghz-en, azzal szvsz 14k-t elérném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest