- Felkészült a Redmi 15C
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Aktív témák
-
fuzik
aktív tag
Erre én is gondoltam... ...de sajnos nem! Első körben nem mertem eléggé meghúzni a csavarokat ( képzelheted
milyen eredményeket kaptam). Aztán levettem - lepucoltam - feltettem újra. ( jól megtéptem a csavarokat
) Így már minden klasz volt, csak éppen full terhelés mellett nem hűtötte le a GPU -t annyira, mint a referencia hűtő 100% -os ventifordulattal. (Ha a nem járatod a referencia hűtőt 100% -os ventivel, akkor gyakorlatilag tök egyforma a zalmi és a referencia hűtő teljesítménye... ...normál használat mellett egyértelműen jobb a zalmi...)
Korábban találkoztam már két olyan vf900 -al is, aminek az alsó köre nem működött. De ez a hűtő teljesen jó, rendesen átmelegszik mind a két része. Nem is beszélve róla, hogy ha elvetted a terhelést a GPU -ról, akkor pillanatok alatt visszahűtötte az idle állapotra. Ha nem jól lett volna feltéve, akkor a visszahűlés sem lett volna ennyire nagyon állat.
Továbbra is nagyon kíváncsi vagyok, ha valakinek ilyen csücsül az XT -jén, hogy máshol hogyan teljesít. -
Gorombilla
tag
Hát igen, nem igazán sportszerű a teszt a 7900GT-re nézve, bár, ha eltekintünk az Ati optimalizálástól (persze ettől nem szabad) és pusztán az árakat nézzük, akkor valahol érthető az összehasonlítás alapja, de még így sem teljesen igazságos, főleg hogy csupán egy játék alapján megítélni két kártyát eleve botorság.
Úgyhogy én megnéznék egy Oblivion összehasonlítást is. -
Gorombilla
tag
Szerintem azért 80-100-ra nem fog leesni a 8800-as. Talán a GTS. A GTX meg főleg, akkor inkább kivonják a forgalomból és lecserélik a majdani ''8900GTS'' -re, nem éri meg annyiért legyártani.Mint a 7800GTX-7900GT-nél volt. Viszont a csikszélességcsökkentés időpontjáról még nem hallottam, szerintem még korai is erről beszélni. 120-nál az első félévben tuti nem fog olcsóbb lenni.
-
Gorombilla
tag
Azért írtam amit írtam, mert akkoriban lesznek az első olyan játékok véleményem szerint, amihez azért érdemes venni DX10-es kártyát, hogy látványban is maximálisan tudd élvezni a játékot. Nem azért, mert akkor lesz olyan GPU, amivel megfelelő framerate mellett tudsz játszani. Vagyis én a játék minőségéről (játékélményről) beszélek.
-
Gorombilla
tag
Nem értem mi a bajod velem, ha csak az nem, hogy új vagyok még. Mert nem írtam hülyeséget, nem jobb a GTS kétszer, és tudom, hogy azt írtad fentebb. Általában még másfélszer sem, és van, hogy kb azonos az x1950xtx-el DX9-ben. Abból pedig, ha levonsz 7%-t megkapod az xt-t.
Viszont nem szeretnék vitatkozni a továbbiakban, nem azért regisztráltam.
Ha nm hiszel nekem, olvasd el az alább linkelt tesztet.
[link] -
Attila75
tag
Hát nem is tudom...
A Sapphire nem kezdő gyártó, nyilvánvalóan teszetli az eszközöket, mielőtt bedobozolja őket. Na meg omega driver alatt megy gyári órajelen....Csak a formáját nem hozza...
Még várok vele, meg amúgy se nő a fű január első hete előtt garancia terén, addig ha vannak ötletek, azokat inkább kiprobálnám.....
Valami SW illetve HW -es bibire gyanakszom, ami miatt nem megy rendesen..
Várom a hozzáértők ötleteít, hogy hogyan lehetne megfogni a problémát..
Köszi..
[Szerkesztve] -
Gorombilla
tag
-
Gorombilla
tag
Én nem vettem észre, de nem kétlem, hogy nálad volt különbség. 1800-nál elég magas a sávszél, marad tartalék szerintem a kártyában, én tényleg nem veszem észre, hogy van különbség 1800 és 1890 között. Vagy csak betudom mérési pontatlanságnak. Egyezzünk meg abban, hogy gpu-t sokkal érdemesebb húzni, mint memóriát, azt hiszem ez így mindenképpen igaz.
-
-
Travelos
őstag
egy elég érdekes jelenséggel állok szemben:
a F.E.A.R. nevű játékban egy idő után elfogy a memóroám, valószínűleg a video memóriám. Tökéletes folyamatos a játék, majd egy idő után 1 fps alá esik, ha visszalépek az előző szobába, ugyanis ez egy fps akció játék, aki nem tudná, akkor megint folyamatossá válik. Nem tudja már kezelni a textúratömeget, mert telítődik valami. Legalábbis én így gondolom.
Ha újraindítom a játékot nem javul meg, de ha a gépet indítom újra, akkor megint jó egy darabig (kb. fél óra).
hogy kell kiüríteni a memóriát gép újraindítás nélkül, vagy esetleg valakinek van valami jobb ötlete? -
joshua7
veterán
Úgy legyen. De az eddigiek alapján nem látom azt a húdenagy változást.
Amúgy tavaly május óta 1 év, 7 hónap. Mire kijön valami értelmes, lesz az 2 év is. Csak jöjjön...
Elvileg ez egy dc procit használó játéklista, de most komolyan, ezek közül mi az, ami tényleg támogatja is?
Age of Empires III
Battlefield 2
Battlefield 2: Special Forces
Black & White 2
Call of Duty 2
City of Villains
F.E.A.R.
Peter Jackson’s King Kong
Quake 4
Serious Sam 2
The Elder Scrolls IV: Oblivion
The Movies
Tom Clancy’s Ghost Recon Advanced Warfighter
Tom Clancy’s Rainbow Six 3
Tony Hawk’s American Wasteland
Vangauard Saga of Heros
World of Warcraft
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Nem csak a karitól, hanem a megfelelő nyelvű CCC-től is függ. Ha a magyar 6.12-es CCC-t felteszem, akkor nincs benne. Ha az angolt teszem fel, benne van, ha pedig felülírom a magyarral, akkor is.
Apropó, felraktam a RivaTunert, kellemes. Már csak az a kérdésem, itt is változik az órajel 2D és 3D között? Windows startupnál a tuningolt értékeket állítottam be - igaz, így egyből ezen az órajelen kezd -, valamint bepipáltam a Suspended módot is. Vagy máshogy kellene? Ebben kérem még a segítségeteket. -
joshua7
veterán
Hehe, ugyanazt vered.
Van jövője, ez nem vitás, én a mostani állapotokról beszélek.
Próbáld már ki a CoJ-t, a R6-ot vagy valami aktuális játékot! 8800GTX-en is simán lemennek 20-30fps-re! Akár AA nélkül is, sima sm3-mal! És marhára nem azért mert kevés lenne a proci, hanem mert ezek az aktuális játékok baromira vgaigényesek!
Olvastad az itteni cpu-vga párosítós teszteket? 1 x1900xtx gyakorlatilag mindenhol limitál 1280/4AA/16AF mellett, sok helyen uez a helyzet a GX2-vel 1600-ban. Erős kivétel pl. az Oblivion, de az sem azért, mert dc proci kell neki. Ha a Core2 uilyen erős lenne, csak egymagos, ugyanígy elverné benne az x2-t.
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
Most biztosan nincs értelme, az meghogy mi lesz jövőre, ki tudja. Crysis ugye minimum 2007. szeptember, a többi is elég képlékeny. De ha számít az említett 3-4 játék, akkor meg kell venni.
Megintcsak azt tudom mondani, h pusztán játékra fölösleges dc procit venni. Majd ha lesz min. 50%-os támogatottság, na akkor majd érdemes lesz elgondolkodni.
Ha AA-t használva is procclimit van, nos az elég gáz. Ki használ egy ilyen szintű karit úgy, h nem a vga a limitáló tényező? Cpulimithez noAA, noAF kell, meg mondjuk 800x600-as felbontás (és ugye itt sem az számít, hány magos, hanem az, h a proci lassú vagy gyors!). Aki így játszik egy x1900-zal, meg is érdemli. Gyakorlatilag az összes mai játékkal vgalimit lép föl 1280/AA/AF-fel (plána efölött), ott ahol illik használni egy ilyen karit. És tök mindegy, h egy egymagos A64 vagy egy e6600 van alatta! -
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
Vigneau
félisten
-
-
ttt1
őstag
Az uj ati tools azt irja, hogy R580 XT2-es mag van az én rev 2.0-ás vgamba ugye a sima GT 12 pipe-os mig az XT 16. Na én ezt a maradék 4 pipeot akarom életre kelteni ,ha lehet ,akár szoftveres uton(atitoolba a pipe-oknál 2x rákattnintva kiirja ,hogy 0x0 itt ha vki beirná pl az XT-je mit ir és én is beirnám neyimbe hátha softveresen be lehetne kapcsolni a cuccokat
-
Vigneau
félisten
Én is inkább a két ágra tippelnék. Mert ami elviszi egy ágon a PRO-t, az nem biztos, hogy elvisz egy XT-t is. Még húzni sem kell, elég, ha 620/900-on próbálom hajtani. De az a fura, hogy a hibajelenségben nincs semmi kiszámítható, nem rendszeres.
A tápkábelem csak egy ágú, ezt adtak a PRO-hoz, az Sapphire XT dobozából hiányzott alapon. Y molexet alakítanak át a számomra egy helyi PC boltban, meglátom, azzal mire jutok. Anno a 7900GT-nél a két ágú csatinál találkoztam azzal a jelenséggel, hogy egy ág használata esetén csak felemás volt a tuning, két ág használatánál meg teljesen megtáltosodott. -
juvefangabor
csendes tag
-
Vigneau
félisten
Kicsit ráengedtem az ATiTool keresőjét. Az a baj, hogy elég nagy léptékekben keres. 980-on jó volt minden - a visszaigazoló teszt lefutott, de kb. 1040-nél adhatta meg magát a rendszer és elfeletedett a képernyő. A monitor valami frekvenciahibát jelzett.
Lehet, a PCIe frekivel lehet gondja? Az X1950PRO tesztjénél olvastam, hogy ajánlott volt a PCIe-t 107MHz-re emelni. Én viszont nem igazán hallottam erről eddig. -
Vigneau
félisten
Tudja a fene? Azonban Csillag Patrick-ból egyelőre még csak egy van a fórumon.
Ráadásul eddig össz-vissz egy 9600XT-m szállt el memóriahiba miatt. Az is még tuningolás előtt, szériahiba következtében. Ráadásul akkor még nem is voltam PH! tag.
B@bL3ve5: Igazán nincs mit.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest