- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Felkészült a Redmi 15C
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
Gaboman #4322 üzenetére
Ha olvasod a korábbi postom, erre a bizonyítási igényre a részemről ki is tértem. Kiváncsi vagyok rá, mire képes, de látatlanul nem ugranék a cserébe. Ahogy terjedni fog, majd csak sikerül egyre több tesztre rálelnem és gyűjteni az infókat róla.
Tibiajax, Soak:
Soak #2: Dísznek nem is olyan rossz. De még én sem hallottam egyébként olyanról, hogy egy leesett borda tett volna kárt a VGA-ban. Nem lehetetlen, de kb. olyan, mint a halott búvár a fa tetején. Azaz a leghülyébb elhalálozási esetek egyike, csak PC-s vonalon.
Mellesleg én felraktam, de szerencsére könnyen leszedhető. Igaz, a 7900GT-re nem raktam fel anno.
[Szerkesztve] -
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4247 üzenetére
Lényegében pont ugyan annyit:
1024x768 4xAA 16xAF SSoff 36/73/195
Viszont ami érdekes:
Megnéztem, hogy 1600*1200-ban nálam mit hoz a játék
FEAR bench: 4xAA 16xAF SSoff Avg:38
FEAR bench- FRAPS-szel mérve: 4xAA 16xAF SSoff Avg:59,033
Itt kérem nem kis eltérés mutatkozik a Soak által belinkelt teszt eredményeihez képest...
No ennyit a tesztek hitelességéről. Minden gépen, minden konfigban máshogy muzsikál minden játék. -
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #4257 üzenetére
Ettől függetlenül nem megy a 620-as GT a 650-es GTX szintjén, ha már a számokat emlegetjük. Vagy valamit nagyon jobban csináltak a G71-el a GT-n, mint azon ami a GTX-én van.
Persze ez csak szőrszálhasogatás, a ''simán hozza a GTX szintjén''-re, amit én én lecserélnék a közel GTX szintjére, és akkor nincs ez a vita.
[Szerkesztve] -
Soak
veterán
-
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4238 üzenetére
Azt, hogy mennyit gyorsult nem tudnám megmondani, mert soha nem néztem alapon még…
Íme néhány frissiben készült teszt:
3Dm03: [link] 18940
3Dm05: [link] 11608
3Dm06: [link] 5253
Úgy gondolom, hogy ezek az eredmények az én konfigurációmban elég jók. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy most jutottam egy tuning, finomhangolás végére… -
-
-
keIdor
titán
-
fuzik
aktív tag
válasz
Gaboman #4155 üzenetére
A 8800GT(x/s) ??? Igazi kályha!! De legalább csöndesen/csöndesebben teszi a dolgát a referencia hűtővel is!
Egyébként lehet szólni kéne az ATI -nak, hogy dobjon még rá pár $ -it a karesz árára és tegyen rá normális hűtőket! (Bár lehet, hogy megállapodása van a kareszhűtőgyártók nemzetközi szövetségével, hogy nem adhat eccerre csöndes + jó hatásfokú + normális tömegű gyári hűtőt)
Visszatérve az 1950xt hűtésére, a közelemben fellelhető néhány minta alapján arra gyanakszom:
1) a feszszab hűtését elszabták egy kicsit (ha nincs rendes légáramlás a házban, akkor túlmelegszik)
2) lehet szarul szerelik össze a kártyát a hűtővel. (DonDragonka ASUS -a egy kicsit jobban melegszik, mint az Én ASUS -om /egyforma ház, egyforma ventik)
Mind1 AtiTool fan overdrive.... -
deter
aktív tag
-
DNS_65
senior tag
válasz
Gaboman #4048 üzenetére
Sikerult eladnod az X1950 Pro-t?
Sajnálom azt, aki most vesz vga-t, mert nincs könnyü dolga!
Nehéz jól dönteni, és ami esetleg most jónak tünik, lehet hogy 2-3 hónap mulva átkozni
fogja magát miatta.
Főleg, amikor kijönnek a középkat. dx10-es cuccok, no és ugye a várva-várt R600 végre valahára..... -
DNS_65
senior tag
válasz
Gaboman #4038 üzenetére
Ezek szerint akkor a 6800GS is jobb vga mint a 7600GT, mert a GT csak 128 bites
Ráadásul alapjaiban más felépítésűek a 8-as sorozatu Geforce kártyák.
Azért az tetszik, hogy még meg sem jelent a 8-as középosztály, de már tudjátok előre,
hogy mire is lesz képes.
Szerk: most látom, hogy Joshi megelőzőtt
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Gaboman #4038 üzenetére
6800GS 256bit, 7600GT 128bit és mégis 10-15% a két kártya teljesítménybeni különbsége a 128bit javára.
Persze, nagyon nagy különbség van a 256 és 128 között, ugyanis az előző kétszerese az utóbbinak.
Az ATI szvsz nem teheti meg, hogy nyárig várjon a DX10-es kártyáival.
-
Joshi
titán
válasz
Gaboman #4034 üzenetére
Te honnan veszed, hogy közel sem lesz olyan teljesítménye egy 8600Ultrának mint egy X1950XT-nek?
Neked már van 8600Ultrád, és tesztelted is?
Az ATI jövevényekről meg nem is beszélve.
Ha az embernek sűrgős, akkor úgy is vesz valami DX9-es megoldást, de én a helyébe fontolóra vennék egy hasonló kaliberű DX10-es kártyát.
Badarság lenne figyelmen kívül hagyni a középkat DX10-es jövevényeket.
Ha esetleg nem lesz jó vétel DX10-ből, akkor még vehet tavasszal is egy X1950XT kártyát, talán még olcsóbban mint most.
-
Vigneau
félisten
válasz
Gaboman #4021 üzenetére
Én csak annyit tudok mondani, hogy az XT az Oblivionnál azonos beállítások - azaz 2*AA, Bloom, 1024*768, High - mellett kb. 10-15 FPS többletet hozott az alsó FPS határnál a PRO-hoz képest. Tehát nem pl. 27 FPS az alja, hanem 37-42. Ezt még az X2-mnél tapasztaltam.
[Szerkesztve] -
DonDragonka
őstag
válasz
Gaboman #4014 üzenetére
Igazad van. Nem tudja kihajtani a vas ami alatta van.
Viszont cserébe azt amit tud azt mindenhol stabilan hozza lettlégyen az bármilyen felbontás is. 1280*1024-ben ugyan úgy 37-40 fps-t hoz mint 1024*768-ban, mindenhol minden játékban amivel kipróbáltam. Ez már nekem egyenlőre elég is.
Az igaz, hogy a szintetikus tesztekben nem éppen azt az eredményt kapom mint ami magától a VGA-tól várható lenne (3Dmark06:4487), de ez még így is pont ugyan annyi mint neked egy teljes platformváltást követően.
Az 1950PRO-n indított elméleti eszmecserénkben miszerint az a jobb ha teljes platformot vált az ember vagy az a jobb ha erősebb kártyát vesz, szerintem kijelenthetjük, hogy a te megoldásod a jobb ha a rendszer teljes teljesítményét vesszük alapul no meg azt, hogy ezzel mit is nyersz még a +10% fps növekedésen túl.
Viszont nekem most csak erre futotta és én ezzel elégedet is vagyok. Idén még építek köré egy erősebb konfigot, már ha az élet úgy hozza, hogy másra se kell költenem mint egy erősebb számítógépre… -
Joshi
titán
válasz
Gaboman #3917 üzenetére
Hát nem tudom.
Ha az adataidnál lévő konfigod van, akkor szvsz tök mind1 hogy 256 vagy 512.
De keress egy olyan embert a prohán, akinek hasonló konfigja van mint a tiéd(256-os proval) és hasonlítsátok össze az eredményeiteket.
x1950pro egyre több embernek van, és ár/teljesítménye ugyan olyan jó mint az xt-nek.
-
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #3914 üzenetére
Na ezt... Mindegy, akkor meg főleg nem értem miért nem xt lett +15-ért, hosszú távon sokkal jobban jártál volna vele, ha már ilyen jó bizniszt tudtál kicsikarni. Egyébként ki az pali, akit ennyire át lehet verni?
1950pro512 a x1800GTo2-ért még ha gariba is, nagy butaság volt nem ráfizetni azt a keveset, kb egy életben egyszeri alkalom az ilyen jó csere.
Már ha igaz.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Joshi
titán
válasz
Gaboman #3834 üzenetére
A cikk szerint az SM4.0-ás játékok futtatásához(SM4.0-ás kártyák esetében) elég lesz a DX9L is Win XP-én.
Persze ez csak pletyka, de még az is lehet, hogy lesz DX10 XP-re is.
A felhasználók nem fognak egy méregdrága oprendszert megvenni két DX10-es játék miatt.
A játékfejlesztők meg köpködnek a Microsoftra, mert csak azok veszik meg a játékaikat akiknek Vistája van(2007-ben nagyon keveseknek lesz).
Ha esetleg sikerülne rendesen feltörni a Vistát, akkor tökmind1 hogy lesz DX10 XP-re vagy sem.Nem akarom részletezni, hogy miért.
-
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #3818 üzenetére
Gaboman, BobLove5 (iceq miatt)
Laci06 és Mikádó bazár: [link]
VGA SAP 256MB RA X1950XT 61 600 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT,256MB GDDR3,DL-DVI,HDCP 62 000 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 71 300 Ft
Hammon bazár: [link]
VGA SAP 256MB RA X1950XT VT2D-X LR 62 806 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT,256MB GDDR3,DL-DVI,HDCP 63 221 Ft
VGA HIS Excalibur X1950XT IceQ3 Turbo,256MB, HDCP 72 719 Ft -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gaboman #3811 üzenetére
Nálam XTX szint fölé húzva az x1900XT 512: 688/774 (tunigng csúcs: 702/801 de így csak teszteltem Mark06-ban). Így 2600MHz-en járatott X2 + 2GB ram 520MHz-en 3-3-3-8 1T, 1280x1024 Ultra High Quality, HDR +16AF stabilan lehet vele játszani. Egyáltalán nem szaggat be, FPs számot nem tudok mondani, mert nem mértem még. Erdőben több szereplős harcban hirtlen mozgásra sem szaggat be. Nagyon elégedett vok. 7900GT-t cseréletem le erre, nem írom le a különbséget...
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
válasz
Gaboman #3811 üzenetére
FPS-ek nem mozgatnak, csak Oblivionozok, Ultra High Q, 16AF, HDR mellett 1024*768 ban max fűvel nálam 40 fps átlag az erdőben, igaz fent van a lowpoly grass, de különbséget látványban nem látok. Néha beakad területváltáskor, de az az 1GB ramom miatt van szerintem, vagyis nekem bőven megfelel, ég és föld a 7800GT-m hez képest, pedig azt nem gyári órajelen használtam. Viszont összehasonlítani nem tudom nyílván az XTX-el.
-
JohnR
aktív tag
válasz
Gaboman #3805 üzenetére
Én is ezt javaslom. Az új kártyák még baromi drágák és a tényleges DX10-es teljesítményük kétséges, mert még senki sem látott ilyen eredményeket (nincs még tesztprogi sem hozzá, legalábbis én nem tudok róla). Persze lehet, hogy elvéreznek majd a full DX10 alatt (bár ezért egy másik topicon már megköveztek
), de ha valaki emlékszik a DX8 + a DX9 beveztése körüli időkre, már félve tekint a jövőbe. (sajnos minden fejlesztési lépést lenyomnak a torkunkon
, és nagyon kicsiket lépegetnek
)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gaboman #3700 üzenetére
Jelenleg a tesztek szerint 1-16%-ig gyorsít az egyes játékokon. De mivel egyre több játéknak lesz nagy a grafikus memória igénye, ezért megfontolandó az 512-es vétele.
Tulajdon képen attól függ mennyire messzire tervezel: Ha nem sokáig akarod megtartani mert váltasz DX10-re akkor nem érdmes 512-est venni. Ha hosszabb időre tervezel akkor 512 jobban megéri. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
Gaboman #3697 üzenetére
A prohardveren volt egy teszt ''Radeon X1950 Pro simán és CrossFire-ben'' címmel és én a cikk írójával[link] leveleztem ez ügyben. Arról kérdeztem, hogy miért mindíg 1900-at tesztelnek 1950 helyett amire ez volt a válasza:
''Szerinted ha a teljesítményt elsősorban meghatározó GPU órajelük azonos, akkor milyen lehet a sebességviszonyuk?''
Tehát ha X1900XT kártyát látsz egy tesztben(csak a 256Mb-os), akkor az olyan, minha egy X1950XT kártyát látnál. -
válasz
Gaboman #1623 üzenetére
Hát igen repkednek az óriási számok 3D mark-ban de ez játékoknál nem igazán mutatkozik meg! Annyival gyengébb lenne a 7900GT? Engem mindig az örületbe tudtak kergetni a tuningolt 6600gt-kel közel olyan 3d mark eredményeket értek el velük mint akkoriban én X800xt pe-vel (3Dmark05: 6300p) alap orajeleken! Nem mindig a valos eredményeket tükrözi a 3dmark!!!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest