- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
honda23
aktív tag
codegenem volt négy évig, ez pedig egy gaba házhoz adták nem volt még 13e hufom chieftechre...
amugy patch telepítés után ugy indult a dolog hogy ujra crackelnem kellett a játékot...
aztán nem mentek a mentések vagy ha ment akkor eltűnt előlem a talaj meg az ég szó szerint... ilyet olyankor láttam utoljára, amikor a stalkert kipróbáltam egy három éves driverrel...
amugy inditottam akkor uj karaktert akkor olyan tükörsimán ment a game mint állat
azt kiléptem majd vissza és akkor már a frissen kezdett game is fekete képernyőt adott....
lehet hogy a 7.10 a baja vagy valamivel összeakadt...
soha sem volt gondom patch telepítés után mentésekkel eddig...
na asszem mentem aludni
majd holnap ja akarom mondani ma
csá
azért baj mert a brisbane-t szarrá lehet húzni 65w miatt
a windsort meg nem már kipróbáltam tied brisbane magos nem melegszik
enyém 89wos nem is bírja ...
ezt benéztem de nem baj így is stabil 210es fsb mellett
lehet ám hogy a samsung memcsik nem bírták 860mhzen -
honda23
aktív tag
képzeld most raktam fel a crysishez az 1.1es patch-et
és meghalt a játékom!
betöltöm a mentést azt azonnal meghalok!
második próba meg fekete képernyő azonnal .
7.10es gyári driver van fennt ccc-vel
megvárom a 8.1et
szerinted mikor jön ki?
én tök megvok elégedve a gépemmel
csak az a baj hogy windsor magos...
ja lehet hogy a tápom nem bírja
mintha néha ugrálna a venti teljesítmény a nagy 12 centis...
feszkóértékek rendben -
Tommmmka
senior tag
jah megolddott mert omega 7.12-t használtam most feltettem a gyárit 9214 pont kb ennyi volt pista alatt is ez akárhogy is nézem kevés egy 3000mhz x2 , 3850 256mb (760,2000) esetleg nemtom h. a ram mennyire számít de nálam a 3 giga nem megy dualban az visszavehet valamennyit?
-
Gaboman
nagyúr
-
Foglalt név
addikt
3dmarkban kb. ugyanazt tudják, 4-500 pont a pro előnye.
Játékban érződik, hogy jól jön a +256MB ram. Crysis-nél kisebb az akadás fordulásnál és pár fps-el magasabb értékeket dob. Jericho a 3850el csak AA nélkül volt játszható a pro 4xAA-val sem esik 25 alá.
Mást nem néztem még, mert meló után mentem a kártyáért, reggel meg folyszab vizsgám lesz és közben házit írok -
-
pisti
őstag
Most esett le. Ha tuningra is a Rivatunert használod, akkor úgy kikapcsol a powerplay, nem áll vissza 300Mhz-re a mag ha nincs terhelés. De ennek látszania kell a Rivatuneres grafikonból is. Úgy pedig jóval melegebb üresjáratban is a GPU.
Tuningolj CCC-vel egyelőre csak azzal marad meg a powerplay funkció is tuningolás mellett. Vagy ne tuningolj, mint én. -
pisti
őstag
Ez fura mert nálam fix 60%-al hetvenpár fokon tetőzött a gyári hűtővel. Multimétered van? Mérj egy VGPU-t terhelés alatt, ha az jó (nem túl magas), akkor a hűtéssel vagy a hőméréssel van valami gebasz.
Nálam 1,23V terhelve és 1,02V 2D-ben üresjáratban.
Ha esetleg kell, itt egy kép a VGPU mérési pontokról. -
Pala
veterán
Közben én is felmásztam arra a nagy sziklára és csináltam egyet onnan is, de most megint a saját beállításaimmal: [link]
Teljesen jól fut, és még szép is.
Ezekkel a beállításokkal amúgy 1152x864-ben a GPU benchmarkban átlag 46fps körül kapok, szinte tökéletesen ugyanannyit, mintha mindent mediumra állítanék (pedig az azért érezhetően rondább) -
-
Gaboman
nagyúr
Csak felesleges levenni mert így jól ment vele!
Nem volt akadás a játéknál!
Ha a proci jobban lenne húzva akkor a min FPS még jobb lenne és ez a lényeg,Átl,Max az szinte alig változik de a min az nő!
Persze a kártyán sem húztam akkoriban és azzal is lehetnem még növekedést elérni. -
aya
addikt
-
mizol
tag
Köszi az eredményeket! Ezek alapján AMD CPU-k esetén annyira nem számít az L2 cache mérete Crysis alatt (így aztán le se cserélem a 3600+-osomat
). Esetleg min. és max. értékeket is megnéznéd?
"kikapcsolom a motion blurt + bekapcsolom a sunshaftot" - ezek beállítását megadnád? -
pisti
őstag
Látod ezért érdemes a nehézséget szabályozó cfg-be rakni a saját beállításaid, annak is a végére, úgy könnyen eltávolítható.
Egyébként szerintem te csak azt hiszed, hogy kikapcsolod a motion blurt. Most direkt leelenőriztem motion blur nélkül nincs fps esés. Legalábbis a motion blur féle fps esés nem jelentkezik. Mert úgy egyébként a Crysisról beszélünk, szóval van benne fps esés bőven.Hogy tutira le tudd ellenőrzni, hogy kikapcsoltad, ahhoz kell a konfigba egy "con_restricted 0", mert ha ez bennvan akkor játék közben a konzolba is irogathatod a cvarokat és át is állítja egyből a beírt parancs szerint a grafikát. Konzolba bepötyögöd ezután, hogy r_motionblur, akkor kiírja, hogy épp 0 vagy 1, ergó ki vagy be van kapcsolva. Utána meg tudod módosítani is ugyanezzel a módszerrel.
u.i.: Egyébként van a motion blurnek magasabb számmal jelölt állapota is, merthogy elvileg (én még nem tapasztaltam, lehet ez csak dx10 alatt műxik), van object motion blur is. -
pisti
őstag
Akkor te valami egészen másról beszélsz, bár tippem sincs miről.
Énis kipróbáltam, konzolból kikapcsoltam bekapcsoltam, egyértelműen esik a motion blur miatt mozgás közben az fps, aztán ha megáll a képernyőn a mozgás, akkor meg felmászik. Nemnagyon lehet ezt semmivel összekeverni és logikus is ez a lassulás a motion blur effekt részéről mikor "motion"-mozgás van.
szerk.: Érdekes nekem 2x, 4x és 8x FSAA-val is szinte ugyanannyi fps van, érezhetően kevesebb mint FSAA nélkül, viszont azért nem 6-8, inkább olyan 20. Persze ez helyszín függő is, de érzésem szerint ott már elfogy a 256MB VRAM, azért esik nagyon az fps.
Esetleg ami szóba jöhet a driver probléma. Kéne csinálni egy 1280+High beállítások GPU benchmarkot mindekettőnknek FSAA-val.
Mit szólsz hozzá?
Van is Crysis benchmarkolós topik, oda mehetnek az eredmények, meg ide is.
Ez a Crysis bechmark topikja. Egyébként driver neked mi van fent? Nálam 7.11-es Crysis hotfix driver. -
TTomax
félisten
Most néztem a Condemnedet meg a CoD4-et a rögtön kisimult hibátlanra ahogy levettem az FSAA-at,az Aniso rajta maradhat szinte mindig.Szerintem ez driver gond ami idövel ki lesz javitva.Bizony ugy van ahogy mondod játékonként változik,engem mondjuk nem zavar mert némi kompromisszummal elmegy,ezt akkor is tudtam amikor kifizettem hogy a pakliban lesz mert ez a középkategoria ami komromisszummentes az 3X ennyibe kerül
-
TTomax
félisten
nekem a firefly 55-röl indul aztán 33 az alja amikor nagyon magasan fogocskáznak....érdekes...ezt a laggolást én is észrevettem a karinál.Timeshiftbe pl nincs ilyen.Ahol eddig láttam az néha nagyon ritkán CoD4,UT3-nál elég rendesen,Crysisnél csak highon,a legujabb F.E.A.R-nál 1280x1024en meg minden sarkon ahogy befordulok nagyon zavaro tud lenni
toljára ilyenem akkor volt amikor egy 478as 3,2-es Prescott gépem volt és nem tudta kihajtani az 1650Promat...vagyis igy akadozva ment,nade azért egy E2180 3,2-re huzva tán csak nem procilimetes....
-
Joe fiú
senior tag
4200+-osból nincs Brisbane magos a tied akkor lehet h egy Energy Efficent proci ami csak 65W-ot eszik,ezek általában jobban mennek tuningba is,neked a 4200+-om már 2500MHZ-en igényelt 1.4v-ot szal te elég szerencsés vagy akkor.1.3v az alapfesz igen,hacsak BIOS-ból nem emelted akkor jelenleg is annyin jár csak
U.i boccs h ideokoskodtam -
mizol
tag
Ha van kedved/időd néznél egy Crysis benchmark-ot? Kíváncsi vagyok, hogy mennyit számít az L2 cache mérete. Esetleg CPU alapórajelen és 2500-2600MHz környékén (méréseim szerint inkább CPU limites a játék - főleg medium beállítással). Ez hasznos lehet, ha még nincs meg: [link]
Korábban futtattam én is néhány tesztet, - [link] - ezekkel össze tudod hasonlítani az eredményeidet. -
Alpachino
veterán
-
-
-
honda23
aktív tag
minden játék megy rajta maxon 1280ban, ha nem esetleg leveszed az élsimítást meg a beállítást maxról highra azt kész.
kártyára nem raktam rá a ventiszabályzást maradt 25 %-on és így crysis- szal játszottam
95 fokon már hibázott a gpu amit elért 10 perc alatt. kártyának semmi baja nem lett tovább nem melegedett.
ezután beállítottam rivatunerben 60%ra a szabályzást crysis max 75fok többi játék max 68fok.
és csendes is!
stalkert nem tudja maxon futtatni csak ha leveszem az élsimítást meg a beállítást maxról highra.
crysist sem bírja maxon 1280ban de ez el is várható
valszínűleg a call of duty4 is meg fogja fingatni, de az elején 30/60 fps-t produkál
witcher, need for speed pro street, bioshock, jericho, airbone, far cry maxon megy 1280 tükörsimán, ami egy 40e ft-os karitól nagyon jó teljesítmény!!!!!!!!!!
csak ajánlani tudom, nekem sapphire-om van 40eft ba szerváltam kitűnő vétel volt.
crossfire-ben faxa lenne...
amd 4600+ 2 giga rammal...
erősebb procival talán jobb lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest