- Milyen okostelefont vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Mobil flották
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #23999 üzenetére
Akkor nem gt-t hanem min gts-t kéne venned mert az az 5%-10% különbség a 70-eshez képest nem túl sok.....egybként a cf-lecserélésével igazán megvárhattad volna a 8.4-et meg az új procid mert kíváncsi lettem volna úgy mit alkot....na mind1.Én se vagyok fanatikus mind a két karim van és mind2-nek megvannak a gyengéi
(pl.:ha az ati drivereket szidtad megnézem mit szólsz majd az nv-hez ilyen téren....
)
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #24004 üzenetére
na most ez jó kérdés. van a PCIE slot 1, ami pontosan a slot 2 föltt van, egy vonalban a winchesterrel. emiatt ha a slot 1-be lesz a VGA, pontosan ugyanúgy fog állni, mint most csak feljebb. ha viszont ezt nézem, a winchi-be bele fog futni a vége, ahol a táp csatl. van a VGA-n. nem tudom, miért így áll a winchester, de egyébként úgy tűnik, hogy lehet azt beljebb (értsd: előrébb) helyezni, így valószínűleg nem érnének össze, de ugye az is a winchi szerelésével jár...
-
sutyi^
senior tag
válasz
katt777 #23973 üzenetére
9600GT és HD3870 ugyanazt tudják, árban is ugyanaz kint kb.
8800GT gyorsabb, de drágább is mindkettőnél evidens mód. Van pár játék ami látványosan gyorsul igen, legutóbb Lost Planet DX9 módban gyorsult egy jó 10fps a cave benchben még 8.3-al. CoD4 nem tudom hogy megy, azt még 7900GTO-n és 8600GT-n csépeltem. Azóta nem is láttam.
Igazából én nem nagyon tudok referálni hogy mi hogy megy, mert csak GTL, GTR2 fut a gépen, meg néha nagy ritkán 1-1 újabb játék ami érdekel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23933 üzenetére
óh, át lettem verve a palánkon. azt hittem ez is integrálva van, mint xp alatt. már jön is le, köszönöm az ötletet (mmint hogy vak vagyok
).
hm, szerintetek megpróbáljam a 8.4et, hátha végre legalább alapórajel alatt nem fog szemetelni a supcom?
mondjuk ha nem jön össze, péntek reinstall, tehát oly mind1...
-
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #23778 üzenetére
Nem bizonygattam semmit a cf ,x2 kapcsán! Egyszerű megállapítás volt , Lassan elkezdik támogatni a játékok és a driverek is lassacskán kiforranak.....
Nem tudom mit kell ezen nevetgélni meg megmagyarázni és kiforgatni!
Ha egy értelmes ember elolvassa a hsz-t egyből felfogja, nem tudom te minek magyarázol bele hülyeségeket. -
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #23770 üzenetére
Látom már az nv topikba is nyomulsz 1000-rel.Nem fog nagy változást hozni az a gt (a kedvenc játékodba pedik inkább kevesebbet hoz mint egy db hd3870-es)
Mikor mindent maxra felpakoltál a tesztekben,h ne kelljen a procira várni akkor is már jóval szebb eredményeket értél el mint egy hasonlóan meghajtott gts.És még ki se forrott a cf ,x2!
Lassan elkezdik támogatni a játékok és a driverek is lassacskán kiforranak....és pont mikor kezd értelme lenni a multigpu-nak (mikor mindenki elkezdi lassan venni, )Te eladod ....)
Gratula -
HarryPotter
őstag
-
szacsee
nagyúr
válasz
katt777 #23674 üzenetére
A DS3P és a DS4-et ajánlanám Quad mellé, mivel a DS4 sokfázisú, a DS3P pedig ugyanarra a nyákra épül, csak 2 tekercsel kevesebb van rajta, a sima DS3-ban nagy a dropp és más is a nyákja..
Kérdezz rá a giga topikban..Az Assassin's Creed például mind a 4 magot megdolgoztatja és nem is kicsit..
Mod: OFF -
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #23648 üzenetére
nna-felvittem a felbontást a legmagassabba (1650x1050); de kicsit gyengébb lett a 3d mark (bár érdekes, hogy az első teszt iszonyat magas fps-t tudott, a többi azonban nem volt erős). Mindezek alapján úgy látom, hogy a 3870 nem nagyon húzható tovább, és a gyengébb eredmények mögött a cpu van (a tesztoldaladon is azt írod, hogy még a 3,7-es őroci is kevésvolt a 3870-nek...pláne egy 2,5-ös phenom). A phenom gyengébb, mint vártam, de remélem legalább húzható. Meglátjuk, át is zsilipelek a phenom topicba.
ja, írtad, hogy a cpu drivere lehet a ludas - miért? -
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #23648 üzenetére
igen elolvastam
és te a logout-os cikket? a 3870-es kábé a 9600gt szintjén van, mind1 tehát nem lesz gyorsabb játékban egy 8400-zasén vennék egy E2140-est@3.2-3.4ghz 9-10 ezerért, később mikor lecseng ez a wolfdale dolog, kábé 15ért egy wolfit, addigra talán új steppingek lesznek amik jobban mennek, ősszel annyi lesz az e2140-est pedig 4-5ezerért elpasszolod, sztem ez a legolcsóbb megoldás, különben is sztem tök jó érzés processort cserélni, én így csinálnám, szal az jó ár/értékű dolgokat nem túl jól találod el(CF, 8200, 3870, 6000+, felsőkategóüriás lap ezek mind drága cuccok és nem érik meg a pénzüket, sokkal drágábbak amennyivel gyorsabb, a CF mennyibe is került neked?)
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #23644 üzenetére
elolvastad a logout-out cikket? és a hsz-eit?
a mai core-ok elegendőek a mai VGA-khoz, tehát fölöslegesen lesz benne a 8400-zassztem még az eggyel jobb vga-knak is elég lesz alsóhangon, de mindegy, szórd csak a pénzt feleslegesen, én meg két hónap múlva veszek egy 45nm-es pentium dual core-t 18 ezerért és még az is lehet h tunningosabb a kisebb cache miatt
akkot te ezt fogod csinálni: -
Bundás22
őstag
-
HarryPotter
őstag
válasz
katt777 #23617 üzenetére
szeva!
Tango is back...
nna, meggnéztem a GPU bios a legfrissebb nálam alapból (010077), legalábbis a GPUZ szerint. erre tekintettel nem frissítettem. a 860/1200-at megpróbáltam a ccc tesztben egyből ok volt, a 3dmark viszont elsőre kiakadt a cpu tesztnél, másodszorra viszont végigvitte. de: a 3d mark eredményem alapbellálítás mellett csak 8625 lett, az sm2 score 2908, a hdr/sm3 score 4226, a cpu score 2909 (nem tudom még mihez viszonyítani, így kérdezem, hogy ez mennyire jó vagy rossz...). most megpróbálom a magasabb felbontás mellett, meglátjuk mire jutunk. -
válasz
katt777 #23566 üzenetére
Azt hittem a 8.2-es, de most már mindegy. Amúgy nekem nincs vele gondom eddig, igaz a CCC-t uninstalláltam. Próbáltam: DIRT, COD4, Quake4. HL2, TDU. Ezek normálisan mennek. Viszont annyi változást észrevettem az előző, 8.2-es driverhez képest, hogy 3DMark03-ban most semmi gondom nincs a rextúrával, míg 8.2-vel nekem a "mother nature" résznél volt, hogy szarakodott. Szerintem hagyom, amíg nem lesz gondom vele.
Mod.: szerintem ez nem béta version. -
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23550 üzenetére
En irasjeleket irok csak ekezeteket nem,ez volt a legkomolyabb erved
A TE kedvedert nem fogok XP ujrahuzni ,mert mar leirtam hogy angol XP-m van csak NEKED szelektiv felfogasod van, azt ertesz meg amit akarsz
Sok sikert a tovabbi eszosztashoz es a CF meg az AMD fikazasahoz.
Ne is reagald le en se fogom amit irsz...joccakat... -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23519 üzenetére
Nem birom megallni,de a CF-et nem csak arra talatak ki amire te hasznalodTudjuk hogy a GTS milyen szuper meg milyen jo csak hirtelen egybe kell kiadni az arat.Az ATI szerintem azert is epit shader 4.1,meg DX10.1-es tamogatast a kartyaiba hogy azok kesobb alkalmasak legyenek a hibrid CF-re.Te ugy epitesz CF-et hogy rogton 2-t veszel jo aron,van aki meg csak mindig egy kozepkategoriast vesz es mire kijon a valtas addigra az elozo nem er semmit,nem kell fillerekert a PH bazarban elszorni hanem jol rasegit akar egy P35-os lapban az ujabb kartyara (Most az IDLE fogyasztassal ne szorakozzunk). Igy is lehet CF-et epiteni....
-
törölt tag
válasz
katt777 #23507 üzenetére
112sp. vs. 128 sp. Nekem bejött, mint írtam, volt mindkettő. És még sokáig marad is a GTS, mert nincs igazán ellenfele. (van, de milyen...) De igaz, valóban nincs nagy különbség, a teljesítményben, de egyenletesebb a GTS átlagos sebessége. Ár/teljesítményben, ha újan kell venni, akkor a GT. Bár vannak fenntartásaim az új nyákos GT-k minőségével, főként a ventivezérlés gyalázatos kivitelezéseivel, miért nem lehetett követni a a referencia PCM ventivezérlést? Viszonylag jó borda szar ventifordulat-vezérlés megoldás kombináció.
Ez tetszik:
Még hiszel a hivatalos teszteknek?
...Azért majd nézd meg a Galaxk OCXT Guru3D tesztjét.
A koromról annyit, hogy még ZX-en, és TVC-n kezdtem a számítógépezést.
Újonc vagyok ám.
-
törölt tag
válasz
katt777 #23502 üzenetére
Áááááá. A GTS-t nem veri le. Egy jó GTS alapból megy 800MHz felett, ehhez egy GT-nek vmod kell. Hogy gyári jumperes, ic-s vagy házi, az tökmindegy, de kell. A GTS-nek nem. Vmoddal a GTS megfutja a 860-900MHz GPU frekit is, azzal egyszerűen versenyképtelen a GT. Volt GT-m is, és most GTS van, ezért is merem állítani ezeket.A végeredmények Rover listáján találhatóak.
A GTS szerintem mostanában kezdi megérni a pénzét, főképp annak tudatában, hogy a 98000GTX szinte ugyanaz. De, ha teljesítmény a lényeg, akkor CF. 3870, vagy SLI. GT. Az X2, vagy a GX2 nem éri meg a pénzüket.
-
törölt tag
válasz
katt777 #23482 üzenetére
Nos én azt olvastam a másik fórumon, hogy ha nincs fenn a Catalyst Control Center akkor offban van a powermanagement, azaz pl windows installáláskor a kártya 3D órajellel megy, és ugye ez melegedéssel jár, ha azonban már feltelepített Catalyst Control Center van, akkor a powermanagementet on-ba állítja (hozzáteszem én azt gondoltam, hogy a powermanagementet a kártya BIOS-a vezérli), és ha nem használunk 3D-s számításokat igénylő alkalmazásokat, akkor visszaveszi az órajeleket GPU esetében 297MHz-re, amely intézkedés a ventilátor hűtésifordulatszámára nem, vagy nem igen van hatással, csupán a hőmérséklet csökken.
Az tény, hogy amíg a Windows installálodott, az előlapi panel a GPU hőmérsékletét 60C-nak mérte Windows (re)installálás után a Catalyst Control Center futása alatt ez az érték 35-41C között váltakozott.
-
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #23482 üzenetére
Nem vagyok elfogult, most vásárlás előtt is három versenyzőm van és az egyik zöld mezt visel, de nem minden az FPS! Több fontos tényező van még az hasonló árú kártyák kiválasztásánál, zaj, melegedés, szoftver körítés / itt a segédprogikra gondolok, tuning, bios modd / és az is fontos, hogyan viszonyulnak a régebbi játékokhoz, vagy éppen a következő generációhoz.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23467 üzenetére
na, Dirt márcsak feleannyi időnként fagy. de elszólta magát a kis hamis, mert töltés közben is összeomlott. az meg, hogy nem sok embernek van ilyen baja... hát nem sokan játszanak vele asszem ultra qualityn
mindenesetre ha a supreme commander 8 órás csatáit bírja a gép/5-6 órát a stalkerből, akkor onnantól kezdve nem az én készülékemmel van a baj;> ill meglehetne próbálni ref órajelre visszallítani a procit és a vidkarit is... á, ennyit nemér
reget úgy néz ki sikerült rendesen kipucerájozni. na jöhet az RT.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23456 üzenetére
legújabb bios van fent, ott kezdtem;> mivel eléggé ritka az órajelyuk, itt kicsit néztem. ati overdrive is eléggé érdekesen működött. jelenleg msi 8.45.. hm, rivatunert nem szedtem le előtte, na lehet megint lesz két újrainditásom:/
a dirt volta mellékelt játék a karihoz, aztán gondoltam, akkormár... a második részt imádtam, itt meg folyamatosan a falon kötöttem ki a belső íven:/ ja, hogy ez már nem szimulátor
ezek az MSInél nem normálisak: dynamic OC commander: 885/1261
na azon már szemetel is, de legalább nem fagy.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23451 üzenetére
ok, akkor az lesz. eléggé érdekes dolgokat művel. RivaTuner van fent, az fan befolyásolása miatt kell (ezek az állatok folyamatosan 80%on járatják a ventit). Atit most pucolom le. Msi driver pack közben lejött. megadott OC órajelen simán megy (kivéve dirt...), remélhetőleg az is rendbejön.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #23445 üzenetére
énis igy voltam vele
mégis a memmel van gebasz. 1186 halott, 1191 stabil, 1196 halott... hm, lehet kifogtam egy nvidia memvezérlős példányt a lyukakból ítélve?
865 ös core clock stabil, 870en megfagyott. 865/1191 eddig stabil. fura, mert a mem elvileg 1200ra van rajta hitelesítve
G benchel nézegettem, lévén ez gyorsabb és nem kell stalkert indítgatnom
az a fixteszt, ha be lesz állítva, mert folyamatosan 100%on járat. 800/1125ön atomstabil volt.
8.2, de akkor megpróbálom tesztelni MSI catalysttal is. most épp ati overdrieval szívok (az a visszavett órajelet is meghagyja).
szerk: 875/1191 is stabil... eszemmegáll
-
loree69
aktív tag
válasz
katt777 #23438 üzenetére
egy kérdés / segitség
860MHZ core freki felett no kép, meghal //lekorlátozva biosba
ezt tudom módosítani hogy ne ott legyen korlát?
mert ati ccc automatikus orajel érzékelés varázslás lazán menne tovább(fekete kép és csak reset segít) meg birná is mert 55 fok fölé még nem sikerül csikarni a kártyát.
thx a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest