- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #32305 üzenetére
Olyan hibaüzenet nincs, hogy "nem műxök, kabbe".
Bizonyosan kiír valamit, már ha felismeri. Mivel más VGA, Ferrar1 mondja a tutit: tedd fel AtiFlash-sel DOS-boot után.Ferrar1: Előzőleg még az volt a hiba, hogy nincs bios-fájl. Remélem, most már megvan, de a "nem akar műxeni"-hez hasonló hibajelentésekkel nem sok mindent tudok kezdeni.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #32305 üzenetére
Nem kell a Drivert le szedni, ha Ati winflash el nem megy, próbáld dosossal, a sapphiret
(Nálam se ment az említett bios winflash el)
ill módosítani se tudtam, se Cbabe, se RBEvel
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #32301 üzenetére
Csak .rom vagy .bin fájlokat tudsz beolvasni.
Honlapomon le van írva a módosítás, sztem már mondtam neked.
Bios flash úgy szerencsés, ha újratelepíted a drivereket, de megpróbálhatod még azt, hogy CCC-ben (Overdrive) nyomsz egy default-ot (az ASUS-t kijelölve), van, hogy az is megoldja. Ha profiljaid vannak, azoknál is meg kell csinálni. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #32281 üzenetére
Hogy nem találja a bios-fájlt. Nekem megtalálja. Kicsomagoltad, és ki tudtad jelölni? Ill. nézd meg, szerkeszthető-e (akkor jó). De nálam minden OK vele. Ezexerint mégsem módosítod az ASUS-t?
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #32273 üzenetére
Hogy ezt én hányszor mondtam!
De azért grat. az erőfeszítésekhez.
Ferrar1: Én bevállalom, csak "adjá pénztet"! 41k-ért egyébként már megérné, ha a 4850 teljesítményével hasonlítom össze, hűtő miatt akár 45k-ért is. Szóval nincs is olyan messze már a reális ár. Remélem, mihamarabb kijön a 4870X2, és akkor minden X2 4200+-os meg Phenom 9550-es arra veti rá magát (lásd 4xxx topic)
, ami lejjebb nyomja a 4870 árát.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #32266 üzenetére
Volt 1 teszt, fel tették a Physix et, meg a cuda drivert, és működött ugyan úgy Atin is!
Vagy itt a PH! n volt a cikk vagy iponon, vagy HOC on, nem tudom már, nézd meg
MEGVAN
És ez 1 értelműen bizonyítja, h semmi hardveres változtatásra nincsen szükség, csupán driverből meg oldható!
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #32255 üzenetére
Cseréld meg a 2 karit, ha nem az ASUS van felül, mert az jobban melegszik. Nálam 2 egyforma Sapphire közül a felső 5-6°C-kal volt melegebb (ennyit a kifúvás hatásfokáról
). Vsz. amúgy az ASUS-on régebbi bios van, szóval azt vagy cseréld le (sztem nem lesz modolt ASUS bios), vagy módosítsd a Sapphire-nek megfelelően, csak úgy, hogy 5°C-kal alacsonyabban kezdje emelni a hűtést. Akkor nagyjából egyformán melegszenek majd.
americanidiot: Hát megnézed a rendszer tulajdonságainál, hogy be van-e kapcsolva a virtuális memória. No meg te tudod, futtatsz-e valami nem opdaillő rendszerprogramot, esetleg memória-optimalizálót, mert ez így olyan, mintha valami időről időre ürítené a memóriát, ezért az akadás. Ez lehet a swap file, vagy egy memória-kezelő progi.
FeRRaR1: Éppen, hogy az új nV karik tudják a PhysX-et HARDVERESEN, és kihozták még a régebbiekből is (fel is háborodtak nV-sok, hogy akkor ezt anno miért nem), szóval bármit hiszel, nV alatt kisebb a CPU terhelés, így az értelemszerűen magasabb pontszámot eredményez 3D tesztben. Frissíts biost!
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #32247 üzenetére
Talán nV Physics miatt...
(Ugyanis GPU dolgozik, amivel szemben ATI-nál a CPU. Mert olyan szar az nVidia.)
Azért maszkban is felismerni ám! -
TTomax
félisten
válasz
butcher eu #32108 üzenetére
Igen persze a HD2900-hez kellett 2 hogy menjen.Ide elég 1 is de akkor a második kártya orajeleit nem fogod tudni állitani CCC-böl,és még néhány funkciot,ezért felel a második hid....
-
TTomax
félisten
válasz
butcher eu #32096 üzenetére
Ha álligatni akarod az orajeleket akkor 2hid kell,de 1 hiddal is elindul.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #32098 üzenetére
ott CFx volt val színüleg....
Be teszed, ha régi a deszka, és biosba single cardon van, akkor át dobod Autóra, v CF re, meg CCC be
Ennyi
És AI Disabled
-
bolcsodal
addikt
válasz
butcher eu #32096 üzenetére
Két kártya, egy híd, és a Catalyst Control Center. Ezek kellenek hozzá leginkább...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #32086 üzenetére
Had idézzek 2 őt privát beszélgetéseinkből ZK val ->
1
Ramokról
Én lassan 2 éve vettem a gépemet, nagy állat voltam, akkor ez volt a leg drágább proci.. 70E nagyker bruttó
mind lényeg a lényeg h 4 Gb ramot vettem 4x1 GB Kingmag DDR2 800 de xp nem ismerte fel csak 3,3 at, ideg szét baszott, 32 vistán meg lehet v hogy oldani h lássa, Xp n nem...
fel tettem 64 es ultimatet, és 1-2 hétig ezzel xarakodtam h ram így, v úgy mi hogyan jó...
Eredmény = el adtam a másik 2x1 GB t és boldogan élek azóta is 2x1 GB vel
sztem a köv win ig felesleges a 4 Gb én úgy használok 2 Gb t h a pagefile is ki van kapcsolva..........
Szal nincs virtuális Ram se csak a 2x1 GB és mindennek elég volt eddig, 1x nem dobott ki..., még a régi gépemen 1x el fogyott stalker alatt a 3. pálya töltésnél, de az még régen patch nélkül volt, azóta perfect, és az is csak 2-3x fordult elő, szal nem vészes, de így page file nélkül, (1 ből ki lövöm install után) sokkal gyorsabb, no meg hozzá jön az eleve kevesebb ramot használo Byte win...
Szal jól vagy te most a 2 Gb minőségi rammal hidd el!
2
Háát 1.x is a Page file, más néven lapozó file, a winyón rejtettként jelenik meg, a gyökérben a winyón, és a win ramként használja, csak hát ugye adott a probléma,
a Ramoknak az írás olvasása több ezer MB / Sec proci alaplap függő, ebbe mindig is az AMD k voltak a nyerők az integrált memória vezérlő miatt... Szal akár 6000-7000 Mb/s is lehet v 10E felet is, de ez itt már ram függő is, a vinyó meg hiába van 3 Gb/s es Sata 2 őn, az akkor is fizikailag a leg optimálisabb esetbe az új winyókon mondjuk 75-80 Mb /s es írást jelent..... hát ez meg kurva messze van a ramokétól mondanom se kell.......Szal én mindig Byte os t használok, mert tudom h kevesebb ramot eszik, jobban kezeli, osztja be
Ezért nincs szükségem 2 Gb ramnál többre semmihez, ha lenne ki írná... a Cry sis is csak 1,3 Gb t evett (ill a cry sissal 1 ütt minden..)
Szal 2 gb val még el lehet vegetálni 1 ideig az tuti
nah és én arra törekszek h minél gyorsabb legyen a rendszerem, és optimalizált, ellentétben az Alap vistával, ami indexel, biztonsági ment, töredezettség mentesít, figyeli h mit csinálok h késöbb ez nekem milyen jó lesz....stb
Eredmény = a winyó folyton kerreg, lasabb a rendszer, fel zabálja a memóiát, nah az ilyen szarok gyökerestől ki vannak szedve a byte XP és vistákból
kisebb jobb és gyorsabb...Mi kell még?
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31919 üzenetére
Az hogy sok a VGA-nak a proci. Kihajtás fölött könnyen előfordul, ezért célszerű az általad használt beállításokon kihajtott VGA-hoz belőni a CPU-t. Ha erősen túlhúzod a procit, annak is csökkenhet a teljesítménye. Nekem mondjuk 3.8 és 4.0, 4.05 GHz-es eredményeim vannak, ott pár pontnyi javulás volt. De X2-essel előfordult párszor.
A másik lehetőség, hogy valójában nem 100%-osan stabil a rendszered ezen az órajelen.
Esetleg több tesztet futtass egymás után. -
SpZ
senior tag
válasz
butcher eu #31919 üzenetére
élet nagy kérdései
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31879 üzenetére
Nekem mind2-n ment. Ha Vistán dolgoztam, ott játszottam, ha XP-n akkor meg ott (reg trükk, v. felinstallálod mind2 partícióra).
Másik: ha kiírja, hogy 3870, akkor tutod, hogy milyen VGA-d van.
Kötelező: Nekem aztán mindegy, mit ír ki (nem is néztem), ha jó a driver.
FeRRaR1: De ha egyszer ő nem biztos abban, milyen VGA-ja van?
Amúgy számszerűen jobb tuning (pl. a RAM-jaim XG-vel nem hibáztak olyan frekin, amelyen ref-fel már igen). Gyorsulást az újjal még nem mértem, de inkább kiegyensúlyozottságban jobbak. Mindemellett, ha valaki erre kattan, az új XG-vel 10 nap FREE WOW jár.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31884 üzenetére
Nem, nem teljesít jobban
Nekem is HD 3800 Series van, Asus Top HD 3870 sima Ati.com os 8.7 es driverrel
-
Vinchi
tag
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31870 üzenetére
Az eredeti Crysis simán megy x86 és x64 XP-n és Vistán is.
Patchek vannak hozzá, de nem emiatt.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31865 üzenetére
Nem kell, ha ugyanazon az órajelen járatod a másik VGA-t is.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31862 üzenetére
Minden kérdésedre van már sok válasz a topicban.
Lényegében: a biosok nem akadnak össze, húzni természetesen lehet CCC-ből (csak ki kell választani az adott kártyát), bios mod leírása meg a honlapomon már régóta. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31798 üzenetére
Rosszul tudod. Lehet szépen tuningolni, csak nem árt mindkét karit ugyanarra a frekvenciára beállítani.
Amihez bios-mod KELL, az a hűtés, mert minden 3rdParty program csak az egyik kártya hűtését kezeli. ATT az 1.-t, RivaTuner azt, amelyiket kiválasztod.
DigitXT: Beleizzadsz te ebbe rendesen. Meg kéne keresni azt a hsz-t, amelyben pl. én leírtam, mi mivel függ össze ebben a kihajtás-dologban, mert úgy fest, mindenki lusta rákeresni. Vagy csak írd oda, hogy "keress rá", nehogy agyvérzést kapj.
danntora: Amíg meg nem fő. Figyeld a hőértékeket!
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31803 üzenetére
Nem muszáj azt a 2őt rá tenned (turbo module) jobban jársz valami 120mm essel, legjobb hűtésben az S1, Chillát a mérete miatt veszik inkább.....
LogOutom
-
edipqe
senior tag
válasz
butcher eu #31803 üzenetére
kerestem összehasonlító tesztet:
ha nem megy a német sztem akkor is érteni fogod a számokatde a chilla nem olyan nagy.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31773 üzenetére
06-ig kellenek a hotfixek. Systeminfo, nem patch!
-
edipqe
senior tag
válasz
butcher eu #31773 üzenetére
áh értem, tehát az évszámos számozással leálltak, és helyette jönnek a bugyuta nevek. ok értem. köszi!
Igazság szerint nem foglalkoztam a 3d markokkal 2005 fölött mert nem volt értelme 7600-tal meg bartonnal
-
edipqe
senior tag
válasz
butcher eu #31770 üzenetére
a futuremark 3dmarkja az nem ugyanaz mint a vantage, nem?
-
Bluegene
addikt
válasz
butcher eu #31740 üzenetére
ebay-en
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31740 üzenetére
Ez csak hirtelen fellángolás
Nem tom h hol lehet venni, de hasonlít az IceQ turbora, a ventije sztem, de ha kerül pl 4-5 E nél többe....
Nem hinném h annyira jól hűthet, bár lehet.....
Magyar viszonteladó, vagy forgalmazó nincsen sztem...csak külföldit találtam
-
Bali27
addikt
válasz
butcher eu #31728 üzenetére
Köszi.. Hagyd nem fontos a cikk.. zt én is tudok.. De nekem most a HIS referenciahütös 3870em 54% os ventifordulattal 72 fok max játék alatt.. 6x % on meg 6x fokos
Uh nincs rá szükségem
-
edipqe
senior tag
válasz
butcher eu #31708 üzenetére
heh. flórián téren meg is tudod nézni a gépemben, épp tegnap vettem meg.
Ha gondolod, dobj privit.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31721 üzenetére
De könyörgöm, ne a 3 Tré márkot nézd
Hát az 1 rakás xyxyxyx
Játékokba valahol a 4850 a HD 3870 több mint dupláját hozza!
mondjuk ehhez magasabb beállítás kell, és ha tényleg nem használsz magasabb felbontást akkor nem is kell mondjuk
Bali 27
De alap beállításokkal kattnál se jött ki különbség, az a gond az ilyen tesztek többségével h hú nem megy 1024 x be alapon akkor semmi jelentősége, nem próbálnak ki több játékot, több beállítással, de pl a HD 4850 hez is elég közel tud lenni a HD 3870 1024 be, de ez kit érdekel? 1600 és felette több mint dupláját hozza....
Tuti jobb, mert biztos nem fog be lassulni sávszél hiány miatt, és ha ez igaz a HD 3870 esre, akkor hatványozottan a HD 48xx ekre és a HD 3870 X2 re sztem!
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31718 üzenetére
Lehet, h jobban járnál ha eladnád ezt, és 4850 / 70 et vennél
De a te deszkád is 4x - 8x os ba osztja ki a Cf et........ ettől még lehet jó is!
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31716 üzenetére
Bár nem katt vagyok de működne, azonos órajelen
Half-Life 2: Episode Two, Portal, Team Fortress 2
ezek 100%, de benne van még a HL 2 Death Match, meg a Day of Defeat Source is szerintem, Counter Strike Source viszont nincsen
De a DoD S, a HL 2 DM, És még a Lost Coastot adják úgyis mindenhez szinte
-
DigitXT
félisten
válasz
butcher eu #31710 üzenetére
Half Life cucc. Szerk: na erre most frissítettem.
Megelőzendő a következő kérdést: a HL2 egy játék. -
csibor
addikt
válasz
butcher eu #31710 üzenetére
Talán a HL2 e2 + játékok
-
barnam_
nagyúr
válasz
butcher eu #31708 üzenetére
a Lite ugyanaz mint a Full (hűtés, órajelek), csak a Full-hoz jár Black Box, a Lite-hoz nem.
-
barnam_
nagyúr
válasz
butcher eu #31704 üzenetére
mint írtam, ugyanolyan órajelen megy mint a Full; hogy a hűtő hogy hűt, és hogy meddig lehet tuningolni, nem tudom.
-
barnam_
nagyúr
válasz
butcher eu #31698 üzenetére
A Lite-on nem ilyen hűtő van, ez Ultimate, ami ugyanaz mint a Full, csak passzív hűtéssel.
-
Kzo
tag
válasz
butcher eu #31681 üzenetére
egy x2 4200+ 1dvd író 1dvd olvasó 1 vinyó
-
lsc
nagyúr
válasz
butcher eu #31672 üzenetére
Azt mondták már hogy az aláírásod hosszú /alapelvek max 3 sor/ ?
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
butcher eu #31663 üzenetére
ide tedd be, aztán Rover kollega intézi a többit.
-
No-kia
addikt
válasz
butcher eu #31614 üzenetére
kösz
,de a 3850 teljesítményével tisztában avgyok, csak azzal nem hog yakkor megérnée a ddr3-as 3870
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31604 üzenetére
Ha nem 8x és 4x es lenne a P35 ös deszkám, komolyan mondom Cf et be próbálnám
Ne tedd fel, mert elvileg akár melyik pillanatban kint lehet a végleges 8.7, sőtt már kint kéne lennie
americanidiot
Nekem régen volt olyan h kinyomtattam a hibát, mikor másdoszor küldtem vissza, mert hát mi bajja lenne ha 5 percig jó náluk, még anno X700 al
csak itt PH! n csinálja v mindenhol ott a csík?
Más felbontásba, más biossal, más órajelen is?
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31290 üzenetére
Egy XtremeG-vel meg lehet, még jobban menne. De a béta nem azért béta, mert mindenben jó. Ezt tényleg kérdezted már?
Akkor én is elsiklottam felette. Mondjuk tegnap folyton elszállta netem...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31290 üzenetére
Hát, ha a tények ezt igazolják.., természetesen lehet attól is, ill pl Vistán alapból jobban bírják a húzást
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31266 üzenetére
Igen.
Ezt én is csak akkor tudnám megmondani, ha feltenném a karidra. De úgy rémlik, hogy a régi bios-oddal mentek a RAM-ok magasabb frekin is. Nem jól emléxem? Mod: látom, már írtad.
2D-ben nem lesz gondja, ha meg 3D-ben hibás lenne, flash megint.
Amúgy az én véleményem végeredményben az, hogy a TPU-ról töltsd le legelőször a karid legújabb original bios-át, azt flasheld föl, aztán egy ATT-ban lehet nézni, meddig bírják a RAM-ok és a GPU. Én úgy csináltam. ATT persze nem veszi le a feszt 2D módban, ami növeli a fogyasztást és a melegedést, úgyhogy tesztelés után le is szedtem, de arra jó, hogy megtaláljuk a hardver maximumát, amennyiben az a CCC által engedélyezett beállítások fölött van.Nem, most tényleg a net lassú, fél perc az is, amíg egy hsz elmegy.
Azt hiszem, nemsokára le is lépek egy időre.
Megvan: ASUS-nál sem írnak különbséget. Viszont ez a RAM OC akkor is nevetséges. Lehet, hogy tényleg van a biosban valami...
De nem a gyors RAM támogatás.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31263 üzenetére
Ez jó kérdés. Ha előtte széthajtottad a RAM-okat, akkor az a probléma. GPU877-tel nem mennek gyorsabban a RAM-ok? mert azon többet nyerhetsz, mint 13MHz GPU-n.
Vagy az van az OC bios-szal, amit Ollie írt, hogy más hardveresen a TOP 3870, mint a ref. Most hirtelenjében nem tudom, milyen RAM-okkal szerelik, de mintjárt megnézem. HIS-nél ilyen biztosan nincs.Na, néztem TPU-n, ott nem írják, pedig szokták a másféle RAM-okat. Viszont ez az ASUS OC bios nagyon gagyi. Ennyiből egy sima CCC is elég.
A netem meg olyan lassú, hogy az ASUS oldalt még nem értem el.Az unlockos biost nem nézted még? Az még 1.327V-ot ad a GPU-nak High 3D módban.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31253 üzenetére
Letöltéseknél a Beállítások alatt, de a főoldalon is ott van. Ha WinFlash nem csinálja meg, felforszolod AtiFlash-sel. Leírás is az oldalamon, ha még nem csináltad.
3870-es karit nem ront el 3870-es bios. Funkcionalitási problémák (CCC) előfordulhatnak, nálam pl. MSI bios-szal MSI Catalyst-tel sem ment a DOT, másikkal meg nem volt minden funkció elérhető, de a gép elindul, így a régi biost visszaflash-elheted.
Én azt tudom, hogy ez a HIS bios az energia-beállítások után kiválóan műxik a karin, és a magasabb GPU-beállításnak köszönhetően feltuningolhatom a maximumra. 900-on 890MHz-en menne a GPU, de az már nem tetszik neki, 890 alatt meg 877-en teljesen OK. RAM-ok 1296-on hol jók, hol szemetelnek, de kicsit visszavéve rendben vannak. És persze egyszerre. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31249 üzenetére
"atiflash-el próbálkozzak, vagy dos-os felületről, flopiról" - mi is a különbség?
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #31197 üzenetére
Várjál! TOP karid van, az kérdéses. Elindulni vsz. elindul, de funkciókat veszthetsz CCC-ben. Nálam MSI OC bios-szal volt ez.
Mindenesetre a nem OC Sapphire-öm 877/1296-ot megy vele, ott a hardver vége nálam. Persze Chilla jobban hűti a RAM-okat, mint a gyári hűtés. -
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31197 üzenetére
Hát nekem éppen nem ment fel, ha RBE vel át állítottam a vendor ID t asusra akkorse (ill akkor a Cbabe nem kezelte)
Megyek ki próbálom kattét, de sztem Volt hiány van (Techpoweruposat próbáltam eddig)
No meg az az új asus bios, hát az valami FOS
1209 en már szemetel vele a ram, és 1 mhz vel se lehet tovább húzni
ú h eddig az alap a nyerő
(kis tuningal)
de még bele fektetek kis energiát, és jelentkezem
És S1 mert jobb, és 4 helyen rögzíthető
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31182 üzenetére
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #31182 üzenetére
Hy
Hát ugyan az mint neked sajna, a 900at nem érem el, de alapból 850 en megy, le mentettem a biosát de akár mennyi feszt adtam neki, nem kapja meg (sztem) mert 1 mhz vel se bírt többet
V mod olni meg nincs kedvem + 2-5% ért....
Annyit nem ér sztem, pedig én is 900/1200 on akartam hajtani de ha 1x nem megy
ú h csak a ramot lőttem be biosból 1209 re GPU maradt 851 en most pár mhz miatt nem kockáztatom a stabilitást, pedig de jó lenne a 900
gondoltam én is arra h biost kéne cserélni, de asus honlapján nem találtam, techpowerup on meg nem írják h melyik a TOP bár meg találtam, de simára nem lenne értelme, talán egy HIS re
De ha be hal akkor meg... inkább meg se próbáltam
Szóval mindent összegezve ugyan ott vagyok mint te, csak annyit csináltam h vissza veszi 600 ra a ramokat is 2D/Low 3D be csutkán meg 850/1200
Pedig hűtésem is jó rajta
De ha találsz valami megoldást engem is érdekelne
csak nem tom honnét lehetne új asus biost be szerezni hozzá....
-
pappen
tag
válasz
butcher eu #31166 üzenetére
Próbáld meg így.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28638 üzenetére
Nem mindegy, hogy EU vagy US patch-et akarsz telepíteni. Valószínűleg rossz verzióval próbálkozol.
-
honda23
aktív tag
válasz
butcher eu #28548 üzenetére
Ki bírja a magyar F1 kommentátorokat?
Szerintem senki...
Viszont az utolsó két nagydíj nekem nagyon tetszett, volt benne minden -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28548 üzenetére
De nálam csak TV2, RTL Klub, meg M1 van (ill. a mindent alulmúló helyi TV Hálózattal). Nos és RTL-en meg a reklám...
CoJ-hoz kell az 1.1.0.0 patch, és az 1.1.1.0 is, abban lesz a DX10. Az én lemezemen nincs rar pack...
-
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #28538 üzenetére
Ez tény volt 1 ilyen taszt 1-2 hónapja h le ültettek 20 embert 2 gép elé ugyan az a játék, és melyiknek szebb a képe, de ilyen szakma belieket, grafikusokat pl..
13 Az Atit látta szebbnek 3 1 formának látta, 5 az nV t, pont azt a régi tényt vizsgálták h melyiknek szebb a képe, nV driverből butít h gyorsabb legyen....
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28485 üzenetére
2.0.1.1-es? No és milyen vista? x86 v. x64? Egyébként az újabb WinFlash-eknek (2.0.0.2a felett) menniük kéne. Esetleg futtasd rendszergazdaként. Ennyi így hirtelenjében. Vagy min írtam pü, rosszat töltöttél le, többen jártak így. Nekem ez működött.
-
Foglalt név
addikt
válasz
butcher eu #28433 üzenetére
Távolkeleti mirrort próbáltál? Azok szoktak működni elfogadhatóan.
-
varga911
senior tag
válasz
butcher eu #28222 üzenetére
ebbből csak a proci kb165W
Oszd le kettővel.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28209 üzenetére
ASUS drivert tegyél fel. ASUS karihoz nekem is mindig az volt jó. Mert belenyúlkálnak ám a hardverbe és a szoftba is, hiába ránézésre ref. Ha pont megfelelő a bios a karidhoz, az nem okozhat ilyen gondot. Ha szerkesztgeted, akkor már igen, mert mint azt többször írtam, a bios- szerkesztők nem feltétlenül kezelik jól a spéci bios-okat.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28204 üzenetére
Igen, minden ATI cuccot le kell szedni.
Bios-nál le van írva, mihez jó, ha nem passzol, akkor kapsz hülyeségeket, rossz esetben el sem indul, bár azonos szériás karival ez még nem fordult elő. Bios egy dolog, alá kell a megfelelő hardver is.
WinFlash 2.0.1.1? Mennie kéne. Le meg bármilyen OS alatt töltheted.Bios felírásra akár több percet is kell várni, ha közben resetelsz, mert azt hiszed, hogy lefagyott a gép, elszáll a karid. De ezt írtam az erről szóló cikkben.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28138 üzenetére
FFoxot használj NoScript-tel, CookieSafe-fel, Adblock-kal, és WOT-tal legalább, aztán csak és kizárólag annak engedélyezd a sütit és/vagy a scriptet, amely oldalnak muszáj (értsd: nem műxik anélkül). Már ha az én hsz-omra reagáltál, mert nem jelezted.
Én használok AVG-t is, az is szépen leállítja a veszélyes oldalakat, mielőtt betöltödnének, és kárt okoznának. Ráadásul fertőzést is sokat megtalál, amit a sztárolt ESET-ek nem.
IE beállításoknál lehet gond, ha azt használsz, viszont ha ott megbízhatónak veszel fel egy oldalt, akkor azon az összes mérő-, jelző-, reklám- (esetleg spam) szerver dolgozni fog a gépeden, nem csak az oldal saját sütijei/scriptjei (amely mellett ál. 5-20 másik szerver próbál hozzáférni a gépedhez sunyiban. -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28124 üzenetére
Így ját az ember, ha sütiket meg scripteket használó oldalakat látogat. Én letiltok mindent, max. a látogatott oldal saját sütijeit engedélyezem (és azt is törlöm), mert nem komálom, ha bárki, bármi okból, bármilyen adatot helyez el a gépemen, vagy visz onnan akár valós, akár mondvacsinált indokkal. Anélkül is lehet site-ot építeni (már ha nem gyűjtünk mindenféle információt másokról a hozzájárulásuk nélkül). Mert az én gépem, és ahhoz még tesó, haver, meg nő sem nyúl.
Egyébként rossz süti, vagy süti nem engedélyezése vsz. -
FeRRaR1
őstag
válasz
butcher eu #28134 üzenetére
Szerintm 4 GPU t egyik se fog normálisan kezelni, max le mented a biosukat és meg emeled az órajelet onnét kicsit...
De ATT nincs 8.5 ös catalyst ra
De attól még meg próbálhatod
8.5 mindenképp + ccc
-
Thrawn
félisten
válasz
butcher eu #28128 üzenetére
Mert lehet rossz sütit (cookie) tárol a böngésződ. Próbáld ki.
-
Thrawn
félisten
válasz
butcher eu #28124 üzenetére
Ctrl+F5? (Sütik törlése?)
-
tothl
addikt
válasz
butcher eu #28104 üzenetére
nezd csak, ezzel szerintem menni fog :
http://www.prime-expert.com/flashboot/index.php -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28104 üzenetére
yahoo/google: sokféleképpen, de kell, hogy az alaplapod ismerje az usb-boot lehetőséget
Aki nem lusta rákeresni, annak pl. elsőre kidobja ezt.
Floppy rulez! -
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28102 üzenetére
Az illető nyilván a 8.4-es catalyst-et cserélte le. 8.5-től nálam is minimális volt az eltérés.
-
Đ@n!
tag
válasz
butcher eu #27998 üzenetére
Szia
Üdv a 067-es klubban
nekem is 857-nél áll meg a tudomány
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #28005 üzenetére
Igen. De már írtam neked, hogy ez a hirtelen lekapcs a bios-korlát.
Ha nem hiszed, ne frissíts bios-t, vsz a GPU miatt úgysem fog sokkal magasabb órajelen menni.
-
ricsy888
senior tag
válasz
butcher eu #27805 üzenetére
Így van. Akár egy HD3650-et is összeköthetsz egy 3870-el. Csak nincs értelme.
Az a lényeg, hogy egy GPU legyen a két kártyán lehetőleg azonos órajellel, mert ha nem akkor a gyorsabbik kártya a lassabbához igazodik. -
L4mie
veterán
válasz
butcher eu #27796 üzenetére
Szerintem kihajtja,de vannak nálam okosabbak is itt
-
Foglalt név
addikt
válasz
butcher eu #27782 üzenetére
Az, hogyha tovább olvastál volna két hsz-el, akkor le is írta, hogy félrenézte az eredményeit. A tieid reálisak
-
TomBoy1986
veterán
válasz
butcher eu #27723 üzenetére
amikor majd olcsóbb lesz vagy kevésnek érzed.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
butcher eu #27718 üzenetére
PH-s teszt alapján nem, de pl. 3870 és 3870X2 között igencsak jelentős különbség van ~5000 vs. ~8500
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #26388 üzenetére
Ne lincseltess már meg itt, légyszí!
Az SLI is szívás ám, nem csak a CF!Ez nem első kézből való infó, csak SLI-sek tapasztalata. Támogatott játékokban vagy jól megy, vagy rosszul, másban meg ez sem semhogy.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
butcher eu #26345 üzenetére
Köszi hogy szólsz.
Na azért nagyobb az alap a húzottnál, mert rosszul linkeltem
Összetett pont meg azért nincs, mert Customra nem értelmezi ez a majom fjúcsörmárk az összetett pontot.
Katt777:
Tehát véletlen felcseréltem a linket -
dr.radon
csendes tag
válasz
butcher eu #26340 üzenetére
Hát, ez nem olyan összetartó társaság mint a tési vagy szápári közösség. Sajnos. De azért sok segítséget kaphatsz tőlük.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #26236 üzenetére
Amikor CF-em volt, Vantage még nem. De hiába is néznéd, mert 3DMark06-ban pl. volt +94-96%-om CF-rel, aztán egyetlen játék még a közelébe sem ért ennek. Szintetikus teszttel megtudod, mit KELLENE tudnia a hardverednek, játékokban meg meglátod, mennyire szarul vannak megírva, akárcsak a driver-ek. Pont ezzel a chipsettel és hasonló procival 8.2-től fölfelé (azóta, hogy a CFX-et betették a driverbe) a CF kevesebb eredményt produkál, mint egy 3870. Tehát 8.3 és afölötti Catalyst-tel csak 790FX és X38 chipsettel van esélyed CF-re, de ezekkel is kérdéses, mert X38-cal is volt, aki bebukta. Szóval 3DMarkban is bukta lesz a CF 8.2-es Catalyst fölött.
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26225 üzenetére
gpu tuning.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #26221 üzenetére
Nem kell, mert kvázi ugyanolyan lapod és procid van, mint nekem volt a régi konfigom, tehát az oldalamon látható tesztek (játékok is) pontos információval szolgálnak számodra.
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26221 üzenetére
ez már filozófiai magasságokban van...
én egyébként azt mondom, hogy
1- gondold végig, mivel akarsz játszani,
2- ellenőrizd, hogy a cf-et a választott játékaid mennyiben támogatják,
3- azt is érdemes lehet végiggondolni, hogy az 1 gpu-hoz milyen többletet hoz a második (pl. szerintem nem releváns, ha mondjuk a 70 fps felmegy 120-ra, mert úgysem lesz látványos - ha viszont 35-öt dupláz, akkor van értelme)
4- ha ez alapján van értelme a második gpu-nak, vedd meg, de csak ha jó áron tudod.
5- katt szerint ne vedd meg -
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26216 üzenetére
na ja. de assasins creeden kívül mi van 10.1-ben? (mondjuk nekem az assasins creed több mint megfelelő
).
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #26206 üzenetére
NEM.
Csak akkor éri meg (persze csak a többihez képest), ha kizárólag azzal a 2-3 játékkal játszol, amelyekben van kb. 60-70% hatásfoka. Prey, Witcher jónak tűnik, CoJ határeset, UT, Crysis, stb gáz. A legtöbb játékban csak az 1. kari dolgozik, viszont duplán fogyaszt a konfig. És mivel neked is olyan konfigod van, mint nekem volt (Csak nekem 6000+ ment 3.2 GHz-en, a lap ue. chipsettel K9AP volt), biztos lehetsz abban, amit a játékoknál olvashattál CF-ről.
Most van egy GT-m (is), azzal aztán hasít minden, 25-50%-kal veri a 3870-et, DX10-ben főleg (kivéve a legmagasabb minőségi beállításokat), magyarán jobb, mint a legtöbb játék CF-ben.
Egyébként tömören tényleg itt van lent. -
dr.radon
csendes tag
válasz
butcher eu #26206 üzenetére
Háááát, ahogy Katt aláírását nézem, a válasz egyértelmüen: NEM.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #26183 üzenetére
Nézd meg a tapasztalataimat 3870Cf-rel a tesztoldalamon (játékok és CF). Várj a 4870-re.
-
HarryPotter
őstag
válasz
butcher eu #26200 üzenetére
azért nézd meg katt tesztoldalát a crossfire-ról -- nem kifejezetten hízelgőek az eredmények. ettől függetlenül lehet hogy jo opció, ha jó áron veszed a második kártyát. a procid kihajtja őket? vagy a crossfire nem processzorlimites(ebb mint a single gpu)?
-
Bundás22
őstag
válasz
butcher eu #26191 üzenetére
-
Bundás22
őstag
válasz
butcher eu #26189 üzenetére
a crossfire nem valami nagy durranás inkább add el a 3870est és vegyél egy 8800gts 512-t vagy egy 8800gtx/ultrát sztem sebességben jobb mint a cf
és még olcsóbbis -
Bundás22
őstag
válasz
sok mindentől függ, attól is mennyi pénzt szánsz rá
szerintem július lesz mire kapható lesz ithhon a 48XX, drágán, ősz mire extra profit nélkül itthon megveheted
én egy 8800GT-t vennék 33K-ért vagy egy 3850-est 22K-ért ezek jobban megérik a pénzüket mint a 3870(ez a kari tudásához képest felül van árazva, a vele egyárban lévő 8800GT sztem sokkal jobb, a tőle jóval olcsóbb 3850-es pedig közel olyan gyors)
-
foreveryoung
tag
válasz
Én nem nagyon értek hozzá, és nem akarok okoskodni. Fordulj bizalommal Katt777-hez, vagy olvasd vissza az elmúl 3 hetet ahol látod a nevem.
-
katt777
félisten
válasz
butcher eu #26172 üzenetére
Olvass vissza egész kicsit.
Speed(R): Csak én nem cserélek olyan kevés +-ért hűtőt, ahogy néztem, a RAm-ok sokkal többet számítanak. Az meg, hogy 74 v. 60°C-os, már a 3870-nél sem érdekelt. A +15kért pedig 45%-kal kéne gyorsabbnak lenni a GTS-nek, és nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Star Trek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest