- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch
Aktív témák
-
deter
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #4083 üzenetére
Saját tapasztalatomat írtam le, hogy X1900XTX-nél memória 1500Mzh@1700Mhz sokat nem dobott így FPS-ek tekintetében.
üdv_
deter -
deter
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #4079 üzenetére
Érdekes. Persze nem nehéz ilyen eredményeket elérni, kis méretű engine demoknál. Ebben a 10%ban benne van a marketing is...
A reális továbbra is az 5% SZVSZ. Saját tapasztalatom szerint
1500->1700 Mhz válltozásnál nem volt szignifikáns különbség. Sem benchmarkok sem játékok alatt. -
deter
aktív tag
-
deter
aktív tag
válasz
Hammon Serra #4007 üzenetére
Ha terhelés alatt, akkor igen, ez normális. Kb ugyanott van a gyári hűtő és Accelero X2 hatásfoka. Csak az utobbi harmadannyi zajjal, ugye. Elvileg nem szabadna neki még
86 °C fagynia. Biztos, hogy a VGA-val van a baj? Mert nálam akkor is bekapcsol a VPU recover ha ramok instabillak.
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
-
deter
aktív tag
Na úgy látszik megoldódott a probláma és NEM a vga a rossz. A lapom egyszerűen nem szereti ha 2.8V feszültséget adok a memóknak és ez valahogy kihat a videókártyára is. Igazából ettől függetlenül nem értem, hogy miért fagy le a vga. Mert érdekes modon, nem a rendszer omlik össze, hanem csak a vga-val veszíti el a kapcsolatot a lap. Ami még tovább tetőzi a rejtélyt. Hogy a ram 2.8V-on prim és occt stabil. De 3D alkalmazás alatt kiöli a vga-t. Életemben nem találkoztam még ilyennel....
-
deter
aktív tag
Igen az atitool-lal tudod szabályozni ventri forgási sebességét. Az alábbiakban linkelem a legújabb verziót. >>>[link]<<<
Majd miután instaláltad és futtatod a programot. Rámész alul a settings-re és ha jól emlékszem fan speed control vagy ilyesmi menü pont van. Itt több féle lehetőség közül válaszhatsz. Van fix fordulat szám, Bizonyos hőmérsékleti értéken tartása, vagy beállíthasz adott hőmérséklethez adott forudulatszámot...
üdv:
Deter -
deter
aktív tag
Helló!
Köszi a segítséget mindenki.
A hőmérséklettel nem lehet semmi probléma. 42fok 2D-ben. 3D-ben meg nem tudom mert azon néhány mp alatt sajna nem igazán bírom megnézni. De mivel mint említettem már az asztalon is kifagy így ezt a lehetőséget elvetném. A vpu recover természetesen kikapcsoltam proba képpen. De ue történt. Lefagyott. Sőt a 3dmark05 leállt valami olyan hiba üzenettel, hogy elveszítette a kapcsolatot a a kártyával...
Igen holnap fogom és vissza viszem. De örülök neki, hogy patyára utazhatok 200km-ert.
üdv:
Deter -
deter
aktív tag
Helló!
Most vettem egy Sapphire X1900XT-ét. És sajnos úgy néz ki, hogy gyári hibás.
történt. Nem volt semmi problem a kártyával bootolásnál nem villodzot, bekapcsolásnál nem sípolt az alaplap így neki láttam újra telepíteni a windowst. (nem probáltam ki a régi OP-on a kártyát). Ez sikeresen lezajlott. Majd jöttek a driverek. Elsőnek az alaplapit. Majd a hangkártyáét. És végül a vga-ét. Gondoltam a legújabbat választom. (6.5) Ez is megtörtént.
Ezután feltettem a 3dmark05-öt.(fontosnak tartom megjegyezni, hogy ez volt az első 3d alkalmzasás amit futtatni akartam a friss rendszeren) És elíndítottam. Na és itt kezdőttek a problámák. Már az első tesztnél 2-3 mp alatt kifagyott az egész és a vpu recover alaphelyzetbe állította a kártyát. Gondoltam újra ídítom a gépet és megprobálom újból. Újra ez történ újra kifagyott 2-3mp alatt. Na jó ezután úgy voltam vele biztos a 6.5 beta driver a hibás. Ezért feltettem a hivatalos 6.4-es. De semmi sem válltozott. Ezután arra gondoltam, hogy lehetséges, hogy a 6.5 driver valamilyen maradvány regisztry-je okozza az instabilitást. Ezért ismételten újra tettem a rendszert. Most alapból a 6.4-est tettem fel. De a probléma továbbra is fenn állt. Sőt fokozodott már 2D-ben is befagyott a gép. (mert ez volt az első alkalom a friss OP-on , hogy egyhuzamba ment 10 percnél többet) Pontosabban a vpu recover jelezte, hogy nem reagál a kártya. 5-10 percenként. Ezután arra, gondoltam, mivel most vettem új tápot is (FSP Blue strom 500W), hogy ennek a pce-e ága a rossz. Ezért a kártyához mellékelt átalakítóval átraktam egy szűz 12v ágra. Ez sem hozta meg a kívánt válltozást. De még mindíg fenn állt a gyanum, hogy a táp a rossz. Ezért áttettem a ''régi'' TT 480W tápomra gépet.Az eredmény válltozatlan maradt. Most úgy állok, hogy pénteken viszem vissza a vga-t cseréltetni.
Még holnap, ponstosabban ma letesztelem egy másik gépben is.
Valakinek volt már hasonló negatív tapasztalata?
Sajna ez lesz a második ATi kártyám ami gyári hibás. Az első egy 9600xt-é volt hajdanán
üdv:
Deter -
deter
aktív tag
válasz
Dr. Akula #335 üzenetére
Ö erről csak annyit, hogy erre az Nvidia dollár millókat költ. Szponzorája a játékok írókat, azok meg Nvidia kártyákra optimalizálnak. Azt a felíratot, hogy Best in ATI még elég kevés játékban láthattad. Én speciel egyben
. Jó az igaz, hogy Source motoros játékokok inkább az ATI kártyákat szeretik. De mégsincs olyan éles különbség az ilyen engine-ű játékokban Nvdia és ATi kártyái között, mint pl a DOOMban vagy a RIDICKülben...
-
deter
aktív tag
Légyszi nézzd már meg hogy mennyi idő telt el a 7800gtx és a 7800gtx 512mb debütálása között.. De igazán a 7800gtx 512mb-t ne is számítsuk valós piaci szereplőnek nevezzük csak delikátesznek a nvidia kinálata között... És a g71 se ebben a hónapban fog megjelenni. Bár vannak híresztelések ennek ellenkezőjéről. De az eredeti utiterv március végére tendálta a megjelenését.
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
Hi!
Hát én nem örülök az új kártyáknak. Én decemberben vásároltam 1800xt-ét cca 150kért és most kapásból már csak 100at max ha ér. Én úgy számítottam hogy hazánkban majd csak március vége felé lehet majd 1900eseket kapni, tévedtem most persze pontosak voltak. Eddig lojális voltam az atihoz. De szerintem úgy mint sokan mások befejeztem ati káryák vásárlását. Ezentúl én is NVIDIAt veszek, náluk legalább a csúcs kártya nem egy hónapig az. És relatíve jobban tartják az értéküket már ha számítástechnikában lehet érték tartásról beszélni...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Légies iPhone halvány színei
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest