Keresés

Aktív témák

• juvefangabor

csendes tag

válasz Soak #3225 üzenetére

Igen, ez a valószínű, de akkor az mér van h amikor előszőr megkaptam akkor 2 hétig semmi, amikor meg megcsináltak akkor megint 1 hétig semmi!

szerk: ma megpróbálkozom egy win reinstallal, hátha valami driver gubanc van,nem hiszem, de egy próbát megér!

[Szerkesztve]

• juvefangabor

csendes tag

Hali mindenki!
    A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni!
    Nyár végén vettem egy Asus x1900xt 512 MB -os videókártyát!
    Az elején minden szép és jó volt, de aztán kb 1-2 hét múlva elkezdett pixelhibákat produkálni!
    Olyannyira, hogy a játékok élvezhetetlenek lettek, nem lehetett semmit sem látni a rengeteg pixelpont és pixelcsík miatt!
    Az Everest szerint ilyenkor a kártya hőmérséklete elérte a 90 fokot is!
    Próbáltam szobaventilátorral kicsit megsegíteni, az használt is, na de hosszútávon ez nem megoldás!
    Szervízbe került, és egy driverfrissítéssel úgy tűnt, hogy megoldódott a probléma!
    Szép is volt minden megint kb 1 hétig, amikor is megint jelentkeztek ezek a hibák!
    Sőt olyannyira rosszra fordult a dolog hogy már indításkor is előjönnek ilyen kis pixelek, mikor a memóriát meg a ide drive-okat számolja, tehát még a Dos-os felületen is ilyeneket produkált!
    Ajánlották az Omega drivert, fel is tettem és használni kezdtem az Ati Tools-t, aminek a segítségével állítottam a ventilátor fordulatszámán!
    Sokszor 100%-on pörgött, de a pixelhibák ugyanúgy jelentkeztek!
    Mit lehetne tenni? Cseréltessem ki a karit? Mert az igazság az h nem nagyon füllik a foga a boltnak hozzá, inkább mondták h vigyem be megint megnézik..na de ezen nincs mit nézni :(

A másik gondom is szintén a VGA-val van: az Ati Tools szerint a jelenlegi órajelek a következők: core: 500 memory: 594 - na de ennek a kártyának tudtommal 621/700 nak kellene lenni, a requested clocknál ez megis van, de nem tudom sehogysem feljebbtornázni, multkor próbáltam, de megfagyott a rendszer

Nagyon megköszönném, ha vki segítene!
    üdv: juvefangabor

Aktív témák