- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
2 db 1950Pro val járnál elfogadhatóan, azokkal is CF-ben, amivel nem sokra mész. Ha jól emléxem tesztekben kb. ezek (256 MB) feleltek meg 1 db 256 MB 1950XT-nek (minimálisan gyorsabbak voltak együtt). Keress rá neten X1950 tesztekre.
Sztem téged palira akarnak venni, és csak arra várnak, hogy megund a hercehurcát. Talán túlontúl nyájas vagy a ''bót''-tal. Jár az a pénz, és kötelesek az 1900XT számlával igazolható áráért VGA-t adni (vagy annyiért karit), ne hagyd már magad! Ha nincs pénz, és nincs ELFOGADHATÓ csere, akkor FVF. De érdeklődj ott is. Az, hogy a gyártó, vagy a forgalmazó mit szeretne, nem kell, hogy érdekeljen, őket sem érdekli, hogy te mit szeretnél, csak hasznot akarnak húzni a problémádból.
Ja, és a típusokból ítélve valszeg a felajánlott kártyák is garcserések, javítottak. -
katt777
félisten
Kötelesek 1.) javítani (gar. újítással), ha nem tudják, 2.) ugyanolyan (persze nem hibás) kártyád adni garba (új garral), és 3.) szintén kötelesek az eredeti árát visszafizetni, ha nem tudják az előbbieket teljesíteni. Nem a választás, a kedv, illetve a ''nagylelkűség'' számít.
-
Próbáld meg a karit, egy-egy memória modullal is, nekem is a geilem megadta magát, és én is azt hittem, hogy vga, mindig 3d-ben fagyott ki....
Ha nem tudsz tápot szerezni, minden fogyasztót köss le, ami nem feltétlen szükséges, és más-más ággal is próbáld ki...
Az X1900xt rengeteget esszik...ha jól mérték még ph-ás tesztben: [link] -
Speed®
titán
Valami 1.889V rémlik, de ne kövezz meg ha nem annyi
Ha felteszed AtiToolt, a Voltage menünél az alapértékekkel találkozol.
Ha hibázgat, meg lehet próbálni az órajelcsökkentést/memkésleltetés növelést és a +fesz adagolást is, utóbbi a legkevésbé valószínű hogy javít rajta.. -
katt777
félisten
Kijelzés nem szokott rosszat jelezni, viszont az agressive detection miatt nekem volt olan progi, ami nem váltott át 3D-be.
A legbiztosabb kézzel beállítanod a 3D gyorsítást, és addig lekapcsolni az auto overclock funkciót, aztán lemérni az FPS értéket a kisebb, illetve a nagyobb beállításokkal is. -
Joshi
titán
Szinte biztos, hogy a VRM(fesszabályozó) hőmérséklet túl magas X2-nél ez előfordul ha rossz a ház szellőzése(anno nálam is előfordult).
A VPU recoveryt kapcsold ki és tegyél a fesszabályozó bordához egy ventit.
Ha probléma adódik ésszerű törölni(registryiből is) minden tuningprogit(ATT, Riva stb), drivert és újrarakni.
Ati Tool hoki, Ati Tray Toolsra azt hittem, hogy megbízható de nálam az is csinált érdekes dolgokat így maradtam a RivaTunernél. Ha mindenképpen ATI progit akarsz használni csakis az Ati Tray Tools legyen.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
VGA:
Nem volt ez a kari régebben, vagy csak kísérletképpen megnyúzva?
ATT és CCC nélkül, pusztán driverből is produkálja a hibát?
Próbáltad a gyárilag mellékelt driverrel?
Nem telepítettél rá újabb drivert a régire, annak teljes eltávolítása nélkül?
Ha szerelted a gépet a hiba jelentkezése előtt:
Fizikailag a kártya rendesen illeszkedik a foglalatba?
És a monitorcsatlakozó? Esetleg egy elgörbült tű rossz felhelyezés miatt?
ATT:
Alternate pixel center nincs engedélyezve (az szépen keresztbe tud tenni a megjelenítésnek)?
Agressive 3D Detection be vagy ki van kapcsolva?
VR chipek hőmérséklete sem ugrik föl?
GPU/RAM feszt. próbáltad lejjebb venni alap órajelen? (Nekem az 1950XT 1,425 helyett 1,3 V-on fut gond nélkül, RAM-ot csak pár lépcsővel vittem lejjebb.)
Egyébiránt a haldokló VGA jelenségeit tapasztalod, még ha ez biztosan nem is nyugtat meg. Ha tényleg semmi nem megy 75 fok fölé, akkor túlmelegedés kizárva.
A fönti kérdéseket illetően tesztelned kellene, ha még nem tetted meg.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Hosszabb használat után rágyógyul a RAM-okra. Amikor a gyári hűtőt akarod visszarakni egy esetleges gariztatás végett, akkor előtte nem árt betenni a frigóba. Pár perc után szépen lejön. Persze a párásodás elkerülése végett nem árt nylonzacsiba becsomagolni a művelet előtt a VGA-t.
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
A kérdésed ezen részére válaszoltam:
'' Van valami progi ra? Ami pl teszteli a VGA GPU-t MEM-et?''
A kérdésed többi részére azért nem válaszoltam, mert csak tippem let volna rá-amikre nyilván te is gondoltál már-használható ötletem nem sok, de akkor leírom őket:
-drivercsere más hivatalosra, ha az sem jó akkor valami moddoltra(pl: omega driver)
-a program más verziójával is ki kéne probálni(különösen ha nem a legújjbb van fent)
-más 3d terhelő/tesztlő programok kipróbálása, hátha a TrayTools a ludas(pl:rthdribl).
-a kártya terhelt hőmérsékleteinek ellenőrzése, különös figyelemmel a VR egységekre, ha ezek nagyon melegszenek akkor extra hűtés nekik.
-minden alapórajelen(a gépnem globálisan) is ki kéne próbálni, hátha..
nagyjából ennyi lenne, és nem fontossági sorrendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest