- A HMD visszalép az USA piacáról
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
syckaloz
aktív tag
válasz
katt777 #21254 üzenetére
Semmi gond nincsen, 43mat jó árnak tartom, és nembaj ha ezzel egyedül vagyok így. GPU hőmérséktete everest kiírja csak a környezetét nem. Bár játék közben a kártyát megfogva reálisnak tűnik az 55fok. Kb. 3 hónapja kísérem figyelemmel az árakat, tudom, most jön egy jelentős árcsökkentés (pontosabban kinnt már megtörtént , csak ugye ez magyaro. ...) megvárhattam volna, de már nagyon türelmetlen (pedofil
) voltam..
Ha minden a tervek szerint halad, akkor 1-1,5 hónap múlva jön a 2. 70es. Majd akkor segítséget kérek tőled, ha nembánod
-
syckaloz
aktív tag
válasz
katt777 #21194 üzenetére
Üdv.
Beújítottam egy 9800pro-ról hd3870-re. Nagyon nem bántam meg. Kellemesen csalódtam az Atiban. Annyit még hozzátenném hogy egyenlőre prescottal hajtom, hamarosan jön egy duplamagos cpu, reményeim szerint jobban fog teljesíteni a 'kicsike'. Ja és ref. hűtéssel 780-ról simán fel lehet húzni 880-ra. úgy hogy 100%-os loadon 56 fok
. Mik lesznek itt ha eljön a vízhűtés
Szép napot!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #21068 üzenetére
"Gondolkodsz már a 8800GTS-en?"
Miért? Mert nem megy úgy a COD-4? Majd max átülök hugom gépéhez, ha annyira COD-4-ezni akarok (abban még benne van az X1950XT). Egyébként meg nem szeretem a beállítófelületet az NV-n - CCC-t és ATT-t 100x jobban. A többi dolog meg simán jól fut rajta. Pl. az NV-s World in Conflict is tökéletesen játszható 1280*1024-ben VH beállítással (végigvittem). A Crysisról meg a véleményem nagyjából annyi, mint anno a Doom3-ról volt (nagyobb a füstje, mint a lángja). Ilyen hülyeség miatt én nem veszek másik kártyát, az fix.Amúgy nem zaklat fel a dolog, mivel most megvettem a TDU-t, az meg 1280*1024+4xAA+16xAF+HDR+ High beállítás mellett 35+ FPS-t produkál a legizzasztóbb helyen (átlag 55FPS), szóval az NV belőlem nem gazdagszik meg
"És ezért most engem itt meglincselnek."
Szerencséd, hogy messze vagy -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #21068 üzenetére
vegyél azt! nekem minden megy max grafikán a 3850-esemmel 1280-ban és a crysis is megy ultra grafikával 20-25 fps-sel 1280-ban, innentől kezdve én lesz@rom, ráadásul halk
Miért nem lehet megelégedni azzal ami van? Én a helyedbe már rég eladtam volna az egyik 3870-est, egy is elég bőven 1280-as felbontásra, xp-vel
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #21059 üzenetére
Azt hittem megjavítja. De a 8.1, a 8.2 is ugyanolyan szar eredményeket produkált.
És ami a legviccesebb, hogy olyan helyen néztem, ahol az elején csak tenger meg helikopterek vannak (azaz kevés komoly textúra és nem is bonyolult). Itt alig megy 25-30 FPS-t. A város fölé érve, ahol füst, emberek, házak, meg minden ami kell... ott felmegy 40-50-re is
Számomra tök logikus, hogy fordítva kéne lennie - meg az XT-n fordítva is van. Azaz a COD-4 sajnos mumus
-
Beowulf_78
addikt
-
O.G
csendes tag
válasz
katt777 #21009 üzenetére
Igen fent van a patch, a catalyst-et megnézem ha hazaértem, először a legújabbat akartam leszedni az ati honlapjáról, de nem engedte feltenni :S
Aztán maradtam a gyári driver cd-nél.
Meg még annyi hogy olyan a játét mintha le lenne korlátozva az hogy milyen távolságban kezdi betölteni az új textúrákat.(azt úgy értem hogy haladsz előre és folyamatosan jelennenk meg a tárgyak) -
Dubmaster
aktív tag
válasz
katt777 #21003 üzenetére
Az igaz, de ez csak átmeneti állapot! Az a helyzet, hogy az egyik vásárlómnak sürgősen kellett egy 3870, így megkapta az enyémet, nekem pedig haonló kategóriából ilyen volt rakin, Gondoltam kipróbálom.
Vélemény. egy kicsit gyengébb a 3870-nél!
Egyébként azért kérdeztem itt is, mert én még nem találkoztam ilyen hibával!
Neked pedig elég nagy tapasztalatod van ilyen ügyekben!
Főleg, mert én nem játszom Crysist!
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #20925 üzenetére
Persze ami most van nálunk az teljesen abnormális állapot és nem is tarthat sokáig. Ha a kisker megszabadul a korábban bevásárolt készlettől, akkor akkor ezekre az árakra kell beállnia a piacnak. A HD 26XX-ek ebben a negyedévben kb 20%-ot estek, a 3870 még nem lett olcsóbb ennyivel, pedig őt szorongatták meg!
TomBoy1986: arra is gondolni kell, hogy amig a VGA piac 70%-át az NVIDIA birtokolja, így a játékfejlesztőkre is komoly befolyással vannak, hiába korszerűbbek az ATi VGA-k pl valós DX10-esek, nem tudnak érvényesülni ezek az erények a játékokban.
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20870 üzenetére
Bundás22 kiragad egy szubjektív tesztből 1 grafikont, én viszont hetekig teszteltem egy rakás programmal. na látod ez a baj, olyan szépek a friss erdei virágok és csiripelnek a cinkék, a lányok kivirágoznak, és a munkahelyek várnak rád
így még jó h a 3870 típusú ati radeo gyártmányú videovezérlőt jobban vágod
Harti: 33-ért hol van 3870-es? -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #20870 üzenetére
Én is kíváncsi lennék, de borítékolom, hogy igazad van - második bekezdés.
(#20864) Kelvin:
Az jól látszik, hogy a 16+4-es összeállítás eléggé előnytelen - s az Intel évek óta ezt csináltEzzel szemben 8+8-ast nem látok a tesztben és szvsz. sokkal kiegyensúlyozottabb, mint a fenti kombináció, de természetesen a 16+16 az ideális. Ha esetleg tudsz olyan tesztet, ami a többi CF módot is teszteli, azt szívesen megnézném (feltehetőleg AMD alapú rendszerrel lesz).
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20865 üzenetére
Azt látom,h neked 2db×16 slotod van.A procira visszatérve:Elég jól látszik, hogy a +100MHz-cel semmit nem nyertem 3D-ben, ergo ki van hajtva a Cf.
Szerintem +100mhz olyan mint halottnak a rugás.+1g na ott már látnád szépen a különbségeket és most nem a cpu pontszámról beszélek!
De tudod mit,igazad van!Bőven elég a te procid(full beállításoknál)!
Ilyenkor olyan vagy mint bundás a 3850-esével!(#20867) Coyot: Tudnád,h mik folynak még itt
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20850 üzenetére
Katt777,
olvasom,h mennyit szidod mostanában a cf-et meg a drivereket meg ati-t.
Tény,h nem tökéletesek a driverek de szerintem nem sírnál ennyit ha lenne egy normális procid és 2db ×16 slot-od!(nem csoda,h így 12ep kapsz márkba és a játékok se futnak úgy ahogy kéne)
Pár ismerősömnek is van 70-es kariuk cf-ben (c2d vel és ×38-ban).Nem hallottam még sírni őket!(persze semmi sem tökéletes azért) -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20824 üzenetére
miért tök szép és kicsi a gépigénye, én asszem 50-70 fpssel toltam egy 8600GT-n maxon 1024-be élsímitással
persze a crysis nem szivat szerinted áhh nem
a nfs pro street-et is szidják, nemtom miért a 8600gt-n maxon száguld(tehát kicsi a gépigénye, ezek a jó programok, az más kérdés h maga a játék nem tetszik, látványos de unalmas)
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #20808 üzenetére
A 2.pontban leírt anomália még a 8.2-es driverrel lépett fel.
De most 8.3-assal lefuttattam Balanced módban a 06-ot és:
9700 pontSzóval...szórás van, háttérben Rivatuner van, 769MHz-en ment a kártya a 077 BIOS miatt. Neked valószínűsíthetően azért több a pontszám, mert a CPU 2x1MB cache-sel rendelkezik, s 50MHz-cel gyorsabb frekin üzemelt.
Abban egyetértek, hogy nem kell elhanyagolni a régi chipsetek támogatását - természetesen - s hogy nem kell elszúrni.
-
kneedeep
tag
válasz
katt777 #20795 üzenetére
ez a driver sweepert meg megprobalom, aztán ha nem megy kinyitom az ablakot és olyanmesszire hajitom amennyre csak tudom ezt a vackot, és én leszek az első aki Gx2-őt vesz, már nagyon bánom hogy lecseréltem az ultrámat erre a sz@rra.
Írtam az amdnek hogy bekaphatják, és hogy legközelebb mikor kiadnak új drivert, telepítés előtt írják ki a juzereknek hogy ghostoljanak egyet a rendszerről..rofl
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #20778 üzenetére
Én ezzel egyet tudok érteni, s látszott a 3DMark eredményből is, hogy ahogy emelted a minőséget, úgy nőtt a különbség az egy és a kétkártyás rendszer között, egész addig, amíg elérted az 1680*1050-et, ahol már majdnem dupla teljesítmény jelentkezett. Nem feltétlen a pontszámot kell nézni, hanem a rész FPS-eket - szerintem - bár az tény, hogy nagyon leegyszerűsíti az összehasonlítást.
Persze ez nem azt jelenti, hogy egy két magos Core2-vel nem lehet jobb eredményt elérni, de hogy lényegesen jobbat már nem, az szinte bizonyos - legalábbis a fent említett minőségi beállítások mellett.
-
Foglalt név
addikt
válasz
katt777 #20778 üzenetére
Itt fűzném hozzá, hogy a crysis-t mindenki fikázza, hogy optimalizálatlan. e6300@3400 és q6600@3400 9 és 17 fps-t csinált azonos beállítások mellett, ami kb. lineáris növekedés. Tényleg marha szarul skálázódik
A VGA tuningot kb. ugyanilyen léptékkel hálálja meg, szóval még mindig van az a verzió, hogy az elmúlt 1 év állóvize miatti teljesítménykiesés hiányzik neki
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20773 üzenetére
1.Egy nemzetközi fórum nem igazán való forrásnak (ott is írkálhatnak hülyeségeket mint ahogy itt is).
2.Ha föltünteted a forrásaid akkor az már egy fokkal jobb.(mert az embernek könnyebb döntenie) főleg ha nem is fórum hanem már egy komolyabb oldal irománya az amit te is leírsz.(sőt azokon az oldalakon feltüntetik,h veszélyes,kezdők ne csinálják)
3.Nem szidtalak! (csak elmondtam,h nálam és másoknál se volt ilyen dátumosdi dolog a biosoknál) -
Speed®
titán
válasz
katt777 #20754 üzenetére
T'om, csak gondoltam megjegyzem. Remélhetőleg menni fog neki most már.
athomi
Igen, ez a para, hogy már nyakunkon a következő széria, kutyát nem fogja érdekelni, hogy az RV670 meglódul, ha ott lesz az ~50%al gyorsab RV770. Utóbbit igen erősen felerősítik textúrázás oldalon is, szóval hosszú idő után úgy néz ki nV fog szorulni, a G92b magra épülő 9800as megoldások semmi újat nem hoznak, csak energiagazdálkodást és minimális órajeltöbbletet. És én ennek rendkívül tudok örülniGT200 meg még csúnyán odébb van. Szóval részemről Viva Ati
-
pempellini
senior tag
válasz
katt777 #20732 üzenetére
nah megszületett ugyanazokkal a cuccokkal mint az előbb csak a te általad kért beallításokkal ezt kaptam.ultra high-beéllítással azthiszem az a pecs annak felel meg amit előbb beirtam. veryhigh-al nemakartam pöcsölni most..[link]
elég durvák az eredmények de azekkel a beállításokkal én nem játszom. max:1280x1024-el
ott pedig nagyonszépen muzsikál szerintem mindem játékban a 3870-es csoda. -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20682 üzenetére
utolsó: nincs veled baj csak kevesebb hsz-t ennyi
néha én is flood-olok, előfordult már, de nem folyamatosan, egyfolytában
részemről ez volt az utolsó, megyek lefeküdni a dunyha alá
gyere el holnap dizsibe velem, addig se flood-olszeddig off innentől on hajrá!
bakosgabor: mi volt a kérdés fiam? -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20676 üzenetére
de tényleg miért nem mész el a diszkóba? Menj el biciklizni, munkanélküli vagy? Menj el moziba, kirándulni, dolgozni, tiéd a világ! Sokkal jobb mint teleírkálni hasznos/haszontalan dolgokkal egy internetes topicot... a diszkóban majd mondhatod a csajoknak h PH! nagyúr lettél fél év alatt, biztos oda lesznek
de sztem hagyjuk, vagy ő is belátja h túlzásba viszi a dolgokat, én elmondtam a véleményemet... persze utána még ma este nyom egy tucat hozzászólást úgyhogy eltűnik ez a hsz is a süllyesztőben(sajátos védekezési mód
)
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20676 üzenetére
na engem különösebben nem zavarnak az ilyen aláírások
úgyis azt az embert minősíti aki csinálja, de azért kösz h levetted, még két arc írt ki rám utaló aláírást, úgyse tudok mit kezdeni velük
igen te lettél a személyi trénerem a jobb mutatóujjamat masszírozni kell és borogatni kamillateával, már olyan izmos h a kapukódot is nehezen ütöm be, büszke lehetszaláírás egy rakás sértő, tőle kapott beszólás után került oda nehogymár ilyen mimóza vagy? brühühü
most komoly hangulatban vagyok, és nem romantikus(nem akarom átszelni az atlani óceánt se)
kérjünk téged ha nem lenne időkorltáozás már PH! nagyúr lennél szal nyugi -
Foglalt név
addikt
válasz
katt777 #20637 üzenetére
Nyissatok egymásnak egy pajtásos topikot és ott flörtöljeteket. Bundás meg a Kelvin spanja menjenek a crysis vagy vlmeik hűtős topikba, ott kevesebb vizet zavarnak, de legalábbis nem minket.
Nekem meg árulja el valaki, hogy miért van, hogy a 071-es modolt biossal(kis fesz, kis órajel), amit az editor elvileg összepofoz rendesen(nincs crc hiba stb.), a ccc van, hogy nem fagy ki vista alatt(xp alatt szinte mindig
), ellenben az ati overdrive fülnél a képembe tolja, hogy nem tudta inicializálni magát. Ötlet?
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #20632 üzenetére
El vagyon tévelyedve uram. Ez nem igénytelenség. Pont, hogy ezzel lennél tekintettel a többi fórumozóra. Átláthatóság és barátai. Az a probléma, hogy végletekben mozogsz. Hol chatnek nézed a fórumot, hol blognak. Egyszavasok vs szóf0sás. 100as blokkokat lapozgatok néha miattad..túl sok szabadidőd van
-
loree69
aktív tag
válasz
katt777 #20623 üzenetére
hát egy szerűűbb
nem csinálsz vele semmit mert úgy sem zavar!
1.amúgyis ha nem vagyok a gépnél mert mást csinálok pl megy a éjjel torrent
nem hangos mert millenne hangos proci használat 1%
gpu nem dolgozik hogy melegedjen igy a venti sem
2. ha ott ülök akkor a füles van rajtam akkor meg kivűlről nem hallok semmit
"Gazdálkodj okosan?"
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #20632 üzenetére
Engem is néha zavar a sok katt777 egymásután, de nem ütközik az alapelvekbe, azokat nem sérti meg. Mindössze a Jótanácsok fejezetben van ez az észrevétel: "Ha 1-2 szavas választ akarsz adni több hozzászólásra, akkor azt az átláthatóság érdekében lehetőleg 1 hozzászólásba hozd össze."
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
katt777 #20622 üzenetére
Nem azonos, pedig így azért drágább gyártani a karikat.
Akkor szerinted tök véletlen h. pont 800-on fagy ki?
Csak azért fura, mert előtte egy artifactot sem talál az Ati Tray Tools, utána meg fagyás.
A 3870-es karik GPU-ja milyen feszen megy?
BIOS Editor-ral lehet módosítani?
Melyik verziót ajánlanátok, ami tuti megy?Bocs a sok krédésért és köszi.
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20600 üzenetére
'viszont a hűtő nem a színétől halkabb és jobb a referencia hűtésnél.' ez jó...látom kötekedős a kedve ma valakinek
(egybként én is azt mondtam,h +5e megér)
Amúgy nagyon csöndes a házam noctuák mennek benne és a minap szigeteltemVéleményem szerint a vízhűtés akkor jó megoldás ha marha nagy tuning őrült az ember de akkor 50-70e kell rákölteni.
Amúgy meg a 30e környéki vizes megoldások nagyjából azonosak egy hasonló (zaj és hűtés) szintű levegős megoldással. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #20598 üzenetére
Ne fesd az Bundást a falra
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a 3850es mennyi feszt kap és lehet-e macerálni.
A 3870es IceQ több tesztben 900 felett bírta, szóval lockmentes BIOS befigyel.
Hűtésügyileg brutálhalk a Silencer, nekem volt anno kettő is (S5ösből Rev1/3).
Az ára meg..végülis nem rossz, emészthető. Az a baj, hogy ott a 88/9600GT
Arra várni, hogy olcsóbb legyen, szinte felesleges. Az IceQ mindig a Top Atiból.
Mindenesetre két IceQt szívesebben vágnék CFbe mint ref.t, gondolom te isKelvin
Egészen addig nem érted miért jobb ez a megoldás, amíg nem akarsz közel passzív gépet építeni. Ott minden a házban megrekedő köbcentinyi meleg levegő gondot okoz. Nekem ha kész lesz végre a vízhűtésem, összesen két ventim marad a gépben, azok pedig a radin lévők lesznek, 2x12cm@500rpm. Ha ezután nekiállnék két karival befűteni a kecót, szép lassan megsülne a lapom és a táp. Szóval számomra jó alternatíva lehet a blower elven működő kifújós megoldás. Legalábbis addig, amíg nem lesz keret VGAblokkokra. -
Speed®
titán
válasz
katt777 #20591 üzenetére
És brutáldrága
HD3850 IceQ3 Turbo 720/1820 512MB DDR3 1év gar 50k
HD3870 ICEQ3 Turbo 850/2380 512MB DDR4 2év gar 51k
Mondjuk az elég érdekes, hogy 1k van köztük jelenleg...
Ha találok a kisebbikből jóárasítottat, akkor valszeg kipróbálom. 800/2200 körül mennek az eddigi tapasztalatok alapján. Két ilyen CFben elég harapós lehet -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20492 üzenetére
jó csak annyit akartam kihozni h a gddr3-mas r670 770 mhz-en, gyorsabb mint a gddr4-es azonos chip 775mhz-en
szal ócska ez a gddr4, egyébként egy másik helyen is ugyanezt ezt olvastam
komolyabb VGA? hehe szinte tök ugyanaz, két VGA ennyire még nem hasonlított egymáshoz, csak az egyiknek jobb az ár/értéke
1950pro és XT például microarchitektúrális szinten is eltér jelentősen, ha jól tudom.
akkor ezek szerint egy gddr3-mas 3870-es gyorsabb mint a gddr4-es(magyarul egy azonos órajelű 3850/512) -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #20404 üzenetére
Fent van a vista manager.. Jó pár dolgot beálittottam de oylan ahtalams gyorsulást enm ptapasztaltam.. service manager automatizált részén is elég sok minden t letiltattam, meg a sima beálitásoknál is.. a link amit adtál még mindig a 8.3 ast hozza be.. llegalább is nekem..
-
Joshi
titán
válasz
katt777 #20391 üzenetére
Mivel már elég régen nézelődtem itt a PH fórumon meglepve tapasztalom hogy végre CF konfigod lett.
Az oldaladról viszont hiányolom a CF játékteszteket mondjuk Frapsal mérve, mert a 3DMark tesztek nem mérvadóak gondolom sejted miért. Ha lesz kedved és időd légyszi egészítsd ki a weboldalad egy ilyen tesztel. THX!
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #20390 üzenetére
Értem.. Amugy most találkozok először az ATT al.. És tetszik.: Szimpatikusabb mint a CCC... A ventilátor szabályozás müködik benne? Vagy arra Rivát használjak inkább? No megyek a Tweakfrceval nyomok egy 3d MArkot.. Kiváncsi vagyok..
Ja az oldaladon lévő ATT 3870 profil a sima nem CF eshez való? És kb mennyivel lesz optimalizáltabb ha azt használom.. Gondolom nem véletlenül csináltad... -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #20383 üzenetére
No.. Sikerült máshogy... XDN TWEAKER be van egy menü amibe kiakapcsolja amit ki kell. De felraktam az ati try toolst, és valami LOW level drivert irt ki.. Inditom a lowlevel driver ikont, és ott tudtam egy uninstallt, majd egy installt csinálni de a startra sehogy se megy rá...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Horgász topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- SSD kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Spórolós topik
- Légies iPhone halvány színei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest