- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
szitaati
aktív tag
válasz
katt777 #39219 üzenetére
Nem tom ez a Thermalright T-rad mennyibe kerül itthon, árgépen nem láttam.
A.C. S1-et + 12 centis halk venti kombót kihagytátok az ajánlásból, pedig nem drága, és egy Noctuával hangját nem hallod. Nekem 88GT-t hűt, load max. 55 fok volt nyáron. Egy leszabályzott 12 centis Noctua van rajta, és így még a ventivezérléssel sem kell szenvedni. Sokan írták, hogy a memóriasünik hajlamosak potyogni, nekem szerencsére nem esett le egy sem (mondjuk bitang erővel nyomtam őket a helyükre)
Az egész kijön Noctuástól 7000-7200 pénzből, és szerintem a 4000-es szériát is simán elbírja később. Egyetlen hátránya, hogy sok helyet foglal. -
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #39215 üzenetére
jaa..hát arra én nem adnék olyan nagyon..ez a fórum is tele van olyan hsz.-ekkel hogy "jaj de szar ez meg az" aztán a végén kiderül hogy a júzer egyszerűen csak rosszul rakta fel valamelyik alkatrészét..de azt már persze nem írják be..
viszont az érdekes lehet hogy melyik gyártó tesz fel ilyen jóféle hűtőket a kártyáira gyárilag mert akkor már lehet hogy érdemes számolgatni..
és persze így megúszható ez a 'új hűtő feltesz majd aztán levesz' macera..
ha jól értem akkor szerinted ez a HIS -
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #39195 üzenetére
Hát a kérés teljesült, jöttek szép lányok látogatóba.
Mittt????---tök isten játék a gta4, csak ez a francos textura betöltés elfelejtése készít ki. alt+tab aztán vissza és akkor már tölti is be őket. Legalább most tudok rfactoron kívül mást is tolni.Haveromat sikerült átállítani az intel oldalra, tök laikus a srác, de azt mondta mikor betettem a core2-t még ő is azt mondta hogy ég és föld. (előtte 2.8ra húzott 3600+X2-je volt).
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #39195 üzenetére
azaz? melyik jobb?
eddig amit olvastam a TT szimpatikusabb mert leírva láttam hogy kompatibilis mással is..de ez elképzelhető a chillával is..ha nem akkor TT egyértelműen. viszont ez a gyári hűtés leszed aztán majd eladásnál-kártyacserénél visszarak dolog, egyelőre még nem igazán tiszta..kicsit idegenkedem az ilyen megoldásoktól.
viszont a csillának jobb a neve..
-
csorlala
tag
válasz
katt777 #39126 üzenetére
Szia Katt777,
Tudnál nekem a #39122-es hozzászolásomba segíteni.
Redcactus említette, hogy az Ati Tray tools-al meg lehet oldani. - és annak Te vagy a szakértője.
Bevallom próbáltam, de clone módba egyszerűen nem hajlandó a két külön megjelenítőre más más felbontást beállítani.Továbbá nem tudom olyat nem lehet beállítani, hogy a "képet mozgathasd" tehát az 1280x1024-ből mondjuk az LCD csak 1366x768-at látok, de ha mondjuk a kép tetejére tolom az egeret akkor a felső részt is látom mert elmozdul a kép. - Egyszer már láttam ilyet, csak nem tudtam megkérdezni az illetőt aki beállította. És az LCD se írta ki hogy nem támogatott üzemmód. Nekem ez jó lenne mert akkor az LCD-n már át tudnám állítani a jelet a natívra, anélkül hogy átbatyognék a másik szobába átállítanám majd visszabatyognék.
THX.
-
-
KoPy89
tag
válasz
katt777 #39010 üzenetére
Ó köszi, megszenvedtem vele eléggé, végül a 2.06os rivatunnert sikerült rábírni, hogy múkodjon!
30%on megy a venti, semmi hangja, és 35-38 fokon tartja a kártyát 2Dben!
PowerColor PCS HD3850 512MB GDDR3 Tényleg jó kártyának tűnik, a hűtés is kiválló, csak az nem tetszik benne, hogy nem fújja ki a házból a levegőt, este fele megnézem, hogy reagál pár óra játék után a beállításaimra! -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #39033 üzenetére
A francba most néztem csak hogy tényleg van a tápon 2db 6pines csatlakozó,fehér és fekete vezetékek jönnek ki a tápból,azok végén találhatók!
Model: Chieftec 550W GPS 550AB A
Tehát akkor amit a karihoz küld átalakítókat nincs is szükség rájuk?
Bőven elég ha a tápból kijövőket összekötöm vele? -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #38988 üzenetére
Felteszek mindent majd 4xAA 16xAF-et is kíváncsiságból legalább is.
Pár eredményt már közölt velem a volt tulaja,eléggé meggyőző volt.
FarCry2 1680x1050 2xAA 16xAF min FPS:50 alá nem esett.
Accassin's Creed 1680x1050 Max graf 70-80FPS.
GRID:ugyancsak 70-80.
De majd meglátjuk az én konfigommal mit is fog tudni. -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #38948 üzenetére
A stílusodon változtass ahogy beszélsz,mert az ami nem kellene,sok hsz olvastam már tőled és eléggé flegma válaszokat szoktál adni,mint most is!
Ezen kellene próbálnod változtatni,és nem csak az én véleményem ez.
Persze ez neked nem tűnik fel mert talán akkor nem így írnál. -
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38945 üzenetére
Mindenki eldöntheti magában...
Engem mindenesetre, mint írtam is... nem ez érdekel.
CF-et meg, akkor is mondtam, hogy nem úgy kell meglépni, ahogy azt te meglépted.
Ez az elszállás/nem elszállás dolog meg... minimum vicces. Emlékeim szerint én nem osztok mindenkit, mindig ellentétben...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38940 üzenetére
"Van egy APRÓSÁG, amit nem nagyon vesz észre senki: a netes tesztek NEM maximális beállítások mellett futnak, míg az enyémek IGEN (mert nem azért vesz az ember drága VGA-t, hogy aztán szar beállításokkal játsszon
), és ha megnéznéd egyszer majd a tesztünket, ott is láthatod, hogy ami különbségekről beszéltem, az éppen a maximális grafikai beállításoknál jött ki."
Ezt már sokadszor írod le, s ezért bátorkodom megkérdezni, hogy fel sem merül benned, hogy másnak más a fontos? Nekem pl. az, hogy tudjam, hogy milyen beállítással játszható a játék, s kegyetlenül nem érdekel, hogy mit tud maximális beállítások mellett a kártya.
A másik meg, hogy közel sem vagy a maximális beállításhoz, legfeljebb a monitorod maximális beállításához
Olyan állatság meg aztán frankón nem érdekel, mint a 8xMSAA, vagy pl. 8xAA+Edge Detect. Ha annyira szereted ezt a maximális beállítást, akkor szépen tedd át Catalystben box-ról az AA részben Edge Detectre, s úgy tesztelj...
(4x-esnél ha ezt a TDU-ban eljátszom a 3870-nél, akkor ~60%-kal csökken az FPS-em 1280*1024-ben)
===============================
Amikor meg volt a 2600XT CF-em is, akkor is úgy teszteltem, hogy amit lehetett igyekeztem kihozni belőle, nem pedig azt kerestem, hogy hogyan próbáljam lerontani a CF hatékonyságát. Azaz lényegében szimuláltam magamat, mint potenciális CF tulajt
Nálam is volt olyan, aminél semmit sem ért a dolog, de sokszor hasznos volt.
CF-es lap meg egyáltalán nem drága: [Éppen 20K-ba kerül, ami 3K-val több a nem CF-estől]
-
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #38940 üzenetére
A lényeg nálam hogy 1600x1200-as felbontásban fogok nyomni mindent max beállításokkal XP-alatt,és oda jobb lesz egy 4850-nél ugyanabban az árban.
Én nem a 4870-el versenyezgetem,nem is egy kategória árban sem.
Ez olyan mintha a 4870-et egy GTC280 OC-vel versenyeztetnéd. -
Gaboman
nagyúr
válasz
katt777 #38933 üzenetére
Azért nézd meg ezt a PH 3870CFtesztet is,mindegyik benne szerepel és kiemeltem belőle a DX10-es tesztet is,itt eltérő az eredmény ahhoz képest amit te mondasz,bőven jobb alatta mint amit te írsz,na most akkor kinek van igaza?
Meg ebben a tesztben is ütős nagyon az X2 3870X2 DX10
Itt sem téged igazol amit írsz róla,ezért kételkedek benne egy kicsikét.
És biztos nem összebeszéltek a PH-ok meg a Computerbase tesztelői hogy hasonlóan szerepel az X2.
A CF támogatottság eléggé jónak tűnik ezek alapján.emre:a 4850-ről meg inkább ne is beszéljünk azt bárhol is néztem elmarad rendesen tőle.
PH is 27%-lemaradást írt róla. -
Bali27
addikt
válasz
katt777 #38924 üzenetére
Lehet én vagyok a hülye de valamit nem értek
"38xx-hez, ha nem muszáj, ne újabbat, mert az új hardverekkel az ATI mindig elcseszi a régiek támogatását" és "filefrontról letöltheted a "gyúrt" 8.12-est."
A 8.12 a legujabb, az előző mondatodban meg azt irtad h nem érdemes baszakodni vele régebbi hardvernél..(3870)..
Amugy a 8.7 linkjét sehol sem látom az xg főoldalán[link]
-
lsc
nagyúr
válasz
katt777 #38924 üzenetére
A tegnapi tápos dologra, találtam adatot a tápodra itt, tehát a 3 12 voltos kimeneten is csak összesen 380 W-ot tud leadni a tápod, míg a vx 396-ot azon az 1-en . Tehát hiába 3 ág, az össz terhelhetőség kevesebb . 5 és 3,3 V-on viszont jóval erősebb, de mostanában a 12 V-os ág fontosabb .
-
lsc
nagyúr
válasz
katt777 #38890 üzenetére
Akkor egy kicsit érthetőbben :a vx-en egy konnektor /ág/ van, amelyik konnektorba bedughatsz több csatlakozót de a max konnektori áramfelvétel 33 A lehet . A tiéden van 3 konnektor /ág/ ezekbe is egyenként lehet dugni több csatlakozót de a konnektoronkénti terhelés max 18 A lehet /amit szerintem egyszerre nem bír el/ . Remélem így érthető . Természetesen nekem is több vezeték jön le arról az egy ágról /sata;pata;flpoppy, mintha több dolog lenne a konnektorba dugva/ de ezek fogyasztása elenyésző, a legnagyobb a videokártya . Ettől érthetőbben nem megy .
Amit linkeltél abban meg az a hülyeség /én is kerestem de nem találtam / hogy azt gondolom Te sem hiszed hogy a 3x12 V-os ágat egyszerre lehet 360-360 W-al terhelni . Szoktak írni a 12 V-os ágak össz terhelhetőségét, de nem találom erre a tápra . -
lsc
nagyúr
válasz
katt777 #38888 üzenetére
Nem tudom azon mit nem lehet érteni hogy egy ág van nem kell megosztani semmit . Azon az egy ágon ha kell akkor 33 A is mehet, ennyi . A 3x18 ampert egyébként elhiszed, 3x18Ax12V=648 W, szerinted le is ad annyit ? Egy kicsit óvatosabban a marketinggel . Az se rossz táp, viszont nem is a legjobb . Nem, a vx450 sem jobb .
-
-
KoPy89
tag
válasz
katt777 #38874 üzenetére
Sziasztok!
Ezzel: POWERCOLOR HD3870 van valakinek tapasztalata?
A képről nekem úgy jön le, hogy a ramokon nincs süni, az nagy hátrány az élettartamra való tekintettel? -
Methos07
tag
válasz
katt777 #38827 üzenetére
Hát pl adhatnál nekem 1-2 ventit, nekem úgysincs egy sem
Bringázni csak vidéken bringáztam, ott nincs ilyen dolog, motorosként pedig csak a sebességi korlátokat nem tartom
(rekord 30as tábla 230
)
Anno a moszkva térre jártam suliba, ott a mammut előtt van a túloldalon egy csoda zebra ahol az autóknak is zöld, meg a gyalogosoknak is, ott volt, hogy taxis hátbavert a visszapillantótükörrelakkorát rúgtam a hátsó sárvédőbe, hogy behorpadt
megállt, de inkább ment tovább, meg egyszer egy másik taxis motorháztetején kötöttem ki
-
fatal`
titán
válasz
katt777 #38827 üzenetére
[OFF]Ez így van sajnos
WestBM: jobbulást, csak mire megírtam a hsz-t addigra elfelejtettem a neveket, hogy ki melyik hsz-t is írta, bocsi
[/OFF]
GTA4et még nem próbáltam, de hogy 2008ban nincs AA egy játékon az elég vicces. Miért kell ilyen bugosan kiadni egy gamét? Még jó hogy én nem rendeltem elő, el is ment a kedvem néhány fórum elolvasása után..
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #38806 üzenetére
Megvan aki elgázolt, biztosító intéz mindent. Legjobban a mocimat sajnálom, egész gyerekkorom meg rengeteg emlék fűz hozz,életem végéig meg akartam tartani, és most elég csúnya látvány.
A forma 1-nek pedig mai naptól vége. Kilépett a honda, és ezzel Mosley bejelentette, hogy a cosworth szállítja majd az egyen motorokat.
Nagyon szépen köszönöm!!!
-
Methos07
tag
válasz
katt777 #38707 üzenetére
hát nekem "sajnos" csak most lett ilyen karim, és néhány helyen körbenéztem mire megtaláltam azt ami nekem kellett... mert ugye régi biosos, és erre nem lehet rátenni a 10.*.71nél újabbat csak bootlemezzel(azthiszem jól olvastam) ezért jött a bios mod
de okoskodni nem akarok, csak mint mondtam most lett radeon 3870es karim, és nekem így sikerült megoldani a dolgot -
zodo
nagyúr
válasz
katt777 #38619 üzenetére
Ok. Most már tudom a választ, ami engem idáig se érdekelt túlságossan csak ,hogy fusson a játék normálisan.( nem vagyok egy fps hajkúrász ) Amd fronton,mert a nyáron vettem a konfigom és csak a minnél kisebb méret és fogyasztás volt a célom.(Most az alaplapi vga-al játszom az új Nfs-t .) Közben rájöttem,hogy jó volna játszani is ,ezért anno ebben a topicban kérdeztem és választ is kaptam milyen kártyát vegyek.Sajna tunningolnom kellene a procimat,de még nem szántam rá magam,hogy beleássam magam a tuning fogások tengerében. Egyenlőre úgy sincs pénzem "normális" vga,csak nézzelődök. Mégegyszer köszönöm.
-
gtasystem
őstag
-
TasiA
senior tag
válasz
katt777 #38551 üzenetére
Azt el is felejtettem, hogy miután felhúztam BIOS ból 730/900-ra, már akkor többet kaptam a 3DMark-ban, mint mikor csak a Catalystal húztam 750/950-re. Ezért értetlenkedem. Szal, ha bios gyári és szoftveresen húzom 750/950-ra akkor kevesebbet kapok, mint mikor BIOS nem gyári, de nincs 750/950. Kicsit furcsállom. A másik dolog, ugye szerinted erőforrást igényel, ha szoftveresen tuningolunk. Ez eddig ok, de 150 pontnyi terhelést csak nem jelent? Vagy igen?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #38522 üzenetére
Az új Phenom teljesítménye, egyelőre csak Opteronként:
Másrészt meg nem ártana, ha időnként azt is megnéznéd, hogy mi mennyie kerül...
6000+ 19.5K vs. E8400 41.2KTalálsz olyat, ahol 100%-kal jobb a 6000+-nál???
"Anno, ha jól emléxem, a Phenomot viszonyítottuk a C2D-hez, akkor ez nem nagyon zavart..."
Bár ez nem nekem szól, de egyszerű a magyarázata: ugyanannyiba kerül nagyságrendileg (+-5K), sőt a Phenom ált. olcsóbb. -
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38522 üzenetére
egyáltalán nem lenne gáz a Phenomnak.. sőt..még érdekes is lenne..
ha fordítva lenne, tuti hogy nem ugyanezt mondanád..legjobb kétmagosokat összahasonlíthatjuk amint lesz 45nm-es AMD..
de a 65nm-esek között az X2 szanaszét alázza a 65nm-es Intelt..
5mp? na és.. a phenomnak meg szebb a doboza..
na jóccakát.. nem lobogtathatok AMD zászlót egész nap..
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38515 üzenetére
ezzel az erővel egy celeront is hasonlíthatnál egy c2d-hez mert az is processzor..
egy új technológiát hasonlítasz egy régebbihez és ez nem korrekt..
a Phenommal azért érdekes a C2D összevetés, mert ha jól tudom nincs is ellenfele az Intelnél..mert nincs 65nm-es 4magos Intel ha jól tudom..(ha van kijavítanak)
ezért ebben a speciális esetben egy 4magos 65nm-es technológia viszonyul egy újabb 45nm-es 2magoshoz..és ez legfőképpen a Phenom ára miatt érdekes összehasonlítás..
de igazából a 4magos 45 nm-es Phenomot kell majd hasonlítani a 45nm-es 4magos Intelhez..ennyi..
így lenne korrekt a dolog..
és hogy ne legyek nagyon off: Űberfa@a kártya a HD3850..!!!
és van 85hz-es felbontás a 8,11-es Catalystban..!!!
-
gtasystem
őstag
válasz
katt777 #38513 üzenetére
mivel egy 45nm-es gyártástechnológiájú procit hasonlítasz egy 65nm-eshez azért..
ezt azért mindíg hozzá kellene tenni ha korrektek akarunk lenni..
majd ha kijön a 45nm-es ADM akkor hasonlítgassunk..3ghz-es proci még sokáig elég lesz sokmindenre szerintem..viszont oprendszert azt vehetünk nemsokára..
-
szitaati
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest