- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
thunder1991
tag
Igen,jóllátod egy M-Tech 450Wattos tápom van.
A kari olyat csinál hogy,mikor 3D-ben kellene neki dolgoznia akkor a képet kavarja,vagyis úgy kavarja hogy mindenféle "Játék hiba" jelenik meg Pl:fekete háromszög,karikák,ilyesmik,és a pálya fele nem látszik a játékban:-)
De idáig jól működött tegnapelőtt bakapcsoltam és nem adott képet,utánna újraindítottam és már volt képe.
Ja és egy HIS X1800GTO nevű karim is van ügyan ezzel a problémával,vagyis ilyesmivel,mert az még képet sem ad,beraktam egy PCI-os karit mellé hogy fríssítsem a BIOS-t de,nem ismeri fel az ATIWinFlash nevű progi.
A GPU-Z nevű program felismeri és az Everest Home is de,a kari egyedűl nem ad képet:-)
Valaki tud mondani valamilyen magyarázatot??
KÖSZÖNÖM A VÁLASZT Speed(R) !!!!
-
hali!
Lehet hogy most gagyi vagyok itt vagy mi, de hát én nem vagyok a tuning híve és nem szeretem azokat akik széthajtva a karit hencegnek a fórumon és az apróhirdetésbe meg "1-szer húzva" vagy "sose volt húzva" szöveggel lapít....
1ébként igazad van törölni kéne csak még holnapig kaptam időt ("...felsőbb utasítás Virág elvtárs...") és még nincs kedvem elkezdeni a Ctrl+C Ctrl+V partyt hirdetéseim átültetésére...
Köszi még1szer mester -
Üdv.! Én vagyok az laptopkell csak phantertől visszakaptam a régi regg.-em....
hmmm
hát ami azt illeti ebben te kompetensebb vagy mint én, úgyh.--->
de ha a mérés hibás is az everest 77fokot mutogat és ha még tévedne is +10fokot akkor is az általad írt értékekbe benne vagyok úgyh.--->
köszönöm a segítséget.... -
laptopkell
csendes tag
esküszöm és megesküszik a boltos is aki a mérést csinálta mert a 2 szemünkel láttuk....
a drót végét bedugta a gyári hűtő alattlévő kis résbe a cpu mellé(tejesen a széléig) feltettük a ház oldalát és üzembehelyeztük a gépet 2 monitort vezérelt a kari mert nekem is volt 1 külön amin nézhettem ahogy instalálja a 3dmarkot...... elindítja az 1.csomagot..... míg a multiméter a gépem tetején volt kitámasztva......
6700pont 1 percig ha volt 66fokonés ez valóban így van és a kérdésem h. ez miért van vagy lehet így????
-
laptopkell
csendes tag
Köszi az infót de már megvettem.....De még van 1 kérdés......
Eleinte rohadtul melegedett a kari, kávédaráló hang és a gazdija azt hitte h. hibás(én is) meg se akartam venni----->(olcsó lett [15k] )
azttán kipucoltuk 8 atmoszféra nyomással és miután kijött 1 kiló por azután 60fok és nagy csönd a cooler felől.........Ha 60fokot mértünk gyárival abból mire lehet következtetni kicsit nincs ez gyanúsan alacsony szinten?
kis help:
új 3dmark-al, 5200+, 2gb 800mhz RAM--------->6700 pontelőre is kösz a segítséget!
-
MPowerPH
félisten
Hát én bízok bennük. Mert azt most ugye be kell vallani, hogy CPU és VGA ügyileg se áll jól az AMD.
Mondjuk én úgy látom, hogy az AMD -nek cpu téren abszolut bukta van. Ezzel a Phenommal elég rendesen mellé fogtak. A régi X2 -ők meg elavultak. De VGA téren még talán nincs veszve semmi. Csak jó lenne, ha a játékfejlesztők is belátnák, hogy érdemesebb az ATI -ra építkezni a korszerűbb felépítés miatt.
Intelt és Nvidiát nem akarok(hányinger
), de most egy AMD -s gépbe se érdemes beruházni, szerintem.
-
MPowerPH
félisten
A HD3870 az miért jobb hosszabb távra? A DX10.1 miatt? Vagy olvasgattam olyat is, hogy az AMD kártyái nem lassú szarok, csak a mai játékok nem tudják kiaknázni a kártyában lévő lehetőségeket, ellentétben a 8800GT -vel. Ebben van valami igazság?
Gondolkoztam egy darabig 1950XTX CF -ben, de azt gondolom nem ajánlatos a DX10 miatt... -
-
Tomi84
aktív tag
-
katt777
félisten
Szépet szaggatva?
Oblivion + QTP3 + AW + NE modok full grafika programból és launcherből + kényszerített 6XAA + 16X AF + HQAF driverből + Alternate Pixel Centert kivéve minden beixelve ill. maxon 1680x1050-ben.
A fenti beállításokkal kemény 1-3 FPS volt, viszont gyönyörű képeket mentettem a tesztoldalamra, ill. Oblivion topicba is belinkeltem párat. -
Tomi84
aktív tag
Nem is akarom sokkal tovább piszkálni, csak ha már rátettem a vízhűtést, és azzal sem akarok olyan feszültséget adni neki, ami magasabb az XT feszültségnél. Majd kiderül mennyit érek el vele. Én egy 600/600-al már kibékülnék
Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy kifejezetten játékra tervezett kártya, meg amivel én játszom azt így is simán elviszi, de ha kap rendes hűtést akkor csak kihozom belölle a maccimumot. Bár így sincs igazán panaszom rá, nemrég kipróbáltam az UT3-at, és 1280x1024-ben, minden maxon (0AF, FF) simán ment 50-70FPs között.
Tunerje meg egyértelműen pöpecTöbb csatornát talált meg mint a tévém.
-
katt777
félisten
Mit találtam-tam-tam?
Kezdhetünk újra megbarátkozni az 1k-s 3DMark pontszámokkal.
6000+nálam +6,6% fesz.szel megy (1,3V-ra) a CnQ érdekében 3,2 GHz-en, jól elvan munka közben a gyári hűtéssel 23-27 fokon. 1,54 kéne 3,4GHz-hez, de még nincs annyi kidobnivaló pénzem, hogy csak ezért vegyek egy drága hűtövet.
1.sz. hsz? -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
De 3DMark-nak nem is az a feladata, hogy kiírja ezeket, ráadásul sokat nem is számít (OK, a precizitás végett igen).
Volt nálam egy haver, 800MHz-es Kinston tuningramokkal, aztán kiderült, hogy csak 667-eseket kapott a megrendeltek helyett (eBolt). Viszont mennek 900-on így is, valahogy mégsem volt boldog. És nem nagyon volt különbség 3D pontszámban a RAM-ok, vagy a proci sebességéhez képest.
Nem állt szándékomban "feszíteni" egy egyszerű megjegyzéssel, minthogy az is nyilvánaló, hogy a kis C2D jobban tuningolható (és így rövidebb az élettartama), mint egy vég X2, amellyel, nem agyonhúzva, takarékoskodhatok CnQ módban. Nem csak a max érték számít, egyébiránt meg nem tudok változtatni azon a tényen, hogy amikor a konfigomat vettem, az volt a jobb választás, a C2D-k csak később lettek olcsóbbak, akkor meg muszájból maradtam az AMD-s lapnál. 3D-ben nincs az a nagy különbség, mert ez is kihajtja a VGA-kat, az 1 p-cel hosszabb tömörítés meg megint qrwára nem érdekel.Lehet, hogy majd beruházok egy komolyabb hűtőbe egy 3,4GHz elérése végett, de majd akkor, ha nagyon lesz kidobható pénzem +100MHz-re. Sztem előbb lesz Giga lapom Phenom procival.
Érdekesség:
Az 1950Pro elméletileg, ugye, nem feszültség-szabályozható (ezért nincs ATT-ben fesz.szab. fül). Na most a srác gépében az volt, én meg, hogy ne kelljen sokat vacakolni vele, feltettem az XT-hez készült ATT beállításokat, természetesen a 3D órajel-profilok nélkül. És mit láttam? Ott volt a feszültségszabályozó fülecske, és lehetett állítai a feszültségeket! Időm nem volt tesztelni, hogy valóban állítja-e, de a profilokat el tudtam vele szépen menteni. Viszont, ha a venti-értékeken változtattam, akkor 0/0 MHz-en mentette a profilokat. Sajna nem volt időm kitesztelni a beállításokat, mert a prociját kellett kicsit megpöccenteni, de aki kísérletezik 1950Pro-val, az megpróbálhatja. -
katt777
félisten
HL2 nem ilyen kiegyensúlyozatlan. A fenyők, és a hasonlóan elcseszett "zöldek" még visszatérnek, de ahol nincs növényzet, ott a grafika korrekt. Ha pedig elkínlódtad magad a gyárig (de az már a szintek számából ítélve az utolsó 1/4), onnantól kezdve egész összeszedett lesz a játék, nem folynak egybe a botok és a pálya elemei, az AI is kevesebbet gonoszkodik, és az időkapcsoló is egészen beleintegrálódik a gamába. Ezt bele is bővítettem a cikkbe. Kár, hogy ennyit kell kínlódni az élvezhetőségig. Egyébként hosszú a játék, még mindig nem értem a végére (igaz, naponta csak 3-4 órát játszom), bár szeretek nézelődni is, ha már van rá lehetőségem.
Lehet, fejlesztés közben kirúgták az egész gárdát, csak a játék 1/3-át már nem volt pénz és idő átdolgozni? -
katt777
félisten
FPS fan vagyok, ami mozog - halott.
Az év játéka lehetett volna, ha a pazar és a tré részek kb. 1:30 aránya fordított.
Kérdés elment. Aztán írogatás helyett játszom végre egy jót. Már csak jó game kéne. Bioshock-hoz a patchben frankón vannak új plasmid-ok, pár új patch, és egy másik game lesz. Vagy újra bekapcsolom Oblivi-t. -
TomBoy1986
veterán
Félreérthető volt amit írtam - elismerem - mivel utaltam az alanyra...
Szóval azt szerettem volna kifejezni, hogy a grafikonból az derül ki, hogy a gyári hűtő 22%-on ~1900-2000RPM rosszabb eredményt produkál azonos körülmények között, mint az AC X2-je szintén 22%-on, ami ~800RPM.
De természetesen 100%-os fordulatszám mellett a gyári hűtő hatékonyabb, csak maradjon meg mellette valaki tartósan...
Az X2 ugyanúgy 7%-onként szabályozható, mint bármely más hűtő az ATI kártyákon (amelyet a kártya szabályoz), de a 800-2050 RPM-es tartományon belül. Passzívan is megbirkózik egyébként a kártyával 1.1V-ra leszabályozva az X2, de ekkor eléri a 70°C-t is.
"Evidens, hogy 20%ra leszabályozva a gyári hatékonyabb, magasabb rpm."
Tehát épp ezt mértem, hogy ennek ellenére mégis az X2 ezen a fan duty értéken hatékonyabb a 3db heatpipenak köszönhetően -
katt777
félisten
Hé, már rég megértettem!
A link tényleg jó. Ha eddig nem értettem volna (pedig de), ez is elég jó érv. Még szerencse, hogy többség legalább jólnevelten hm... tudatlan és lusta.
Mindenkinek köszi a biztatást a logout-ra, 3 óra alatt már több mint 250 emberke nézte meg a cikket, szóval tényleg hasznos. Akkor, ha meglesz az 1. hsz, linkeljétek be. Vagy szóljatok, hogy mit és hogyan tegyek hozzá.
-
katt777
félisten
Oksi, megnézem a Logout-ot. Sajna megint elszállt a netem, most éppen műxik, majd meglátom, mire megyek. De akkor megpróbálom oda áttenni az ATT leírást.
Büfögőknek biztos sok újdonság lesz a tiédben is.
Vazze, tényleg kéne már egy 1950XT CF teszt, de Joshi igen elhallgatott a dologgal kapcsolatban, pedig a 3D06 +50% SM2 és +70% HDR eredményei ígéretesek voltak (Főleg, hogy olyan eredményt produkáltak, mint egy agyba tuningolt 3850 (és azt már a gyengébb proci pontszámmal együtt). Talán mert nem szereti a CF-et. -
TomBoy1986
veterán
Sajnos rég jártam itt - kissé szűkek manapság a határidőim.
Szeretnék segíteni - ha tudok, csak most kisebb lemaradásban vagyok olvasás terén, de igyekszem pótolni (átnézegetem az utóbbi 200-300 hsz-t ma-holnap).
A hűtéshez van egy kisebb plusszinfóm (gyakorlati), ugyanis mivel zavart hogy elkezdett zúgni a gyári hűtés (valami valamihez hozzáér benne - venti valamihez), így visszatettem az AC X2-met, s nagyon meglepőtem az eredményeken:
Stock Cooler idle, auto
X2 idle, autoStock Cooler idle, 100%
X2 idle, 100%A szoba hőmérséklete, s a gép többi alkatrészének a hőmérséklete azonosnak tekinthető (+-1°C)
Majd meg akarom csinálni a terhelt tesztet is, de arra még nem nagyon jutott idpm
-
katt777
félisten
No, én bevállalom a különböző gyártók driver oldalainak (főleg, hogy pl. a 7.11 VU64 ref driver jószerivel használhatatlan), és 3rd party szoftoknak belinkelését, ATT és tuning ismertető úgyis kész (ezt akkor most txt-ben töltsem ATT holt-topicba, és a mod-úr beteszi majd 1.hsz-be?). Segédképekkel több oldalnyi a cucc, csak szövegben rövidebb, de kevesebbet mond. XCoder még nincs is benne, de az rövid.
Csak mondd, mi kell és hova. -
-
Calibos
addikt
0.26
Nem éreztem hogy a helyzet magaslatán lenne, valahogy az egész gép instabbil tőle a rendszer! Ventit meg mindig lekapcsolta ha futattam a Scan for A...
ATT pedig alapos oda figyelést igényel, elég ha egy valamit állítok el akkor szar lesz a rendszer! 1950XT-re jó az ATT, nálam valszeg alúl volt feszelve a VGA, te is írtad hogy sokszor a gyári fesz nem elegendő -
Gh057
csendes tag
Accelero X2 van rajta, nem tudom az mennyire számít jónak, de teszi a dolgát és csendesebb és hűvösebb mint a gyári az biztos. Video Card Stability Tester nevű progirra gondoltam, de lehet maradok az AtiTool-os megoldásnál. Ha megy a gép, először az asztal fagy le meg minden, de az egér mozog, az mitől lehet? GPU-ra gyanakszom, mivel memónál szemetel vagy bejönnek a függőleges szürke csíkok.
-
katt777
félisten
Megnéztem Ati Tray Tools topic-ot. A tartalma 1 db kérdés. 2006 közepéről.
Előre kösz, ha elárulod, hogyan lehet ilyen 1. sz. hsz-t oda betenni (vagy ATI topicokba kéne?), aztán máskor csak a topicot kell linkelni. Grátisz megszabadulsz a hülyeségeimtől.
De akkor kik látogatják azt a topicot? AT vs. ATT legfriss. 2007. 04. hó.
Látod, ez van, ha nem tudnak róla. Konstruktív javaslat jöhet (pofabefogás nem számít). Már itt sem vagyok... -
katt777
félisten
Szétnéztem, de úgy nem látom a monitort.
Értem a gondod egyébként, téged meg a másoké nem érdekel (a tök kezdőké pl. akik azt sem tudják, mit hol keressenek, esetleg csak off betévednek valamelyik topicba, aztán segítség helyett pofán vágják őket - na, ők külön megköszönik a segítséget). Több hsz-om 1950XT-vel kapcs., nem ATT. Bár szelektív látásodra már volt példa, lehet, tényleg soxor járok erre. Majd igyexem nem hozzászólni, nehogy csorbítsam bárki tekintélyét, vagy csak idegesítsek másokat.
Anno egyébiránt sok mindent nem találtam, hiába kerestem-olvastam, ma meg, ha megnézed, a legtöbben egyáltalán nem teszik meg ezt (topicoktól függetlenül).
Mostanában új arcok vannak, kérdésekkel. Nem mellesleg a többiek többsége egy ideje már nem 1950XT tulaj, más topicokban van. Priviben elvagyok velük (is).
Másrészt igyexem kultúráltan társalogni, bár az erre való képesség nyilván genetikai sajátosság.Sorry +1X
Különben is rohadt "szemtelen egy gyerek vagyok"
, de igyexem fejlődni, hogy kinőjem a büfögést.
-
katt777
félisten
Eddig is a meleg kifújásához ajánlottam az AT01-et, nem a pénztárca kíméléséhez (egyébként mintha valahol 5k körül láttam volna). A nagy bordás hűtés jobb, olcsóbb, de akkor egy másik ventivel ki kell fújatnod ugyanazt a meleget (ha persze a ház hűtése már ok, akkor erre nincs szükség).
Nem erőszakoskodtam ATT-vel (főleg nem mindenkivel), AtiTool-t is írtam a kari finomszabályozásához, és azért mert általában ez a következő kérdés, ha valaki a VGA-ja teljes kiaknázását veszi tervbe.
Senkinek nem kell látogatnia az oldalamat (neked sem), semmi hasznom nincs belőle (csak munkám vele, de szívesen csinálom), jó pár kezdő felhasználónak viszont igen (és még meg is köszönik). Gondolkodjunk logikusan, ha megy: Ha valaki nem tud ATT, AT, vagy RT létezéséről, zsír új neki esetleg még a CCC is, az nyilván nem fogja ezeket a topicokat keresni, ugye?
Én örültem volna, ha kezdő 1950XT tulaj koromban minden info-t így egy helyen megtalálok, nem itt-ott kérdezgetnem, meg kísérletezgetnem kell. Egyszerűen ezért csináltam, és amíg sokaknak hasznos, teszek rá, hogy 1-2 embernek nem tetszik. Ha érdekel valakit, megnézi, aztán vagy használja, vagy hagyja a fenébe.
Blognak meg ott az oldalam...Vazze, most megint erőszakodkodtam vele?
Akkor nem szóltam.
Maradok tisztelettel -
stereoholik
csendes tag
Hát akkor szerintem X2 lesz belőle...árban sem para, meg a tesztben is jól szerepelt. Amúgy olvastam a cikket amiben AC S1 + 2db 12es ventivel tesztelik, de elbizonytalanított, mikor azt írta, hogy a súly miatt gond lehet (elgörbülhet az aljzatban a kártya....mondjuk ez érdekesen hangzik, de hiszek Neki).
-
Gh057
csendes tag
Köszi, én is gondolkoztam ezen, komolyabb hűtésen vizet értesz nem?
3DMark alatt nem melegedett jobban mint gyári hűtéssel tuning nélkül, de nem is hangos egyyáltalán. Majd még a stabilitási teszt fog következni, meg meghúzni mellé Az E6750-et, de az már másik téma. Tovább nem is merném húzni a VGA-t, bár furcsa, hogy mindenhol ez a 688/945-ös stabil értéket találtam, és a CCC center nekem is ezt adta. De kicsit tovább nézve kiderült, hogy megy még. -
katt777
félisten
Vazze, a kurva vágólapban az előző link maradt. (Megesett már, sokat használom valamiért a Ctrl-t. Valami Bioshock gyorsfegyver funkció lehet az oka.
) Kösz a javítást, meg az együttérzést. No, akkor most tényleg.
Gyerek régen voltam, ráadásul szemüvegem is van (ami konkrétan bizonyítja szemeim létezését), úgyhogy visszautasítom mindkét minősítést.
De ha belém kötnek, nem hagyom, vagy nem?
mikk2000 meg biztosan 100 kiló izom, és 10 harcművészeti ágban mester.Bár azok meg vannak olyan bölcsek, mint én.
-
katt777
félisten
Hahaha!
Zsáxar. ATI SUCKS!
Írtam fentebb, gagyitrágya a 7.11-es Vista x64 driver. Kínai piacra sem vinném ki.ASUS-t leszedtem, egyből gond nélkül telepszik, megint fel lehet húzni a karit 681,5/1026-ra, és még az AVIVO codec csomag is benne van. Az iméntiek az ATI referenciadriveréről (és kiegészítőiről) nem mondhatóak el (mielőtt belekötnél: az ATI AVIVO Vista x64 package-ben csak a telepítő van, a codecek nincsenek, így lazán közli, hogy nincs mit telepíteni) azon kívül, hogy hány más hibát rejtettek még abba. Persze, én azért tettem valamit.
Mindemellett az ATI 7.11-et még eltávolítani sem lehetett normálisan (érthető, ha már nem is telepszik fel rendesen), manuálisan kellett irtanom a lemezről meg a registry-ből is. El is voltam vele egy darabig.
A 6328-as 3D06 érték még mindig 140-nel elmarad a 7.11-es XP-től, ez úgy fest, a dx10 miatti módosítások következménye. De majd XP-t is megnézem ASUS-szal, hátha gyorsul.Viszont valaki 40k-ért hirdetett 1950XTX-et (csak hivatkoztak rá valahol, nem tudom, ki), Peppá-nak megérhetné utánanézni, ha el nem kapkodták, de sztem már igen.
-
old gray
addikt
Némi CPU tuning után (sajnos a scythe ninja átka miatt az eddigi 2980MHz max. nem volt kivitelezhető, t.illik a PWM-ek simán felszaladtak 85-90fokra 1,55V esetén, így maradt a 2950MHZ 1,5V-al).
X1900XTX@682/828MHz, CPU@2950MHz, RAM@490MHZ 3-3-2-5 1T:
Igaz itt a ramok csak 490MHz-n ballagtak szemben az előző tesztnél, ahol ugye:
X1900XTX@682/828MHZ, CPU@2860MHZ, RAM@520MHz 3-3-2-5 1T:
-
katt777
félisten
Megint félremagyarázol (semmit nem kellett cáfolni/bizonyítani két teszteredményből kerekítettél ekkora dolgot), arányt is tévesztesz, én meg ink. segítek off is, minthogy küldjek mindenkit anyjába (hasznos tanácsként
), és örültem, ha off kérdeztem valamit, de segítettek.
Részemről azt teszel, amit akarsz. Mint mondtam, az minősít, hogy a két teljes pontszám közül az egyikbe nem kötöttél bele, a másikba meg igen, ami 1szerű személyeskedés, függetlenül attól, hogy ki, hány topicban, hány hsz-t produkál, amelyek számának puszta növelése sosem volt célom. Sztem láttál te is olyanokat, akiknek viszont igen.
Régebben legalább lehetett veled normálisan vitázni, ha arról van szó, ezután sem leszek ellene. -
katt777
félisten
Bocs, ha valaki eltévedt, és ennek ellenére segíteni próbáltam neki, másrészt az off kapcsoló kifelejtéséért is. Sajnos én nem vagyok tökéletes. Szerencsére ezért (mármint az off válaszokért) többen hálásak, és csak egyvalaki rója fel nekem. Új emberek (de néha régebbiek is) gyakran elkeverednek a topic-ok között, így a nevükben is elnézést kérek tőled, aki nyilván még legkezdőbb korodban is mindennel tisztában voltál, én meg majd igyexem priviben zaklatni egykoron topicos társaimat, ileltve azokat, akik még ide tartoznak, de kártyacserén gondolkodnak.
Mindenesetre nem véletlenül van odaírva minden hsz fölé, hogy kinek a hsz-ára reflektál. Ha ez problémát okoz, az oldalon belüli keresőbe írd be, hogy "Speed(R)" (idézőjelek nélkül),, és akkor kihagyhatod a nem neked szóló, nagyságodhoz méltatlan, vagy egyenesen off hsz-okat.
Joshi nyilván azért nem konkrét linket írt, mert többféle VGA és CPU beállítással teszteltem az 1950XT-t.
Sztem nem behányás, hogy odaírtam a két pontszámot, mivel VGA téren, amelyre annyira kíváncsi vagy, hasonlóképpen teljesített az 1950XT többféle CPU-n is. De látod, ha konkrétan csak arra válaszolok, amit kérdezel, neked az sem jó.
A karik közti különbségek driverektől függően egyébiránt változhatnak, de ha jól látom, itt inkább némi önfényezésről volt szó részedről, nem a tesztek összehasonlításáról (mert amit fennen bizonygattál, azzal mások is tisztában vannak).
Részemről a kötözködéseidet ezentúl figyelmen kívül hagyom, mert még az időveszteséget sem éri meg, hogy magyarázgassak valamit, amit úgyis tudsz. Jelzőket illetően meg nézz magadba. Remélem, most számodra is elfogadhatóan tagoltam a hsz-t. -
katt777
félisten
Hát, megint csak úgy látom, hogy og is teljes pontszámot írt (rendszerteljesítményt) az X1900XTX mellé (csak én megnéztem az adatlapját, mert rohadt ravasz vagyok
). Szóval, ha kötözködni akarsz, köss bele abba is, de magadat égeted, szvsz!
Mellesleg éppen a kötözködésed miatt beírtam már az SM2/HDR eredményeket is, direkt neked. Bizonyára feltűnt volna, ha a kötözködésen kívül más is érdekel. -
katt777
félisten
Mondom: számomra egyértelmű, hogy a VGA-m az én konfigomban ment, miként az is, hogy az összpontszámot a 3DMarkban nyilván azzal együtt érte el a kari, de sztem másnak is, rajtad kívül. De sebaj, legközelebb majd kiemelem (ha el nem felejtem), hogy ne értelmezhesd félre.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Pedig nem (lásd feljebb).
Csak még mindig nem találom azt a tesztet, amelyben a single/CF/SLi konfigokat tesztelték, és ahol a game-ek CF-ben jobban futottak, nem a szintetikus teszt 60-70%-án. SLI-ben tényleg rosszabb volt a teljesítmény.növekedés.
Hidd el, én is jobb' szeretnék egy 3870-est, csak lehet, hogy addigra bebukom az XT-t, mert nincs IGP-m. -
Joshi
titán
És ez most alapórajelen, vagy tuning eredménnyel(VGA)?
"Más kérdés, hogy játékokban a driverek hiányossága miatt nem ilyen jó."
Pont ez az egyik érv a többkártyás rendszerek ellen, senkise a 3DMark06-al játszasz?
A másik, amit katt777 nem fog megérteni soha hogy adott pillanatban nem éri meg még1 ugyanolyan kártyát venni, mert még drága a használtpiaci ára. Mire elég olcsó lesz mint pl az XT mondjuk 20k, addigra már piacon van egy sokkal gyorsabb és korszerűbb EGY kártya.
A harmadik ellenérv pedig hőmérséklet és fogyasztás, komolyabb tápot igényelnek ezek a SLI és CF konfigok. -
old gray
addikt
Asszem egyelőre leállok a gépbővítéssel. Haszonszerzés céljából meg nincs kedvem üzletelgetni. Főleg az egész országon keresztül-kasul (tönkrevágódott a genius 5.1-es cuccom amit nem rég rendeltem Hammon-tól. Gariztatás: fel BP-re postával, vissza futárral: 4-5k....). Így marad az FSP is. Nyugiba teszem magam jöv. év elejéig.
Jaaa, én is majdnem árulóvá váltam, egy garis 7950 GX2 38k-ért elgondolkodtatott.. de olyan sokáig, hogy el is vitték előlem.
Azért is kivárom a jan.-február környékét és egy CF 3850 lesz a köv. befektetésem. Addig marad az X1900XTX (amiről azt sem tudom jelen állapot szerint, hogy működik-e)
-
old gray
addikt
Nálam mindig van elfekvőben egy S1, most is.
Az X1900XT-m gyári hűtéssel ment el, az S1-et meg nem hirdettem meg, azon filóztam, hogy "ha egyszer 8800GT-m lesz...." akkor passzolni fog rá. 8800GT időközben elfelejtődött, S1 meg maradt. Vajon 38xx szériára rápattintható majd?
Az agyam nehezen fogja fel, hogy a crysis miatt vegyek új vga-t. KB. leszarom azt a játékot. Nekem menjen az UT3 és pont. Inkább megveszem eredetiben 8k-ért és fejlesztek vga-t később.
Amúgy te hogy-hogy ilyenkor itt? Nem dolgoznod kellene? Vagy a PH! buli után harmadnapos vagy?
Ebit: Connect3D...... a kettő 1 cég ha jól tudom.... De miért kérdezed? Gyanús vagy te nekem.
-
katt777
félisten
Én azon tűnődöm, nem kellene-é egy eX-19(0)50XT topicot nyitni a társaság kedvéért, mert amennyire látom, sokan sok irányba indulnánk (vagy már indultak is jó páran) a váltással. Aztán ott diskurálhatnánk a jövő lehetőségeiről
, összehasonlíthatnánk az eredményeinket, meg a társaság is megmaradna. Csak mert más topicokban láttam elég anyázást meg hasonlókat normális viták helyett.
-
katt777
félisten
Eszem ágában sem volt lehülyézni, nem is tettem.
Csak azt írtam, ami tény, hogy a gyári teszten (nyilván a gyári hűtéssel) nem megfelelő HD2900-asok lettek Pro-k. Azt is több helyütt leírták, hogy kis szerencsével keményen tuningolható darabok is megfoghatóak (ahogy XT-kből is). Az elért eredményed magáért beszél. Gratula!Tények ellen sosem harcolok.
A HD3850-est simán lenyomtad, GPU-ban a 3870-est is, és az 512 bites sávszélességnek köszönhetően a 3870 csekély memóriasebesség többlete sem ér semmit a tuningolt 2900Pro-d ellen.
Kíváncsi lennék összehasonlító tesztekre, még ha off is, mit érnél el a konfigodban egy 8800GT ellenében, amelyek keményen lealázták a 2900XT-ket is a tesztek nagy részében (sokkal nagyobban, mint fordítva). Már ha megoldható, mert a kedvemért nyilván nem veszel egy ilyet isDe sima 2900Pro teszteredményeket is betehetnél ide off, Joshi példáját követve, hogy okuljunk belőle.
Aztán már csak azt kéne tudni, nem lehetne-e egy 3870-est is ilyen arányban felturbózni a hűtéseddel (és úgy mit tudna a 256 bites memókkal), de véleményedet a dx10.1-ről ismerve, nem hiszem, hogy tesztelnél egyet.
Én a magam részéről maradok annál, hogy dx10.1-es karit szeretnék, ha már váltok, már csak azért is, mert ha összejön, nem valószínű, hogy mostanában le tudnám cserélni. -
katt777
félisten
A javaslatod elfogadható kompromisszumnak tűnik.
Joshi: 3870? Ha megnézem az x1900xt, illetve az x1950xt mai teljesítményét - hogy a topic témájánál maradjunk-, azt kell mondjam, hogy igenis elképzelhető, hogy annyi pénzért sem fog gyorsan avulni. Semmiképp sem olyan gyorsan, mint a dx10-esek.
Ebit: ha már a grafika jelenti a játék élvezeti értékét, rég rossz. Vannak olyan szép grafikás játékok, amelyeknél ma is élvezetesebb egy Wolfenstein 3D, egy Wizard of War, egy F1 GP v. Stunts, vagy főképp egy Imperium Galactica 1, a maiakkal összehasonlítva.
s7evcsenko:A fejlesztés valóban együtt történik, mint fentebb írtam, kölcsönösen támogatva az üzletet.
-
katt777
félisten
Nem a más véleményt birkáztam le, sorry mindenkitől, ha félreérthető volt.
Inkább az effektust próbáltam érzékeltetni. Az ember egyszerűen manipulálható, miközben meggyőzhető arról, hogy valójában szabad döntést hoz. Ez nap mint nap alkalmazott pszichológiai fogás a piacon (attól kezdve, hogy melyik terméket hová teszik ki a polcon a boltban), és elég régóta használják ahhoz, hogy ne legyenek illúzióim sem a hardvergyártókat, sem a játékfejlesztőket illetően. Utóbbiak pontosan úgy írják a játékokat, ahogy az előbbieknek megfelel, máskülönben a programok régebbi hardvereken is futnának, ez azért, gondolom, nem kérdés. Így lehet eladni az új cuccokat, és így lehet fenntartani a növekedést, ami megint csak leginkább a gyártók érdeke, hiszen a miénk az lenne, ha lenne egy jó hardver, amelyen évekig minden futna (pl. ha minden game még évekig a jó kis dx9-es karikon futna, amíg a programok ki nem használják annak minden lehetőségét, mint voltatok is szívesek többen utalni erre).
És nem a DX10.1 témán lovagolok, ez csak egy megjelenési formája a marketingnek (amin viszont igen), és majd meglátod, hogy nem tévedek. Majd visszatérünk rá, ha szembesülünk a problémával, addig leszállok róla, úgyis hiába győzködnék bárkit, akár (szerintem) téved (amitől persze még tévedhetek én, csak szerintem nem, ahogy a vitapartner is így véli a saját véleményéről
), akár érdeke fűződik a megtévesztéshez (más topicban láttam már ilyet) úgy általában. Persze nekünk, fogyasztóknak az lenne a jó, ha neked lenne igazad, és én is annak örülnék.
A lényeg a konkrét esetben leegyszerűsítve az, hogy ha dx10.1-es VGA-d van/lesz, nem szívsz, ha jönnek az ezt támogató játékok (mert én még mindig azt mondom, hogy hamar jönni fognak, bárki állítsa is az ellenkezőjét), dx10-essel pedig van rá esélyed. Gondolom, ezt azért belátható. Konkrétan csodálkoznék, ha legkésőbb egy dx10.1-es nV kari megjelenésével (de talán már az ATI-val is) együtt nem jelennének meg hirtelen az ennek kihasználására lehetőséget biztosító patchek (ahogy az dx9-dx10 váltáskor is gyorsan megtörtént) és game-ek, és erre utaltam az előző hsz-ban is.
Egyébiránt egyáltalán nem biztos, hogy a többség halad a (neki) jó irányba, pusztán azért, mert ők a többség.Jelenleg ugyanis a többség iránya az őket irányítóknak jó (akik belőlük élnek), ami nem feltétlenül esik egybe e többség valós érdekeivel, utalnék itt vissza ismét a dx9 ki nem használására, illetve emellett a dx10 nyomatására.
-
Joshi
titán
Most kat777 szerint csak DX10.1-es kártya a kifizetődő, persze SM3.0 és SM4.0/4.1 közötti vizuális különbsék elenyésző és erről több cikk is tanúbizonyságot tett.
Na és én is alátámasztom mint 8800GTS tulaj(Vista alatt).
ATI is jobban tenné ha a DX10.1 helyett inkább a GPU-t túrbózná fel de annyira, hogy az nVidia csak nézne nagyokat. -
katt777
félisten
"Pedig de."
Pandacsöki Boborján
Jönnek majd a dx10.1-es nV karik, biztos lehetsz benne. És a játékok, hogy eladják őket.
Egyébiránt nem csodálkozom, hogy alább teljesítenek mostanában az ATI-k mert minden játék elején ott virít a b@szott nagy nV logo. És az nV már ezért nem szimpi. -
katt777
félisten
Azért a fene nagy felküldésben ne feledd, hogy azok a 2900XT-k lettek 2900Pro-k, amelyek nem tudták teljesíteni a 2900XT paramétereit, tehát nem valószínű, hogy akárcsak a 2900XT szintjére is fel tudnád küldeni őket. Tehát a 2900Pro-k inkább nevezhetőek antituningosnak, mint a 8800GT-k és a HD3800-asok (ezek ráadásul DX10.1-esek). Amúgy ez utóbbiak miért is antituningosak? Csak mert eddig még be sem lehetett szerezni őket, nem hogy letesztelni. De lehet, hogy lemaradtam valamiről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged