- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bundás22 #23624 üzenetére
De bundi ne beszélj már hülyeséget...
Januárba szted mennyi volt az 512mb GTS? Megmondom...a BFG 80-85k. Most mennyi? Ezen is ott lett volna az írdatlan nagy bukás, lehet még nagyobb is mint amennyi most az X2-ön. Ez benne van, bármit veszel a felsőkategóriából...ha jövő ilyenkor cserélek, mert addig bőven jó lesz 1680-ba, akkor már úgyis le fogom xarni mennyit kell rádobnom az akkori csúcs kártyára.
Teszteket pedig nem olvasol...hogy lenne gyorsabb a GTS?? -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #23626 üzenetére
Én semmilyen több GPU-s megoldásra nem vagyok már vevő.
Na ja, ajándék ló az még elmehet, de akkor inkább eladom, és veszek egy ugyanolyan gyors 1 GPU-st, azt a pár game-et meg elfelejtem, amelyekben működik a több GPU.
Minek fogyasszon annyit? Az új játékok meg úgyis mind vacakok.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bundás22 #23556 üzenetére
Meglátod Bundi, nem lesz itt még 2 hónap múlva az R700.
Május vége az 1,5 hónap...gondolkozz.Szted nem lenne tele hírekkel a 4xxx szériával a sajtó ha 1,5 hónap és itt lenne?Mindenki "1 meg 2 hónapozik" de se híre se hamva a hírekben a 4xxx szériának...megjelenés előtt 2 hónappal már lesznek konkrétabb infók, képek, csepegtetve ahogy ez mindig is lenni szokott, és onnantól a megjelenésig, még X hónap.Ha csúszás van még több.
-
rollins
őstag
válasz
Bundás22 #23367 üzenetére
Na de mi van ha mindenki rád hallgatna és én csak 1 múlva vagy később akarom eladni és pont akkor döglenének be sorba, mert mindenki 90 vagy afölötti hőm-n izzasztotta? Nem egy jó reklám. Honnan tudod előre mi lesz akkor? Még ha 10ezer is lesz akkor, az is pénz és nem hiányzik, hogy egy helyi vevő az eladás után nem sokkal, hozzámvágja a vga-t, mert pont nála döglött meg.
Hogy őszinte legyek, nem tudom mi helyzet a mai vga-kal, mennyit bírnak. Ha gondolod kérdezd meg fLeSs, vagy rudi-t, valamelyik írta az egyik vga-teszt témában tavaly, hogy is van ezzel a hővel és garanciával, ha nekem nem hiszel. Soknak találom a 90 fokot. Volt mikor még a szagát is éreztem ilyen melegen, matrica lejött, az egész nyák forró volt, nem hiszem hogy használ neki. Bizony észre is vettem hogy belassúlt, elkezdett szaggatni játék alatt, kilépek, megnézem, akkor még Rivatunert használtam, ami pont akkor valamiért nem pörgette ventit és hoppá, 98 fokot is elérte. -
fagy53
nagyúr
válasz
Bundás22 #23347 üzenetére
A cserével egyetértek, lassan már csak hónapokról beszélhetünk.
Viszont dolgoztam olyan helyen, ahol nagy darabszámú felhasználás miatt ki kellett mérnünk a melegedés hatását az IC-kre és hiába adta meg a gyártó a 70°C-ig a garantált paramétereket, rohamosan nőtt a hibaszázalék. Nem véletlen, hogy a VGA-k tönkremenetelénél a memóriák meghibásodásai viszik a prímet és nem a GPU! -
fagy53
nagyúr
válasz
Bundás22 #23340 üzenetére
Én viszont nem vagyok ennyire nyugodt, mert igazad van, a maglassulási hőmérséklet valóban ilyen magas hőmérsékleten van, de a GPU környezete a nyák maga és a rajta lévő alkatrészek is extrém módon felmelegedhetnek és így már többszereplős a játék...
Szerintem azt az ökörszabályt célszerű betartani, hogy load 80°C fölé nyáron sem mehet a GPU. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #23113 üzenetére
Az a hülyeség, amit te írsz, már sokadszor. Azt is leírtam, hogy matematikailag x-szel többet tudó bármiért x%-kal magasabb ár a reális. Hogy mennyiért árulják, az a legkevésbé sem reális. És autóknál még mindig meg kell fizetni a márkanevet és a technológiát is, nem csak a sebességet. Szóval most, hogy visszatértél, nem kéne megint nekiállnod szemetelni.
-
HavocS
senior tag
válasz
Bundás22 #22001 üzenetére
Igen, ennyin járatták több napig. És több napig működik is ilyen hőmérsékleten, csak tudod, vannak, akik több évig szeretnék használni. Gondolom pont úgy van belőve, hogy 13-14 hónapot megy el ilyen hőmérsékleten, aztán b.hatod a garanciádat. A tárcsafékes példádat meg helyettesítsd be egy csapággyal, na ott már aggódhatsz, ha 200 fok körül van.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22372 üzenetére
Megszólított, én válaszoltam. Egyértelmű volt, hogy nem találja a helyét a dolgok rendjében (talán mert nincs is neki
). És tényleg nem foglalkozom veletek, mert még engem csesztetnek miattatok.
(Nézd meg, te mire mentél a beszólásaiddal.
)
Vsz. egyébként nincs fontos hsz-od. -
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #22365 üzenetére
na szóval a tudásnak is vannak fokozatai de ezt teljes mértékben átlátni embertelen, és nem hiszem h sokan foglalkoznak még ilyesmivel h a sz.g. többi komponenséről ne is szóljak, szal meg lehet érteni hogyan működik de akkor még csak a felszínt karcoltad(vagy még azt se), mélyebbre nem merültél, én erre gondoltam mikor azt írtam
nah de már én is floodolok bocseszfagy53: a számból vetted ki a szót, a 3870-esnek a hűtője is hangosabb sőt aránytalanul drága
dokar: jóval komplikáltabb dolog, nah mindegy -
dr.radon
csendes tag
válasz
Bundás22 #22245 üzenetére
"nem értem a 3870-esbe van szerinted egy titkos társprocessor? vagy mi? mulatságos "
Bunda! Valamelyik fórumban - roppant szerény módon - azon kevesek közé soroltad magad, akiknek van fogalma a mikroarchitektúráról itt a PH-n. Ez esetben bizonyára tisztában vagy azzal, hogy a nem csak a GPU sebességkülönbsége számít, hanem a memóriájé is. E kettő együtt tovább növeli a 3870 előnyét az öcsikével szemben, pláne igényesebb grafikai beállítások esetén, amikor is nagy adattömeggel kell dolgoznia.
De ugye ezzel is tisztában voltál
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22307 üzenetére
Honda23: De állítólag bírja.
Nem azt mondták, hogy nem csíkozódik.
Mindenesetre nekem is első dolgom volt a hűtés beállítása először RT-rel, aztán bios- frissítéssel, majd az új ATT már minden 38xx ref. karihoz jó. Mondjon bárki bármit (akár maga a gyártó), minél hűvösebb a cucc, annál tovább tart.
MatyeeAM2: 6000+ tuningolva v. 6400+, esetleg 5000+BE 3 GHz körül megfelelő, ha nagy felbontású monitorod van, mert úgy magas grafikai összetettséggel ki lesz hajtva a a 3870.
Kiütött a "folytogatás"-od. Egy kis helyesírás korr.?
Picco: lehet, többeknek segítek, ha meg valami nem érdekel, ugord át. Egész egyszerű, ha megpróbálod. Amúgy nézd meg, hányan írtak tökéletesen értelmetlen hsz-okat, bundival az élen. Én legalább igyexem témánál maradni, ha néha több részben is, főleg, ha nem kötözködnek ráérősebbek.
Rollins: Mi a fölösleges hsz, ha nem ez a #22282??
-
norbi1992
tag
válasz
Bundás22 #22287 üzenetére
ház egyszer biztos , csak nem mindegy hogy mennyi , az anyi ,mert nem hiném hogy 5 év múlva a 88gt-ért hatalmas pénzeket fognak fizetni
az hogy évek múlva 10-ért adom el a 3850-et , vagy 10 k-val drágábban meg egy 88gt-t az szerintem nem nagy különbségde lehet , hogy mindekettőt legjobb áron a mélybe lehet eladni majd
-
syckaloz
aktív tag
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Bundás22 #22287 üzenetére
Pontosan
MatyeeAM2:
Majd csak abbamarad... legalábbis remélem. Lehet, hogy az Intel vs. AMD mintájára kellene egy NV vs. AMD/ATI-t is nyitni, bár érdekes mód az a topic meg nem pörög annyira. Ellenben az AMD-s hírekben mindig jönnek fikázni...Szóval valami mentalitási probléma lesz ezzel... -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22269 üzenetére
Ja, mert küldtem 3 hsz-t (és még mindig külön címzetteknek). Mondtam már, hogy gyakran szar a netem (most éppen megint egész nap), és elszáll a francba, ha zsúfolok, nem szeretek újraírogatni (még az értetleneknek sem
). Mellesleg 6 sorral lett volna rövidebb egyben.
Cserélj monitort.Persze akkor mi lesz az eget verő 20FPS-es játékaiddal?
Kíváncsi vagyok azért a többiek véleményére a "hülye topic"-ról.
Egyébiránt szánalmas, hogy ez esetben csak nekem tudtok szólni, mások akár 1 hszt is küldhetnek 5 részletben (nem 1x előfordult). -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22248 üzenetére
Neked nincs az Oblivion kiegészítőkről, meg a nagy felbontásról, illetve a 20-nál magasabb FPS-számról.
HIS-t, ha elolvastad volna az előző hsz-okat, a jó és halk hűtésre ajánlottam (mert az volt a gondja a hölgynek) ATI fan-nek, hangsúlyozottan ár-érzékenységre meg éppen a 9600 és 8800GT-t, és a hűtés miatt ezeket. Mellesleg árakat már írtam előbb is, választania neki kell.
Szóval nekem van fogalmam, te meg eddig sem tudtál olvasni.És te vagy az, akinek a 3850 a legjobb VGA, és ezt akarod bedumálni mindenkinek.
Árgép meg nagy kamu, az olcsó cuccok valahogy egyik üzletben sem léteznek, csak a linkkel vitetik oda a maflább felhasználókat. Szóval te keress magadnak helyet másutt. Mondjuk egy "hogyan illesszünk be linket a hsz-unkba" topicban. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22245 üzenetére
ÖSSZESSÉGÉBEN 9%
Páran elmondtuk már neked, mennyire nincs ennek jelentősége, mert lehet olyan játékokat és beállításokat választani, hogy kisebb legyen, meg olyanokat is, hogy nagyobb.
A 2 kari közti különbség nálam éppen elég ahhoz, hogy grafikai feljavítók hegyeivel lehessen Obliviont játszani, kompromisszumok nélkül, amit egy 3850-nel nem tehetnék meg. És mielőtt a tuningot említenéd ISMÉT, én ISMÉT elmondom, hogy a 3870-et sokkal feljebb lehet tuningolni.
A "játszhatatlanság"-ról meg gondolj csak arra, milyen minimum konfigokon "játszható" egy játék. Persze neked jó kis felbontáson 20 FPS-szel, de másoknak általában nem. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #22243 üzenetére
Nem kati vagyok, de ezt úgyis tudod, másrészt meg beszólok, mert hülyeség a bizonyos kiválasztott alkalmazások alapján átlagolt 9%, ahogy a GDDR4-es alap-órajel viszonyítása is a tuningolt 3850-esével.
Minél nagyobb felbontásban és minél magasabb grafikával használja valaki, annál nagyobb lesz a 3870 előnye, 256MB-os 3850-hez képest akár 50%-kal is, 512MB-oshoz képest kevesebbel, de az is feljebb megy.
Amúgy ha 3850-ben gondolkodik, akkor 9600GT-t, ha 3870-ben, akkor meg 8800GT-t kell vennie alig 3-5k-val drágábban. -
Dashes
őstag
válasz
Bundás22 #22241 üzenetére
Evelyn/Bundás
Azért a 10% nem mindig igaz, 70-es javára ott az 512MB memória, ami a jövőben sem lesz hátrány. A hibák BIOS frissítéssel orvosolhatóak, a kártya is jobban húzható utána.
Én az 512MB memóriát javaslom, ezért 70-es , vagy alacsonyabb áron ott a 9600GT, kicsit kisebb teljesítménnyel, de ha maradsz az ATi-nál akkor 3870. -
debut12
aktív tag
válasz
Bundás22 #22001 üzenetére
Azért volt már olyan, hogy beesett a pedál, mert olyat mentem(néha fékezni is kellet). Egy szutyok német roncs akart legyalázni, de a végére mind a 2önknek túlhevült a tárcsája, szóval nagyot néztünk amikor egy cigánylimó (lada) lehagyott minket. No de tökömnek volt kedve összetörni a japán technológiát!
Néha hűlnie is kell a fékeknek. -
rollins
őstag
válasz
Bundás22 #21995 üzenetére
értenek ezek hozzá
Szerintem meg inkább felháborító hogy Ati ilyen szarul állította be a hűtést. Sapphire-osok szerint az Ati-tól kapták a biost, ők sem örülnek neki, bár röhely hogy úgy kell kuncsorogni egy jobb bios-ért. Talán az újabb bioseditor-ral már lehet állítani. Nem hinném hogy egészséges az a 90 fok. Aki péld. meg más oprendszert használ, annak esélye sincs Rivatunert használni, de ugyanígy felforrósodik péld memtest86 alatt is, mint írták. -
DeSanto
őstag
válasz
Bundás22 #21976 üzenetére
Én még annyiért vettem.
Nem cserélem le, tegnap éjjel kicsit sok volt a bor.
Egy újabb bios viszont jól jönne mivel véletlenszerűen megy a venti.
Pl COD4 alatt megy alapon, mikor vége a pályának (multiban) akkor pörög fel.
Szóval egy új bios és semmi bajom nem lesz mert már nem költök ebbe a pénznyelőbe.Neked megvan a Sapphire PN:102-B34003-01-AT 0.76-os bios?Ha jól tudom ez az a verzio ami már jól kezeli a ventit.
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #21940 üzenetére
azonfelül nem biztos h a 45nm-es phenomok olyan gagyik lesznek, rágyúrnak egy picit az IPC-ra az órajelekre és megközelíthetik vele akár az intelt
miért az X2-esek se gagyik, nekem a mostani phenomok nem jönnek be, de kitudja lehet túl korai volt kiadni?
szal van ott szellemi tőke ecsém! -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #21896 üzenetére
Semmiféle szellemi tőkéről nem tesz tanúbizonyságot az, aki nem képes rendesen megcsinálni, amit vállalt, mert ez esetben nem ért hozzá (vagy nem kellő mértékben, ami ua.). Ez objektív hozzáállás, nem primitívség, bár némileg maximalista (az vagyok). Csak a fogyasztó/rabszolga éri be azzal, amit lenyomnak a torkán (és buzgón megeszik minden maszlagot, nehogy kiderüljön, milyen ostoba), a vásárlónak/felhasználónak vannak igényei. Sajnos tény, hogy az arány kb. 95%:5%, különben a szemetet gyártó vállalatok már rég nem léteznének, iparágtól függetlenül. Mellesleg csak az évszázados alapelvet öntik egyre kisebb formába, ha némileg leegyszerűsítjük a dolgot.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #21709 üzenetére
Milyen 16k-s különbségről beszélsz? Csak a hülye vesz olyan helyen VGA-t
(már bocs
). Új korukban is 5k volt az egyes verziók között. Pont egy jó VGA hűtés áráért volt egy 3870-em, amely hiába lassabb alap-órajelen minimálisan egy tuningolt 512MB-os 3850-nél, ha még sokkal följebb tornászható. Ezt nagyon nem vagy képes felfogni. Ha a hűtőt nem számolod, vedd csak azt: 3850 jó esetben megy a 3870 órajelén (GPU). Vegyük a hasonlóság kevéért az 512MB-osat (mert komoly grafikához az kell). +10% árért egy minimum +10%-kal tovább húzható VGA birtokában vagy (3870), tehát megint csak behoztad az árkülönbözetet, magyarán a hűtésen meg a teljesítményen is megnyered ugyanazt. Akkor miért is érné meg jobban a 3850? 256MB-ossal meg ostobaság összehasonlítani, mert annak a teljesítménye nagy felbontáson és összetettséggel elvész az entrópiában.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Bundás22 #21709 üzenetére
Most 10K a különbség a két kártya között és pont félúton van a 3850 with 512MB (31-36-41)
Kinek mire van pénze, szüksége.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #21685 üzenetére
Vazz, lehet hogy bukok egy keveset az egyik VGA-n, de legalább nem mondvacsinált, sz.patós tesztekre kell hagyatkoznom, és nem hajtogatok olyan marhaságokat, hogy 1 3870 értelmetlen és drága, csak mert 1 teszt 1 kiragadott adatában ilyesmit láttam.
Lehet, meglepődnél, ha alkalmad lenne kipróbálni egy 3870-et, aztán rögtön elfelejtenéd a 9%-odat.
Mellesleg az 512MB 3850-nél 5k-val drágábban vettem a 3870-et, amiért a gyorsaság mellett ráadásként kaptam egy jó hűtőt, szvsz, szóval nem kell aggódnom a túlmelegedés miatt, mint sok 3850 tulajnak, és jó pénzért hűtést cserélnem. Akkor ki választott rosszul?
-
Tyca
senior tag
válasz
Bundás22 #21583 üzenetére
Nem kell kétmagra optimalizált játék/program ahhoz, hogy a kétmagos cpu előnye kijöjjön. Pl. egy egyszálon futó játék is egy magnál megeszi a maga 98-99% cpu idejét, emellett a többi háttérben futó alkalmazás nem nagyon rúg labdába, egymás elől vinnék el a cpu időt. A kétmagosommal a b.nőm megnéz egy divx-et a tv-re kikötve, én meg tolom a közben a gothic3-at.
Viszont a gpu-nál totális pénzkidobás, ha nincsenek a 2 magra tökéletesen optimalizálva a játékok/driverek
-
athomi
veterán
válasz
Bundás22 #21394 üzenetére
A második bekezdésedben lévő idézetet linkeld már be nekem hol írtam!
Ne címezz nekem olyan idézetetek amiket nem én írtam, továbbá a jövőben legyél szíves röviden, tömören, lényegretörően és jól értelmezhetően fogalmazni!(#21398) Bundás22 Akkor címezd neki és ne nekem!
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #21346 üzenetére
Ébredj már föl, királyfi!
A 6000+-om CPU score-ja 24xx 3,2GHz-en! Nehogy már egy 2600MHz-es proci 4600 fölött dobjon CPU pontot (4400 még elfogadhatónak tűnik SM3-ban), mert megeszem a procimat, vazze!
Emellett volt 4345 az SM2, és 4852 az SM3 pontszám!
Most már tényleg totál hülyeségekkel árasztod el a topicot! Van egyáltalán fogalmad arról, melyik pontszám hol található, és mit jelent? -
rollins
őstag
válasz
Bundás22 #21177 üzenetére
A jó ventiszabályzós bios nekem csak ehhez van: PN:102-B34003-01-AT, kártya hátulján egy matricán találod. De most nem akarlak megkeverni. Ha tuning kell inkább, akkor használd dokar-ét.
Ati 38xx bios editor 095Beta-val lehet állítani a ventin, én még nem próbáltam. A mostanit a sapphire fórumosoktól kaptam. -
rollins
őstag
válasz
Bundás22 #21161 üzenetére
A sapphire 3850 256-os eredeti biosa ilyen időponttal van: 2007-10-17 10:37:00
techpowerup-on van ATI bios 3850-hez (2007-11-02 10:20:00) : [link]
Gond nélkül felment, de nekem nem jött be, hiába a korlát feloldása, mert feszt kellene emelnem hogy jobban menjen.
Nagyobb hasznát vettem a javított ventivezérlős biosnak, az nincs kint publicban. -
rumkola
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest