- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #1223 üzenetére
Mi is ezt mondjuk aginor kollégával együtt.
mod: megyek is a 8600 topikba, helyrerakom őket.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Anno én is visszafejlesztettem X1900XT-ről 7900GTO-ra. Vigneau eléggé hozzáértő kolléga ahhoz, hogy tudja mit csinál.
Másrészről, ha DX10-es effektet akakr látni muszály G80-as vga-t vennie (egyenlőre). Ha downgrade-elnék én is 8600-ot vennék.
De mostmár nyilatkozzon az érintett! -
Qru
MODERÁTOR
Hát leszerelni nem egyszerű az X2-t a hővezető párnácskák miatt. Gariztatás miatt kellett levenni és csak is úgy jön le, hogy a mélyfagyasztóba beraktuk pár percre és akkor eléggé rideg lesz a párna ahhoz hogy lejöjjön a mem chipről (ha melegíted akkor ugye jobban odatapad). Nem volt egyszerű műtét.
mod: Arról nem is beszélve, hogy bontatlanul még újnak számít, míg bontva már használt. Így sztem 6-7 körül is elmegy (garisan persze) ha 8k még mindig a boltban.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Ha nem jó a házszellőzés akkor nem ajánlom az X2-t. Az X2 egy halk hűtés, amit azzal értek el, hogy a venti nem zúg mint állat. Azért nem zúg, mert nem pörög nagyon, nem is löki ki a házból a meleg levegőt (eleve nem is úgy terevezték, hogy alkamas legyen erre). Tehát ha nincs jó házszellőzésed, akkor ot marad a meleg levegő és nem lesz hűvös a kártya. Ezek saját tapasztatok egy X1900XT 512 és Ac X2 után. Amúgy jó hűtés de csak ha kellemes kereszthuzat van a gépedben.
-
Qru
MODERÁTOR
8900-es csak akkor jön ki szvsz, ha az R600 nagyon elveri 8800-akat.
To Calibos: Nem csoda, sokkal több shader egysége van mint a Gef-nak, Oblivion meg nagyon shaderigényes játék.
To Vigneau: Az biztos, hohy nem voltak álmatlan éjszakáim, hogy most milyen DX10-es kártyát vegyek. -
Qru
MODERÁTOR
Nálam X1900XT után lett 7900GTO és bizony éreztem, hogy visszalépés történt grafikusteljesítmény terén (főleg Oblivionban).
mod:
To Calibos: G80 topikban esett rólaszó, hogy kijöttt a 7950GT AGP-re, aztán mondta Gaboman hogy lesz X1950XT is ha minden igaz. [link]
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Nem feltétlenül. Az XT-XTX eleve egy nagyon kihajtott kártya. Főleg, hogy az XTX-re a legjobb gpu-kat teszi a gyártó. Ezekbe már nincs nagy tuningpotenciál. (Viszonyítás képpen pl: anno a 7800GS-ek 325MHz-es órajelét szinte kivétel nélkül 500MHz-re lehetett húzni.)
mod:nem olvastam el az előzményeket, de tény, hogy nagy tuningot nem várhat az ember egy XTX-től. Akkor inkább XT-t és megmarad a tuning élménye.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
AC X2 nagyon könnyen lejön. Egyedül annyi a titka, hogy a mélyhűtőbe kell betenni egy kis időre. Akkor lederemd teljesen a tappancs és nagyon könnyen le lehet venni az egész hűtést róla. Hammon-al értekztünk erről, ő melegíteni próbálta de akkor csak mégjobban hozzá tapadt természetesen. Aztán javasoltam a frigót és láss csodát pikk-pakk lekerült a hűtés róla.
-
Qru
MODERÁTOR
Company Of Heros-ban 17fps-t ver a 640-es GTS-re az X1950XTX 512.
[link]
-
Qru
MODERÁTOR
Nem minimális a különbség. 7950GT egy turbózótt 7900GT, a GTO meg egy vissza lasított GTX. GTO-nak GTX nyákja van, erősebb terhelést bír (MSI-ken 1,1-es memcsik vannak), a hűtése mérföldekkel jobb.
mod: de az X1900XT akkor is veri mind a kettőt játékokban. Nekem volt mind a három kártyám (7900GT/7900GTO/X1900XT).
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #290 üzenetére
Ott a fóruban van linkelve szerintem teszt de ha mégsem: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #288 üzenetére
Gúgli a barátod.
Guru3D-t is csekkold: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
Nem tudom, egyszerűen meghalt és a deszkát is magával rántotta. Gép bekapcs se hang se kép. Ok, AC X2 leszed róla gyári hűtés fel, vissza garba.Megyek a kártyáért, hogy mi van, szervízben a fazon: A kártya szar, elfüstölte a szervíz tesztlapját is. Írtó para, rohanok haza Gef 7900GTO-t bedobom (ezek után nem volt bizodalmama a ATi-hoz) gép bekapcs. Semmi!
Az én deszkámat is elfüstölte. Szerencsére a proci meg a ram megúszta a dolgot. Most 8800GTS-em van, mert nem bírtam, hogy egy gyengébb vga-m legyen az X1900XT után.
Nagyon jó kártya volt, de kifogtam egy hibás darabot. Pech.
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem X1900XT-n volt AC X2 és 100%-on is szinte hangtalan. ''A ventilátor felfüggesztése nagyon ötletes. A műanyagba egy gumigyűrűt fogtak, amely minden rezgést lecsillapít. A folyadék felületi feszültségén sikló, kis motorerejű légkavaró amúgy sem egy zajongós fajta. Percenkénti fordulatszáma 1000 és 2000 között állítható.'' A gépemben ez volt a leghalkabb ventis elem. És a 6év garancia sem mellékes. Ár/érték arányban a legjobb. A borda sem túl nagy, tehát még akár CF-be is berakhatsz mellé egy másik vga-t...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
shouryuken #89 üzenetére
Nekem volt több MSI karim (igaz gefek, bár gyártó szempontjából ez most mindegy), de mind a kettő (7800GS és 7900GTO) nagyon jólhúzható darab volt. 7800GS 325MHz helyett 500MHz-et ment, 7900GTO meg hozza a GTX szintet simán. Minőségre nagyon jók, szerintem nem fogod megbánni ha MSI-t választod.
mod: to PPSH: Én is úgy tudom, hogy DDR4-esek azok is, Nortid szerint DDR3-asok.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest