- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Akkor neki nem Ice-Q3 van.
A hőértékeket megköszönnémszépen. Addig keresgélek árat.
De ez nagyon hasonlít az IceQ3-ra. Egy tipp, hol olcsóbb és mennyiért? Ha nagyon drága, akkor inkább hallgatom az én dárgaszágomat. VR chipek ott a kari végén nem melegszenek nagyon? Mert arrafelé nem jut borda.DroneZ: Azért kell His IceQ3-hoz hasonló, hogy elférjen 1 kártyahelyen.
BS: Elindítottam vm nélkül, és a Medical pályán gond nélkül ment. Lehet, hogy az első rész optimalizálatlan, vagy lesz még ilyen?
Mindegy, egyelőre tolom így, amíg el nem akad.
-
DroneZ^
őstag
hangja kizárólag attól függ hogy mit raksz rá
legnagyobbat amit fellehet rá erőltetni az a 10 centis, asszem nekem valami papst van, de nem mondom biztosra, azt viszont igen hogy a szinte fülem belerakom ventiáltorba és ugysem hallom, bár lehet hogy én vagyok halláskárosult
HR-03 wins!
-
katt777
félisten
Kösz, utánanézek.
De BF-nek tesztek szerint is kell a virtualmem. Lekapcsolom majd tesztképpen megint, de sztem újra szakaszos lesz tőle. Nyugodtan programozhatták úgy a játékot, hogy vm-be tegye a grafikát, ahelyett, hogy lebutítaná 256MB-ra, és így sokkal szebb lett.Hogy lehet olyan mélysegg egy oldal, hogy az AT1-re kattintva a DuoOrb jön be? Meg arra is.
-
katt777
félisten
Ott nincs pont erről, már végigbogarásztam többször, még a FAQ-ot is. De ha te mégis találtál, légyszí, másold ki, és küldd el pü.
többi:
Sima 1950XT vagy Master kártyával megy (ez az, ami csak 1950XTX, tehát a teljes kihasználásához kell egy rendes XTX kártya, különben a + pénzkidobás).
2 db sima XT (vagy 2 teljesen különböző ATI PCI-E kártya) P&P működik. Azért keresem az ilyen tesztet (talán PH-eseknek is leesik 1x), mert az egy dolog, hogy a CF szoftveresen vezérelt, de a kártyák attól a kártyák még hardveresen dolgoznak, ergo nem lehetnének olyan lassúak, erre alapozva viszont azért nem veszek még 1 karit (de ha olyan lassú lenne, miért találták volna ki, hiszen akkor senki nem venne ilyen kártyákat). Sajna senki nem jelentkezett próbára, talán 2 emberke egyszer majd kipróbálja Pesten, mert én nagyon messze vagyok onnan.
Na, nem nyaggatok vele senkit tovább, majd keresgélek. De ha valakinek eszébe jut és lehetősége van tesztelni, azért légyszí, szóljon.
Köszönöm a türelmet. -
Dooby
tag
Üdv aginor!
Ezek szerint, ha nem húzom a cpu-t, nem buherálom a gpu órajelét és még véletlenül sem pöckölöm a voltokat, akkor kapok a valósághoz közeli eredményeket?
Mennyi ideig kell egy adott órajelen ketyegni a karinak ahhoz, hogy biztos legyek a sikeres tuningban, és milyen műveleteket kell, hogy végre hajtson?
Van ilyen teszt progi?
Hali!
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Ez 05-ös eredmény, ahol a pontszámításba nem tartozik bele a processzorteszt.
A cikkben pedig nem az X1950-es szériának megfelelő képminőségi beállításokkal teszteltek, s legfőképp nem olyanokkal, amikkel az ember a gépét használja. Szóval ez a cikk minden, csak nem mérvadó - számomra.
Én is megcsináltam már a mérést otthoni körülmények között és fullra nem az jött ki, hogy tök mindegy, hogy milyen CPU-t teszek a kártya alá. Ennek meg az az oka, hogy 1280*1024-ben szoktam a gépeimet használni, vagy lejjebb.
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Nem szokásom, hogy idézek magamtól, de..... A memória mérete akkor számít (jelentősen), ha futtatott programnak több memóriára lenne szüksége, mint amennyi a kártyán van. Ilyenkor ugyanis a lényegesen poroszkálósabb rendszermemória és a az oda vissza mozgatások lecsökkentik a kártya nyújtotta teljesítményt. ......ezek szerint nem hagytam figyelmen kívül.
-
TomBoy1986
veterán
Igen ez egy Galaxy Super, azaz 600/1600-on tevékenykedik alapon.
''2600MHz-en már jobb a helyzet, de biztosan örülne a kártya még pár MHz-nek.''
Ezt én is sajnálom, de 2700-hoz már 1.6V kell a procinak és azért nem 1 hónapot szeretném csak használni
A PRO egyébként nem mindenütt kapott ki, mint láthattad...hisz ahol HDR van, ott GS teljesítménye, mint a kámfor úgy tűnik el.
Köszönöm az elismerést. Majd szerintem még bővítem néhány játékkal (de sajnos a Pro már nem versenyez tovább - helyette majd az XT) -
joshua7
veterán
Na várj, ki beszélt itt x1900 vs x1950-ről? Egyáltalán h jön ez ide?
Én procit cseréltem közben, ezért írtam, amit írtam.
Mit értesz minden maxon? Én így teszteltem: aa off (driverben application controlled), high hdr, driverből 16 hq af, játékban minden maxon, kivéve asszem a shadows, ami csak medium lehetett max. Ha nem így tesztelted, futtasd le így pls! -
Joshi
titán
Nem szeretnék vitát nyitni a memória mennyiségét illetően, de ahol több fps lesz a +256Mb ram miatt(átlag 30-40 fps), azzal a játékkal játszhatatlan mindkét kártya, de ha van 70-80 fps akkor meg kit érdekel ha van +256Mb memória.
Egyet soha ne felejts el, egy videókártyának a sebességét elsősorba a GPU határozza meg, és csak ezután jön a Memória Típúsa, és még ezután a Mennyisége.Az logikus, hogy egy x1950xtx mellé nem fognak 128Mb memóriát építeni.
Akkor lenne igazad, ha játék alatt a min és a max fps között 4-5 fps lenne a különbség.Sajnos ez nem így van, ráadásul a +256Mb memóriáért nem kevés pénzt kell fizetni(egyébként erre a legjobb példa a 8800GTS 640Mb vs 8800GTS 320Mb).
-
tkesy
addikt
Hmmm, nme semmi dolgok vannak a CF követelményhez irva...
CrossFire™ Certified power supply, minimum 550W, 38 Amps on 12 volt rail recommended (assumes fully loaded system)
[link]
A PH-s tesztben viszont ilyet használtak [link] ami messze van attól az Enermax-tól [link] amit pl a C3D oldalán javasolnak.. (és ez volt a legkisebb Enermax)
Nekem viszont csak egy ilyen kis Enermax-om van: [link]
Tápot ki hozz? -
tkesy
addikt
Hát nagyon nincs leirva sehol... CF-et csak 975-el teszteltek vagy ATI / nVidia chipsettel...
fLeSs ezt irta, mikor a 965 tesztje volt: ''A 965 elvileg gyorsabb, kisebb késleltetésekkel bír a memória felé, és új déli híd kapcsolódik hozzá, ugyanakkor a PCIe sávok leosztását nézve butább a 975X-nél, és valószínűleg ezért is kapott alacsonyabb számozást, mert a CrossFire csak a high-end konfigurációk privilégiuma lehet. Igaz, az elmúlt hetekben már kiderült, hogy 16+4-es felállásban a 965 is támogatja a CrossFire-t, teljesítményét tekintve ez nem azonos a valódi, 8+8-as felállású CrossFire-rel.'' [link]
Mindenesetre, ha van valakinek kedve kipróbálni, mit is tud egy CF egy i965-ben, akkor szóljon, én egy DS4 +CF Master kombóval tudom támogatni a tesztett...
de csak május 11. után...
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
Nagyjából bennetek is az a dilemma játszódott le a kérdés hatására, mint bennem. Ez jóó
A lényeg az, hogy az X1950XT nálam +fesszel is megált 650/2000ren.
Viszont az az 512es 1900XT ami 7végén a markomba kerül, alapfeszen 700/1600asSzerintem nem irreális elvárás tőle az 1800as memóórajel, lévén 1.2nses.
A jövőben pedig az 512MB memó már csak jól jöhet, lévén 22'' Widera váltok. -
Speed®
titán
Maximum egy Rev.2 1900GTét...túl van spilázva a helyzet, csodát vártak, most sírhatnak
Szvsz ez egyértelmű volt. Nem, majd hüje lesz az nV olyan karit kidobni a középkategóriába, ami az előző csúcskarikat kétvállrarakja..hagyjuk már, ők is pénzből élnek. Az új középkategóriás kártyák mindig a régi generáció középkategóriája és felsőkategóriája közti eredményeket hozza, nem tudom miért lepődik meg ezen mindenki, idestova az Xedik generációváltást köszönhetjük ''a nagyoknak''.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Vigneau
félisten
Nagyon egyszerű a dolog. nVidia karit szeretnék, de a 8800GTS egyre utópisztikusabbá kezd válni a számomra. 5 db GTS-t vittek el az orrom elől a bő egy hónapos csereperiódusom alatt - beszámítás lett volna -, eladni a karim meg nem egyszerű jelenleg. Túl sok pénzt pedig ''kivételesen'' nem vagyok hajlandó beleölni a soron következő kariba. Gondoltam, nyitok egy esélyt a másik irányba is. No meg kiváncsi is vagyok.
-
Qru
MODERÁTOR
Anno én is visszafejlesztettem X1900XT-ről 7900GTO-ra. Vigneau eléggé hozzáértő kolléga ahhoz, hogy tudja mit csinál.
Másrészről, ha DX10-es effektet akakr látni muszály G80-as vga-t vennie (egyenlőre). Ha downgrade-elnék én is 8600-ot vennék.
De mostmár nyilatkozzon az érintett! -
PepeDon
tag
-
Dj Dekko!
őstag
Utánna néztem a driver problémának...
felmentem a http://www.sapphiretech.com weboldalra... a gyártó weboldalára..és az a gyanus .. hogy mindegyik X1950 sorozathoz felvan rakva a vista driver... (X1950GT től kezdve az X1950XT-X - ig) egy kivételével... még pedig a Sapphire X1950XT - 256M karikhoz...
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
-
fuzik
aktív tag
Neked egy olyan van, nekem meg egy másmilyen... illetve nekem összesen egy van, mert nem szoktam kiskerben vásárolt cuccok közelébe menni (csak hát túl nagy volt a kísértés... azaz az árkülönbség
). Úgyhogy szerintem ne nyissunk ''legszemetett garanciális feltételek'' háborút. Vegyük úgy, hogy megnyerted (vagy elvesztetted
). Ahogy jobban tec'ik.
Lényeg a lényeg, ha nincsen megmoddolva a kártya, nincsen láthatóan megsütve, nincsen lesarkazva, akkor elmehet bármelyik kötekedő szervizes a ..... na oda.
De már nagyon elkeveredtünk a ''worst case'' irányába. Drukkoljunk a kollégának, hogy sikerüljön kicseréltetnie.
Az Aqua -ról meg annyit, hogy ez a kártya (az én drágaszágom) úgy került az eredeti tulajához, hogy előtte már háromszor csréltek kártyát (nVidia -t) minden probléma nélkül, végül a srác kért egy ati -t az nVidia helyett, és amikor kijött a boltbol, eladta (és vett egy másik nVidiát...).Tehát nem lehet azt mondani, hogy nem voltak korrektek.
Mod.: A sors furcsa fintora, hogy szerencsétlen gyereknek azóta (állítólag) a tölem kapott pénzen vásárolt nVidia karija is bexart. De ez csak urban legend.... nem mertem felhívniés megkérdezni.
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Történetesen az xt -m pont az Aqua -ból származik
(ehhez jutottam hozzá újonnan 65ért, amikor még legolcsóbban 70 + ÁFA volt az ára). A garlevélen úgy van megfogalmazva a dolog, hogy akkor bukod a garit, ha az általad elvégzett beavatkozás miatt hibásodik meg a termék. Ami így korrekt és jogszerű is.
-
Ace Ventura
addikt
Ime egy új teszt és a részeredmények.
SM2.0 Score 2015
HDR/SM3.0 Score 2250
CPU Score 1629
Ezek az eredmények alapon készültek.Igy adott 51xx pontot.Nem akarom elhinni, hogy minden alapon 6K fölött menjen ez a kari.Tesztekben is egy C2D 6300-assal is 55xx pont környékén ment.Persze egy erősebb proci talán kihoz belőle 6K-t -
Ace Ventura
addikt
Nem Mikádótól van.Egy másik sráctól vettem itt a PH-n.Szerintem 48K-t megért
Tuningot még nem néztem, elég volna csak az ha az overdrive elindulna a catalyst cc-be.
Nem tudod mi lehet a baja?
Alapon 2d be 45 fok körül van, 3dmark 06-ba volt 72 fok.Játékot még nem próbáltam de holnap sort keritek rá. -
Dj Dekko!
őstag
Hi! Nekem is ugyan az a karim van...és még az eladó is ugyan az... Mikádó - tól vettem én is a kis aranyos X1950XT - et!...Szerinted... mennyire megy fel teljes terhelés közben a hütőventilátor fordulata...ez azért érdekel mert ... amikor tuningolok az én karim nem nagyon csipi a 1000Mhz memoria sebességet...de igaz...hütőfurdulatával nem probálkoztam...
Lehet hogy ha felrakom 100% a fordulatot...elfog vele nyögdécselni?...
majd letesztelem...csak egy gáz...olyan hangja van akkor mint egy PORSZÍVÓNAK!
de amugy nekem bejön a kártya...nem egy csucsteljesítmény...de annyira nem is rosz kari -
aginor
veterán
Megvoltak az első tezstek, és tunningpróbálkozások.
A kártya alpfeszen ment: 621/900 => 695/999(1998), ekkor volt stabilan 80fokos a vpu, 100%-os ventvel.
A VPU vége valahol 700-710között van, a memo 1017MHz-en kezdett hibázni.
A kártya íg yjelentősen túlteljesítette a várakozásaimat, nemsokára meglessz rá a Zalman vfs-7-is. -
shouryuken
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest