- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #28905 üzenetére
Tesó, hidd el nem szabályoz.
Ugyan azt játsza végig a hakos1987 mint én. Lehet már nem emlékszel, de ezzel basztattalak 1hétig. Nem szabályoz. Nekem is felment a hőfok soha nem látott 88°c-ra. Mondjuk legalább nem 100-ra mint neki. Talán a HIS hűtő miatt. Na mind1, csak mondom, próbálkozzon, hátha.
szerk: sőt már olyat is olvastam és próbáltam, hogy csak négy venti emeléssel működik 25% lépésekben. Az sem jött be...
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #28908 üzenetére
le van szedve most a gép oldala... amúgy a probléma ott kezdődik, hogy elindul a játék és a venti egyszerűen nem pörög fel.. néha 1-1 másodpercre.... amúgy hogy értetted az előbb, hogy a rivatuner \fan értékét állítsam 3-ra? hogy ami azon belül van mind3-at pipáljam ki? mert akkor se működött....
bocs a lámaságomért
-
sereeff
aktív tag
válasz
katt777 #28887 üzenetére
Hali! Igazából nem válasz... de ! Bementem a boltba, s mondtam köll hütő vga-ra 2 szereplő játszik, Chilla, s Accelero. Rövid beszélgetés, nézegetés után döntés Chilla! Kompaktabb kisebb, nem kell drótozgatni a ventillátort, s a pasi is ezt javasolta! Mondtam neked nem ment fel rendesen, megveszem, de tegye fel! Oks! A RAM bordák ahogy mondtad lepotyogtak, beb@sztam a kukába s vettem Thermaltake-ot! Utánna simán fel a Chila, s haza! Most próbáltam! Bootolás után 34 fok 5perc szőrös fánk után 60 fok!!! ( referenciahütővel volt 95!!!) 25 sec múlva 43 fokos a kari, s HALK!!!! Köszi a javaslatod! Örülök, hogy ezt választottam! Egy kérdésem van! Egy ramborda hozzáér egy hővezető csőhöz, nem feszíti semmi gond, de ez nem baj? Nem melegíti ez a ramot?
-
ricsy888
senior tag
válasz
katt777 #28867 üzenetére
Nem azért írtam, hogy húúú de jó ez a 8600GT, sőt! Tegnap rendeltem meg a SAPPHIRE HD3870. 1000 éve eladtam már a 8600GT-t
Na mind1.
Már nem azért,de AA-val nem lesz szebb a játék, legalábbbis a texturák nem csak az élek lesznek simábbak. De nehogy már ezen összevesszünkSzerk: Amúgy azért nem kell rögtön a plafonon lenni.
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz
katt777 #28843 üzenetére
Most, gyorsan ebédszünetben megnéztem a dolgokat és nagyon gyanús, hogy rossz a fájlkezelése a Vistámank. Mikor használja a vinyót belassul és hajlamos kifagyni. Délután feltolom a frissítést.
Lassan már egy fél éve követem figyelemmel ezt a topikot és az itt leírtak alapján választottam VGA-t. Gyakorlatilag a konfigomat is a PH-n megosztott tapasztalatok alapján raktam össze. Aktív téma, hogy ki mennyire tudja felhúzni a 38xx-ét. Tulajdon képen 3D markozáson kívül van értelme húzogatni? Mert nekem a Sapphire 3870-em maximálisan kihajt mindent. És ha későbbiekben nem lenne elég addigra biztos más lesz a CF megítélése is.
-
L4mie
veterán
válasz
katt777 #28843 üzenetére
Amikor az enyémet vettem át, megkérdeztem, hogy a fukkba ilyen olcsó, meg miért ugrál az ára 1-ik nap 24 másik nap 35 aztán megint 24.
Srác annyit mondott, hogy ő aztán nem tudja....nagykerárak (gondolom ahonnan ők hozzák, mert ugye készletük az nincs) alapján generálják az áraikat.BTW: ott a nem ICQ3 as változat 22 ért.
tudatlan vagyok: miért baj, hogy boltos árlistáról linkelünk termékeket? ingyen reklám a boltnak, és az a baj, hogy nem fizetnek?
Fórum nem arra van, hogy az userek, stb. egymást tájékoztassák lehetnek azok különböző hűtési/tunning fogásoktól kezdve tipushibákon át, az éppen legolcsóbb lelőhelyig? -
Kapti
tag
válasz
katt777 #28828 üzenetére
Valóban egy 3870-es jobban tuningolható, jó kártya az is
Sajnos a procim Amd 5000+ x2 már nem tudta volna kihajtani rendesen. Már egy 3850-el nagyon határon van. Lehet, hogy még ezzel a kártyával is kell tuningolnom a procin, bár a jelenlegi játékok, mind tökéletesen mennek, úgyhogy a proci tuningolását egy ideig elhalasztom. -
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #28812 üzenetére
Na álljunk csak meg... Látom nem vagy kibékülve a ventieimmel. Nekem a gyári Thermaltake 12cm-es ventik vannak bent. A legjobb minőség. Utána néztem, 28000ft darabja. A tápom ha magyarra fordítom, akkor csendes óriás. (silent giant).
Nálam csend van. A VGA-t rögtön meghallanám...Bocsi 3400 ft 1db, mert az enyém világítós...
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #28810 üzenetére
A HIS tényleg hangtalan. 70%-on jön meg a hangja, 60%-ig teljesen süket. Levettem a gépház oldalát és úgy füleltem...
Noctua házventit én is fogok venni, de kapaszkodj, nagy Budapesten nem kapni. Legalább is ahol eddig néztem...
Nem kell ide Szombathely...
Erröl ennyit... -
s1ru2
aktív tag
válasz
katt777 #28789 üzenetére
Jó, semmi.Nem tudtam h már kijött a patch, közben megtaláltam. Minden maxolva tökéletesen fut. Iszonyat optimalizálatlan szarként adták ki, pofám leszakadna, ha ilyen félkész munkát adnék ki a kezemből. Nem igazán jelentenek ellenfelet a számítógép vezérelte "bábuk". Legfőképp a csapattársam húz vissza mivel folyton védenem kell. hogy ne lökjék ki. Az hogy mennyire reális vagy nem, inkább hagyjuk is
Legalább látványos.
-
-
zozoz1
aktív tag
válasz
katt777 #28719 üzenetére
A GPU feszt nem növelted? Nekem csak úgy futott 1005Mhz-en hogy felemeltem 1.4 voltra. Kicsit izzadtam,....
Nézd már meg hogy max terhelésen hogy alakul a hőmérsékleted. Most te szabályzod a ventijét? Sztem a 4870-esre még várhatsz...
oliba Ne is mond, mikor én vettem még aranyárban volt. Nem is értem hogy ment így le az ára...
-
oliba
őstag
válasz
katt777 #28680 üzenetére
Na én is írok eredményt, mert most végeztem
Még délelőtt sm3.0-ás teszteket nyomogattam és tizesével emeltem a gput, hogy meddig bírja. A valós órajelet írom. 864 : 5169, 877 : 5218, 891: 5260, 904 : 5295, 918 : elszáll. Mondom anyád. Megcerkázni megakartam, mondtátok, hogy nem használ, de azért megpróbáltam volna, hátha mégis
Nézem a Vramon nincs fenn a borda
. Szétkaptam, visszatettem egy újat, az még rajta van, de meg is nézem most. Igen még rajta van. Na mondom, akkor meg van cerkázva, nézzük mennyit megy. 918mhz próba, nem megy, meg sem lepődtem. 904mhz próba nem megy, 891 próba nem megy. Már kezdtem kicsit ideges lenni, végül kikötöttem 864-nél már megint
Borda nélküli üzemelés miatt kicsit károsodott, vagy mi a szösz?
864/999 AC S1: 11315 (4758/5174/3013)
Legmagasabb hőmérséklet 45 fok volt, bár pörgött is a két venti. Proci egy 3,6ghz-en járatott E2180 volt
-
serito
senior tag
válasz
katt777 #28633 üzenetére
Nincs patch-elve 1.1.0 verzió van fenn. Kellene a Hotfix? Vagy van még valamilyen más patch is? Már nem tudom mit találjak ki......teljesen "padlón" vagyok, de nem csüggedek hétfőig van időm míg a VGA-t vissza kell adnom.
Melyik oprendszer a legalkalmasabb a tesztre? VistaX64 vagy X32?
Bár mind a kettőnél u.a hiba jelentkezett. 4GPU helyett csak 2 vagy 1 működik.
Mi van akkor ha CCC-t nem teszem fel csak a drivert? Akkor a CF nem fog működni?Bocs a rengeteg kérdésért....
-
serito
senior tag
válasz
katt777 #28627 üzenetére
Mindíg "szűz" insatllal próbálkozom. Direkt tesztelésre van egy 80GB SATA II Samsung vinyóm. 8.3 as drivert nem próbáltam és a AI ki van kapcsolva. Próbáltam bekapcsolt állípotban is meg kikapcsolva is u.a az eredmény.
Viszont érdekes, hogy mikor tiszta rendszerre felteszem a drivereket akkor a CPU-Z szerint is 4GPU és mindegyik "Enabled", de amint futtatom a 3DMark06-ot a GPU-Z már csak 2 GPU "enabled 2 "disabled".. hogy ez miért van azt nem értem. 3DMak06 eredeti nem "okossággal" indul.
Esetleg az lehet, hogy a 3DMark06 mikor indul nem tudja detektálni a 4GPU-t ezért kikapcsolja? Az segítene ha tiltanám a systeminfót?
Még valami:CCC-ben a crossfire diagnostic kérésekor csak egy nagy 1-es jelenik meg a képenyőn és semmi más. Az ott kihagyott fehér mezőben ahova a diagnostica eredményeit kellen írnia nem ír semmit.
Esetleg lehet alaplap gond X38 chipset nem megfelelő a 4GPU-s tesztekhez?
OC Team videóban is említi az egyik srác, hogy az x38 chipset bug-os multi GPU használatakor.
Már azon vagyok ha sikerül rendelek "szállítóra" egy X48 chipset-es lapot, kizárólag tesztelésre. -
serito
senior tag
válasz
katt777 #28615 üzenetére
Hali!
Az istennek sem tudom összehozni, hogy a 4GPU együtt "guruljon".
Már próbáltam 32bit és 64bit vistán is de u.a probléma jön elő a 8.5-ös driverrel és az összes többivel is, hogy a 4 GPU-ból csak 3-at jelez Enabled-re a GPU-Z.
3DMark06 futtatásakor gyengébb eredményt kapok mintha csak 1db X2-vel futna a teszt.
Nem tudom mi lehet a gond :Alaplap? Táp?
Egy 650W tápot használok, lehet, hogy az kevés neki és magától kikapcsolja a 2. kártyát?
Ilyenről még nem hallottam, tudtommal a táp kapcsolna ki, ha nem bírja leadni a kívánt feszt.
Ötleteket szívesen veszemTHX
-
capulet75
addikt
válasz
katt777 #28593 üzenetére
amig nem volt a riva akkor is nyocvanpárfok volt alapon a höfok
a crysis alatt az egekbe szökött
meg is fagyott rendesen
ha bekapcsolom a gépet és nem fut semmi ugy van gpu1 :81-gpu2 :76 fok
a rivával legalább tudok játszani
tudom h nem ez a megoldás de nem tudom mi
ezért kértem a segitségeteket -
bozont
veterán
válasz
katt777 #28575 üzenetére
Pontosan mi is ez a bios mizéria a HIS kártyákkal? Én is most akarok rendelni egy turbox-et és érdekelne. Eddig annyit olvastam hogy nem szabályozza a ventit és az órajeleket sem veszi vissza 2D üzemmódban (vagyis nem működik ez a funkció). Van még valami más gondja is? Nemrég láttam linkelve egy másik biost hozzá, az orvsolja ezeket a problémákat?
mod.: Ez volt az. Bár ez is elég régi, még decemberi.
-
oliba
őstag
válasz
katt777 #28577 üzenetére
Köszi, csak azt nem mondták, hogy hsz-eket olvassak, meg ha jobban belegondolunk, akkor egyszerűbb lett volna leírni megint, mert most kb 5x annyit írtatok összesen. Meg időm sincs annyi, hogy itt oldalakat olvassak, ezért kérdeztem meg, de ezért is elnézést. Mérni meg nem mérek, mert előbb veszek egy jobb vgat és tuningolni sem kell, minthogy vegyek mérőműszert. Na majd azért jelentkezek, hogy sikeült-e a tuning, ha nem akkor meg tényleg annyira kezdő vagyok és röhögjetek
7600GS-nél nem volt probléma, bár az is megmászta VF700-al a 100 fokot -
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #28547 üzenetére
én az F1-et a német RTL-n néztem a múltkor, mert már nem bírtam a Laci ökörségeit.
Igaz h nem szeretem a német nyelvet, de ott legalább nem értem hogy hülyeséget vagy okosságot mondanak.
A vasárnapi futamot pl lehalkítva néztem, miközben Call of Juarez-esztem. mondjuk ez most a sajnálatos baleset miatt is volt, mert felkúrtam az agyam.erről jut eszembe: a CoJ alapból tudja a dx 10-et vagy kell hozzá valami kieg.
Mert nem tudom nekem hogy van veg. Azt tudom h 1.83 giga kb rar. packba
Azt meg tudom nézni valahol hogy DX 10-e -
FeRRaR1
őstag
válasz
katt777 #28543 üzenetére
Ezért nem nézek már TV t 3-4 éve csak az F1 et szigorúan...
De láttam h azt te is tolod...
F1 Seth V3.0 át használok
(De a Turok az valami félelmetesen szar lett sztem, 1x üen nem fogott meg semmi benne, pedig lett volna benne lehetőség)
F@szom mikor jön már Az S1 már tesztelni akarok
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #28517 üzenetére
tudom, olvastam, csakhogy azt kérdeztem, hogy 2 6 pin-essel működik-e... ezek szerint nem...
Hogy lehet megoldani, hogy legyen egy 8 pin-es tápcsatim? (itt nem igazán a táp cseréjére gondoltam)szerk: van egy 8 pin-es tápcsatim, de az emlékeim szerint már a 2900XT-be se ment bele...
-
butcher eu
senior tag
válasz
katt777 #28489 üzenetére
szia én is a TPU-ról töltöttem le, arról a linkről, amit a logout blogodban megadtál.
a 2.0.1.1.-es verziót próbáltam, és 64 bites vistán. mégsem ment.
nem sikerült megoldanom, ezért vissza tettem a drivert. délután ha haza értem leírom milyen hibaüzenetet írt, hátha úgy tudsz mondani valamit. Jah, és próbáltam rendszergazdaként is. -
L4mie
veterán
válasz
katt777 #28457 üzenetére
tegnap frissítettem a HIS 3850-em biosát a leírásod alapján!
lazán-simán ment minden, sőt a 20-30 sec es "lefagyás" is elmaradt...pikk pakk fement.
utána a frekiket is szabályozta szépen
Szval köszönöm szépen az infókat!btw merre keressem a 3Dmark06 best PH! eredményeket??
kiváncsi vagyok.
(keresni meg nincs időm :< ) -
as_Rock
őstag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
katt777 #28372 üzenetére
Szerintem nem sokaz számítana, mert alapvetően kicsi a hőátadó felület, szóval nem a légszállítás a szűk keresztmetszet.
De épp tegnap teszteltem egy nagyon túlhajtott X1950XT-n. Szóval 1.525V-ot kapott magfeszültségként (1.45V a gyári), s így 742MHz-et ért el. Na ekkor 3DMark06 alatt a maximális hőfok 73°C volt a Chillával (AC X2-vel kb. 110°C lett volna
), gyári hűtővel is verte volna a 90°C-ot 100%-os fordulat mellett. De ha egy X1950XT-vel ilyen jól megbirkózik, akkor nem rossz kis hűtő
Amúgy én szerintem veszek még egyet a későbbiekre
-
mwxp
csendes tag
válasz
katt777 #28356 üzenetére
Értem. HD3450 csak azért kérdeztem mert lenne egy 3500ért használtan és arra gondoltam jó lenne PhysX -re. De ha nem támogatja a HD3xxx széria ezt a funkciót csak az X1xxx akkor hát ez van.
Esetleg nem lenne valakinek kedve kipróbálnia hátha működik HD3xxx szérián és ha igen akkor mennyivel csökkentené a fő vga terheltségét?
TTomax : [link]
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #28356 üzenetére
Igen,tudom milyen drivert használsz.Magad irtad 8.6-ost beta-t,és gondolom neked az összes ATI kártya a gépedben van,hogy szükséged van a supportjukra...
Itt a support lista,és a te kártyádhoz ugyanaz mintha 8.5-t raknád fel,semmi különbség.Az hogy más kártyákhoz hogy funkcionál az itt szerintem nem vita téma...
Jut eszembe ebbe a Havok fele fizikai számításban nem vagyok otthon,de meg ATI VGA-val működőt nem láttam csak Ageia (ami meg csak veletlen sem nvidia) kártyával.Az érdekelne milyen driver is kell hozza mert azt sem láttam hozza... majd valaki kijavít de én meg mindig ugy gondolom az nem működik... -
raziel01
veterán
válasz
katt777 #28330 üzenetére
"Részemről inkább ráhagyok, és semmiképp nem propagálom az alultápolást,"
Szó nincs ilyenről.
Tápos topicban le van mérve, hogy mennyit fogyaszt a gép:A lentebb megadott mérési eredmények alatt mindig teljes konfigurációra vonatkoztatott fogyasztást kell érteni, ODD-stől, HDD-stől, alaplapostól és egyéb fogyasztóstól, habár a könyebb olvashatóság érdekében a leírásban csak a processzor és a VGA típusát tesszük itt közzé. Az adatok teljes, 100%-os terheltségi szintre értendőek
2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy GeForce 8800GTX-el:
271W a hálózat felől -> ~ 217W a táp felől2,66 GHz-re húzott E6300-as Core 2 Duo egy Radeon X1950XTX-el:
234W a hálózat felől -> ~ 187W a táp felől.Core 2 Duo E6700 egy Radeon HD 2900 XT-vel:
268W a hálózat felől -> ~ 214W a táp felőlCore 2 Duo E6700 két GeForce 7900GTX-el, SLI-ben:
304W a hálózat felől -> ~ 243W a táp felőlAthlon 64 X2 4600+ egy Radeon X1800XL-el:
181W a hálózat felől -> ~ 145W a táp felőlAthlon 64 X2 4600+ egy GeForce 7800GTX-el:
196W a hálózat felől -> ~ 157W a táp felőlEgy 400W-os márkás táp bőven kitudja szolgálni a 3870-et, mert kevesebbet fogyaszt a 8800 GTX-nél. Ha meghal a táp akkor azért csinálja, mert gyári hibás. Furcsa is lenne, ha egy 400W-os táp 250W-tól meghalna.
-
raziel01
veterán
válasz
katt777 #28324 üzenetére
Mit érdekli a kártyát a táp hatásfoka? Ha gyenge a hatásfok akkor is 400W-ot ad le a táp, csak a hálózatból 440W helyett a rosszabb hatásfokú mondjuk 480W-ot vesz fel. Tehát többet fizetsz havonta ha rosszabb hatásfokú tápot használsz.
Amire te gondolsz az a leadott teljesítmény. Minden márkás táp annyit tud leadni amennyi rá van írva.
Nekem a tápomon kettő 12V-os ág van. (14A és 15A)
Simán megy vele a HD3870 már régóta. Azért van a tápban sok védelem, hogy ha nem bírja akkor lekapcsol és megvédi a gépben lévő alkatrészeket. -
L4mie
veterán
válasz
katt777 #28324 üzenetére
Persze.
Olvastam logouton is, meg saját oldaladon is
megjegyeztem a "lefagyásos" dolgot
Ilyenkor jobban érzek dolgokra többször is rákérdezni, tudatlan vagyok és féle,khogy elszúrok valamit aztán verhetem a fejem a falba....
BIOS frissítésnél gari elszáll? vagy csak, ha nem gyári BIOS-t teszek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest